Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                    
                 ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»                                            


ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με χαρακτηριστική συνέπεια και ταχύτητα προωθεί την πολιτική των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνθλίβοντας εργάτες, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους.

            Στον πρώτο προϋπολογισμό της «αριστερής» κυβέρνησης ενσωματώνεται το σύνολο των αντιλαϊκών δημοσιονομικών μέτρων των προηγούμενων χρόνων και σε αυτά προστίθενται επιπλέον μέτρα 5,7 δις ευρώ στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου.

            Οι παρεμβάσεις αυτές συγκεκριμενοποιούνται σε περικοπές κρατικών κονδυλίων που προορίζονται για κοινωνική ασφάλιση με ταυτόχρονη αύξηση εισφορών, υγεία,πρόνοια κ.α, καθώς και σε πρόσθετους φόρους και χαράτσια.

            Όσον αφορά το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, που μόνο μέσα από τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός κυβέρνηση και εργοδοσία πάνε να εξοικονομήσουν 1,8 δις ευρώ για το 2016, γίνεται εύκολα αντιληπτό τί ετοιμάζουν για τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

            Η κυβέρνηση δρομολογεί έτσι και την επόμενη φάση της επίθεσης με τον αντιασφαλιστικό νόμο που θα επιχειρήσει να περάσει σύντομα και θα περιλαμβάνει νέες μειώσεις των συντάξεων, αύξηση των εισφορών για τους ασφαλισμένους, ενοποίηση ταμείων και νέες περικοπές στις παροχές.

            Στόχος της κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ε.Ε είναι κράτος και εργοδοσία να μη συμμετέχουν στην κοινωνική ασφάλιση, να μην υπάρχει καμιά προστασία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του καθενός.

            Αυτή είναι η κεντρική κατεύθυνση που έχει χαραχτεί με τη Λευκή Βίβλο της Ε.Ε και υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους αντιασφαλιστικούς νόμους που πέρασαν έχοντας και τη στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ που σήμερα έγινε ΜΕΤΑ) στη ΓΣΕΕ στο Ε.Κ.Θ κ.α., που όσα ονόματα και αν αλλάξουν,όσες μετακινήσεις κι αν κάνουν για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, παραμένουν το ίδιο εργοδοτικοί και κυβερνητικοί.

            Αυτή τη λογική υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όχι μόνο προχωρά στην ολική εφαρμογή του ν.3863/2010 (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη) αλλά με το δικό της νόμο που θα φέρει θα ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της κοινωνικής ασφάλισης, εργαζόμενων και συνταξιούχων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!! Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.

Έχουμε σημαντική παρακαταθήκη την ΑΠΕΡΓΙΑ που έγινε στις 12/11 και υπήρξε η μεγαλύτερη σε συμμετοχή τα τελευταία χρόνια.

Ενδεικτικά για τον κλάδο μας στην περιοχή μας είχαμε καθολική συμμετοχή σε ΜΟΡΝΟ,DASYC,ΜΙΝΕΡΒΑ και υψηλά ποσοστά σε άλλους χώρους "ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ" κ.α.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, που συνεδρίασε το Σάββατο 28/11/2015, αποφάσισε τη συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και καλεί τα μέλη και τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ.

ΘΗΒΑ-11:00                                                                 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ-10:00
                                                                                               ΜΙΚΡΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
 

ΠΡΟΤΟΜΗ ΠΙΝΔΑΡΟΥ

(ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ)
   



ΧΑΛΚΙΔΑ-10:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
   

ΑΘΗΝΑ-10:00

ΟΜΟΝΟΙΑ

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ