Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τα ψηφίσματα του Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για καθαρίστριες, ΒΑΕ και πρώτη κατοικία

Το Δ.Σ του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με ομόφωνη απόφασή του εξέδωσε ψηφίσματα για:
1.   Ψήφισμα κατά  της  μείωσης της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες...
2 . Ψήφισμα περί μη κατάργησης των Βαρέων και  ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας των
      Δήμων.
    3.   Ψήφισμα σχετικά με την προστασία της πρώτης  κατοικίας.
1.    Ψήφισμα κατά  της  μείωσης της χρηματοδότησης για τις σχολικές καθαρίστριες...
     Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της μείωσης των αποδοχών των σχολικών καθαριστριών και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα
      Με έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στις 23/9/2015 με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016, αναφέρει ότι η  χρηματοδότηση των  Σχολικών  Επιτροπών είναι μειωμένη  κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά.
      Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση 28€.
       Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιέων δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους».


2 . Ψήφισμα περί μη κατάργησης των Βαρέων και
     ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας των
      Δήμων.

      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της κατάργησης των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων στον κλάδο της καθαριότητας   και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα

      Σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό σχεδιασμό στον κλάδο της ασφάλισης φαίνεται να επανεξετάζεται  το  καθεστώς συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους.
      Είναι οι εργαζόμενοι που σηκώνουν το βάρος της Καθαριότητας και της αποκομιδής των απορριμμάτων και που με σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες τους είχαν καταφέρει να βγαίνουν στην σύνταξη λόγω των ειδικών και δύσκολων συνθηκών κάτω από τις οποίες ασκούν την εργασία τους.
      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, εκτιμώντας την προσφορά αυτών των υπαλλήλων, τη σπουδαιότητα του έργου τους, καθώς και τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας τους, συντάσσεται με τα δίκαια αιτήματα των συνδικάτων τους και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την ιδιαιτερότητα της εργασίας τους.

2.    Ψήφισμα σχετικά με την προστασία της πρώτης
     κατοικίας.
      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στη 16η Συνεδρίασή του (9-11-2015),με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συζήτησε το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από κατάσχεση και κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα

      Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, συμμεριζόμενο απόλυτα την αγωνία  των  πολιτών που η πρώτη κατοικία κινδυνεύει γιατί μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς εκ μέρους των Τραπεζών:
      ΣΥΜΦΩΝΕΙ ότι πρέπει να προφυλαχθούν οι πολίτες, που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.
      ΖΗΤΑ να διατηρηθούν όλες οι προστατευτικές διατάξεις που ισχύουν ώστε να σταματήσει η αγωνία των πολιτών, από το γεγονός ότι θα «βγουν» τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό.
      ΖΗΤΑ την επέκταση των προστατευτικών διατάξεων και στα «επαγγελματικά» δάνεια ώστε να σταματήσει η αγωνία των επαγγελματιών από το γεγονός ότι  θα  αναγκαστούν να διακόψουν την δραστηριότητά τους και να οδηγηθούν στην   ανεργία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ