Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συμφέροντα


Ξαφνική εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Πριν από λίγο το Μέγαρο Μαξίμου με non paper κάνει λόγο για περίεργη στάση των εταίρων. Συγκεκριμένα λίγο πριν ο πρωθυπουργός αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές έστειλαν το εξής μήνυμα:
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά, μιλώντας σε συνεργάτες του είπε:
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!
Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Πριν από λίγο
 Ολοένα και αυξάνονται τα «μηνύματα» ότι η συμφωνία για την Ελλάδα παραμένει στον αέρα, ελάχιστα 24ωρα πριν την λήξη της τετράμηνης παράτασης,

Όπως μεταδίδει το Reuters, Οι θέσεις των πιστωτών και της Ελλάδας συνεχίζουν να απέχουν, λίγο πριν την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Μάριο Ντράγκι.

Όπως τονίζεται, δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος σήμερα.

Ο ΦΠΑ, οι συντάξεις, η φορολογία των επιχειρήσεων είναι τα κύρια σημεία της διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών αυτή τη στιγμή. Όπως αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters, το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικουύ χρέους δεν συζητείται από τους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ