Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Οι δράσεις του Βαγγέλη Μπασιάκου στη Βουλή

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου στο τελευταίο δελτίο τύπου απορούμε :
·       Ξεχάστηκε η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην πόρτα των επειγόντων την Τρίτη στις 20.1.2015 με εντολή του διοικητή για το κλείσιμο του παθολογικού ιατρείου;
·       Ποιος έδωσε την λύση στις 5 μ.μ και κατέβηκε η ανακοίνωση;
·       Ποιος βγήκε να ευχαριστήσει τον γιατρό που παράλληλα κάλυπτε δυο τμήματα σε όλη την βάρδια;
·       Ποιοί ήταν αυτοί που χρειάστηκε να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός;
·       Ποιος ειδοποίησε το δημοτικό συμβούλιο και τη δήμαρχο της Λιβαδειάς;
·       Ξεχνάει ο διοικητής τις προσπάθειες που κατέβαλαν όλοι μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο γραφείο του, από την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έως και την Τρίτη 20 Ιανουαρίου;
·       Που ήταν οι συντονισμένες προσπάθειες του διοικητή της 5ης ΥΠΕ που ανακαλούσε προφορικά τις γραπτές του αποφάσεις;

ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο έλεος ανεξέλεγκτων Ρομά οι κάτοικοι της Αλιάρτου!

Εξιχνιάσθηκαν κλοπή τσάντας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και απόπειρα κλοπής από οικία, σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας

Για την πρώτη περίπτωση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος ημεδαπός ROMA

Για την δεύτερη περίπτωση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο προαναφερόμενος, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί ROMA συνεργοί του, ηλικίας 37 και 22 ετών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή τσάντας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία απόπειρα κλοπής από οικία, οι οποίες διαπράχθηκαν στα μέσα του τρέχοντος μήνα, σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 35χρονος ημεδαπός ROMA , ενώ δράστες της απόπειρας κλοπής είναι ο προαναφερόμενος, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί ROMA συνεργοί του, ηλικίας 37 και 22 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μεσημβρινές ώρες της 13-01-2015, ο 35χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης, την τσάντα μίας 44χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Στην δεύτερη περίπτωση, μεσημβρινές ώρες της 14-01-2015, ο 35χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του (37χρονο και 22χρονο) μετέβησαν σε οικία 50χρονου ημεδαπού, όπου παραβίασαν την μπαλκονόπορτα με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου.

Την προανάκριση, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση προς τιμή των Εκπαιδευτικών σε Θήβα και Λιβαδειά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ

Μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἑορτῆς τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν ἡ Ἱερά Μητρόπολη Θηβῶν & Λεβαδείας θέλοντας νά ἐκφράσει τήν ἐκτίμησή Της πρός τούς ἐκπαιδευτικούς τῶν Ἐπαρχιῶν Θηβῶν, Λεβαδείας & Αὐλίδος γιά τήν προσφορά τους στά παιδιά μας διοργανώνει δύο ἐκδηλώσεις: α) γιά τούς μέν Ἐκπαιδευτικούς τῶν Ἐπαρχιῶν Θηβῶν & Αὐλίδος, τήν Πέμπτη 29η Ἰανουαρίου 2015 καί ὥρα 6:30 μ.μ. στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου τῆς πόλεως τῶν Θηβῶν, ὅπου θά ψαλεῖ Ἐσπερινός καί ἐν συνεχείᾳ θά πραγματοποιηθεῖ εἰσήγηση ἀπό τόν Ἱεροκήρυκα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη κ. Δοσίθεο Καστόρη μέ θέμα: «Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες φωτιστές καί διδάσκαλοι τῆς Οἰκουμένης- χθές, σήμερα καί αὔριο» καί β) γιά τούς δέ Ἐκπαιδευτικούς τῆς Ἐπαρχίας Λεβαδείας, τήν Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 καί ὥρα 6:30 μ.μ. στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου στήν πόλη τῆς Λιβαδειᾶς, ὅπου θά ψαλεῖ Ἐσπερινός καί ἐν συνεχείᾳ θά πραγματοποιηθεῖ εἰσήγηση ἀπό τόν Πανιερώτατο Μητροπολίτη Θερμοπυλῶν κ. Ἰωάννη, μέ θέμα: «Οἱ Τρεῖς Ἱεράρχαι ἐνάντια στό κατεστημένο τῆς ἐποχῆς τους».

Μέ τό πέρας τῶν εἰσηγήσεων θά ἀκολουθήσει ἑόρτιο κέρασμα πρός τιμήν τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πριν τις εκλογές πληρώνεται και η 2η δόση του αγροτικού πετρελαίου

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από σήμερα Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου, θα αρχίσουν να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά επιστροφής της β΄ δόσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που αφορά το αγροτικό πετρέλαιο. Να σημειωθεί ότι η πληρωμή της α΄ δόσης ΕΦΚ πετρελαίου έγινε στα μέσα Μαΐου του 2014 και αφορούσε ποσό 53 εκατ. ευρώ σε 385.000 δικαιούχους αγρότες. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της επιστροφής του Ε.Φ.Κ. αγροτικού πετρελαίου είναι τα πρόσωπα που προσδιορίζονται ως γεωργοί, με βάση τις αιτήσεις - δηλώσεις τους για την ενιαία ενίσχυση, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) (ενεργοί - συνταξιούχοι) και τα στοιχεία των οποίων είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δικαιούχοι για την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. είναι και τα νομικά πρόσωπα, που τα στοιχεία των αιτήσεων - δηλώσεών τους για την ενιαία ενίσχυση, είναι καταχωρημένα στη κεντρική βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Δικαιούχοι για την επιστροφή του ΕΦΚ του πετρελαίου κινητήρων, είναι επίσης πρόσωπα ή συνεταιρισμοί που χρησιμοποιούν πετρέλαιο για τη λειτουργία αντιπαγετικών ανεμιστήρων.
Πληρωμή εξισωτικής

Εν τω μεταξύ χθες, 21/1, με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ έκανε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέα πληρωμή εξισωτικής αποζημίωσης, έτους 2014, σε περισσότερους από 20.000 δικαιούχους ως προκαταβολή. Ωστόσο ακόμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση σχετικά με το ποσό αυτής της πληρωμής.

«Παράλληλα συνεχίζεται η εξέταση των δικαιολογητικών που καταθέτουν οι δικαιούχοι και η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων ώστε να ακολουθήσουν νέες συμπληρωματικές πληρωμές το επόμενο διάστημα», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ.

Νωρίτερα, την Τετάρτη, 21/1 από την Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός είχε κάνει γνωστό ότι «υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Και επισήμως η ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια



·        Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Ταμείου Εθνικής Άμυνας

·        Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποκτά δικό της Διοικητήριο εμβαδού 2.435 μ2 και εξασφαλίζεται οικονομία κλίμακας που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ ετησίως

·        Κώστας Μπακογιάννης: Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε εντός του έτους τη μεταστέγαση


Υπογράφηκε σήμερα το πρωί από τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη και από τον διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, υποστράτηγο Γεώργιο Σταθιά, η σύμβαση που παραχωρεί το κτίριο της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής από το Περιφερειακό Συμβούλιο της κατά χρήση παραχώρησης του εν λόγω κτιρίου. Είναι δε αποτέλεσμα των πολλών προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, προκειμένου η Λαμία να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο.

Με τη σημερινή πράξη της υπογραφής, ολοκληρώθηκε τάχιστα και αποτελεσματικά  μία διαδικασία πολύπλοκη που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη. Ήταν δε το πρώτο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε, την πρώτη ημέρα του στο γραφείο της Περιφέρειας, αποστέλλοντας επιστολή στον τότε Υπουργό Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Πρόκειται για το κτίριο του «Πρώην Στρατηγείου ΜΕΡΥΠ», επιφανείας 2.435 μ2 και  με  τον περιβάλλοντα αυτού χώρο, 11 περίπου στρεμμάτων, που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «ΤΣΑΚΑΛΟΥ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ», στην πόλη της Λαμίας. Το νέο διοικητήριο θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρούνται, από την ισχύουσα αποκέντρωση των υπηρεσιών. Παράλληλα με την μετεγκατάσταση αυτή, επιτυγχάνεται και σημαντική εξοικονόμηση πόρων (πάνω από 400.000 ευρώ ετησίως), αφού μειώνεται αισθητά το λειτουργικό κόστος καταβολής των μισθωμάτων.


Στο παραχωρούμενο κτίριο θα στεγαστεί το μεγαλύτερο μέρος των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στα υπόλοιπα ιδιόκτητα ή χρησιμοποιούμενα χωρίς μίσθωμα κτίρια, μπορούν να εγκατασταθούν οι απομένουσες υπηρεσίες της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με αντικειμενικό και εφικτό στόχο, να μην υπάρχει κανένα μισθωμένο κτίριο.


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα, έπειτα από πέντε μήνες συνεχούς προσπάθειας και σκληρής διαπραγμάτευσης, έχω τη χαρά να ανακοινώσω σε όλους τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, ότι η Περιφέρειά μας θα αποκτήσει άμεσα ένα σύγχρονο διοικητήριο, ικανό να στεγάσει το σύνολο των υπηρεσιών μας, διευκολύνοντας κάθε πολίτη που συναλλάσσετε με αυτές. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε επισταμένως με αυτό το ζήτημα, αισθανόμαστε μεγάλη δικαίωση. Γιατί ξεκινώντας από το πουθενά, δώσαμε λύση σε ένα μεγάλο λειτουργικής και οικονομικής φύσης πρόβλημα. Η Λαμία, η έδρα της Περιφέρειας μας, θα αποκτήσει επιτέλους ένα διοικητήριο αντάξιο του ρόλου της. Προεκλογικά «υπέγραψα» με τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ένα άτυπο συμβόλαιο: Τους ζήτησα να με εμπιστευτούν για να δουλέψω σκληρά. Πέντε μήνες μετά, η δουλειά της ομάδας μας είναι αδιαμφισβήτητη. Τη χθεσινή εξασφάλιση πόρων για την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, διαδέχεται η υπογραφή της σύμβασης για το νέο Διοικητήριο στη Λαμία. Η σημερινή μεγάλη μας χαρά αύριο θα δώσει τη σκυτάλη στα έργα. Ξεκινάμε άμεσα λοιπόν τις εργασίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε εντός του έτους τη μεταστέγαση"







Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων-Δείτε τα θέματα

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 28η Ιανουαρίου 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.



Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :


1.Ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή δωρεάς ενός απορριμματοφόρου οχήματος από το Δήμο Αθηναίων.

2.Λήψη απόφασης για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ..Α.) Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρεία του άρθρου 265 του Ν.3463/2006, σύμφωνα με το άρθρο 16 § 6 του Ν.4071/2012, για την έγκριση του καταστατικού της ανωτέρω Α.Ε., για την εξουσιοδότηση της Δημάρχου για την υπογραφή του ανωτέρω καταστατικού και για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου Λεβαδέων στη Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας του άρθρου 265 του Ν.3463/2006.

3.Έγκριση Αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε.

4.Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λεβαδέων και της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών από το Δήμο Λεβαδέων στη ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. για την υποστήριξη της λειτουργίας και διαχείρισης του ΧΥΤΑ Λιβαδειάς για το έτος 2015. 

5.Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2014 του Δήμου Λεβαδέων.

6.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες: «Εκδηλώσεις εορτασμού Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς» του Δήμου Λεβαδέων

7.Προγραμματισμός πραγματοποίησης εκδηλώσεων «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2015 και διάθεση πίστωσης.

8..Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ανταλλακτικών και ελαστικών.

9.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας σκυλοτροφής.

10.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας φυτών, δέντρων, δενδρυλλίων.

11.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας σάκων απορριμμάτων.

12.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ειδών ένδυσης – προστασίας εργαζομένων.

13.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας χημικού υλικού.

14.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας λιπασμάτων, φαρμάκων, ζιζανιοκτόνων κλπ.

15.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας λαδιού για τις ανάγκες του Νεκροταφείου.

16.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας κεριού παραφίνης.

17.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας λογισμικού για το Γρ. Υποστήριξης Απασχόλησης του Δήμου Λεβαδέων.

18.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας αδρανών υλικών λατομείου.

19.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού.

20.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας εορταστικού φωτιζόμενου διάκοσμου φωταγωγήσεων σημαιοστολισμού.

21.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ανταλλακτικών εγκαταστάσεων θέρμανσης, κλιματισμού, αερισμού και λοιπών μηχανημάτων.

22.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ανταλλακτικών και σωλήνων άρδευσης.

23.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας υλικών ενεργητικής πυροπροστασίας, συστημάτων συναγερμού, πυρανίχνευσης, αναγομώσεις πυροσβεστήρων.

24.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας ανταλλακτικών φωτεινών σηματοδοτών.

25.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας κλιματιστικών.

26.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας αναλυτή καυσαερίων.

27.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Δαύλειας του Νομού Βοιωτίας (απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου).

28.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Κατασκευή Οδού Αισχύλου από ποταμό Έρκυνα έως Οδό Φίλωνος».

29.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Πλακοστρώσεις στο Δ.Δ. Κορώνειας».

30.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Λεβαδέων».

31.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την κατασκευή του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες στο Δήμο Λεβαδέων».

32.Τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση του έργου «Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς – Εργασίες Επισκευής και Συντήρησης».

33.Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

34..Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στον κ. GJEVALIN GJINI.

35.Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους 2015.

36.Συγκρότηση Επιτροπών (μετά από κλήρωση) για το έτος 2015.

37.Εξέταση αιτήματος της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας που αφορά την: «Παραχώρηση Κλειστού Γυμναστηρίου, για τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Τοξοβολίας στη Λιβαδειά».



                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                       Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Ιμβρίων σε συκοφαντικό δημοσίευμα της Καθημερινής για τον Γιάννη Σταθά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ
Κύριε Διευθυντά,
Με έκπληξη διαβάσαμε στην κατά τα άλλα έγκριτη «Καθημερινή», η οποία έχει στηρίξει πολλές φορές την υπόθεση της Ίμβρου, άρθρο του συνεργάτη σας κ. Διονύση Γουσέτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, παλαιός εργατοπατέρας του ΠΑΣΟΚ, ψηφοθηρεί πάνω στην πατριωτική ευαισθησία: διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ότι ο κ. Σταθάς πράγματι δίνει από το έτος 2013 –όμως πολύ διακριτικά και χωρίς καμία τυμπανοκρουσία- μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες του σχολείου της Ίμβρου. Είχε ζητήσει μάλιστα από το Σύλλογό μας η χειρονομία του αυτή να μη δημοσιοποιηθεί –γεγονός που είχαμε σεβαστεί μέχρι τώρα. Διαβάζοντας το δημοσίευμά σας, ωστόσο, και αφού λάβαμε την άδειά του, πιστεύουμε ότι επιβάλλεται η δημοσιοποίηση του θέματος, καθόσον, προφανώς, η σεμνότητα έχει πάψει πλέον να αποτελεί αρετή για τα πολιτικά πράγματα αυτού του τόπου και εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την πρωτοβουλία του κ. Γιάννη Σταθά, τον οποίο ευχαριστούμε και δημόσια με την παρούσα. Μακάρι την ευαισθησία του αυτή να την ακολουθούσαν και άλλοι συνάδελφοί του...
Με τιμή,
Για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ
 ΠΑΡΙΣ ΑΣΑΝΑΚΗΣ                                                                              ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερευνα: Εως και 15 φορές πιο καρκινογόνο το ηλεκτρονικό τσιγάρο!




    Τη διαδεδομένη άποψη ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή σε σχέση με τα συμβατικά ανατρέπει μια νέα έρευνα που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία τα e-cigarettes ενδέχεται να είναι 5 με 15 φορές πιο καρκινογόνα.


Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine διαπίστωσε ότι .. οι ατμοποιητές του ηλεκτρονικού τσιγάρου που χρησιμοποιούνται για να θερμαίνουν τα υγρά άτμισης (ή υγρά αναπλήρωσης) που περιέχουν νικοτίνη, παρήγαγαν έναν τύπο φορμαλδεΰδης, που μέχρι σήμερα δεν είχε ανιχνευθει στα ηλεκτρονικά τσιγάρα καθιστώντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου από την εν λόγω ουσία πέντε με 15 φορές υψηλότερο σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα.

Πολλοί ερευνητές συμφωνούν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πολύ ασφαλέστερα από τα συμβατικά, τα οποία απελευθερώνουν περισσότερες από 7.000 χημικές ουσίες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 60 γνωστών καρκινογόνων.

Αλλά οι επιπτώσεις από την μακροχρόνια χρήση τους παραμένουν άγνωστες και η νέα αυτή μελέτη συμφωνεί με δύο άλλες που δημοσιεύτηκαν πέρυσι και εντόπισαν την καρκινογόνο ουσία φορμαλδεΰδη ως υποπροϊόν του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Κερδοφόρα επιχείρηση
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έφθασαν στις ΗΠΑ από την Κίνα περίπου το 2008 κι έχουν εξελιχθεί σε μία επιχείρηση ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς.
Η νέα αυτή έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine διενεργήθηκε από τέσσερις καθηγητές του Portland State University, οι οποίοι πραγματοποίησαν δοκιμές σε διάφορους τύπους υγρών άτμισης που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν τα υγρά αυτά θερμαίνονταν σε ατμοποιητές με ανώτατο επίπεδο στην τάση της μπαταρίας τους τα πέντε βολτ, παρήγαγαν ημιακετάλες φορμαλδεΰδης, μία νέα μορφή φορμαλδεΰδης, η οποία δεν είχε εντοπιστεί στον ατμό του ηλεκτρονικού τσιγάρου στο πρελθόν.

Η έρευνα δεν καταλήγει σε συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο η φορμαλδεΰδη επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα του χρήστη ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Ο δρ Μάσιετζ Λ. Γκόνιεβιτς, ο οποίος υπογράφει τη μελέτη για την φορμαλδεΰδη στο υγρό άτμισης, η οποία δημοσιεύτηκε τον περασμένο χρόνο στην επιθεώρηση Nicotine and Tobacco, δήλωσε ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί ο κίνδυνος από τον νέο αυτό τύπο της καρκινογόνου ουσίας.

Ο δρ Τζέιμς Πάνκοου, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης της New England Journal, δήλωσε ότι τα e-cigarettes θα μπορούσαν παρ΄όλα αυτά να συνεχίσουν να είναι λιγότερο επικίνδυνα από τα συμβατικά.

«Το μόνο που λέμε είναι: Μην υποθέτετε ότι δεν υπάρχουν τοξίνες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Δεν είναι ακίνδυνα», εξηγεί ο ίδιος εκτιμώντας ότι χρειάζεται να περάσουν πέντε με δέκα χρόνια μέχρι οι ερευνητές να μπορέσουν να καταλήξουν σε σαφή συμπεράσματα για τους κινδύνους από τη μακροχρόνια χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Από την πλευρά της, η ένωση American Vaping Association, η οποία χρηματοδοτείται από την βιομηχανία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ανακοίνωσε ότι τα συμπεράσματα της νέας έρευνας είναι εσφαλμένα γιατί χρησιμοποίησε ως επίπεδο τάσης τα πέντε βολτ, υψηλότερο δηλαδή από τα 4 ή λιγότερα βολτ που συνήθως χρησιμοποιούν οι χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

«Οι ερευνητές είτε δεν γνώριζαν είτε δεν ασχολήθηκαν με το να κατανοήσουν τις επιπτώσεις από την χρήση ακατάλληλης μεθοδολογίας», ανέφερε σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ένωσης Γκρεγκ Κόνλι.

greece-salonika.blogspot.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Μπόγρης«αποκαθιστά» τη φήμη της Κοκκίνου και μιλάει για όλα

 «Μόνο καλό μου έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος. Σε όλα! Με βοήθησε και ως αθλητή και ως άνθρωπο». Ο Γιώργος Μπόγρης περιγράφει όσα του έχει προσφέρει η Έλλη Κοκκίνου.
Όταν έγινε γνωστή η σχέση της Έλλης Κοκκίνου και του Γιώργου Μπόγρη άρχισαν να... πέφτουν στοιχήματα πόσο θα κρατήσει. Η τραγουδίστρια και ο κατά 19 χρόνια μικρότερός της μπασκετμπολίστα διέψευσαν τις Πυθίες που ήθελαν να τελειώνει το πάθος και να ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους. Ακόμα και τώρα που ο Γιώργος Μπόγρης παίζει την ομάδα της Ανδόρα, έχουν βρει τον τρόπο να μη φθαρεί η σχέση τους από την απόσταση.

Τα χρόνια της σχέσης τους αρκετές φορές τα σχόλια για τις επιδόσεις τους και την ιδιαίτερα εξωστρεφή συμπεριφορά του υποδείκνυαν ως «ένοχη» την Έλλη Κοκκίνου και τη σχέση τους.

Ο 25χρονος μπασκετμπολίστας, που αποφεύγει όλα αυτά τα χρόνια να μιλάει για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με την Έλλη Κοκκίνου, μίλησε στην αθλητική ιστοσελίδα SportDNA για τη σύντροφο του και ξεκαθάρισε ότι εκείνη τον βοήθησε ως άνθρωπο κι ως αθλητή. thetoc.gr

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Θα συμφωνείς, πάντως, ότι τα τελευταία χρόνια, οτιδήποτε και αν πετύχεις αγωνιστικά, όπως ο τίτλος του πιο βελτιωμένου παίκτη της Α1, σε ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο φορτίο. Το όνομα της συντρόφου σου», απάντησε:
«Θυμάμαι ότι δεν έπαιζα στον Παναθηναϊκό και το χρέωναν εκεί. Μα, όταν ξεκίνησε η σχέση μου, ήταν Φεβρουάριος και βρισκόμασταν στα μισά της δεύτερης σεζόν. Θα σου πω, λοιπόν, ότι μόνο καλό μου έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος. Σε όλα! Με βοήθησε και ως αθλητή και ως άνθρωπο. Με έκανε να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες, να μην παρασύρομαι. Να φροντίζω το σώμα μου και να μην αφήνω ούτε μια μέρα χωρίς να δουλέψω σκληρά. Οι απαντήσεις μου δίνονται στο γήπεδο, όπου κάθε χρόνο βελτιώνομαι και θεωρώ ότι αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο καλύτερό μου σημείο».





 
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βοιωτία η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί



Τα δυο μεγάλα νοσοκομεία υπολειτουργούν και τα Κέντρα Υγείας πάνε για κλείσιμο, χαρακτηριστικά παραδείγματα η παύση λειτουργίας του παθολογικού ιατρείου του νοσοκομείου Λιβαδειάς για 6 μέρες τον Ιανουάριο και η μετακίνηση 7 γιατρών από το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου στο νοσοκομείο Λιβαδειάς για την εξυπηρέτηση των αναγκών του (απόφαση που ανακλήθηκε μετά από την άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της Αλιάρτου).

Η νοσηλεία γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες με προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, με ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού που θέτουν τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας σε κίνδυνο.

Η υποχρηματοδότηση είναι συνεχής και ακατάπαυστη. Η υποβάθμιση αυτή και η συνειδητή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας προσφέρει έτοιμη πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, στην ανάθεση μιας σειράς υπηρεσιών σε εργολάβους με υπερτιμημένες προμήθειες.

Για την υγειονομική γενοκτονία, για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η συγκυβέρνηση και η πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των επιχειρηματιών που εκδικούνται το φτωχό λαό.



Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε,

σε εξαθλιώνουν καθημερινά, σε καλούν να πληρώσεις για την υγεία σου, ακόμα και στο δημόσιο νοσοκομείο, παρότι τα νοσοκομεία χτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα μας, από το υστέρημά μας. Σε εκβιάζουν να πληρώνεις φακελάκι, μήπως «προλάβεις να χειρουργηθείς πριν πεθάνεις» και να ζητάς ρουσφέτι ακόμα και για να βρεις νοσηλεία σε κανονικό κρεβάτι και όχι στο διάδρομο!!! Με αποφάσεις τους διαλύσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και κουρέψανε τα αποθεματικά τους για να ξεπληρώσουν τους τοκογλύφους, οδηγήσανε τις δαπάνες για την υγεία σε τριτοκοσμικές συνθήκες για να φτιάξουν «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και του δημοσιονομικού συμφώνου της Ε.Ε. και πάλι εσύ φταις για την «ανάπτυξη» που δεν έρχεται, παρότι τώρα παίρνεις άθλιους μισθούς ή/και καθόλου μισθό, αφού σε καλούν να δουλέψεις τζάμπα, εθελοντικά, πρωί - ­βράδυ, καθημερινή και Κυριακές. Γι αυτούς πάντα εσύ φταις, ποτέ οι πλούσιοι και οι κυβερνώντες.

Αυτά δεν τα κάνουν τυχαία. Θέλουν να μας συνηθίσουν να πληρώνουμε διαρκώς και για τα πάντα (εξετάσεις, γιατρούς, νοσηλεία), αφού οι «αγορές» και οι τραπεζίτες δεν θέλουν τίποτα να είναι δωρεάν. Όλα πρέπει να γίνουν εμπόρευμα, σε μια μόνιμη φυλακή εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας και κατάργησης των δικαιωμάτων.



ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ!



ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, αλλά κυρίως όλος ο πληθυσμός του Νομού (130.000 χιλιάδες κάτοικοι) που κάνει χρήση των υπηρεσιών υγείας και ο οποίος πλήττεται από τη διάλυση της δημόσιας υγείας, πρέπει να δώσουμε δυναμικές απαντήσεις. Σε όλη τη Βοιωτία αλλά και όλη τη Στερεά Ελλάδα πρέπει να απλώσουμε ένα κύμα υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και των εργαζόμενων σε αυτή. Είναι υπόθεση του κάθε νέου και ηλικιωμένου, του κάθε εργαζόμενου και άνεργου, του κάθε ασφαλισμένου και ανασφάλιστου, του κάθε συνταξιούχου, όλων των σωματείων, του αναπηρικού κινήματος, των λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές, των κοινωνικών φορέων, να ενωθούμε σε ένα κίνημα που θα ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-ΔΝΤ στην υγεία και συνολικά, ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, που θα ανοίξει το δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, αρρώστια και κοινωνικό κανιβαλισμό.

Επομένως, θα πρέπει να προχωρήσουμε στη σύσταση κοινής επιτροπής για τα νοσοκομεία της Θήβας και της Λιβαδειάς και των Κέντρων Υγείας Αλιάρτου, Σχηματαρίου, Λιδορικίου και Διστόμου, που θα κλιθεί να προχωρήσει άμεσα στην ενημέρωση όλων των κατοίκων των χωριών και των πόλεων των επαρχιών μας για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές υγείας στο νομό. Τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, το αναπηρικό κίνημα, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων και όλοι οι κοινωνικοί φορείς θα πρέπει άμεσα να προβούν σε ενημέρωση των μελών τους για την κατάσταση της δημόσιας υγείας συνολικά στο νομό και στην υιοθέτηση αποφάσεων διεκδίκησης και ανατροπής αυτής της ζοφερής πραγματικότητας για τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή μας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση διεκδίκησης καλούμε τις αρχές, περιφερειακό συμβούλιο και δημοτικά συμβούλια, τους βουλευτές του νομού και τα κόμματα να καταδικάσουν δημόσια αυτή την πολιτική και να συμπαραταχθούν στον αγώνα των κατοίκων του νομού.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις πρέπει να συγκλίνουν σε κινητοποιήσεις που θα συναποφασιστούν (τρόπος διεκδίκησης, χώρος και χρόνος)  και θα συμμετέχουν ενεργά όλοι/ες και θα απαιτούν:

• Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας με ισότιμη, καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.

• Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σταθερές σχέσεις εργασίας. καμία διαθεσιμότητα – απόλυση  - μεταφορά υγειονομικών.

• Αύξηση των δαπανών για την υγεία, χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

• Ούτε 1 ευρώ από τους συμπολίτες μας για την υγεία τους. Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις, που βάζουν τον ασθενή να πληρώνει στο δημόσιο νοσοκομείο (τακτικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, εξετάσεις κλπ).

• Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από το δημόσιο σύστημα υγείας.



Ο αγώνας για τη δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αγώνας ζωής και θανάτου για τη θιγόμενη πλειοψηφία.



Αντ.Αρ.Συ.Α. Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες από τα ξημερώματα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, με βροχές και καταιγίδες, ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αναλυτικά:

Αύριο Παρασκευή 23 Ιανουαρίου στο Ιόνιο, την ηπειρωτική δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στις παραθαλάσσιες και τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές, ενώ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σταδιακά από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την ηπειρωτική δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα συνεχιστούν, ενώ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθεί πρόσκαιρη εξασθένηση, ωστόσο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους σε όλη τη χώρα μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 1,8 δισ έφθασαν οι χθεσινές εκροές στα γκισέ των τραπεζών..




    Κόκκινος συναγερμός στα επιτελεία των τραπεζικών ιδρυμάτων.
    Ίδια ίσως και μεγαλύτερη κίνηση αναμένεται σήμερα
    Φόβοι για πανικό την Παρασκευή σε περίπτωση αρνητικών ειδήσεων από την ΕΚΤ..


Αρνητικό ρεκόρ στις εκροές καταθέσεων καταγράφηκε χθες Τετάρτη στα τραπεζικά γκισέ. Χωρίς το ποσό να έχει οριστικοποιηθεί πλήρως, οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι...  η εκροή από το σύστημα ήταν της τάξης των 1,8 δισ. Ευρώ.
Όπως αναφέρουν υπάλληλοι τραπεζών το κλίμα στα καταστήματα θύμισε σήμερα τις χειρότερες ημέρες της κρίσης του 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τραπεζίτες υπολόγιζαν εκροές περίπου 4,5 δισ. ευρώ στη διάρκεια όλης της προεκλογικής εβδομάδας και το ποσό αυτό φαίνεται πιθανόν να τραβήχτηκε από τις καταθέσεις τη Δευτέρα, την Τρίτη και Τετάρτη.

Το ακριβές νούμερο των εκροών κάθε ημέρας μεταβάλλεται καθώς υπάρχουν αντιλογισμοί που αποτυπώνονται με χρονική υστέρηση και μεταβάλλουν τον τελικό λογαριασμό. Επίσης τα συγκεντρωτικά στοιχεία που μαζεύονται καθημερινά γύρω στις 5,30μμ μεταβάλλονται από κινήσεις καταθετών που γίνονται μέσω του internet.

Με τις παραπάνω επιφυλάξεις, οι πληροφορίες είναι για εκροή 1 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, 1,4 δισ. την Τρίτη και χθες οι εκτιμήσεις που διατύπωναν οι τράπεζες αργά το απόγευμα ήταν για εκροή 1,8 δισ. ευρώ.

Η κατάσταση έχει προβληματίσει τις διοικήσεις των τραπεζών, καθώς ο ρυθμός των εκροών καθημερινά γιγαντώνεται. Οι τράπεζες έχουν διαθέσιμη ρευστότητα να ανταποκριθούν, αλλά πλέον η έκτακτη ενίσχυση μέσω του ELA καθίσταται απολύτως αναγκαία, καθώς οι εκτιμήσεις των τραπεζών είναι ότι οι εκροές θα κλιμακωθούν μετά την εκλογική αναμέτρηση ενώ υπάρχουν φόβοι για πανικό των καταθετών αύριο Παρασκευή αν τα νέα από τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ είναι αρνητικά...

Διαβάστε Περισσότερα »

Πως κατανεμήθηκαν τα χρήματα για τα σχολεία της Βοιωτίας




Στην Α κατανομή 25.000.000 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2015, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η κατανομή του ποσού έγινε σε 325 Δήμους ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Για τα σχολεία της Βοιωτίας η κατανομή είναι:

Δήμος Θηβαίων 91.351,60

Δήμος Τανάγρας 34.386, 85

Δήμος Λεβαδέων 94.282,38

Δήμος Αλιάρτου 27.165, 04

Δήμος Ορχομενού 20.956,66

Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας 25.192,31

Τα ποσά που προβλέπονται στην απόφαση θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με Χρηματική Εντολή του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με την απόφαση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στις οποίες κοινοποιείται η απόφαση και ιδιαιτέρως οι Γενικοί Γραμματείς αυτών, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες (στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως, σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.
thivagr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας- Την 1η Φλεβάρη καλοσωρίζουμε το 2015


 Την 1η του Φλεβάρη καλοσωρίζουμε το 2015 στο Ρόδον Palace
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητές μας φίλες!
Με χαρά σας προσκαλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015  στις 12 το μεσημέρι στο ΚΕΝΤΡΟ RODON PALACE στη Λιβαδειά [8ο χιλιόμετρο Λιβαδειάς –Ορχομενού] για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας μας. Μια ευκαιρία για να βρεθούμε όλες μαζί, να ειδωθούμε και να διασκεδάσουμε.
Σας περιμένει πλούσιο μενού, δωρεάν ποτά, εκλεκτό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πλούσια δώρα και άλλες εκπλήξεις!
Σας περιμένουμε με χαρά για να ξεφύγουμε λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα και τα προβλήματά της.

Δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή επικοινωνώντας με τις  Κυρίες :
Άντζελα Πανταζή :2261025130 και 6977960645
Άννα Χαρέμη:6937678403
Ζωή Μειδάνη:6977009236
Δήμητρα Τσουρέλη : 6977301041
Οι οποίες και  θα σας ενημερώσουν σχετικά.       
         
ΜΕΝΟΥ:15€ - Η μετακίνηση των μελών  μας θα γίνει με πούλμαν  δωρεάν από την  Ομοσπονδία μας .  
Διαβάστε Περισσότερα »

SOS από τους γιατρούς. Οι Έλληνες παίρνουν αντιβίωση με το παραμικρό


Οι γιατροί προειδοποιούν για τις συνέπειες από την αλόγιστη και επικίνδυνη χρήση των αντιβιοτικών για την την έξαρση της γρίπης. Τι πρέπει να προσέξετε

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι γιατροί για τη χρήση αντιβιοτικών χωρίς ένδειξη, με αφορμή την έξαρση της γρίπης η οποία "μετρά" σήμερα 12 νεκρούς από επιπλοκές και 21 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι τόσο η φετινή γρίπη όσο και άλλες ιώσεις οφείλονται σε >200 είδη ιών και όχι σε μικρόβια. Στις ιώσεις τα αντιβιοτικά δεν είναι δραστικά, οπότε δεν πρέπει να χορηγούνται εύκολα από τους ιατρούς και πολύ περισσότερο να τα παίρνει μόνος του ο ασθενής από το φαρμακείο.



«Στους Έλληνες όμως έχει επικρατήσει η άποψη ότι πρέπει να παίρνουν αντιβιοτικά για κάθε πυρετό που κάνουν. Αλλά, δεν γνωρίζουν ότι ταυτόχρονα "εισπράττουν" και τις ανεπιθύμητες ενέργειες των αντιβιοτικών, όπως διάρροια, επικίνδυνες αλλεργίες κ.λ.π και το σημαντικότερο ίσως, ότι αναγκάζουν τα μικρόβια των φυσιολογικών τους χλωρίδων να αποκτήσουν αντοχή στα αντιβιοτικά που χρησιμοποίησαν. Για τις ιώσεις άλλωστε, υπάρχει μια σύγχρονη παροιμία που λέει: "βήχας - πονόλαιμος -συνάχι, ίωση είναι και μόνη θα περάσει"» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γιατροί της Αθήνας.

Ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη κατανάλωση αντιβιοτικών στην "κοινότητα" με συνέπεια να είναι και η πρώτη χώρα με αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά όπως και η μόνη στο Δυτικό κόσμο που ο ασθενής μπορεί να προμηθευθεί αντιβιοτικά από το φαρμακείο χωρίς συνταγή Ιατρού.

Σε πολλές έρευνες, καταγράφεται ότι :

• Το 20% των ανθρώπων που λαμβάνει αντιβιοτικά τα αγοράζει μόνο του και τα πληρώνει με δικά του χρήματα,

• Το 36% φυλάει στο σπίτι του τα αντιβιοτικά για ώρα ανάγκης, σήμερα που σε κάθε γωνία υπάρχει και ένα φαρμακείο!

• Περίπου 60% των Ελλήνων αναφέρει ότι πήρε αντιβιοτικά τον τελευταίο χρόνο ενώ είναι δικαιολογημένο επιστημονικά σε λιγότερο από 10%.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων , οι γιατροί τονίζουν ότι πρόκειται για βήχα, πονόλαιμο, συνάχι και πυρετό δηλαδή για καθαρά ιογενείς λοιμώξεις που τα αντιβιοτικά είναι εντελώς άχρηστα.

"Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα απλά μέτρα υγιεινής όπως είναι: η αποφυγή συγχρωτισμού, το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και η κάλυψη της μύτης και του στόματος όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε που μας προφυλάσσουν από τις ιώσεις" , επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Σήμερα η διεθνής επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί ότι έφθασε πλέον το τέλος των αντιβιοτικών. Θα πρέπει λοιπόν να τα χρησιμοποιούμε σωστά με τη καθοδήγηση του ιατρού μας, όταν πρέπει, για όσο διάστημα χρειάζεται και στη σωστή δοσολογία.

Επομένως καθήκον όλων μας είναι να διαφυλάξουμε αυτά τα πολύτιμα φάρμακα που στην κυριολεξία σώζουν ζωές, για εμάς και για τις επόμενες γενεές ώστε να παραμείνουν δραστικά , καταλήγουν οι γιατροί της Αθήνας.

 ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η εκλογική αποζημίωση για ενστόλους - πολιτικό προσωπικό



Καθορίστηκε η ειδική εκλογική αποζημίωση στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το ποσό και πότε θα καταβληθεί.Στα 123 ευρώ ανέρχεται η ειδική εκλογική αποζημίωση στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Θεοχαρίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, καθορίστηκε η ειδική εκλογική αποζημίωση στο ένστολο και πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την έκτακτη απασχόλησή του κατά την προπαρασκευή και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Η ειδική εκλογική αποζημίωση ανέρχεται στο ποσό των 123 ευρώ κατ' άτομο και η καταβολή της θα πραγματοποιηθεί την 14η Φεβρουαρίου 2015.




Διαβάστε Περισσότερα »

Δόθηκε λύση στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς



Δεν τίθεται πλέον θέμα μη εφημέρευσης των Επειγόντων στο Γ. Ν. Λιβαδειάς.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς δόθηκε λύση.

Η πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε από μεμονωμένα άτομα δεν μας αγγίζει αφού ορισμένοι εξ΄αυτών εμφανίζονται στο Νοσοκομείο μόνο σε προεκλογικές περιόδους.

Δεν ζούν αλήθεια   σ΄αυτή την πόλη;

Τέλος επισημαίνεται ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν εξωθείται και δεν εκβιάζεται .

Είναι παρών και δίνει αποδεδειγμένα και καθημερινά την μάχη σ΄ότι του αναλογεί μαζί με όσους ενδιαφέρονται ουσιαστικά , για την λειτουργία και την αναβάθμισή του.

               Ο  ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                                                    

του Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θηβών



ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Καρπενήσι:Ο "γολγοθάς" ταλαιπωρίας των καρκινοπαθών


Επιστολή διαμαρτυρίας καρκινοπαθούς "γροθιά στο στομάχι" όλων όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της υγείας στην Ευρυτανία
"Δεν ντρέπομαι να πω οτι αρρώστησα, δεν ντρέπομαι που το σύστημα δεν μου συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε,δεν ντρέπομαι να μιλήσω"
Μια άνιση μάχη με τον καρκίνο δίνουν καθημερινά δεκάδες ασθενείς σε όλη την Ευρυτανία, οι οποίοι εκτός από την αρρώστια τους έχουν να αντιμετωπίσουν τις συχνές ελλείψεις φαρμάκων, τα συνεχώς χαλασμένα μηχανήματα για τις ακτινοθεραπείες τους, την απίστευτη γραφειοκρατία για να εξασφαλίσουν τις εξετάσεις και την αγωγή τους αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων εκ των ιατρών.
Διαβάστε παρακάτω την συγκλονιστική αφήγηση της κας.Ανθούλας Μουλιανίτη η οποία αφηγείται την καθημερινή της ταλαιπωρία στο Νοσοκομείο του Καρπενησίου..Και δεν ειναι η μόνη..
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗ
"Αυτό που μου συμβαίνει το τελευταίο δεκαπενθήμερο δεν μπορώ να το χωνέψω!!
Κάποιοι γνωρίζετε οτι είμαι καρκινοπαθείς εδω και 2 χρόνια .Απο τότε που ξεκίνησε ο γολγοθάς μου πρέπει ανα τακτά χρονικά διαστήματα να κάνω εξετάσεις.
Εξετάσεις αίματος,ακτινολογικές και ενα σωρό ακόμα.
Το ιστορικό μου υπάρχει οπότε κανένας γιατρός δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου πηγαίνω στο γυναικολογικό τμήμα να γράψω τις εξετάσεις.
Εκεί η διευθύντρια μου εξηγεί οτι δεν μπορεί αυτή να μου γράψει ολες τις εξετάσεις και οτι θα έπρεπε να πάω και σε παθολόγο και σε ορθοπαιδικό.Και αυτό γιατί απο τον καρκίνο μου προκλείθηκε οστεοπόρωση και υπήρχαν και κάποιες εξετάσεις πιο εξιδικευμένες.
Λεω οκ την επόμενη εβδομάδα.Τρίτη 13 Ιανουαρίου πηγαίνω στο παθολογικό τμήμα του νοσοκομείου Καρπενησίου.Φοράω την μάσκα μου διότι στο νοσοκομείο είναι γεμάτα όλα τα τμήματα απο αρρώστους με γρίπη,πέρνω το εισητήριό μου,δεν κάνω χρήση της αναπηρίας μου ,που λέει οτι
άτομα με ειδικές ανάγκες(χαμηλό ανοσοποιητικό )πρέπει να μην περιμένουν στη σειρά και να μπαίνουν πρώτοι και περιμένω την σειρά μου.
Μετά απο 2 ώρες μπαίνω στον Διευθυντή παθολόγο τον κύριο Δ.Κ. για να μου κάνει παράπονα οτι αυτός δεν είναι γραφιάς και τα παράπονά μου να τα κάνω στον κο. Βορίδη.Παρεπιπτόντος θα ήθελα να σημειώσω οτι ήθελα να γράψω και τα φάρμακα της κόρης μου τα οποία τα έδωσε ο ίδιος γιατρός ο όταν το νοσοκομείο εφημέρευε και τα αγόρασα και τα πλήρωσα κανονικά και πήγα να τα γράψω και αυτά.
Πάνω στη λογομαχία μας ,ίσως εκείνη την στιγμή την πήρα σαν αστείο,γράφονται κάποιες απο τις εξετάσεις.
Επόμενη ημέρα 14 Ιανουαρίου ξανά νοσοκομείο, ξανά μάσκα ,ξανά αναμονή για τους ορθοπαιδικούς αυτή τη φορά.Εκείνη την ημέρα δεν έβγαλα άκρη οχι γιατί έφταιγαν οι γιατροί,αλλά για άλλους λόγους.
Ραντεβού με τους ορθοπαιδικούς για την επόμενη εβδομάδα.
Σήμερα Τετάρτη 21 Ιανουαρίου πηγαίνω πάλι με την μάσκα μου στο νοσοκομείο και ζητάω το εισητήριό μου για τους ορθοπαιδικούς.
Περιμένω στη σειρά μου,η Β παθολογική είχε κόσμο ,ο διευθυντής Σ.Χ δεν είχε,λέω κι εγώ δεν πάω εκεί να μην περιμένω πολύ ώρα.
Μπαίνω μέσα και ζητάω ευγενικά τις υπόλοιπες εξετάσεις για την οστεοπόρωση.
Ο γιατρός λίγο επιθετικά με ρωτάει γιατί κάνω εξετάσεις για την οστεοπόρωση αφού είμαι μόνο 46 χρονών.Του εξηγώ ότι είμαι καρκινοπαθείς και ότι ιατρικοί λόγοι απαιτούσαν τη διακοπή της περιόδου μου και αυτό ως αποτέλεσμα μου προκάλεσε οστεοπόρωση και οτι η γιατρός που με παρακολουθεί θέλει να κάνω αυτές τις εξετάσεις.Και εκεί ο γιατρός μου απαντάει οτι δεν είναι γραμματέας της κυρίας ενδοκρινολόγου που με παρακολουθεί και τα παράπονά μου να τα κάνω στον κο. Βορίδη(άντε πάλι).
Του εξηγώ οτι δεν μπορεί να μου γράψει η γιατρός της εξετάσεις τον Ιούλιο και να τις κάνω τον Ιανουάριο και μου απαντάει να πάω στη Λαμία να τις γράψω.Βέβαια ο κύριος γιατρός δεν με ρώτησε αν μου περισσεύουν 100 ευρώ για να παω στη Λαμία για να γράψω τις εξετάσεις τις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να μου γράψει εκείνος.Μετά απο αυτό, φωνάζει έναν ειδικευόμενο και μου τις γράφει και εγώ κάθομαι και αναρωτιέμαι γιατί πήγα στον συγκεκριμένο γιατρό και χάλασε το πρωινό μου.Περιμένοντας στην αναμονή βρίσκω τον φίλο μου διευθυντή της παθολογικής και του ζητάω να μου γράψει εξετάσεις για την άλλη κόρη μου,αιματολογικες, και εκεί ακούω πάλι οτι δεν είναι γραφιάς.Βέβαια πήρε τα βιβλιάρια μου και πήγε στο γραφείο του.Πηγαίνοντας μετά να πάρω τα βιβλιάριά μου δεν τα είχε γράψει γιατί είχε κόσμο.
Αναρωτιέμαι πόση υπομονή μπορεί να έχει ένας άνθρωπος,πόση υπομονή και χρόνο να περιμένει στην ουρά και να προσπαθεί να δικαιολογηθεί γιατί αρρώστησε από καρκίνο και πρέπει να κάνει εξετάσεις.Δηλαδή θα πρέπει να παρακαλέσω για κάτι το οποίο δεν ζήτησα να έχω.
Δεν γεννήθηκα εδώ, όμως αυτόν τον τόπο τον αγάπησα. Εκτιμώ τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλειοψηφία του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου μας, όμως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα αντιδράσω όταν καταπατώνται τα στοιχειώδη δικαιώματα των ασθενών ή όταν υπάρχει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους ασθενείς.Αναρωτιέμαι όμως αν έχουν το ίδιο ψυχικό σθένος κάποιοι άλλοι ανήμποροι συμπολίτες μας, που πιθανώς δέχονται αδιαμαρτύρητα την όποια ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται απο την εκάστοτε συμπεριφορά κάποιων γιατρών.
Ονομάζομαι Ανθούλα Μουλιανίτη σύζηγος Στυλιανού Κοντοκώστα και δεν ντρέπομαι,δεν ντρέπομαι να πω οτι αρρώστησα, δεν ντρέπομαι που το σύστημα δεν μου συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε,δεν ντρέπομαι να μιλήσω .
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε!!!!

prasiaonline.blogspot
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει από σήμερα ο καιρός -Βροχές και καταιγίδες το βράδυ

Σταδιακή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, καθώς, αρχικά θα είναι ήπιος, ωστόσο, από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους, ενώ, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Τη νύχτα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι στα ανατολικά τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρος:γενικα αίθριος.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενισχυμένοι από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τη νύχτα. Τοπικα περιορισμένη ορατότητα και τις πρωινές ώρες ομίχλες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ