Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Συμμετοχή Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς αποφάσισε τη συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου. Προτείνουμε το συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων μας από τις 10:30 έως τις 11:30 σε αντίθεση με την πάγια θέση του Δ.Σ. που είναι να διαφυλάσσεται ως τελευταίος προμαχώνας το κλείσιμο των καταστημάτων μας και να μην θεωρείται ως η πλέον δραστική συνδικαλιστική αντίδραση, αφενός επειδή συνεπάγεται μεγάλο τίμημα μόνο για τους μικρομεσαίους εμπόρους, και αφετέρου επειδή δεν τηρείται από όλους τους άλλους κλάδους της αγοράς.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τους πληττόμενους συναδέλφους μας, για όσους έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για τα προβλήματα «Λερναίας Ύδρας» που αντιμετωπίζουμε στη δύσκολη καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.
Αντιδρούμε και καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις προς τους ξένους εταίρους που οδηγούν με ιλιγγιώδης ρυθμούς στο αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης και την υπερχρέωση όλων των Ελληνικών νοικοκυριών. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μέτρα όπως:
Την αυξημένη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων που συνεπάγονται τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου.
Προβλέπουμε δυσοίωνες εξελίξεις στον ασφαλιστικό χάρτη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζομένων τους.
Καταλήγοντας είμαστε βέβαιοι οτι τα «κόκκινα» δάνεια και η μη εξεύρεση βιώσιμης λύσης θα οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερα λουκέτα, σε απώλεια ιδιοκτησιών και περαιτέρω διόγκωση της ανεργίας.
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. θα συνεχίσει να συντάσσεται στο πλευρό της ΕΣΕΕ, στους αγώνες που δίνει καθημερινά για το καλό του Ελληνικού εμπορίου προσαρμόζοντας την διεκδικητικότητα και τις αντιδράσεις στις ανάγκες της τοπικής αγοράς.
Κλείνοντας είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε φορέα, κοινωνικού ή θεσμικού εταίρου, στην δημιουργία κοινού μετώπου διεκδικήσεων και αγώνων για το καλό της τοπικής κοινωνίας.




Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ