Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτη σύλληψη Έλληνα που συμμετείχε σε υλικό παιδικής πορνογραφίας



Ο 24χρονος, κάτοικος Θεσσαλονίκης, είχε συμμετάσχει σε κακοποίηση 10χρονου παιδιού, την οποία και κινηματογραφούσε, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που περιλάμβαναν κακοποιήσεις ακόμη και παιδιών τεσσάρων ετών.Έναν 24χρονο Έλληνα που φαίνεται ότι συμμετείχε σε σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου παιδιού, την οποία και κινηματογραφούσε, συνέλαβε η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται η συμμετοχή ημεδαπού σε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο που περιλάμβαναν κακοποιήσεις ακόμη και παιδιών τεσσάρων ετών.

Κατά την πολύμηνη διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση, με την επωνυμία HYDRA, που έγινε παράλληλα σε 32 χώρες του κόσμου εντοπίστηκαν συνολικά 78 χρήστες πορνογραφικού υλικού.

Στη χώρα μας, πέραν του 24χρονου, συνεληφθη επίσης ένας 55χρονος στην Πάτρα, καθώς στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατείχε βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο ίδιος, οπως προέκυψε από την ερευνά, απέστειλε με κούριερ χρηματικό πόσο ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδοφίλων.

Τέλος, σε ξεχωριστή υπόθεση, ποινή κάθειρξης 8 ετών για αποπλάνηση 11χρονου ανηλίκου επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε ηλικιωμένο από χωριό της Μαγνησίας.

Ο 78χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ