Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα και επίδομα ενοικίου


Στις 20 Απριλίου αναμένεται να ξεκίνησει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη χορήγηση των επιδομάτων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στις 20 Απριλίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την ανθρωπιστική κρίση
Οι αιτήσεις, όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας σε συνέντευξη τύπου, θα γίνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας «ypakp.gr», ενώ η προθεσμία λήγει στις 20 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρδα, τα κονδύλια ύψους 200,3 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από αναδιανομή των δαπανών προμηθειών των υπουργείων. Απ’ την μεριά του, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης συμπλήρωσε ότι οι εν λόγω παροχές είναι ένα πρώτο βήμα μαζί με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που θα μας εισάγει στην μετα-μνημονιακή εποχή.

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτιου ανέφερε στην συνέντευξη τύπου, οτι θα επωφεληθούν όσοι βρίσκονται σε βαθειά κρίση για εννέα μήνες και θα πριμοδοτηθούν οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Οι παροχές αφορούν την δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kWh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου (http://www.ypakp.gr) όπου θα υπάρχει και αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους, τις προϋποθέσεις και την εξέλιξη του προγράμματος.

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ