Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Στον «αέρα» οι εκλογές της ΝΔ -Ζητά αναβολή ο Μεϊμαράκης, απειλεί με αποχώρηση

Με το «καλημέρα» ξεκίνησαν τα προβλήματα για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της ΝΔ. Λόγω προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε την προγραμματισμένη ώρα, στις 7 το πρωί.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το Σάββατο και οι δοκιμές στο τεχνικό κομμάτι διαδεχόταν η μια την άλλη. Ενα ακόμη πρόβλημα που προέκυψε χθες πολύ αργά το βράδυ ήταν ότι έπρεπε να αντικατασταθούν 50 εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Λίγο πριν από τις 9.30, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή αυτή η εισήγησή του, θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα της διαδοχής.

Συνεδρίαση της ΚΕΦΕ
Δύο εναλλακτικές εξετάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, είτε να αναβληθούν οι εκλογές, είτε η διαδικασία να προχωρήσει χειρόγραφα. Στις 10 τα μέλη της ΚΕΦΕ αναμένεται να ψηφίσουν για αυτές τις δύο προτάσεις. Πέρα από την τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η γενική στάση στα επιτελεία των υποψηφίων φαίνεται πως είναι ότι πρέπει να αναβληθεί η διαδικασία, καθώς το ζήτημα δεν είναι μόνο χρονικό- αφού έχει καθυστερήσει η έναρξη- αλλά θα δημιουργηθεί πεδίο αμφισβήτησης του αποτελέσματος, που είναι το τελευταίο που θέλει η ΝΔ.

Τις παραιτήσεις των υπευθύνων ζήτησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ