Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ανατροπή στο θρίλερ των νεκρών αδερφών στην Εύβοια

Ανατροπή στον θάνατο των δύο ηλικιωμένων αδερφών στην Μακρυκάπα Ευβοίας, επεφύλασσε η νεκροτομή, που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Τα θύματα δεν έχουν εξωτερικές ή  εσωτερικές κακώσεις που να δικαιολογούν βίαιο θάνατο και εγκληματική ενέργεια, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν σοβαρά και τα ενδεχόμενα της δηλητηρίασης, της πτώσης ακόμη και της αυτοκτονίας. Δεν αποκλείουν επίσης, κάποιο από τα αδέρφια να πέθανε πρώτο και στη συνέχεια το δεύτερο να κατέρρευσε από το σοκ της απώλειας με το ίδιο τραγικό αποτέλεσμα.

Εξετάζουν ακόμη και την περίπτωση τα δύο αδέρφια να τσακώθηκαν και κατά τη διάρκεια της προστριβής να προκλήθηκε ο θάνατος του ενός, ενώ στη συνέχεια ο δεύτερος, συντετριμένος από την απώλεια, που ενδεχομένως θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για αυτή, να έχασε και αυτός τη ζωή του.  

Οι δύο βοσκοί, ηλικίας 83 και 79 χρόνων, είχαν βρεθεί νεκροί έξω από το σπίτι-σταύλο, όπου διέμεναν, δίπλα σε ένα αγροτικό όχημα, στις 13:50 το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο ένας έφερε κάποιους μώλωπες και εκδορές στο μάτι και τη μύτη, ενώ ο δεύτερος στο κεφάλι. Αν και αρχικά ήταν ορθάνοικτο το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, μετά την νεκροτομή των σορών, αυτό φαίνεται να απομακρύνεται. Τα εξωτερικά ευρήματα δεν δικαιολογούν εγκληματική ενέργεια, με τον ιατροδικαστή να έχει παραγγείλει τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει άλλο αίτιο, που θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποιο φάρμακο, τροφή ακόμη και δηλητήριο. Ο θάνατός τους φαίνεται να προσδιορίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν απο τον εντοπισμό τους.

Ο τρίτος τους αδερφός, το περασμένο Σάββατο, ενημερώθηκε από μία μακρινή γειτόνισσα ότι δεν είχε δει καπνό από την καμινάδα του σπιτιού που έμεναν τα αδέρφια του, ούτε φως τις νυχτερινές ώρες. Ειδοποίησε την αστυνομία και ξεκίνησε και αυτός να πάει προς την Μακρυκάπα. Ο ίδιος αλλά και οι αστυνομικοί που έφθασαν στην απομακρυσμένη περιοχή, όπου τα δύο αδέρφια έμεναν μοναχικά, τους εντόπισαν νεκρούς έξω από το σπίτι-σταύλο, όπου κατοικούσαν κάτω από όχι ιδανικές και κατάλληλες συνθήκες. Το σπίτι ήταν κλειδωμένο, ενώ και το εσωτερικό του δεν φαίνεται να είχε ίχνη αναστάτωσης. Ο αδερφός των θυμάτων, εκτιμά πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, την οποία μάλιστα απέδωσε στους ίδιους δράστες, ληστείας που είχαν πέσει τα αδέρφια του πριν από μερικούς μήνες.

Δύο άτομα τους είχαν δέσει και φιμώσει και είχαν αρπάξει 1.700 ευρώ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αν και δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, εκτιμούν ότι αυτό έχει απομακρυνθεί ή τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ