Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκομείο Θήβας: Σύγχρονα κτίρια, δίχως προσωπικό



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας) σχετικά με τα χρονίζοντα προβλήματα και τις σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Το Νοσοκομείο της Θήβας διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή των Θηβών καθώς προσφέρει απαραίτητες υπηρεσίες υγείας στους περίοικους αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί μια εκτεταμένη περιοχή με μεγάλο αριθμό εργοστασίων και γεωργικών δραστηριοτήτων, καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης ενώ βρίσκεται και σε μια περιοχή με αρκετές στρατιωτικές μονάδες.

Παρόλα αυτά όμως, από την αρχή της μετεγκατάστασής του στο νέο κτιριακό συγκρότημα, αντιμετωπίζει συνεχείς και σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό ενώ το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης που διαθέτει και είναι το μοναδικό στην Στερεά Ελλάδα, δεν λειτούργησε ποτέ. Πολλά περιστατικά δε μπορούν να αντιμετωπισθούν και μεταφέρονται σε νοσοκομεία της Λιβαδειάς, της Χαλκίδας και της Αθήνας ενώ το ΕΚΑΒ Θήβας λειτουργεί μόνο με μία βάρδια. Σε όλο αυτό το δύσκολο σκηνικό ήρθε και η απόφαση της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για τη μετακίνηση ενός Παιδιάτρου από το Γ. Ν. Θήβας στο Γ. Ν. Λαμίας, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την κάλυψη παιδιατρικών περιστατικών.

Επειδή όλα αυτά τα προβλήματα μαζί με τη δεδομένη υποχρηματοδότηση του Γ. Ν. Θήβας έχουν άμεσες συνέπειες στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα τόσο με την πρόσληψη ιατρών ειδικοτήτων όσο και με επαρκή αριθμό νοσηλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ