Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα

Δυο εικόνες εμφάνισε η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατά την ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ - ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -  έδωσαν πολιτικό όρκο,δηλαδή την διαβεβαίωση ότι θα τηρούν το Σύνταγμα τους νόμους και θα υπηρετούν το συμφέρον του λαού.   

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι τέσσερις υφυπουργοί Τ.Κουίκ, Μ. Κόλια Ταρουχά, Ελενα Κουντουρά και Παναγιώτης Σγουρίδης ,προερχόμενοι από τους ΑΝ.ΕΛ, έδωσαν ως ομάδα   θρησκευτικό όρκο στο ευαγγέλιο ενώ στην τελετή χοροστάτησε ο   επίσκοπος Μεθώνης Μελίτων.

Θρησκευτικό όρκο επέλεξαν να δώσουν επίσης και ο υπουργός υγείας  Παναγιώτης Κουρουμπλής ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης  ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.    

 Δυο ταχύτητες και στις τελετές παράδοσης παραλαβής   

Ο Πάνος Καμμένος και τα μέλη της κυβέρνησης που ανήκουν στους ΑΝΕΛ θα παραλάβουν τα υπουργεία από τους απερχόμενους της Νέας  Δημοκρατίας στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης.

Όλοι οι άλλοι θα αναλάβουν την Τετάρτη μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ