Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Όλες οι εξαγγελίες Τσίπρα στη Βουλή



Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Πόσα θα εφαρμοστούν άμεσα και πόσα σε βάθος χρόνου. Ποια θα τύχουν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς
.Μια σειρά από μέτρα και προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Κάποια εξ αυτών θα εφαρμοστούν άμεσα και εντός του 2015, κάποια σε βάθος χρόνου. Παράλληλα προανήγγειλε μια σειρά από αλλαγές τις οποίες, όπως είπε, θα γίνουν κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.    
Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Πρώτη προτεραιότητα η παροχή δωρεάν σίτισης ρεύματος στέγης και φαρμακευτικής υποστήριξης στις χιλιάδες οικογένειας που έπεσαν θύμα του μνημονίου. Αποκατάσταση σχολικών φυλάκων, απολυμένων καθαριστριών και υπαλλήλων του δημοσίου που απολύθηκαν.  
Τέλος σε Βουλευτικά και υπουργικά προνόμια

Περιορισμός προνομίων υπουργών και βουλευτών. Άμεσα αποσυμφορούμε τη δημόσια διοίκηση από στρατιές συμβούλων. Μείωση κατά το ήμισυ του στόλου αυτοκινήτων. Εντολή να πουληθούν το ένα από τα τρία αεροσκάφη του πρωθυπουργού. Η πρόεδρος της Βουλής θα εξετάσει την κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων. Μείωση του προσωπικού του Μαξίμου κατά 30% και της πρωθυπουργικής φρουράς κατά 40%
Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

Άμεσα ρύθμιση για την αξιολόγηση των Δημοσίων υπαλλήλων. Αλλαγή του συστήματος επιλογής των προϊσταμένων. Καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητά από πολίτες ή επιχειρήσεις πιστοποιητικά που κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία. Με κάθε τρόπο στήριξη της αυτοδιοίκησης. Ριζική αλλαγή του Καλλικράτη.
Μάχη ενάντια σε διαφθορά και φοροδιαφυγή

Συγκροτήσαμε ειδικό χαρτοφυλάκιο για αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο. Άμεση κινητοποίηση του ΣΔΟΕ ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες Λανγκάρντ και Λιχνεστάιν. Τέλος στα θαλασσοδάνεια. Η νέα κυβέρνηση εγγυάται ότι σε αυτόν τον τόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν. Καταργούμε άμεσα τις διατάξεις που παρέχουν ασυλία στα Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, της ΤτΕ. Προχωράμε στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στα μνημόνια. Σπάμε το περιβόητο τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μιντιακού κατεστημένου. Εγγυόμαστε την καθολική πρόσβαση στο αγαθό της αντικειμενικής ενημέρωσης. Επανασυστήνουμε με νόμο την ΕΡΤ από μηδενική βάση. Εφαρμόζουμε το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ΜΜΕ. Προκήρυξη διαγωνισμών για ανοιχτή αδειοδότηση όλων των ΜΜΕ στην πατρίδα μας.     
Κεντρικό σύνθημα: Δημοκρατία παντού

Τα μνημόνια υπονόμευσαν την ίδια τη Δημοκρατία. Επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς. Η ΕΥΠ μετονομάζεται σε υπηρεσία εθνικής προστασίας. Άμεση ψήφιση νόμου για χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς.
Φορολογικό σύστημα

Γενναία και μεγάλη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Άγνωστη λέξη η φορολογική δικαιοσύνη στη χώρα μας. Η κυβέρνηση θα δώσει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό. Θα επεξεργαστούμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Καθιερώνουμε ενιαία και προοδευτική κλίμακα χωρίς αστερίσκους. θεσπίζουμε το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015. Καλούμε όμως τους πολίτες να πληρώσουν τις τελευταίες δόσεις του 2014.
Προστασία της εργασίας

Τέλος στις πολιτικές ασυδοσίας των εργοδοτών και της ακραία εκμετάλλευση των εργαζομένων. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στην φθηνή εργασία. θα προωθήσουμε την άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την επαναφορά των τριετιών, τη θέσπιση προστασίας από τις ομαδικές απολύσεις. Είμαστε ανυποχώρητοι στις ηλικιακές διακρίσεις των εργαζομένων. Ίσος μισθός για ίση εργασία είναι η αρχή μας. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ σταδιακά έως το 2016.
Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη  

Παράλογα και ανέφικτα τα πρωτογενή πλεονάσματα. Χρειάζεται ένα κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη. Το μνημονιακό πρόγραμμα απέτυχε. Χρειαζόμαστε τώρα μια νέα συμφωνία που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία στα πλαίσια του σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων.
Ιδιωτική πρωτοβουλία και ιδιωτικές επενδύσεις

Η Ελληνική κυβέρνηση θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις. Δεν θα στηρίξει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Κάθε πρόταση θα εξετάζεται συγκεκριμένα.
Τραπεζικό σύστημα

Αναγκαίος ο επανασχεδιασμός της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και η λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας. Τροποποίηση του ΤΧΣ ώστε το δημόσιο να ασκήσει τα δικαιώματά του στις συστημικές τράπεζες λαμβάνοντας υπόψιν και τα δικαιώματα των μετόχων. Αναγκαία η ίδρυση ενδιαμέσου φορέα για τη διαχείριση των κόκκινων και επιχειρηματικών δανείων. Μέχρι τα νέα μέτρα απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας καθώς και η μεταβίβαση των οφειλών σε μη αναγνωρισμένα ιδρύματα.
Κοινωνική ασφάλιση

Δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση ορίων ηλικίας και η μείωση πλήρων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά της 13ης σύνταξης σε συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ. Ίδρυση ταμείου εθνικού πλούτου και κοινωνικής ασφάλισης για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων. 
Κεντρικό ρόλο στην παιδεία

Τεράστια πλήγματα στην εκπαίδευση. Θα ξεκινήσουμε ένα μεγάλο και ουσιαστικό διάλογο. Τίποτα δεν θα γίνει με αιφνιδιασμούς. Κατάργηση κατά 50% της τράπεζας θεμάτων. Κατάργηση των διατάξεων για τα συμβούλια ιδρυμάτων.    
Εξωτερική πολιτική

Ελλάδα και Κύπρος σύμβολο σταθερότητα σε ένα τρίγωνο αστάθειας στην περιοχή.
Γερμανικές οφειλές

Ιστορική υποχρέωση της νέας κυβέρνηση η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου. Χρέος απέναντι στην ιστορία. Κεντρικός ρόλος στον Μανώλη Γλέζο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ