Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Aπόκριες στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Μιά Ανάσα Αξιοπρέπειας


 Χιλιάδες πολίτες  συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στο κάλεσμα με τίτλο «ανάσα αξιοπρέπειας», για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση υποστήριξης της Ελλάδας την στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στο έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.





Συλλαλητήρια για την υποστήριξη των διαπραγματεύσεων της χώρας κατά της λιτότητας πραγματοποιήθηκαν και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ένα από τα κεντρικά συνθήματα της κινητοποίησης ήταν «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς».



«Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναρτώντας μία φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια σχολεία του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων θα παραμείνουν αύριο κλειστά

Λειτουργία Σχολείων την Πέμπτη 12-02-2015
      Ενημερώνουμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας και τους Κηδεμόνες τους, για τα παρακάτω που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων λόγω δυσμενών συνθηκών:
•    Στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου
Όλα τα  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά
•    Στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών
1.    Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα  
                   παραμείνουν κλειστά.
2.    Το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Θεσπιών θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Γυναίκες του Λεονταρίου ξέρουν καλά να διασκεδάζουν-βίντεο-φωτο


Οι Γυναίκες του Λεονταρίου, σύζυγοι και μητέρες, εργαζόμενες,  άνεργες, επιστήμονες, αγρότισσες, απέδειξαν την Κυριακή  πως ξέρουν καλά, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, να περνούν όμορφα και να διασκεδάζουν!
Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου «Η ΕΣΤΙΑ», το απόγευμα της Κυριακής στην Ταβέρνα του Φουντά,ήταν μόνο η αφορμή και οι γυναίκες άδραξαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να περάσουν υπέροχα, να διασκεδάσουν και να ξεφαντώσουν! Απόλαυσαν τη βραδιά, χάρηκαν, το γλέντησαν και το ευχαριστήθηκαν!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΄΄Η ΕΣΤΙΑ΄΄

Ο Σύλλογός μας αισθάνεται για μια ακόμη φορά την ανάγκη, να εκφράσει απο βάθους καρδιάς, τις θερμότατες ευχαριστίες του, για την συμπαράστασή τους και συμετοχή όλων όσων μας έκαναν την τιμή και παρεβρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου μας ΄΄ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ΄΄που πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη κατά κοινή ομολογία επιτυχία της,την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 στο Λεοντάρι Βοιωτίας.

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης οφείλετε κυρίως στην παρουσία των τόσο πολλών συγχωριανών μας και υποστηρικτών του συλλόγου μας.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Ιερέα του χωριού πατέρα Κων/νο που ευλόγησε την πίτα μας,τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Σταθά,τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων  κ. Ντασιώτη,τον αντιδ/ρχο κ.Χ.Πετρούλια,την αντιδ/ρχο κα
.Ζαχαρούλα Μπόγρη, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας Βοιωτίας κ.Γ.Ζέρβα,τον πρόεδρο του Α.Σ Λεονταρίου κ.Δ.Βρακά,τον χορευτικό σύλλογο Μαυροματίου,τους συλλόγους γυναικών :Βαγίων΄΄ 1982΄΄,Θήβας ΄΄Ισμήνη΄΄,΄΄Διρκαίος Κύκνος΄΄ τον σύλλογο γυναικών Μουρικίου και το Permisospress.blogspot.gr για την κάλυψη της εκδήλωσής μας.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ   Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΄΄Η ΕΣΤΙΑ΄΄.





 




ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση του Φιλόπτωχου Ταμείου Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


Διαβάστε Περισσότερα »

" Άγιος Ρηγίνος ο Λεβαδεύς" Εορταστικές Εκδηλώσεις-Όλο το Πρόγραμμα





Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στον Δήμο Θηβαίων

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Πέμπτη 12/2



Λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, καθορίζει τα ακόλουθα:

·         Τα Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν από ώρα 10:00, εκτός του Γυμνασίου-Λυκείου Καπαρελλίου το οποίο θα παραμείνει κλειστό

·         Τα Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και οι Παιδικοί Σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς


Ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης μας για τις Απόκριες, με τίτλο «Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2015», σας προσκαλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί την
Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς με μουσικές, σουβλάκια και κρασί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Λόγω ανωτέρας βίας και συγκεκριμένα εξαιτίας  των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Δήμο της Θήβας, (παγετός και χιόνια), οι οποίες καθιστούν ιδιαίτερα δυσχερείς  τις μετακινήσεις, η  προγραμματισμένη για σήμερα Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αναβάλλεται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυση Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για συκοφαντική δυσφήμιση

Την Τρίτη 10-2-2015 υπεβλήθη μήνυση ,από τον Δήμαρχο Αλιάρτου-Θεσπιέων κατά του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κου Φίλιππου Σαγάνα.

Ο κος Σαγάνας προσφάτως σε δημόσιες συγκεντρώσεις αναφέρθηκε με συκοφαντικό τρόπο σε θέματα που αφορούν την λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Η διοίκηση του Δήμου γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στο Δημότη και ο κύριος Σαγάνας σύντομα θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης να αναλάβει τις ευθύνες των λεγομένων του.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Λιβαδειά

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:0 - 14:00 θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς, το
Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές – αθλητές από όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΗΒΑΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ




Λόγω της  χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών η ΔΗ.Κ.Ε.Θ ανακοινώνει ότι το Δημοτικό Ωδείο Θήβας θα μείνει κλειστό σήμερα  Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά σήμερα τα σχολεία στο Κυριάκι, Αγία Τριάδα και Αγιο Γεώργιο

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων, τα σχολεία Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου, στην Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας και στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου.
  

Διαβάστε Περισσότερα »

Να τι θα ισχύσει για φόρο εισοδήματος, φόρο ακινήτων, αντικειμενικές αξίες και ρύθμιση οφειλών

Η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα η οποία θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στέλνοντας ουσιαστικά το μήνυμα σε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα ότι για τα φετινά εισοδήματα πρακτικά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο.



Εκτός από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τη θέσπιση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε άμεση «διόρθωση» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Παραδέχτηκε ότι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον ΦΜΑΠ θα κοστίσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ωστόσο υποστήριξε ότι οι απώλειες εσόδων θα καλυφθούν από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής Επίσης, προανήγγειλε άρση όλων των περιορισμών που προβλέπονται για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις. Σημαντικότερη εξαγγελία είναι άρση όλων των περιορισμών για την ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο περιορισμός του ενός εκατομμυρίου ευρώ, φεύγει καθώς «οι έχοντες οφειλές κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ, χρωστούν συνολικά μόνο τα 16 δισεκατομμύρια ευρώ από τα περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών» τόνισε η κυρία Βαλαβάνη.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει διευθέτηση για τις 15.000 οικογένειες των μικροομολογιούχων που υπέστησαν κούρεμα μέσω του PSI
.fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα Αξιοπρέπειας

Συγκεντρώσεις στήριξης σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτρικό
Παλλαϊκό συλλαλητήριο κατά της λιτότητας έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 στην πλατεία Συντάγματος, λίγο πριν ξεκινήσει το έκτακτο Eurogroup στο οποίο η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη θα διαπραγματεύεται για τη συμφωνία - γέφυρα.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς» αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Facebook σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα τον τερματισμό της λιτότητας που επιβάλλεται σε ολόκληρη την Ευρώπη..

Διαβάστε τι αναφέρει το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας» στο διαδίκτυο:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και στο εξωτερικό

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις συμπαράστασης έχουν διοργανωθεί σε δεκάδες πόλεις τόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο και στην Αμερική και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία, Βέλγιο, Φινλανδία, Δανία και Λετονία.

Έντονη ανταπόκριση γνωρίζει το κάλεσμα στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια σε 5 πόλεις και συγκεκριμένα σε Μιλάνο, Ρώμη, Νάπολι, Μεσίνα και Παλέρμο.

Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορεί και χάρτης με όλες τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί παγκοσμίως


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμένει ο χιονιάς, παγετός το πρωί

Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια. Βόρειοι άνεμοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.



Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

     Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -08 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Παγετός νωρίς το πρωί κατά τόπους στην Ήπειρο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από -04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Οι χιονοπτώσεις κυρίως στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες και χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: στα νότια από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 02 έως 06 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -02 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν, πλέον, καθημερινά το Διαδίκτυο..





    Οι άνδρες αφιερώνουν στην on-line περιήγηση 140 λεπτά,
    με τις γυναίκες να ακολουθούν με 129 λεπτά



Αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητας του Έλληνα έχει γίνει το Διαδίκτυο, καθώς...Tyεπτά στους δέκα, ποσοστό 69,7%, χρησιμοποιούν, πλέον, το Ίντερνετ και μάλιστα έξι στους δέκα, το 60,4%, σε καθημερινή βάση. Ειδικά στις νεαρές ηλικίες, η χρήση εκτοξεύεται, αφού οι νέοι ηλικίας 13-17 ετών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε ποσοστό 96,9% (το 87% καθημερινά), ενώ στις ηλικίες 18-24 το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται σε 98,1% (το 94,4% καθημερινά).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας Web ID της Focus Bari, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 12.000 ατόμων, ηλικίας 13-74 ετών, το διάστημα Οκτωβρίου - Δεκεμβριού 2014, η διείσδυση του Διαδικτύου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της στο νομό Αττικής, φθάνοντας το 76,8%, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 73,7% και την υπόλοιπη Ελλάδα να βρίσκεται - κατά μέσο όρο - στο 61,2%.

Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου «σερφάρουν», πλέον, περισσότερες από 2 ώρες την ημέρα, με τον μέσο όρο χρήσης του Ίντερνετ στη χώρα μας να είναι τα 135 λεπτά. Οι άνδρες αφιερώνουν στην on-line περιήγηση 140 λεπτά, με τις γυναίκες να ακολουθούν με 129 λεπτά. Ο μέσος όρος ημερήσιας χρήσης του Διαδικτύου αυξάνεται στις μικρότερες ηλικίες, καθώς οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών αφιερώνουν στο Διαδίκτυο 177 λεπτά και εκείνοι ηλικίας 13-17 ετών 142 λεπτά.

Αυξανόμενη βαίνει η χρήση του Διαδικτύου και από τις μεγαλύτερες ηλικίες, με το μέσο χρόνο παραμονής στο Internet να διαμορφώνεται στα 101 λεπτά για την ηλικιακή ομάδα 65-74 ετών και στα 111 λεπτά για τις ηλικίες 55-64.

Διαβάστε Περισσότερα »

300 συλλήψεις τον Ιανουάριο στη Στερεά



Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας

Κατά την διάρκεια του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας:

α. Συνελήφθησαν συνολικά τριακόσια ένα (301) άτομα και ειδικότερα:

    Δύο (2) άτομα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
    Τρία (3) άτομα, για ληστείες.
    Σαράντα τέσσερα (44) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
    Πενήντα οκτώ (58) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
    Εβδομήντα (70) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
    Είκοσι δύο (22) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
    Δέκα (10) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί παιγνίων.
    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων.
    Ένα (1) άτομο, για βιασμό.
    Ένα (1) άτομο, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
    Δύο (2) άτομα, για εμπρησμό.
    Τρία (3) άτομα, για απόπειρες κλοπών.
    Τρία (3) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
    Ένα (1) άτομο, για πλαστογραφία.
    Επτά (7) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
    Είκοσι τρία (23) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Δεκατρία (13) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
    Επτά (7) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
    Ένα (1) άτομο, για εκούσια απαγωγή.
    Τέσσερα (4) άτομα, για απειλή.
    Τρία (3) άτομα, για εξύβριση.
    Πέντε (5) άτομα, για παραεμπόριο.
    Δύο (2) άτομα, για παράβαση νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας περιβάλλοντος.
    Ένα (1) άτομο, για παράβαση νομοθεσίας περί δημόσιας υγείας.
    Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
    Δύο (2) άτομα, για ψευδή καταμήνυση.
    Ένα (1) άτομο, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.

β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

    Μία (1) υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση.
    Δύο (2) υποθέσεις ληστειών.
    Σαράντα επτά (47) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
    Σαράντα έξι (46) υποθέσεις ναρκωτικών.
    Είκοσι δύο (22) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
    Μία (1) υπόθεση βιασμού.
    Μία (1) υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
    Μία (1) υπόθεση περί αρχαιοτήτων.
    Δύο (2) υποθέσεις απάτης.
    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
    Τρεις (3) υποθέσεις για λαθρεμπόριο – τελωνειακό κώδικα.
    Πέντε (5) απόπειρες κλοπών.
     Μία (1) υπόθεση ζωοκλοπής.

γ. Εντοπίσθηκε:

    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε ημιυπόγειο χώρο πολυκατοικίας σε περιοχή της Λιβαδειάς, στην οποία διεξαγόταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «POKER». Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης αίθουσας και διοργανωτής του παράνομου τυχερού παιγνίου, καθώς και εννέα (9) συνολικά παίκτες (σχετικό το από 20-01-2015 Δελτίο Τύπου μας).

δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

    Ηρωίνη: (99,12) γραμμάρια
    Κάνναβη: (488,94) γραμμάρια
    Κοκαΐνη : (11,8) γραμμάρια
    Ναρκωτικά δισκία: 154
    Πιστόλια: 1
    Περίστροφα κρότου : 1
    Κυνηγετικά όπλα: 11
    Μαχαίρια – στιλέτα: 5
    Φυσίγγια διαφόρων όπλων και διαμετρημάτων: 22
    Αδασμολόγητος καπνός: (3) κιλά και (240) γραμμάρια
    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 64
    Χρήματα: 440 €
    Πλαστά χρήματα: 250 €
    Οχήματα: 7
    Πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων
    Διάφορα προϊόντα κλοπών
    Διαρρηκτικά εργαλεία
    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) κλεμμένα οχήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Σάββατο  7 Φεβρουρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός  και η κοπή της πίτας του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς, ο οποίος κατά γενική ομολογία σημείωσε επιτυχία μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Τιμώμενο πρόσωπο για την πολύτιμη προσφορά του στο Δημοτικό τραγούδι ήταν ο κυριότερος εκφραστής του δημοτικού τραγουδιού, η ζωντανή ιστορία της περιοχής μας , ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ.
Του προσφέρθηκε μια  αναμνηστική ανάγλυφη αναπαράσταση του γεφυριού της κρύας, που είναι και το εμβληματικό σύμβολο του Ομίλου,  την οποία φιλοτέχνησε  ο συμπολίτης μας  Κος   Νεοκλής  Αράπογλου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ
Τον συντοπίτη μας Δημοσιογράφο  Κο Κοντογιάννη Γεώργιο που προλόγισε την τιμητική εκδήλωση.
Την Παραδοσιακή μας ορχήστρα  με τους Ηλία Πλαστήρα, Γιώργο Γκόγκο, Δημήτρη Κωνσταντή και Διονύση Ζώη.
Τα παιδιά του εφηβικού χορευτικού τμήματος με την δασκάλα τους Κα Αποστολίδου Χρύσα.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας και τον Επιχειρηματικό κόσμο της Λιβαδειάς ,που με χαρά και γενναιοδωρία στήριξε την εκδήλωση του ετησίου χορού, με προσφορά δώρων, για την διενέργεια της λαχειοφόρου αγοράς.
Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχατε στην εκδήλωση αυτή και σας περιμένουμε και σε μελλοντικές δράσεις και εκδηλώσεις, για τις οποίες θα ενημερωθείτε εν καιρώ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                                       ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΣΟΦΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλες οι αλλαγές στην εκπαίδευση



Αποσυνδέονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις από την εισαγωγή στα ΑΕΙ - Μέσος όρος 9,5 για την προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο - Καταργείται η Τράπεζα θεμάτων -Επαναπροσλαμβάνονται οι σχολικοί φύλακες και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων
Την πλήρη αλλαγή του εκπαιδευτικού «τοπίου» εξήγγειλαν στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης δείχνοντας τη διάθεση εκ βάθρων αλλαγών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στις εξετάσεις των Πειραματικών Σχολείων που δεν είναι δυνατόν οι αλλαγές να γίνουν από εφέτος αφού οι μαθητές ήδη προετοιμάζονται, θα πραγματοποιηθούν από του χρόνου, όπως δήλωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.
  
Μεταξύ αυτών που εξαγγέλθηκαν περιλαμβάνονται:

Ο τερματισμός της πολιτικής καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

Επανεξετάζεται η λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων

Συγγραφή νέων βιβλίων και αναλυτικών προγραμμάτων

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

Επαναφορά της διδασκαλίας περισσότερων ξένων γλωσσών στο σχολείο

Αποσυνδέονται οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις από την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Μέσος όρος 9,5 για την προαγωγή των μαθητών στο Λύκειο
 
Καταργείται η Τράπεζα θεμάτων

Επαναπροσλαμβάνονται οι σχολικοί φύλακες και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων

Επαναλειτουργούν οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν

Οι βαθμοί προαγωγής της Α΄και Β΄ Λυκείου και ο βαθμός απόλυσης της Γ΄ Λυκείου δεν θα προσμετρούνται στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Επιστρέφουν οι αιώνιοι φοιτητές και καταργούνται τα Συμβούλια Διοίκησης στα Πανεπιστήμια

Ανακαλούνται οι υπουργικές αποφάσεις για το Δημοτικό οι οποίες προέβλεπαν μελέτη μέσα στο σχολείο και θα εφαρμόζονταν από τον επόμενο μήνα

Από μηδενική βάση το Σχέδιο Νόμου για την Ειδική Αγωγή

Νέα δεδομένα για την ιδιωτική εκπαίδευση με επαναλειτουργία της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Αλλάζει εκ νέου ο νόμος για την ειδική αγωγή

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη
Διαβάστε Περισσότερα »

e-bill info, η ηλεκτρονική υπηρεσία της ΔΕΗ - Για να έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, όπου και αν βρίσκεστε!

H ΔΕΗ, συνεχίζοντας να εξελίσσει διαρκώς τις υπηρεσίες της για την ολοένα και καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών, δημιούργησε την on-line υπηρεσία: e-bill info.

Mέσω της υπηρεσίας αυτής, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή, από όπου και αν βρίσκεται, να ενημερωθεί για τον λογαριασμό του, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας απλώς πρόσβαση στο internet.

Με τη νέα υπηρεσία e-bill info της ΔΕΗ παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλους τους λογαριασμούς του τελευταίου 12μήνου, είτε αφορούν οικία, είτε εξοχική κατοικία ή επιχείρηση κλπ., με μία μόνο εγγραφή.

Βοηθά επίσης την ταχεία αρχειοθέτηση των λογαριασμών, δημιουργώντας ένα πλήρες ηλεκτρονικό αρχείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης και μεταβολής των χρεώσεων, ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον η υπηρεσία e-bill info διευκολύνει ένα μεγάλο ποσοστό καταναλωτών που έχουν χάσει, για κάποιο λόγο, το λογαριασμό τους, αφού τώρα πια δε χρειάζεται να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα για εκτύπωση του λογαριασμού τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εύκολα από το σπίτι ή το γραφείο, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της υπηρεσίας e-bill info  είναι ότι ο καταναλωτής, εφόσον επιθυμεί, την ημέρα έκδοσης του νέου λογαριασμού, μπορεί να  ενημερώνεται αυτόματα στην ηλεκτρονική του διεύθυνση για τα βασικά στοιχεία του εκδοθέντος λογαριασμού του και να γνωρίζει πότε θα λάβει τον επόμενο λογαριασμό για καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό.

Η εγγραφή στην υπηρεσία e-bill info, για να απολαμβάνει κανείς όλα τα οφέλη που προσφέρει, είναι πολύ απλή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στο www.dei.gr και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, όπως και τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και τον Α/Α λογαριασμού που υπάρχουν στον λογαριασμό τους.

Η υπηρεσία e-bill info αναδεικνύεται σε μια από τις πιο ασφαλείς και λειτουργικές εφαρμογές του είδους που αξίζει κανείς να δοκιμάσει για να απλοποιήσει την καθημερινότητά του και αποτελεί ένα ακόμη βήμα από τη ΔΕΗ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτικοί “μαϊντανοί” ή φερέφωνα;




Την ώρα που η Ελλάδα γίνεται σάκος του μποξ μεταξύ των ισχυρών του πλανήτη μας και ο ελληνικός λαός “πειραματόζωο” στα χέρια αδίστακτων οικονομικών κέντρων, κάποιοι αυτόκλητοι τιμητές του κομματικού συντηρητισμού και του ελέγχου της πολιτικής δράσης, προσπαθούν να σπιλώσουν και να φιμώσουν κάθε ανένταχτη και ακηδεμόνευτη πολιτική φωνή και τοποθέτηση.
Ελπίζω ότι πρόκειται για μεμονωμένα γεγονότα και όχι για συντονισμένη προσπάθεια κομματικών επιτελείων.
Εις ότι με αφορά και σε σχέση πάντα με τις πολιτικές μου επιλογές και τοποθετήσεις και χωρίς καμία διάθεση εμπλοκής σε ανούσιες υπαρξιακού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις, διατηρώ το αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι και να λειτουργώ με γνώμονα την ρήση του Ρήγα Βελεστινλή “ Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά “.
Αν πάλι κάποιοι αυτό δεν μπορούν να το κατανοήσουν και ψάχνουν ευκαιρίες για να εγκλωβίσουν την πολιτική σκέψη και δράση, στα πλαίσια μιας στενής κομματικής αντίληψης, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου, διότι…
 “πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι σκέφτονται, ενώ στην πραγματικότητα απλά διευθετούν τις προκαταλήψεις τους”         Γουίλιαμ Τζέιμς                                                                                 

Υ.Γ.     Σε κάθε περίπτωση η απομόνωση και συρραφή αποσπασματικών εκφράσεων μιας συνολικής πολιτικής τοποθέτησης, για συκοφαντικούς λόγους, είναι παλαιά και γνωστή “ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΤΙΚΗ” μέθοδος προπαγάνδας και βεβαίως ίδιον μιας φασίζουσας  συμπεριφοράς.

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

φωτο αρχείου


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» Παραλίας Διστόμου σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Αντίκυρας του Φ/Γ πλοίου «HACI ARIF KAPTAN» σημαίας Τουρκίας, από τον πλοηγό Π.Σ. Ιτέας και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες 7-8 μποφώρ, λόγω μηχανικής βλάβης προσέκρουσε η δεξιά μεριά της πλώρης του ανωτέρω πλοίου στην πρύμνη του Φ/Γ πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» Ν.Β. 57 το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.».

Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στην αριστερή γωνία της πρύμνης του Φ/Γ «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και θραύση του εργάτη κάβων (βίντζι), ενώ στο Φ/Γ «HACI ARIF KAPTAN» δεν παρατηρήθηκε εξωτερική φθορά .

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ