Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Βουλευτές, δήμαρχοι και πολίτες ξήλωσαν τις μπάρες στο 90



Οι μπάρες έπεσαν- Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τις εταιρείες παραχώρησης

Χέρι χέρι, πολίτες και πολιτικοί, δημότες και δημοτικοί άρχοντες "επέβαλαν" τον δικό τους νόμο και με την παρουσία του ίδιου του Υπουργού κ. Στρίντζη έδωσαν τέλος στην ταλαιπωρία των διερχόμενων από το 90ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας. Με τις παρεμβάσεις τους, οι Βουλευτές του Νομού μας κκ. Θανάση Σκούμα και Γιάννη Σταθά, κατέφεραν να στείλουν το μήνυμα στην κυβέρνηση με παρεμβάσεις τους από το πρωί και να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό ενώ σε λίγες μέρες θα έχουμε και οριστικές απαντήσεις σχετικά με τις συμβάσεις παραχώρησης.

Το χρονικό της σημερινής «ιστορικής» ημέρας…


Όλα ξεκίνησαν όταν σήμερα το πρωϊ και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, η ΝΕΑ ΟΔΟΣ θέτει σε εφαρμογή τις δικαστικές αποφάσεις που επιβάλουν το κλείσιμο των παράδρομων για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων… Την ώρα που οι μπάρες έμπαιναν και πάλι στο 90ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ενημερώνεται σχετικά. Παράλληλα, ενήμεροι για το θέμα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας επανέρχονται στον Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και του ζητούν να προβεί σε σχετικές ενέργειες προκειμένου να αναστείλει τις αποφάσεις ενώ προβαίνουν και στην εξής καταγγελία:
«Καταγγέλλουμε την εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ καθώς και την Τροχαία  Αυτοκινητόδρόμων Βοιωτίας επειδή δεν εισάκουσαν την έγγραφη προτροπή του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη Χρήστου με αριθμό πρωτοκόλλου 1181 7/7/2015, και προχώρησαν στο κλείσιμο της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων στο ύψος του 90ου χιλιομέτρου της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Λαμία. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή ενέργεια στην τρέχουσα περίοδο της οικονομικής ασφυξίας και ελέγχου των κεφαλαίων που ζούμε. Η κίνηση αυτή περιορίζει και ουσιαστικά αποκλείει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και ευνοεί αποκλειστικά την κερδοφορία της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ»…


Στρίντζης: Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες διαπραγματευσης με τις εταιρείες ...


Κι ενώ το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, οι πολίτες ξεκινούν το δικό τους αγώνα διαμαρτυρίας. Με την προτροπή αλλά και την παρουσία των εκπροσώπων τους, επι τόπου, στο 90ο χιλ. σπεύδουν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Θανάσης Σκούμας και Γιάννης Σταθάς, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης και δεκάδες ακόμη αιρετοί που αναμένουν τον Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη προκειμένου να εφαρμόσουν την αναστολή των αποφάσεων της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ.



Λίγο μετά τις οκτώ τα συνεργεία έχουν πάρει θέση και αρχίζουν να ξηλώνουν τις μπάρες , υπό το χειροκρότημα των συγκεντρωμένων.

«Εάν δεν ήσασταν εσείς εδώ δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα» δήλωσε στο σημείο ο Βουλευτής κ. Γιάννης Σταθάς ενώ ο κ. Στρίντζης μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ δήλωσε:  «Εμείς όταν λέμε ότι είμαστε κοντά στα προβλήματα του κόσμου, το εννοούμε. Έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες διαπραγματευσης με τις εταιρείες για να δοθεί οριστική λύση και στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εξορθολογιστούν όσο γίνεται οι συμβάσεις  παραχώρησης. Δυστυχώς αυτό δεν το έχουν καταλάβει και πρόσωπα μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Θα το καταλάβουν όμως σήμερα»…
Στην συνέχεια έγινε μια παραγωγική συζήτηση επί τόπου με τους αιρετούς, ενώ οι μπάρες έβγαιναν οριστικά...




orchomenos-press.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ