Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Ναι στο μνημόνιο με 222 ψήφους- Ο Τσίπρας πετά το γάντι στους αντάρτες


Νόμος του κράτους με την ευρύτατη πλειοψηφία των 222 ψήφων, είναι από σήμερα το πρωί το τρίτο μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά 44 συνολικά απώλειες καθώς 32 βουλευτές του καταψήφισαν το νομοσχέδιο ενώ 11 δήλωσαν παρόντες και υπήρξε και ένας απών.

Το τρίτο μνημόνιο καταψήφισαν οι βουλευτές: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος, Πετράκος, Ψαρρέα, Ουζουνίδου και Κυρίτση

Παρόντες δήλωσαν οι:  Μητρόπουλος,  Μιχαλάκης,  Τζήκα,  Κατριβάνου,  Καραγιαννίδης,  Δερμιτζάκης,  Κουρεμπές  Κυρίτσης, Κανελλοπούλου και . Καββαδία

Απών ήταν ο κ. Ακριώτης

Ρελάνς Τσίπρα

Αμέσως μετά την περαίωση της ψηφοφορίας, από το Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει "ρελανς" στους αντάρτες ζητώντας -μετά τις 20 Αυγούστου- ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Το blamegame για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ενδοχώρα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τόσο η Αριστερή Πτέρυγα όσο και οι προεδρικοί, επιθυμούν να χρεώσουν τη διάσπαση στην απέναντι πλευρά.

Η ανακοίνωση- πρόπλασμα νέου κομματικού φορέα το πρωί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και ευρύτερες αντιμνημονιακές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έδωσε στους "προεδρικούς" το άλλοθι να ισχυριστούν ότι η απόφαση του κ. Λαφαζάνη για ρήξη ήταν προειλημμένη και προσχεδιασμένη, όπερ διατύπωσαν μαξιμινοί "κύκλοι" άλλωστε και σε ανακοίνωση - σχόλιο που εξέδωσαν το απόγευμα.

Από πλευράς Αριστερής Πτέρυγας, επιστρέφεται ο "μουτζούρης" της διάσπασης, με το επιχείρημα : Εμείς είμαστε συνεπείς, ο Τσίπρας έγινε μνημονιακός.

Με δεδομένο ωστόσο ότι ούτε κατά την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, δεν αναμένεται συγκλονιστική ανατροπή των συσχετισμών, το πιθανότερο είναι η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ