Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα


ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΪΟΥ

Τρεις σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και  η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με προηγούμενα.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μαρτυρούν πως παρά την κυβερνητική εναλλαγή συνεχίζεται η εκμετάλλευση με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις (μισθοί πείνας, κατάργηση σταθερής δουλειάς και ωραρίου, ελαστικές μορφές εργασίας, εκ περιτροπής, εργολαβίες, κ.ά.), ενώ σε μια σειρά χώρους του κλάδου επικρατούν συνθήκες εργοδοτικής αυθαιρεσίας με εντατικοποίηση της δουλειάς.
Η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την προεκλογική της δέσμευση να επαναφέρει άμεσα και με νόμο τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ μέσω του «διαλόγου», η προοπτική αυτή γίνεται ακόμα πιο μακρινή και αβέβαιη. Η εργατική τάξη ό,τι κέρδισε, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με την αστική τάξη, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της και όχι με διαπραγματεύσεις σε τραπέζια «κοινωνικού διαλόγου».
Σε αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να υποτιμηθεί η κυβερνητική εναλλαγή και η γραμμή για κοινωνική συνοχή, δηλαδή ταξική συνεργασία. Χωρίς διεκδικητική πίεση, ταξική πάλη δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα.
Το Συνδικάτο ξεμπρόστιασε το προηγούμενο διάστημα τις δυνάμεις που καλλιεργούν το συμβιβασμό και τη μοιρολατρεία στον κλάδο (π.χ. επιχ. σωματείο Αλλουμίνκο που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του για μειώσεις μισθών, πλειοψηφία επιχ. σωματείου στη Σνάϊντερ που για να διευκολύνει την εργοδοσία πρότεινε εκ περιτροπής εργασία, κλαδ. Σιδηροβιομηχανίας ένα σωματείο σφραγίδα το οποίο δεν συνεδριάζει καν το Δ.Σ.). Ανοίγουμε μέτωπο με την κυβερνητική πολιτική, την εργοδοσία και τα φερέφωνά της στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η Πρωτομαγιά  πρέπει να αποτελέσει βήμα για την ανασύνταξη του κινήματος

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Σ’ αυτή τη βάση καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να συμμετάσχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς, στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα στο άγαλμα του Πίνδαρου στις 10:30 και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας την Κυριακή 26/4, τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 ώρα 18:00 – 21:00 με έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μεταλλουργεία Βοιωτίας» που βρίσκονται σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας εδώ και 6 περίπου μήνες και απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στη «Σνάϊντερ Ελέκτρικ» και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε την επιβολή οποιασδήποτε μεταβολής στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Αγωνιζόμαστε για:
•    Εδώ και τώρα  επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 μ’ ένα νόμο, ως ελάχιστη προϋπόθεση για περαιτέρω αυξήσεις.
•    Άμεση αποκατάσταση του πλαισίου για συλλογικές συμβάσεις του κλάδου.
•    Άμεση κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου (εκ περιτροπής, 3ωρα -4ωρα, εργολαβίες, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κ.τ.λ.)
•    Άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!».

ΘΗΒΑ 10:30
ΑΓΑΛΜΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ    ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ    ΔΗΛΕΣΙ 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ    ΑΘΗΝΑ 10:00
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ