Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Στα αιτήματα Δ.Σ. καλείται πλέον να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων


Στα «κάγκελα» είναι η αντιπολίτευση του Δημοτικού Σύμβουλου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων με αφορμή την στάση της Δημοτικής Αρχής που αρνείται να παράσχει έγγραφη ενημέρωση για θέματα του Δήμου προκειμένου η μειοψηφία ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο.

Πιό συγκεκριμένα  ο επικεφαλής της μειοψηφίας Φίλιππος Σαγάνας πριν από περίπου ένα μήνα, στις 27 Αυγούστου κατέθεσε αίτηση ζητώντας να ενημερωθεί αν ένα συγκεκριμένο αγροτεμάχιο που είναι καταχωρημένο στο υποθηκοφυλακείο με τα στοιχεία του δήμου, άσχετα αν η δημοτική αρχή το αμφισβητεί, έχει δηλωθεί από τον Δήμο στο Ε9 του προηγούμενου χρόνου.

Τώρα ο Δήμος και ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης απαντώντας με ένα νομικού περιεχομένου έγγραφο που περισσότερο θυμίζει «έκθεση ιδεών» παρά δίνει σαφή απάντηση αιτιολογεί πως δεν μπορεί να δώσει τα στοιχεία που ζητά ο κ. Σαγάνας.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκο, αν ο δήμαρχος θεωρεί οτι οι δημότες δικαιούνται να γνωρίζουν την περιουσία του Δήμου ας δώσει στη δημοσιότητα τα Ε9 από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Αν όχι ας πει και πάλι δημόσια το λόγο που δεν θέλει να γνωρίζουν οι δημότες.  Τόσο απλό.
Τομές για το αποχετευτικό

Τόσο απλό όσο το αίτημα του Ηρακλή Μπαλόκα του πρώην συμβούλου της πλειοψηφίας που μετά τις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητά από τον Δήμο να προχωρήσει σε τομές στο έργο της αποχέτευσης προκειμένου να διαπιστωθεί πως αυτό έχει υλοποιηθεί για να αποκατασταθεί έτσι και το κύρος της τεχνικής υπηρεσίας.
Από το  http://diavimanews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ