Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Απάντηση Σπίρτζη σε Μπασιάκο για ανάγκη μείωσης Διοδίων στη Βοιωτία



ΘΕΜΑ: «Μέτρα αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων , στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και ανάγκη εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων»




Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών Ερωτήσεων ,παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. βουλευτή ,ότι επισυνάπτουμε το με αρ.πρωτ.ΕΚ/00/07/19/2355/19-5-2015 σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Λειτουργίας ,Συντήρησης & Εκμετάλλευσης Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης,το με αρ.πρ. ΔΟΥ/2429/19-5-2015 σχετικό έγγραφο της Δ/νσης Οδικών Υποδομών και το με αρ.πρ. ΚΒ/ΦΚΑΘ.00/ΔΗ1/3707/19-5-2015 σχετικό έγγραφο της ΕΥΔΕ Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, με το συνημμένο του με αρ.πρ.ΑΘ/ΦΚ97.00/ΣΛ/859/10-3-2015 έγγραφο της ΕΥΔΕ ΚΣΣΥ/ΤΚΕ Αθήνας ,για ενημέρωση.

Όσον αφορά το ερώτημά του κυρίου βουλευτή ,σχετικά με το ποιά είναι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος της επιβάρυνσης των διοδίων, σας γνωρίζουμε τα εξής:


Το Υπουργείο μας θα προβεί σε διαπραγμάτευση με τους Παραχωρησιούχους για την αλλαγή των όρων των συμβάσεων. Το μοντέλο που θα διαπραγματευτούμε και θα προτείνουμε στους παραχωρησιούχους θα περιλαμβάνει τα κάτωθι έξι σημεία .
Το πρώτο είναι η δημιουργία του πρώτου πανελλαδικού υβριδικού αναλογικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Το δεύτερο είναι η μείωση των διοδίων.
Το τρίτο είναι η χρήση δεικτών για την πορεία της οικονομίας σε σχέση με τη μεθοδολογία της τιμής των διοδίων, δηλαδή η χρήση άλλου από αυτό το μοντέλο που έχουμε σήμερα και υπολογίζονται τα διόδια, που δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ούτε την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ούτε της χώρας.
Το τέταρτο είναι να υπάρχουν ελεύθερες διελεύσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, όπως είναι τα ΑΜΕΑ.
Το πέμπτο είναι το να μπορούν να διέρχονται δωρεάν οι πολίτες στα γεωγραφικά όρια ενός δήμου, γιατί έχουμε δήμους που έχουν έξι ή εφτά σταθμούς διοδίων.
Το (έκτο) τελευταίο είναι η θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού δωρεάν διελεύσεων ,ανάλογα με αυτό που θα βγει από το μοντέλο, ώστε να μπορούν οι μόνιμοι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις εργασίες τους.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ