Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Η ΒΟΙΩΤΙΑ


Η... άγνωστη μάχη της Λιβαδειάς

Η Λιβαδειά αποτελεί την πόλη που θα επισκεφτούν οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί καθώς η μάχη στην τριεδρική εκλογική περιφέρεια του νομού Βοιωτίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της αποχώρησης των κ. Σταθά και Σκούμα, που είχαν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Από τις τρεις έδρες της περιφέρειας διεκδικούν από μία πλέον η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την τρίτη έδρα δίνουν μάχη το ΚΚΕ, η Λαϊκή Ενότητα και το Ποτάμι. Η Λιβαδειά αποτέλεσε σταθμό στις περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ομιλία  στην κεντρική πλατεία της πόλης σε μια εμφανή προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος στον νομό Βοιωτίας.

Μετά την αποχώρηση των κ. Σταθά και Σκούμα, στον ΣΥΡΙΖΑ συζητούν να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο ο γραμματέας της ΝΕ του κόμματος Ν. Θηβαίος, ενώ στο παρασκήνιο συζητείται και το όνομα του πρώην περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλ. Περγαντά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην περιφερειάρχη, ο ίδιος δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή υποψηφιότητά του στα ψηφοδέλτια του κόμματος και το όνομά του συζητείται ερήμην του. Για την υποψηφιότητα του Κλ. Περγαντά υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ από το οποίο αποχώρησε όταν ήρθε σε σύγκρουση με τον Ευ. Βενιζέλο και διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με τον Γ. Παπανδρέου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ένα κομματικό στέλεχος όπως ο Ν. Θηβαίος που έχει επιρροή και στους ψηφοφόρους της ΛΑΕ, αφού φημολογείται ότι ο γιος του έχει ενταχθεί στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη. Ο Γ. Σταθάς θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας και δεύτερος θα τοποθετηθεί ο Θ. Σκούμας. Ο κ. Σταθάς είχε λάβει στις εκλογές του Ιανουαρίου 14.471 σταυρούς με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να καταλάβει την τρίτη έδρα για τη ΛΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομό Βοιωτίας θα επισκεφτεί από την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας τις επόμενες ημέρες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Σταθάς είχε διατελέσει πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βοιωτίας προερχόμενος από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες συγκρούστηκε και έθεσε υποψηφιότητα τον Ιανουάριο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ο κ. Σταθάς όσο και ο κ. Σκούμας διατηρούν ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με τον Μανώλη Γλέζο. Εκτιμάται ότι το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον κ. Σταθά θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να καταλάβει την τρίτη έδρα στον νομό.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Β. Μεϊμαράκης επισκέφτηκε τη Λιβαδειά πριν από λίγες ημέρες. Η ΝΔ αναμένει να επανεκλέξει τον Ευ. Μπασιάκο, αλλά ο δεύτερος σε ψήφους υπ. βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας φημολογείται ότι μετακινήθηκε στο Ποτάμι και θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον νομό, φέρνοντας το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη υποψήφιο για την κατάληψη της τρίτης έδρας. Παράλληλα συζητείται στο Ποτάμι ακόμα και το όνομα του Σ. Βυλλιώτη, γιου της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Β. Τσόνογλου.

Ολα για όλα θα τα δώσει το ΚΚΕ στον νομό Βοιωτίας για την κατάληψη της τρίτης θέσης και της έδρας που έχασε για λίγες ψήφους στις εκλογές του Ιανουαρίου αφού έλαβε ποσοστό 6,96%. Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, το ΚΚΕ θα απευθυνθεί στους αριστερούς πολίτες που απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την ψήφιση του Μνημονίου. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στη Βοιωτία, αύριο Κυριακή 6 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας της Λιβαδειάς. Στις προηγούμενες εκλογές το ΚΚΕ έχασε την έδρα στον νομό για ελάχιστες ψήφους.

Ο Δ. Κουτσούμπας σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί και πάλι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον νομό, συμβολίζοντας την πρόθεση του κόμματος να δώσει τη μάχη για την κατάληψη της τρίτης έδρας.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ