Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Φονική καραμπόλα 35 οχημάτων με μια νεκρή στο Σχηματάρι-βίντεο


Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στο 61ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, καθώς, σημειώθηκε τεράστια καραμπόλα τουλάχιστον 35 οχημάτων η οποία κόστισε τη ζωή σε ένα άτομο.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν πολλά ΙΧ, δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, ενώ, εκτός από έναν νεκρό υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι με ελαφρύτερα τραύματα.

Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν αμέσως Πυροσβεστική και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να απεγκλωβίσουν οδηγούς-επιβάτες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκρή είναι μια άτυχη γυναίκα η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της, στη συνέχεια απέκτησε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Στο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα, επέβαιναν μαθητές από λύκειο του Περιστερίου, χωρίς, ωστόσο, να έχει τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Συγκλονίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες: Τα οχήματα γλιστρούσαν σαν σε παγοδρόμιο

Ολοι οι οδηγοί κάνουν λόγο για εξαιρετικά ολισθηρό οδόστρωμα, ενώ, οι μαρτυρίες τους πραγματικά συγκλονίζουν.

«Είδα μπροστά μου δύο αυτοκίνητα να κάνουν σβούρες. Πάτησε φρένο αλλά το αυτοκίνητο δεν υπάκουε. Χτύπησα, άνοιξαν οι αερόσακοι και μετά έχασα τις αισθήσεις μου» είπε ένας από τους οδηγούς στο Mega, ενώ, όπως λένε οι ίδιοι οι οδηγοί από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα.

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες, αμέσως μετά τη σύγκρουση κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα οχήματα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα, καθώς, τα αυτοκίνητα που έρχονταν από πίσω ουσιαστικά διεμβόλισαν τα προπορευόμενα.

Ενας άλλος οδηγός δήλωσε ότι ο οδηγός ενός φορτηγού κατάφερε να κρατήσει το όχημα εντός δρόμου και ουσιαστικά λειτούργησε ως «ανάχωμα» καθώς τα υπόλοιπα αυτοκίνητα έπεσαν πάνω του.

Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο, οδηγοί αναφέρουν ότι στο οδόστρωμα πρέπει να υπήρχε πετρέλαιο ή πίσσα.

Ανακοίνωση σχετικά με τη φονική καραμπόλα που σημειώθηκε νωρίτερα στην εθνική οδό στο ύψος του Σχηματαρίου εξέδωσε το ΕΚΑΒ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

"Το Ε.Κ.Α.Β. ανταπεξήλθε με αμεσότητα στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη μετά τις 18:00 της 12ης Δεκεμβρίου 2014, στο ύψος των παλιών διοδίων του Σχηματαρίου (στο ρεύμα προς Αθήνα), κατόπιν πολλαπλής σύγκρουσης μεγάλου αριθμού οχημάτων (περισσότερα από 30).

Συγκεκριμένα, το συντονιστικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. (166), δέχθηκε κλήση σχετικά με το περιστατικό στις 18:25 και στο επόμενο λεπτό (στις 18:26) έφτασε επιτόπου το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Ε.Κ.Α.Β. Θήβας.

Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Χαλκίδας (1) αλλά και της Αθήνας (5).

Συνολικά επιχείρησαν 6 ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με τη συνοδεία Ιατρών (σύνολο 7 ασθενοφόρα).

Από τον τόπο του δυστυχήματος τα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. παρέλαβαν και μετάφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας 1 νεκρό άτομο και 6 τραυματίες εκ των οποίων ο ένας αρκετά σοβαρά".





Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ημερίδα για την ΝΕΑ ΚΑΠ στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ Τ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 230 ευρώ απ' το Κράτος για αγορά tablet ή laptop


Στα 100 εκατ. ευρώ ορίσθηκε τελικά ο προϋπολογισμός της δράσης «Ψηφιακές υπηρεσίες αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης». Η δράση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και υπογράφεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκα, Παιδείας, Α. Λοβέρδο και Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδη.

Οι δικαιούχοι είναι 289.237 και όλοι δικαιούνται το «κοινωνικό μέρισμα» που μοιράστηκε την περασμένη άνοιξη. Οι πολίτες αυτοί, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κουπόνια αξίας έως 410 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν την απόκτηση:

• ενός H/Y (tablet/notebook/laptop) με κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ,

• μιας ευρυζωνικής σύνδεσης αξίας μέχρι 12 ευρώ/ανά μήνα και για διάστημα μέχρι τις 31/12/2015 και τέλος

• υπηρεσιών υποστήριξης-συμβουλευτικής ενημέρωσης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέχρι 60 ευρώ.

Ο δικαιούχος μπορεί να αναζητήσει τα κουπόνια του μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης. Ο ίδιος θα μπορεί να τυπώνει τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο e-mail ή στο κινητό του. Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται τον διαδικτυακό τόπο της δράσης και να αναζητήσει τους παρόχους ή/και προμηθευτές και να εντοπίζει τις προσφορές «πακέτα» που τον ενδιαφέρουν. Στο κατάστημα ο ωφελούμενος προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα/διαβατήριο. Ο ωφελούμενος επιλέγει υποχρεωτικά συσκευή και τηλεπικοινωνιακή σύνδεση και προαιρετικά, υποστήριξη ή/και συμβουλευτική ενημέρωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εισφορές με το μήνα για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ από το 2015

Εισφορές με το μήνα και με περιθώριο 42 ημερών πριν γίνουν εκπρόθεσμοι, θα πληρώνουν από το 2015 οι ελεύθεροι επαγγελματίες για την ασφάλισή τους στον ΟΑΕΕ.

Οι νέες ημερομηνίες πληρωμής των μηνιαίων εισφορών ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό και το νέο καθεστώς θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις εισφορές μηνός Μαρτίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το ισχύον σύστημα, δηλαδή η πληρωμή εισφορών ανά δύο μήνες, θα εφαρμοστεί μέχρι και την πληρωμή των εισφορών του πρώτου διμήνου του 2015. Για το διάστημα αυτό, οι εισφορές θα βεβαιωθούν στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να τις πληρώσουν μέχρι το τέλος Μαρτίου, χωρίς να είναι εκπρόθεσμοι.

Ο νέος τρόπος πληρωμής αναμένεται να μετριάσει το κόστος ασφάλισης, καθώς για πολλούς ασφαλισμένους το κόστος από την πληρωμή των εισφορών δύο μηνών μαζί με πολλές άλλες υποχρεώσεις είχε φτάσει να είναι δυσβάσταχτο.

Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είναι στην πέμπτη κατηγορία θα πρέπει να πληρώνει 745 ευρώ εισφορά διμήνου, μέσα σε 42 ημέρες από τότε που θα είναι εκπρόθεσμος και χάσει την ασφάλισή του. Με την εισφορά ανά μήνα, όμως, θα μπορεί πάλι μέσα σε 42 ημέρες να πληρώνει την εισφορά του, αλλά από τον Μάρτιο του 2015 θα είναι η μισή.

Συμψηφισμοί

Το νέο σύστημα μένει να φανεί στην πράξη αν και πόσο θα «ανεβάσει» την εισπραξιμότητα του ΟΑΕΕ. Εξετάζεται, πάντως σύμφωνα με τον «Ελέυθερο Τύπο», σε περίπτωση καθυστερήσεων, δηλαδή πέραν του 40ημέρου από την ημερομηνία βεβαίωσης των εισφορών, να ενεργοποιούνται αυτόματα οι μηχανισμοί συμψηφισμού των τρεχουσών εισφορών με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ, έτσι ώστε τα Ταμεία να έχουν σίγουρη είσπραξη.

Σήμερα ο συμψηφισμός ισχύει μόνο για όσους έχουν οφειλές, ανεξάρτητα από το αν είναι ή όχι σε ρύθμιση.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι Σχολές Γονέων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Θήβα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει

όλους τους Δημότες του,

ότι λόγω κακοκαιρίας,

η εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, αντί για σήμερα θα πραγματοποιηθεί ΑΥΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30 το απόγευμα

Σας περιμένουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτικη Γιορτή στο 10ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

KI OΜΩΣ: Τα ζώα έχουν την ικανότητα να αυτοθεραπεύονται!

 Όταν μας ενοχλεί το στομάχι μας, όταν έχουμε πονοκέφαλο ή αντιμετωπίζουμε κάποιο δερματικό πρόβλημα συνηθίζουμε να αναζητούμε βοήθεια στα χέρια των ειδικών ή σε γνωστά φάρμακα αν πρόκειται για απλές καταστάσεις.

Το ίδιο κάνουν και τα ζώα.

Η ικανότητα αυτοθεραπείας στα ζώα -γνωστή ως «ζωοφαρμακογνωσία»- όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, έχει παρατηρηθεί σε κάποια είδη παπαγάλων στη Βραζιλία, σε ελέφαντες στην Κένυα, ακόμη και σε σκύλους και γάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Υπάρχει ακόμη μια διαδικασία τεσσάρων βημάτων, που βοηθά τους ερευνητές να καθορίσουν κατά πόσο ένα ζώο αυτοθεραπεύεται ή απλά... πεινάει.

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Joel Shurkin στην επιθεώρηση PNAS: «Δεν είναι σαφές πόση γνώση μπορεί να έχουν τα ζώα, όμως πολλά φαίνεται να έχουν αναπτύξει μια έμφυτη ικανότητα να ανιχνεύουν τα θεραπευτικά συστατικά που υπάρχουν στα φυτά. Παρότι τα στοιχεία που υπάρχουν είναι περιστασιακά, τα παραδείγματα είναι πολλά. Η πρακτική αυτή εξαπλώνεται στο ζωικό βασίλειο, πολλές φορές με εκπληκτικούς τρόπους».

Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι η κατανάλωση γρασιδιού τα αρρωσταίνει, τα κατοικίδια και τα άγρια σκυλιά και γάτες σε όλον τον κόσμο το αποζητούν.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό είναι ένας τρόπος που έχουν τα ζώα να ανακουφίζονται από στομαχικούς πόνους και να απαλλάσσουν το έντερό τους από οτιδήποτε τους προκαλεί δυσανεξία και δυσφορία.

«Τα σκυλιά δεν είναι φτιαγμένα για να χωνεύουν το γρασίδι, καθώς τους λείπουν τα απαραίτητα ένζυμα για τη διάσπαση των φυτικών ινών» εξηγεί από την πλευρά του ο κτηνίατρος Dr. Michael Goldberg και συνέχισε: «Δεν τους προσφέρει καμία θρεπτική αξία. Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί να τρώνε γρασίδι ίσως σχετίζεται με το αίσθημα ναυτίας και ζαλάδας. Είναι πιθανό τα σκυλιά να έχουν μάθει ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση για τις στομαχικές αναστατώσεις».

Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι εξετάσεις που έγιναν σε σκύλους που παρουσίαζαν αυτή τη συμπεριφορά, αποκάλυψαν ότι υπέφεραν από φλεγμονώδεις καταστάσεις στα στομάχια τους, ενώ εμφάνιζαν και σημάδια γαστρικής παλινδρόμησης ή ασθενειών του εντέρου.

Ακόμη, ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι οι χιμπατζήδες τρώνε τα φύλλα ενός συγκεκριμένου φυτού, το οποίο πιστεύουν ότι λειτουργεί θεραπευτικά κατά των παρασίτων.

Τα φύλλα περιέχουν μια χημική ουσία, γνωστή ως thiarubrine-A, η οποία σκοτώνει συγκεκριμένα παράσιτα του εντέρου, ενώ η τραχιά υφή των μπορεί να λειτουργεί σα «γυαλόχαρτο» για την απομάκρυνσή τους

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Ακολουθία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

Σας προσκαλούμε στην 14η συνεδρίαση ( Τακτική ) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ( Αινιάνων 8 , Λαμία - 2ος όροφος  ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης :


Θέμα 1ο    Έγκριση για την μεταβολή του τόπου διεξαγωγής της 1ης Τακτικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας της 26ης Ιανουαρίου 2015, στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
Εισηγήτρια    Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ασημίνα Παπαναστασίου

Θέμα 2ο    Εκλογή ενός αναπληρωματικού μέλους για την αντικατάσταση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Κωνσταντίνου Μίχου στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ο νέος Αντιπεριφερειάρχης είχε εκλεγεί ως αναπληρωματικό μέλος
Εισηγητής    Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 3ο    Εκλογή ενός αναπληρωματικού μέλους για την αντικατάστασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της παραίτησης ως τακτικού μέλους αυτής του νέου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Κωνσταντίνου Μίχου
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος κ. Χαράλαμπος Σανιδάς

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Θέμα 4ο    Τροποποίηση  της υπ’ αρίθμ. 141/2014 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου της 9ης /15-9-2014 τακτικής συνεδρίασης
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 5ο    Τροποποίηση των υπ’ αρίθμ. 167/2014 & 204/2014 Αποφάσεων Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν την εταιρεία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΩΚΙΚΗ Α.Ε - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ», λόγω παραίτησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φωκίδας κ. Ιωάννη Ράμμου
Εισηγητής    Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 6ο    Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 175/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου περί       « Ορισμού μελών σύστασης Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας του άρθρου 12, παρ. 3 του Ν. 3013/2002 (ΦΕΚ 102/Α΄)»
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος



Θέμα 7ο    Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 212/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου περί        « Ορισμού ενός (1) εκπροσώπου, με τον αναπληρωτή του, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης»
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 8ο    Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας  με την επωνυμία «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ – ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Εισηγήτρια    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά

Θέμα 9ο    Τροποποίηση της υπ' αριθμ. 47/2024 Απόφασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τον ορισμό ενός εκπροσώπου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Λαμιέων και του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης για το έργο «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ευρείας απήχησης» που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε και συγκεκριμένα των ΚΑΠ Π.Ε. Φθιώτιδας ΚΑΕ 9779
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Θέμα 10ο    Παραχώρηση της χρήσης ακινήτου του ΥΠ.Α.Α.Τ. με δημοπρασία εμβαδού 337.680 τ.μ. στην περιοχή Αγίου Λουκά του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου 
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

Θέμα 11ο    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου «Παρακολούθηση Δυνητικώς Τοξικών Μικροφυκών στις Ζώνες Παραγωγής και Αλιείας Διθύρων Μαλακίων των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Εύβοιας
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Θέμα 12ο    Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου , δίμηνης διάρκειας , για αντιμετώπιση κατεπειγουσών , εποχικών & πρόσκαιρων αναγκών της Π.Ε. Βοιωτίας
Εισηγήτρια    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ
Θέμα 13ο    Παράταση λειτουργίας για 5 έτη (παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν. 2115/93) του λατομείου αδρανών υλικών της εταιρείας “Λατομεία Δωρίδος Ε.Ε (Μολογιάννη-Κουκούλη Μ.-Ξηρός Η. & Σία  Ε.Ε)”, σε μισθωμένη κοινοτική έκταση 71,567 στρεμμάτων, στη θέση “Ανάθεμα” της Τοπ. Κοινότητας Μαλανδρίνου του Δήμου Δωρίδας Π.Ε. Φωκίδας.
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας κ. Κωνσταντίνος Μίχος

Θέμα 14ο    Χαρακτηρισμός της νέας παράκαμψης του οικισμού Άγιος Νικόλαος , του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού , στο Νομό Εύβοιας ως πρωτεύων επαρχιακό δίκτυο
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 15ο    Έγκριση ανακατανομής πιστώσεων έργων της Συλλογικής Απόφασης  ΣΑΝΑ 0118 (Συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ Εύβοιας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων 2014 
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 16ο    Τροποποίηση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για το έργο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ», που χρηματοδοτείται από πιστώσεις εθνικού Π.Δ.Ε και συγκεκριμένα την ΣΑΕΠ 066, ενάριθμο 2014ΕΠ06600000, προϋπολογισμού 1.700.000,00€
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 17ο    Διόρθωση τίτλου και έγκριση χρηματοδότησης υποέργων στα πλαίσια του έργου στην ΣΑΕΠ 766 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο « Οδός Βαρβαριάδας-Αγράφων ΝΑ Ευρυτανίας με ΚΑ 2009ΕΠ76600012
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέμα 18ο    8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού έτους 2014 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εισηγητής    Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 19ο    Συγκρότηση της Επιτροπής του άρθρου 13, § 4 του Προεδρικού Διατάγματος 242/1996 (ΦΕΚ Α΄/179) για το χρονικό διάστημα 2014 έως και 2019 για τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συμπλήρωση της 206/2014 Απόφασης
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 20ο    Επιλογή τραπεζικού Ιδρύματος για την κατάθεση των διαθεσίμων του Τακτικού Προϋπολογισμού και των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Εισηγητής    Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας κ. Ιωάννης Περλεπές

  Οι εισηγήσεις των ανωτέρω θεμάτων θα σας αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).
                                                                                       
   

        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
       










        ΑΣΗΜΙΝΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα το 2004 ο Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοινώνει ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Κάρολο Παπούλια, για διάδοχο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες, ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Παπούλια ως μετριοπαθή, συνετό και συναινετικό πολιτικό και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η επιλογή αυτή θα έχει την ευρύτατη αποδοχή της κοινωνίας.

627 - Ο βυζαντινός στρατός του αυτοκράτορα Ηράκλειου νικά τις περσικές δυνάμεις του Χοσρόη Β' στη Μάχη της Νινευή.

1388 - Η Μαρία ντ΄ Ενγκιέν πουλά τα τιμάρια Άργους και Ναυπλίας στη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας.

1787 - Η Πενσυλβάνια γίνεται η δεύτερη Πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α., πέντε μέρες μετά την επικύρωσή του από το Ντέλαγουερ.

1820 - Οι Σουλιώτες επιστρέφουν στο Σούλι μετά από συμφωνία με τον Αλή Πασά.

1897 - Ιδρύεται η πόλη Μπέλο Οριζόντε στη Βραζιλία.

1901 - Ο Γουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει το πρώτο υπερατλαντικό ραδιοφωνικό σήμα (το γράμμα S σε κώδικα Μορς) στον Άγιο Ιωάννη Νέας Γης.

1911 - Το Δελχί αντικαθιστά την Καλκούτα ως πρωτεύουσα της Ινδίας.

1911 - Ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και η Μαρία του Τεκ ενθρονίζονται ως αυτοκράτορας και αυτοκράτειρα της Ινδίας.

1937 - Δεύτερος Σινοϊαπωνικός Πόλεμος: ιαπωνικό αεροσκάφος βομβαρδίζει και βυθίζει το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Panay στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα.

1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ουγγαρία και η Ρουμανία κηρύσσουν τον πόλεμο στις ΗΠΑ. Η Ινδία κηρύσσει τον πόλεμο στην Ιαπωνία.

1959 - Γίνονται προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, όπου ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με 66,29% γίνεται ο πρώτος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την επίσημη ανακήρυξή της, τον Αύγουστο του 1960.

1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

1969 - Η Ελλάδα κάτω από την δικτατορία των συνταγματαρχών, αποπέμπεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

2004 - Ο Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοινώνει ότι η Νέα Δημοκρατία προτείνει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Κάρολο Παπούλια, για διάδοχο του Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες, ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Παπούλια ως μετριοπαθή, συνετό και συναινετικό πολιτικό και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η επιλογή αυτή θα έχει την ευρύτατη αποδοχή της κοινωνίας.


Διαβάστε Περισσότερα »

16 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών , τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδας, των Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας και Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας, Θηβών και Καρπενησίου, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για κλοπή χρηματικού ποσού και κινητού τηλεφώνου, μετά από διάρρηξη σε κατάστημα τροφίμων της περιοχής.
    Δύο αλλοδαποί και μία ημεδαπή στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
    Επτά αλλοδαποί (τρεις στο Θεολόγο Φθιώτιδας, δύο στον Ορχομενό Βοιωτίας και δύο στο Βασιλικό Ευβοίας), οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
    Δύο ημεδαποί (ένας στη Λαμία και ένας στο Καρπενήσι), για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
    Δύο ημεδαποί (ένας στη Θήβα και ένας στη Λιβαδειά), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Ημεδαπή στη Θήβα, για επαιτεία. Κατασχέθηκε μικρό χρηματικό ποσό.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Α.Δ.Στερεάς για τον αγώνα Λεβαδειακού-Ολυμπιακού

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδόθηκε χθες (10-12-2014), Απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό, σχετικά με τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων ¨Π.Α.Ε. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ¨, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE , της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, ο οποίος θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (13-12-2014) και ώρα 19:15΄ το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς.

Σύμφωνα με την Απόφαση αυτή, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση οπαδών της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ανωτέρω Δημοτικό Στάδιο, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Πολυτάρχου στη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς φιλοξενεί την 4η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Πολυτάρχου στον εκθεσιακό της χώρο. Οι φωτογραφίες αυτές είναι όλες πρόσφατες, των τελευταίων μηνών, και προέκυψαν μέσα από την ανάγκη του φωτογράφου να ανταποκριθεί στα ζητούμενα που έθετε η παρουσίαση του φωτογραφικού του έργου στο Μουσείο Μπενάκη.

Μια ακόμη επιδίωξη του φωτογράφου, με την έκθεση αυτή, είναι να αποτελέσει την αφορμή, ώστε ο χώρος της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς να καθιερωθεί ακόμη περισσότερο στη συνείδηση όλων, ως ένας ανοιχτός πνευματικός χώρος στην διάθεση της πόλης και του κοινού της.

Και ένας λόγος παραπάνω που ο χώρος αυτός και οι άνθρωποι του αποτέλεσε την αιτία αλλά και το μέσο για την δημιουργία αυτών των φωτογραφιών.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17/12 και ώρα 8.00 μ.μ

Διάρκεια έκθεσης: 17/12/2014- 4/1/2015

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινές 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00μ.μ.

Σάββατο 10:00 π.μ. – 1:00 μ.μ.



Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine http://www.fmag.gr/



Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Λεμονής Ιωάννης                      Μίχου Μαρία


Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ





Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης



Το Βυζάντιο, (Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), συνεχίζει τις εντυπωσιακές επανεμφανίσεις του στην γειτονική Τουρκία με όλες τις μορφές ακόμα και με νεκρικούς σωρούς και με εντυπωσιακούς σταυρούς, μετά από τόσους αιώνες κρυμμένο κάτω από τα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας όπου έλαμψε η ελληνορθόδοξη αυτοκρατορία με όλη την μεγαλοπρέπεια της, ως η επί γης Βασιλεία του Παντοδύναμου.



Μια από τις τελευταίες πραγματικά εντυπωσιακές ανακαλύψεις είναι ένα χριστιανικό βυζαντινό νεκροταφείο που ανακαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό στην πόλη της Αμάσειας, στον σημερινό Πόντο της Μικράς Ασίας, σαν άλλο ένα δείγμα της ελληνορθόδοξης παρουσίας στην περιοχή επί πολλούς αιώνες. Σύμφωνα με τα τουρκικά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα, η σκαπάνη των Τούρκων ανακάλυψε ένα βυζαντινό νεκροταφείο που μάλιστα περιέχει δέκα σωρούς νεκρών με το εντυπωσιακό στοιχείο ότι είχαν ταφεί ο ένας δίπλα στον άλλο, γεγονός που μαρτυρεί την στενή σχέση ίσως και συγγένεια που είχαν μεταξύ τους όταν βρίσκονταν εν ζωή. Το σπάνιο αυτό νεκροταφείο, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Kirzalıdere Malallesi της Αμάσειας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του τοπικού μουσείου. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του τοπικού μουσείου, οι σωροί που αναδύθηκαν μετά από τόσους αιώνες στην επιφάνεια, ανήκουν στην βυζαντινή εποχή και πρόσθεσε πως οι ανασκαφές στην περιοχή θα συνεχιστούν με την προσδοκία της ανακάλυψης και άλλων σπάνιων ευρημάτων από την ελληνορθόδοξη βυζαντινή παρουσία, που είχε κυριαρχήσει επί πολλούς αιώνες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.



Αλλά το πιο εντυπωσιακό εύρημα από τις τουρκικές ανασκαφές, όπως αναφέρει και το δημοσίευα της τουρκικής εφημερίδας, Star, είναι ένας μεγάλος σταυρός πορφυρού χρώματος ο οποίος, σύμφωνα με τις απόψεις των τοπικών αρχών, θα πρέπει να ανήκει στην οικογένεια που ενταφιάστηκε στο νεκροταφείο αυτό και θεωρείτε σαν ένα σπάνιο, μεγάλης αξίας  κειμήλιο από την εποχή εκείνη. Είναι γνωστό πως την εποχή εκείνη συχνά θάβονταν μαζί με τους νεκρούς και κάποια ιερά χριστιανικά αντικείμενα με την πίστη ότι θα συνοδεύουν σαν ευλογία  τον νεκρό στην άλλη ζωή. Όσον αφορά για τους σκελετούς που ανακαλύφθηκαν, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις των Τούρκων, θα πρέπει να ανήκουν σε μια ολόκληρη οικογένεια και είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ενταφιάστηκαν καθώς δείχνει και την στενή σχέση που είχαν μεταξύ τους.



Το γεγονός αυτό της ανακάλυψης αυτού του χριστιανικού νεκροταφείου με τον μεγάλο σταυρό, είναι άλλο ένα σημείο της επανεμφάνισης από το «σκοτάδι» της μεγάλης ελληνορθόδοξης βυζαντινής κληρονομιάς της Μικράς Ασίας, η οποία τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς αναδύσεις στην επιφάνεια σκηνωμάτων, χαμένων εκκλησιών, αγιασμάτων ακόμα και χαμένων ελληνορθόδοξων μοναστηριών, στέλνει το μήνυμα πως η ιερά γης της αγιοτόκου Μικράς Ασίας ποτέ δεν απόψε να αναβλύζει από την ιερότητα της εποχής της μεγάλης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτό το μαρτυρούν και τα εκατομμύρια των σημερινών κατοίκων της σύγχρονης Τουρκίας, με μια θρησκευτική συνείδηση συγχυσμένη και καταπιεσμένη από ένα στυγνό ισλαμικό-εθνικιστικό καθεστώς.

Αλλά ως πότε ;



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και κυρίως στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, αλλά και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα, περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός στα ηπειρωτικά θα παρουσιάσει βελτίωση και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα πνέουν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, αλλά μέχρι το βράδυ και εκεί θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις παράκτιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως η ελάχιστη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια και ανατολικά 7 ε 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές. Βαθμιαία από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοιανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττικη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γάζωσαν με καλάσνικοφ την πρεσβεία του Ισραήλ



Τρομοκρατική επίθεση σε ένα από το πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Αθήνα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, όταν τέσσερις άγνωστοι γάζωσαν την πρεσβεία του Ισραήλ με καλάσνικοφ.

Πως χτύπησαν οι δράστες

Σύμφωνα με την αστυνομία οι άγνωστοι, πέρασαν από το πλάι της πρεσβείας στην οδό Σώκου με δυο μηχανές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του κτιρίου με καλάσνικοφ. Από τους πυροβολισμούς, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κτίριο της πρεσβείας σε τοίχους και τζάμια. Οι δράστες της επίθεσης εξαφανίστηκαν πιθανότατα προς τον περιφερειακό του Γαλατσίου.

Εως τώρα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έχουν βρει δεκαπέντε κάλυκες γύρω και μέσα στο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ. Ηδη η Αντιτρομοκρατική έχει πάρει στα χέρια της το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να δουν ακριβώς τις κινήσεις των τρομοκρατών.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή

Oι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.  που έσπευσαν στο σημείο απέκλεισαν την περιοχή και δεν περνάει τίποτα γύρω από την πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο  -το Δεκέμβριο του 2013- είχε γίνει επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία είχε αναλάβει επίσης την ευθύνη και για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού.

Αυτήκοος μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης

Μιλώντας στο iefimerida.gr υπάλληλος βενζινάδικου που βρίσκεται στην περιοχή περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης: «3 η ώρα ακούστηκαν ριπές. Καμιά 20αριά περίπου θα πέσανε. Της άκουσα με αντίλαλο και για αυτό νόμιζα ότι ήταν κάτω από τη γέφυρα. Αλλά ήταν από το πλάι της γέφυρας. Πυροβόλησαν από την Κηφισίας. Υπήρχε κινητικότητα οι φύλακες που φυλάνε την πρεσβεία. Κάλεσαν βοήθεια, τρεις και δέκα ήρθε πολύς κόσμος, ήρθε η Αντιτρομοκρατική.
Εμαθα μετά ότι ήταν τέσσερα άτομα με δυο μηχανάκια πυροβόλησαν την πρεσβεία, έσπασαν κάποια τζάμια».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΜΠΑΖΑΡ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΘΗΒΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΖΑΡ,ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ DECOUPAGE ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ....ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ..ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ!!!!ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ,ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ,ΚΑΘΩς ΕΠΙΣΗΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΙΔΗ...ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ,ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.......ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ..ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.....

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ