Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Πυροβόλησε και τραυμάτισε το σκυλί του γείτονα

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε σκύλο, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας

Κατασχέθηκαν (3) κυνηγετικά όπλα, (1) αεροβόλο τυφέκιο, (1) αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγια κ.α.


Συνελήφθη, χθες (25-11-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης, ένας 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι προχθές το πρωί πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν σκύλο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, που βρισκόταν έξωθεν της οικίας του.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 57χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•    (3) κυνηγετικά όπλα,
•    (1) αεροβόλο τυφέκιο,
•    (1) αεροβόλο πιστόλι,
•    (308) φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και
•    (440) σφαιρίδια για αεροβόλο όπλο.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
 
Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση - τραυματισμός και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ