Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση πίσω από τη δολοφονία του αρχιφύλακα φυλακών Δομοκού


    Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, που υπογράφει ως «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σ. Γκαλημάνη, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας.

 Η προκήρυξη αναρτήθηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα...του αντιεξουσιαστικού χώρου «indymedia», με την επισήμανση ότι «το κείμενο έφτασε ηλεκτρονικά και δημοσιεύεται ως έχει».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η δολοφονία του αρχιφύλακα αποτελεί «λαϊκή δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντας το θύμα ως «εχθρό του λαού», «άθλιο βασανιστή» και «πωρωμένο εξουσιαστή, που συνήθιζε να επιθεωρεί τις ακτίνες των φυλακών κρατώντας μια γκλίτσα».

Στη συνέχεια στρέφεται κατά του «αστικού κράτους» και του «καπιταλιστικού συστήματος» και αναφέρει ότι «ο Καλλιμάνης (και όχι Γκαλημάνης όπως είναι σωστά το όνομα του θύματος), άνηκε στο σκληρό πυρήνα της σωφρονιστικής ιεραρχίας», τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με θύματα δολοφονιών των παλαιών τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η 17 Νοέμβρη, η 1η Μάη, κ.ά.

Η προκήρυξη μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία δεν σχολιάζει το κείμενο.

Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση ότι η προκήρυξη εστάλη αμέσως μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για εμπλοκή με κάποιον τρόπο στη δολοφονία του αρχιφύλακα, γι' αυτό εξετάζεται αν η ανάληψη ευθύνης σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ