Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Μπορούμε να υπολογίζουμε στην ΕΚΤ

Η Ελλάδα μπορεί να ολοκληρώσει τις συνομιλίες με τους διεθνείς πιστωτές σε σύντομο χρονικό διάστημα είπε  Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι Η Αθήνα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη από την ΕΚΤ.  Μιλώντας στο Reuters μετά την συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο κ Βαρουφάκης είπε: «Η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας... Η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υποστηρίξει τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης». Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες μας με τους ευρωπαίους εταίρους καθώς και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία».

«Είχαμε μια συνάντηση που απέδωσε καρπούς», δήλωσε αμέσως μετά το κρίσιμο τετ α τετ του με τον επικεφαλής της  ΕΚΤ, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών που είπε στους δημοσιογράφους ότι στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το σχέδιο της ελληνικής πλευράς για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνήθεις τρόπους. Η Ελλάδα παρουσίασε το μήνυμά της» είπε χαρακτηριστικά.



«Το πρόγραμμα διάσωσης έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.  Ο κύριος Ντράγκι κατά την συνάντηση υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ υποστηρίζει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ