Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οπισθεν από Μαξίμου: Δεν καταθέτει τώρα τη ρύθμιση για τους αγρότες



Χωρίς τις ρυθμίσεις για αγρότες και πρόωρες συντάξεις κατατίθεται τελικά το πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη.
 Δυο καυτά θέματα, αυτό της φορολογίας των αγροτών που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, καθώς και η ρύθμιση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν θα περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο της Τετάρτης.

Οπως ξεκαθαρίζει ενηρωτικό σημείωμα της κυβέρνησης «στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών»

Τι θα περιέχει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την κυβέρνηση:

- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, με την οποία επικοινώνησε το thetoc, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις πρόωρες συντάξεις δεν ήταν προαπαιτούμενα από τους δανειστές σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.
Απειλούσε να καταψηφίσει η αντιπολίτευση

 Η ρυθμίσεις για τους αγρότες προκάλεσαν θύελλα και στο εσωτερικό της ΝΔ με πολλούς βουλευτές, τουλάχιστον 15, προερχόμενους από την επαρχία να μιλούν για μνημόνιο στον αγροτικό τομέα και να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ των μέτρων που αφορούν τουςαγρότες προανήγγειλε ο εισηγητής του ΚΤΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννης Δριβελέγκας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο μετά από έξι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Τομέα, τον διαλύουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψει».

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με την ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές, ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και η ΚΟ του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ