Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ολάντ σε Τσίπρα: «Τηρήστε τις δεσμεύσεις, θα σας βοηθήσουμε»



Την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού, μιας ψήφου που σήμανε ότι η λιτότητα ως μόνη προοπτική δεν είναι πλέον ανεκτή, υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε ωστόσο την ανάγκη σεβασμού των ευρωπαϊκών κανόνων και των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί, η οποία ισχύει για όλους και διαβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα.

«Σκοπός μας είναι η συμφωνία με κάθε τρόπο και μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για να καθορίσουμε ένα οικονομικό πλαίσιο συμβατό, μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», υπογράμμισε ο Ολάντ.

«Η μέθοδος είναι ο διάλογος με το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, η οποί θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη να δώσει περισσότερη συνοχή στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Τέλος, επεσήμανε ότι η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, προσφέροντας την εμπερία της.


Τσίπρας: Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην ευρωζώνη

Με τη σειρά του ο έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χαρούμενος για την επίσκεψή του στη Γαλλία, υπογραμμίζοντας ότι η Γαλλία αποτελεί παράγοντα σταθερότητας για την Ευρώπη.

Όπως σημείωσε, «ο οικονομικός παραλογισμός έχει επιβληθεί στον ορθό λόγο στην Ευρώπη», επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της μεταστροφής των ευρωπαϊκών πολιτικών προς την ανάπτυξη αλλά και μιας νέας συμφωνίας για την Ευρώπη.

«Η χώρα μου γύρισε σελίδα. Έχουμε συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο. Δεν είμαστε απειλή για την Ευρώπη. Σεβόμαστε τους κανόνες αλλά  και την ισοτιμία των κρατών μελών. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

«Καταθέσαμε μια ρεαλιστική πρόταση στις επαφές που είχαμε με ευρωπαίους αξιωματούχους καθώς και προτάσεις για το χρέος», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «βρήκαμε ώτα ανοιχτά» στις προτάσεις αυτές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ