Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Εντονες βροχοπτώσεις αναμένουμε σήμερα, Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, στη δυτική και κατά διαστήματα στη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με ένταση στο Αιγαίο 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά:
Στη Θράκη αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία θα έχουμε μέχρι νωρίς το απόγευμα έντονες βροχές, στα παραθαλάσσια καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 2 έως τους 10 με 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 με 13 βαθμούς, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και μέχρι το μεσημέρι μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη θα έχουμε λίγες βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και στα ανατολικότερα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 με 17 βαθμούς. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται αρχικά συννεφιά, κατά τόπους βροχές και στα βουνά χιόνια και από το μεσημέρι λίγες μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε βροχές το πρωί, καλό καιρό την υπόλοιπη ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, όμως το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 8έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ