Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ιδού που κρύβουν οι πλούσιοι τα λεφτά που σηκώνουν από τις τράπεζες




Απίστευτες «πατέντες» έχουν εφεύρει μεγάλες επιχειρήσεις και πλούσιοι ιδιώτες με στόχο να διασφαλίσουν τα μετρητά τους και να μην τα «καταπιεί» ένα ενδεχόμενο Grexit ή να τα μπλοκάρει ενδεχόμενη επιβολή capital control.

 Από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες Πέμπτη, το ποσό που υπολογίζεται από τους τραπεζίτες ότι «δραπέτευσε» από τα ταμεία τους ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ , οδηγώντας το συνολικό ποσό των καταθέσεων κάτω από τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμούν. Είναι προφανές ότι οι ελληνικές τράπεζες βιώνουν μία από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία τους καθώς, εκτός από τα κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν και επισήμως τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κάθε μέρα που περνά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τα γκισέ τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα και να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους από ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή από ενδεχόμενη επιβολή ελέγχου κίνησης  ελέω της σημαντικής καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα «φυγαδεύουν» εκτός από το... στρώμα, το... χώμα, τις τράπεζες του εξωτερικού και σε θυρίδες εταιριών «security».

Καλά διαβάσατε. Αρκετές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, θυγατρικές μεγάλων πολυεθνικών, όπως επίσης και αρκετοί εύποροι ιδιώτες που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του fpress.gr, τοποθετούν τα μετρητά τους σε θυρίδες εταιριών «security», που διατηρούν οι τελευταίες στις καλά φυλασσόμενες κεντρικές τους εγκαταστάσεις.

Ο πρώτος λόγος είναι για να τα έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα και να μην κινδυνεύουν από τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων που ενδέχεται να επιβληθούν αν κάτι στραβώσει στην διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το φόβο των ελέγχων που γίνονται από το ΣΔΟΕ στις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων. Μια παραγγελία ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων που ενδεχομένως να δοθεί από τις αρμόδιες αρχές για να ελεγχθεί ύποπτος για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα ή άλλη παράβαση, σε καμία περίπτωση δεν θα εντοπίσει τα μετρητά στις «security» θυρίδες .
Ετσι λοιπόν ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν την «εξαφάνιση» των μετρητών τους για να κοιμούνται... ήσυχοι.

Κυβέρνηση: Υπάρχει σχέδιο φυγής κεφαλαίων

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι "υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης". Προσθέτουν ότι "αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. 'Αλλα δεν...,"
fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ