Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση μισθών, εργασίας και εργατικών δικαιωμάτων

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης για να διασφαλιστεί η καταβολή μισθών, η εργασία και τα εργατικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους. Αναλυτικά, το κείμενο:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Να διασφαλιστεί η καταβολή μισθών, η εργασία και τα εργατικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι αξιοποιώντας το κλίμα φόβου και την τραπεζική αργία κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργαζομένων. Σχεδόν στο σύνολο των κλάδων δεκάδες επιχειρήσεις αξιοποιούν το κλίμα εκφοβισμού που διαμορφώνεται με ευθύνη κυβέρνησης και δανειστών, μετά το κλείσιμο των τραπεζών και τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και ανακοινώνουν στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες, τους αφήνουν απλήρωτους, τους βγάζουν σε διαθεσιμότητα, συνολικά δυναμώνει η τρομοκρατία.

Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να χαρίσουν τη δουλειά και το μισθό τους σε κανέναν. Δε μπορούν να δεχτούν να πληρώσουν τα σπασµένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ∆ΝΤ –ΕΚΤ. Αρκετά θυσιαστήκαν για τα κέρδη των εργοδοτών. Με τον κόπο τους και τη δουλειά τους βγάζουν τους μισθούς τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κυβέρνηση τι μέτρα θα πάρει για:

Να διασφαλιστεί άμεσα και χωρίς επιπλέον καθυστέρηση η καταβολή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων και των επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους

Να μην προχωρήσουν οι επιχειρήσεις σε απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ