Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Αναφορά του βουλευτή Γ. Μαυρωτά για την Κατάργηση του Α. Τ. Βαγίων

Αναφορά του βουλευτή Ποταμιού Γ. Μαυρωτά για την Κατάργηση του Α. Τ. Βαγίων.
Κατάργηση Αστυνομικού Τμήματος Βαγίων και συγχώνευσή του με το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας

Η ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων αναφέρεται στην έντονη αντίθεση και λογική αντίρρηση των δημοτικών αρχών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας συμπεριλαμβανομένων των Δημοτικών Ενοτήτων (Δ.Ε.) Βαγίων και Θίσβης καθώς και της Δ.Ε. Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου, για τη φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ.) Βαγίων και τη συγχώνευσή του με το Α.Τ. Θήβας.

Η κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των τοπικών αρχών είναι πλήρως δικαιολογημένη καθώς το Α.Τ. Βαγίων καλύπτει μια περιοχή με μεγάλη έκταση στην οποία ανήκουν πολλά χωριά και οικισμοί με σημαντικό αριθμό πληθυσμού, όπως επίσης και αρκετές απομακρυσμένες περιοχές. Επισημαίνεται: α) ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής είναι ήδη υποστελεχωμένες και β) ότι η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί αν καταργηθεί το Α.Τ. Βαγίων, εκτείνεται σε ακτίνα άνω των 60 χλμ., περιλαμβάνοντας και παραθεριστικές περιοχές με μόνιμους κατοίκους αλλά και αυξημένο πληθυσμό κατά τη θερινή περίοδο, όπως είναι οι παραλίες Δομβραίνας, Αλυκής και Σαράντη. Ταυτόχρονα λόγω των πολλών βιοτεχνικών και αγροκτηνοτροφικών χώρων και δραστηριοτήτων, η ευρύτερη περιοχή είναι ευάλωτη σε φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, τα οποία για να αντιμετωπισθούν και ιδίως να αποτραπούν, απαιτούν την παρουσία οικείας και εγγύς προς αυτά αστυνομικής αρχής.

Θεωρώντας τα αιτήματα των κατοίκων και του Δήμου Θηβαίων εύλογα και με γνώμονα τη διαφύλαξη του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και προστασίας των περιουσιακών τους στοιχείων, αναμένουμε τις δικές σας απαντήσεις αναφορικά με τον επιχειρούμενο επανασχεδιασμό και αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στη Βοιωτία και εν γένει στη Στερεά Ελλάδα.

Ο αναφέρων Βουλευτής

Γιώργος Μαυρωτάς, Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ