Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Mήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας& Περιβάλλοντος Χάρη Σανιδά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, Χάρης Σανιδάς επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο την υπενθύμιση της ανάγκης για προστασία της βιοποικιλότητας του πλανήτη, των πηγών ενέργειας και των φυσικών πόρων.
Είναι αναγκαίο ένα αποτελεσματικό σύνολο στρατηγικών και δράσεων που πρέπει να αναλάβουμε άμεσα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον και κυρίως στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, το οποίο αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, έτσι ώστε να παραδώσει έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που παρέλαβε και να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Η Περιφέρειά μας, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια αυτή, δρομολογώντας σειρά δράσεων και συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Μία από αυτές είναι η χορήγηση άδειας λειτουργίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκουριάς στη Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ . Έτσι προχωρά  άμεσα η παύση απόρριψης  των μεταλλουργικών σκουριών στη θαλάσσια περιοχή του βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ