Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Άρχισαν οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία κατά του ISIS-βίντεο

Αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου εξαπέλυσε την Τετάρτη η Ρωσία.

Η στρατιωτική εμπλοκή της Μόσχας στη Μέση Ανατολή πήρε λίγες ώρες νωρίτερα το «πράσινο φως» από την Άνω Βουλή και όπως υπογραμμίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι γίνεται προς υποστήριξη τω δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Λίγες ώρες αφού ο Πούτιν πήρε κοινοβουλευτική έγκριση για στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία, η Ρωσία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters, ήδη έγιναν οι πρώτες επιθέσεις σε περιοχές στη δυτική επαρχία της Χομς. Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Μόσχα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες μία ώρα πριν από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ο αξιωματούχος, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες ως προς τον αριθμό των πληγμάτων ή τον τύπο των αεροσκαφών που χρησιμοποιήθηκαν.

Ο βρετανικός Guardian και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετέδωσαν ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, είναι έξι παιδιά, ενώ δεκάδες έχουν τραυματιστεί.

Το συριακό καθεστώς από πλευράς του ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχονται κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο Μπασάρ αλ-Άσαντ στον Ρώσο πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ