Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Σπείρα έκλεψε 17 αγροτικά στη Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τους οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά (17) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου 


Το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα,  προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των οχημάτων, στις ανωτέρω περιοχές.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2015) το πρωί στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αρχικά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο και τον 18χρονο, μετά από διάπραξη απόπειρας κλοπής Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου στην ανωτέρω περιοχή.


Ακολούθως μεσημβρινές ώρες της χθεσινής ημέρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί τους (27χρονος και 16χρονος), αμέσως μετά την έξοδό τους από οικία στον Ορχομενό, που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κλοπών τροχοφόρων. Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 16-09-2014 έως και χθες (21-05-2015) πρώτες πρωινές ώρες, οι συλληφθέντες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά δεκαεπτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων στις κάτωθι περιοχές:

•    Τέσσερις (4) κλοπές στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
•    Τρεις (3) κλοπές στη Θήβα.
•    Δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής στον Ορχομενό Βοιωτίας.
•    Τρεις (3) κλοπές στις Ερυθρές Αττικής.
•    Δύο (2) κλοπές στα Βάγια Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στις Θεσπιές Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στις Πλαταιές Βοιωτίας.
•    Μία (1) απόπειρα κλοπής στον Παύλο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, τα οποία ήταν όλα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, διαφόρων μαρκών και μοντέλα τουλάχιστον δεκαετίας, τα οποία δεν διέθεταν σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και διαρρηκτικό εργαλείο («κάβουρας»), που βρέθηκε στην προαναφερόμενη οικία. 

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ