Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η παχυσαρκία πιο επικίνδυνη ..ακόμη και από το κάπνισμα!




    Πιο επικίνδυνη και από το κάπνισμα για την εμφάνιση καρκίνου είναι η παχυσαρκία, σύμφωνα με επιστήμονες του Χάρβαρντ, οι οποίοι προβλέπουν ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα μετατραπεί στην κυριότερη αιτία καρκίνου.

Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, ήδη σε χώρες όπως η...Βρετανία και οι ΗΠΑ, όπου η παχυσαρκία προσβάλλει πλέον έναν στους τέσσερις ενηλίκους, σχεδόν το 20% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε αυτήν, όταν το αντίστοιχο ποσοστό από το κάπνισμα είναι 28%.

Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο, η δρ Τζένιφερ Λίτζιμπελ και οι συνεργάτες της παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγουν τα τελευταία τρία χρόνια.

Οπως ανακάλυψαν, ήδη μερικές συχνές μορφές καρκίνου εμφανίζονται 20 χρόνια νωρίτερα εξαιτίας της παχυσαρκίας. Σε αυτές τις μορφές συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η μέση ηλικία εμφάνισης του οποίου είναι τα 60-69 έτη αντί για τα 80-89 χρόνια που θα έπρεπε να είναι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης των πιο συνηθισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του ενδομητρίου και του τραχήλου της μήτρας. Αυξάνει επίσης δραματικά τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Μια μελέτη λ.χ. έδειξε ότι οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού έχουν κατά 75% περισσότερες πιθανότητες θανάτου απ' ό,τι οι αδύνατες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ