Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Mε επιτυχία οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στην Άσκρη

 Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Φιλοπροόδων Άσκρης “Ο Ησίοδος”, με την ονομασία “Μουσεία 2015”, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 16 Αυγούστου.

     Για τη διευκόλυνση του κοινού διεξάγονται παγίως το Σαββατοκύριακο πριν το 15αυγουστο στο αρχαίο θέατρο και τελειώνουν την πρώτη Κυριακή μετά από αυτό στην πλατεία της Άσκρης.

     Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες του Συλλόγου, του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιών και της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ακόμη και του σωματείου “Διάζωμα” για ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο, η Θ’ ΕΠΚΑ κωλυσιεργεί επί 5 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας την εντύπωση ότι επιθυμεί τον ενταφιασμό, όχι μόνο του θεάτρου, αλλά και αυτής της Κοιλάδας των Μουσών.

     Έτσι οι εκδηλώσεις έγιναν στο Δημοτικό Σχολείο και όχι στο φυσικό τους χώρο που είναι το αρχαίο θέατρο της Κοιλάδας των Μουσών. Και τούτο διότι το κόστος ενεργοποίησής του (εργατικά, μεταφορές, καθίσματα, ασφάλεια) είναι υψηλό και, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία όπου δεν είναι δυνατή η συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων με την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο, γίνεται απαγορευτικό.

     Χάθηκε έτσι ένας μεγάλος αριθμός θεατών οι οποίοι περίμεναν να απολαύσουν τη θέα και να γευτούν την αύρα της Κοιλάδας των Μουσών.

     Παρά ταύτα, η ποιότητα των εκδηλώσεων και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, έδειξαν ότι αρέσει αυτό το διαφορετικό που συντελείται στην Άσκρη και στην Κοιλάδα των Μουσών.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

1.    Κυριακή, 9 Αυγούστου

     Περιγραφή του Άλσους Μουσών.

     Αναφορά στις Μούσες

2.   Δευτέρα, 10 Αυγούστου

     “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη, από τον οργανισμό ελληνικού θεάτρου “ΑΙΧΜΗ”. Την παράσταση παρακολούθησαν 350 – 400 θεατές, υψηλών απαιτήσεων, αφού δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος (ούτε από τα μικρά παιδιά) και οι συζητήσεις μετά, ουσιαστικές.

3.   Κυριακή, 16 Αυγούστου

     Συναυλία στην πλατεία της Άσκρης, όπου ο Παύλος Καρποδίνης μαζί με τους "ΑΡΑΘΕΛ" παρουσίασε ένα πρόγραμμα με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια σε ένα σύγχρονο άκουσμα. Για μία ακόμη φορά ο Παύλος Καρποδίνης μάγεψε. Παρά το τρίωρο, κανείς δεν ήθελε να φύγει. Ήταν μια υπέροχη βραδιά για την Άσκρη. Τα έξοδα της συναυλίας καλύφθηκαν με την κλήρωση ενός  tablet αξίας 129 €. Προηγήθηκαν ευχαριστίες προς τους συντελεστές όλων των εκδηλώσεων.

     Γενικά, όλες οι εκδηλώσεις ήταν απόλυτα επιτυχείς και πέτυχαν το σκοπό τους. Αν προσθέσουμε τις λαοθάλασσες της συναυλίας “Γλυκερίας – Βιτάλη” και των δύο ημερών του πανηγυριού, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το εννιάμερο 8-16 Αυγούστου “έγινε της Άσκρης”.

    Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Αύγουστο του 2016.

     Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ