Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ολα δείχνουν σύγκλιση - Κοντά σε κείμενο συμφωνίας κυβέρνηση και δανειστές

Πολύ κοντά σε συμβιβασμό βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, 48 ώρες πριν εκπνεύσει το «τελεσίγραφο» των Βρυξελλών προς την Αθήνα.

Η «γέφυρα» συνίσταται σε μια ενδιάμεση πρόταση που εκπόνησε ο Ζαν Κλόν Γιούνγκερ και απέστειλε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Πρωθυπουργό ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε μετά την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «οι διαβουλεύσεις με τους εταίρους παρουσιάζουν σημάδια σύγκλισης».

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Όλες οι ενδείξεις είναι καλές. Στο Euroworking group θα υπάρξει μια κατάληξη που θα ικανοποιεί και την ελληνική πλευρά και τον πρόεδρο του Eurogroup. Την Παρασκευή πιστεύω ότι η ελληνική πρόταση, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εγκριθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup» δήλωσε.

Δείγμα της διάθεσης εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης και από τις δύο πλευρές, είναι ακόμη ότι – όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης - την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη και όχι συνεδρίαση του Eurogroup ενώ θα έχει μεσολαβήσει (πιθανότατα αύριο Πέμπτη) έκτακτη συνεδρίαση του Euroworking Group για να δώσει την έγκρισή του.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της δανειακής σύμβασης θα κατατεθεί το πρωί της Πέμπτης, αλλά το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής «βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία».

Η νέα συμβιβαστική πρόταση

Νέα πρόταση φέρεται να κατέθεσαν στην Αθήνα παράγοντες της Κομισιόν, με την οποία επιχειρείται να εξευρεθεί συμβιβαστική λεκτική φόρμουλα μεταξύ της πρότασης Μοσκοβισί την οποία θα υπέγραφε ο Γιάνης Βαρουφάκης και εκείνης που παρουσίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και απέρριψε ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ.

Η πρόταση αυτή υποδεικνύει τον τρόπο να ζητήσει η Ελλάδα την παράταση ώστε να γίνει αποδεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η πρόταση καταρτίστηκε χθες Τρίτη από τον πρόεδρο του Eurogroup, υψηλά κλιμάκια της Κομισιόν και του EuroWorking Group και απεστάλη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Σύμφωνα με το Euro2day στην πρόταση, η οποία επιδιώκει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της πρότασης Μοσκοβισί και εκείνης του Ντάισελμπλουμ, αντικαθιστά την φράση «extend of loan agreement» (παράταση της δανειακής σύμβασης) που ζητούσε η Ελλάδα με την εξής πρόταση: «Extend of master financial assistance facility of Greece» (παράταση Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης».

Υπενθυμίζεται, ότι η Αθήνα δεν ήθελε με κανένα τρόπο να υπάρχει η φράση παράταση «του υπάρχοντος προγράμματος» αλλά της «δανειακής σύμβασης».

Στην πρόταση αυτή, την οποία η ΕΕ επιθυμεί να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ως βάση για να ζητήσει την παράταση (κάτι που θα γίνει αύριο) φαίνεται πως υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη της Γερμανίας. Στην πρόταση δεν αναφέρεται ο χρόνος της επέκτασης, κάτι για το οποίο θα υπάρξει διαπραγμάτευση, καθώς και το conditionality (όροι) που θα συνοδεύουν το αίτημα.

Αναφέρονται όμως μέσα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι λέξεις «bridge» και «humanitarian crisis», κάτι που επιθυμεί η ελληνική πλευρά. Επιπλέον στο κείμενο αντικαθίσταται η έκφραση «new deal» για την μετά την παράταση εποχή με την φράση «new arrangement».

Τέλος, στην εν λόγω πρόταση υπάρχει και η «flexibility» την οποία επιθυμεί η Αθήνα και η οποία αντικαταστάθηκε την προηγούμενη Δευτέρα με την φράση «some flexibility».

Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνουν ότι η στάση της Αθήνας παραμένει σταθερή: «Καλές οι λεκτικές διατυπώσεις, αλλά πρέπει να δούμε τους όρους. Αν η συμφωνία παραπέμπει σε Μνημόνιο και άρα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να την δεχθούμε».

Πιέζουν για λύση και οι ΗΠΑ

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος πιέζει την ελληνική κυβέρνηση να τα βρει με Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, τηλεφώνησε το μεσημέρι της Τετάρτης στον Γιάνη Βαρουφάκη στον οποίο συνέστησε να υπάρξει συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Φέρεται, μάλιστα, να προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη ότι «η αποτυχία να επιτευχθεί μία συμφωνία θα οδηγούσε σε άμεσες δυσκολίες στην Ελλάδα». Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ , ο κ Λιού επεσήμανε στον κ. Βαρουφάκη ότι η αβεβαιότητα που δημιουργείται από το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της ευρωζώνης «δεν είναι καλή για την Ευρώπη και ο χρόνος είναι πολύτιμος».

Οπως διευκρίνισε ο ίδιος ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης μέσω τουίτερ, ο κ. Λιού όντως του τόνισε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα αλλά, όπως είπε, θα έκανε ζημιά και στην Ευρώπη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Προκόπης Παυλόπουλος νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διαδέχεται τον Κάρολο Παπούλια, έπειτα από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρώην βουλευτής και υπουργός της ΝΔ αποτέλεσε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία, την οποία στήριξαν τόσο οι Ανεξάρτητοι Ελληνες όσο και η Νέα Δημοκρατία.

Ο ανθυποψήφιος, συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος, που ήταν η πρόταση του Ποταμιού, την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ έλαβε 30 ψήφους.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, πιστό στη διαχρονική στάση του απέναντι στη συγκεκριμένη διαδικασία ψήφισε «παρών», ενώ το ίδιο έπραξε και η Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά η ψηφοφορία:

    Προκόπης Παυλόπουλος - 233
    Νίκος Αλιβιζάτος - 30
    Παρών - 32
    Απόντες - 4

Ποιοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία

Η σημερινή ψηφοφορία είχε τέσσερις απουσίες, τρεις δικαιολογημένες, αλλά και εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διαφωνεί με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου και απείχε από την διαδικασία.

Οι άλλοι τρεις απόντες ήταν οι:

    Σάββας Αναστασιάδης – Οικογενειακό πρόβλημα
    Αλέκος Κόντος – Βρίσκεται στο εξωτερικό
    Γιάννης Μιχελογιαννάκης – Ασθένεια

Εκλεισε γρήγορα ένα μέτωπο η κυβέρνηση, αλλά με διαφωνίες

Με τη σημερινή εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας η κυβέρνηση κλείνει γρήγορα ένα μέτωπο που είναι ανοικτό εδώ και πολύ καιρό (και προκάλεσε και τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου) και επικεντρώνεται στην σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους για συμφωνία πάνω στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, το πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου έφερε και διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, υπήρξαν βουλευτές και στελέχη που δεν συμφώνησαν με την πρόταση Τσίπρα (Λαπαβίτσας, Γλέζος κ.α.).

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου ανέφερε τα ακόλουθα:

    Εύλογη η πρόταση για αριστερό υποψήφιο
    Γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα αριστερός πρόεδρος
    Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα
    Ομως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλλαζονική απέναντι στην Ιστορία
    Δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της
    Σήμερα χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και να χαίρει ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία και στη Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί να τον ψηφίσει



Διαβάστε Περισσότερα »

Aποκριάτικο Πάρτυ του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις πλέον των 21 εκατ. ευρώ σε 11.466 αγρότες

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 21.695.877 ευρώ, θα καταβάλει την Παρασκευή ο ΕΛΓΑ σε 11.466 δικαιούχους αγρότες.

Ειδικότερα, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες, κηπευτικά, καπνά αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για τα έτη 2014 και 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πληρωμή οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν να καλούν στον αριθμό «1540».
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα κυπελλούχος Βοιωτίας 2014-15


Έπειτα από μια επιβλητική εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η Θήβα κέρδισε 5-1 το Κόκκινο και αναδείχθηκε κυπελλούχος Βοιωτίας για το 2014-15. Ήταν το δέκατο τρόπαιο του θεσμού που κατακτά η ομάδα της Θήβας ενώ βρίσκεται και μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος έτσι ώστε να πραγματοποιήσει το ντάμπλ σε μια ομολογουμένως άκρως επιτυχημένη χρονιά των τελευταίων χρόνων για τους «βυσσινί».


Στον πατέρα του Παρασκευά αφιέρωσε το κύπελλο ο πρόεδρος Θανάσης Βυλλιώτης



Με πρωταγωνιστές και σκόρερς τους Μπινιάκο (2), Βεζυρτζόγλου (2) και Ανυφαντή (1) η Θήβα πραγματοποιώντας και σπουδαία εμφάνιση ειδικά στο β΄μέρος μπορούμε να πούμε έφθασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του κυπέλλου σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις κινήσεις και στις αλλαγές που έκανε ο Τάκης Πλατής στην επανάληψη όταν και πέρασε στο παιχνίδι τον Γιάννη Μπινιάκο και τον Δημήτρη Βεζυρτζόγλου. Οι δυο αυτοί παίκτες άλλαξαν άρδην όλο το σκηνικό στο β’ μέρος πετυχαίνοντας μάλιστα και οι δυο τα τέσσερα γκολ της ομάδας τους «χαρίζοντας» έτσι ουσιαστικό το κύπελλο στη Θήβα που σύμφωνα με την εξέλιξη της συνάντησης το δικαιούταν πέρα για πέρα.

StereaSports
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις...


Αυτή είναι η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσειςΤο υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τη σχεδιαζόμενη για την τροποποίηση του νομού 4305/2014 για...
ρύθμιση χρεών με εκατό δόσεις κλίμακα, με τις ανάλογες εκπτώσεις στις προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής:

α) Εφάπαξ:  απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

β) Από δύο 2 έως 5 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό  90%.

γ) Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό   80%.

δ) Από 11 έως και 20 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό   75%.

ε) Από 21 έως και 30 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 70%.

στ) Από 31 έως και 40 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 65%.

ζ) Από 41 έως και 50 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 60%.

η) Από 51 έως και εξήντα 60 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 55%.

θ) Από 61 έως και εβδομήντα 70 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό  50%.

ι) Από 71 έως και 80 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό σαράντα 45%.

ια) Από 81 έως και ενενήντα 90 μηνιαίες δόσεις: Απαλλαγή κατά ποσοστό 40%.

ιβ) Από 91 έως και 100 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα 30%...
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος "ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ"-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (25/2/2015)

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεδρίασή του στις 29 Ιανουαρίου  2015, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το άρθρο 10 του καταστατικού του Συλλόγου αποφάσισε την πραγματοποίηση  της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής του, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 στις 18.00 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς (3ος όροφος), οδός Κάδμου 7 και Δαιδάλου, με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διατάξεως:

        Διοικητικός & οικονομικός απολογισμός για το 2014.
        Εκκαθάριση Μητρώου Μελών
        Τοποθετήσεις μελών Γενικής Συνέλευσης.
        Προγραμματισμός μελλοντικών δράσεων.

    Η παρουσία παλαιών και καινούργιων μελών κρίνετα​
     Πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση 25-2-2015.jpg
    ​ι απαραίτητη για την όσο το δυνατόν αποτελεσματική συμπαράστασή του συλλόγου στο έργο της Βιβλιοθήκης.
    Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στον ίδιο χώρο στις 19.30.

     Για το Δ.Σ.
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 


         Δαμιανός Μωραΐτης                                                   Σοφία Βασιληά

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστοποίηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέων φορέων στην Βοιωτία για τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ 2015 - 2020

Πιστοποίηση   από τον ΟΠΕΚΕΠΕ νέων φορέων στην Βοιωτία  για τις Δηλώσεις ΟΣΔΕ  2015 - 2020

     Στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας του συστήματος  ΟΣΔΕ και της πληρέστερης υποστήριξης των αγροτών, εντός των επόμενων ημερών θα πιστοποιηθούν από  τον ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέα διαχείρισης του ΟΣΔΕ,   και άλλοι φορείς  για την υποβολή των   δηλώσεων Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για  τα έτη 2015 - 2020.
    Ενημερώνουμε τους αγρότες της Βοιωτίας ότι έχουν κατατεθεί 2 νέες προτάσεις  από διάφορα  σχήματα Ιδιωτών και Συνεταιρισμών ώστε να αναγνωριστούν και να πιστοποιηθούν  ως Φορείς Α΄ βαθμού.
 Συγκεκριμένα οι εταιρείες:
1)     ‘AGROCON  Ι.Κ.Ε.’  ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ  (Θ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ -
Λ. ΚΑΡΑΜΟΥΣΑΝΤΑΣ - ΑΡ. ΖΙΩΓΑΣ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΟΜΑΓΟΥΛΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ)  με έδρα την Λιβαδειά
2)    ΓΑΙΑ ΠΥΛΗ  Ι.Κ.Ε.  με έδρα το Σχηματάρι
     Οι ανωτέρω εταιρείες είναι οργανωμένες με την σύγχρονη τεχνολογία, με έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, όπως απαιτεί η φετινή  προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ και σύντομα θα είναι κοντά στους αγρότες της Βοιωτίας για την υποβολή των Δηλώσεων ΟΣΔΕ και για νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες.



Διαβάστε Περισσότερα »

3ο Καρναβάλι Άσκρης

Αποκριές για τρίτη χρονιά στην Άσκρη.
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου  και ώρα 13:30 στη κεντρική πλατεία,μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα παρελάσουν μπροστά σας χαρίζοντας άφθονο γέλιο και θα σας κάνουν για λίγες ώρες να ξεχάσετε τα καθημερινά προβλήματα.Άφθονο κρασί και γευστικά μεζεδάκια θα απογειώσουν το κέφι σας.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ όλους στην Άσκρη να γελάσουμε,και να γλεντήσουμε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία Αγίου Πολυκάρπου στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Την πάτησε η πονηρή ...αλεπού στη Θήβα

Συνελήφθη 21χρονη ημεδαπή ROMA στη Θήβα, κατηγορούμενη για απόπειρα κλοπής και ψευδορκία


Συνελήφθη, χθες (17-02-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 21χρονη ημεδαπή ROMA, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και ψευδορκία.

Ειδικότερα, 47χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ότι χθες απογευματινές ώρες, τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Θήβας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν την περίφραξη, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ίδιο και τράπηκαν πεζή σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο το όχημά τους.

Αργότερα χθες το απόγευμα, προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών η 21χρονη και ιδιοκτήτρια του ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με σκοπό να δηλώσει την κλοπή του. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, η 21χρονη υπέπεσε σε αντιφάσεις δηλώνοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά και συνελήφθη.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο της 21χρονης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συνεργών της.

Σημειώνεται ότι η 21χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Βοιωτίας

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθησαν, χθες (17-01-2015) απογευματινές ώρες σε περιοχές της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 51 και 30 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 51χρονο, στην περιοχή του Ελαιώνα Βοιωτίας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 30χρονο, σε περιοχή της Θήβας, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το παρασκήνιο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας




    Την έκπληξη της τελευταίας στιγμής έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας τον πρώην υπουργό επί κυβερνήσεων Καραμανλή, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο, για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.



Η υποψηφιότητα Παυλόπουλου είχε «πέσει» στο τραπέζι από τον... Type Your Post Summary Here πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όταν προεκλογικά προσεγγίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να είναι εκείνος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση νίκης στις εκλογές.
Τότε ο κ. Καραμανλής είχε αρνηθεί ευγενικά την πρόταση Τσίπρα, αλλά είχε προτείνει τον κ. Παυλόπουλο. Ο κ. Τσίπρας κράτησε την πρόταση του κ. Καραμανλή και την ενεργοποίησε χθες, μετά το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου «κάηκε» από την αντίδραση Γιούνκερ.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν ήθελε από την πρώτη στιγμή να γίνει άνω - κάτω το Κολέγιο των Επιτρόπων, η Αθήνα δεν ήθελε να «στεναχωρήσει» έναν θεσμικό συνομιλητή όπως ο κ. Γιούνκερ και μάλιστα σε μια τόσο λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης, αλλά ούτε η χώρα να χάσει ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο όπως το Εσωτερικών και Μετανάστευσης.

Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που τη θέση του κ. Αβραμόπουλου καταλάμβανε ο κ. Παπαδημούλης, η Ελλάδα θα έχανε και μια θέση Αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο.
Η υποψηφιότητα από τον χώρο της Αριστεράς «σκόνταψε» στην άρνηση, που άγγιξε το όριο του βέτο, από πλευράς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ από τον χώρο της τέχνης και των επιστημών το Μαξίμου εισέπραξε αρκετές ευγενικές πλην αρνήσεις.
Τελικά, μέτρησαν οι καλές σχέσεις με τον Κ. Καραμανλή και η σημασία που αποδίδει ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στην «εθνική συνεννόηση», εν όψει μάλιστα και ενός ενδεχόμενου αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές, το οποίο ουδείς μπορεί να αποκλείσει στην παρούσα φάση.
Απολαμβάνοντας τη στήριξη του κόσμου, ο κ. Τσίπρας θέλησε όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τον δίαυλο επικοινωνίας με την καραμανλική πτέρυγα και τον μετριοπαθές Κεντροδεξιό χώρο, διεμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη σκληρή ηγεσία της Συγγρού υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού πιστεύουν πως οι όποιες ενστάσεις από τον κόσμο της Αριστεράς θα ξεπεραστούν από τη σθεναρή στάση έναντι των εταίρων και δανειστών της χώρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Με αφορμή στη συνάντηση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ και αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Γιώργος Ανέστης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 «Το ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ θα ανταποκριθεί πλήρως στη συνδρομή και τη συμπαράσταση που ζήτησε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα τα ζητήματα που αναλύθηκαν και συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, με στόχο την ανακούφιση των αγροτών και τη δυνατότητα μιας νέας προοπτικής στον αγροτικό τομέα.» Ο υπουργός δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων: - Την ενδυνάμωση της κτηνοτροφίας μέσω της νέας ΚΑΠ - Την άμεση παρέμβαση στη φορολογική νομοθεσία για τη διόρθωση αδικιών σε βάρος των αγροτών - Τη δημιουργία τράπεζας γης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες - Τη διεκδίκηση, στο μέτρο του δυνατού, αλλαγών στη νέα ΚΑΠ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις - Την αλλαγή του νόμου περί συνεταιρισμών - Την επανεξέταση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Στο θέμα των αναπορρόφητων πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Αγροτικού συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης, προτείνοντας στον υπουργό την έγκριση των αιτημάτων θεραπείας των σχεδίων βελτίωσης και την ένταξη σε αυτό των φωτοβολταικών των αυτοπαραγωγών βάση του σχετικού νόμου που έχει ήδη ψηφιστεί, καθώς όπως σημείωσε, θα οδηγήσει άμεσα στη μείωση του κόστους παραγωγής.
Με εκτίμηση
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η κομπίνα της 5ετίας σε εστιατόριο-καφέ: Από το 2009 έκοβαν μόνο πλαστές αποδείξεις

Τέλος σε μία απίστευτη κομπίνα έβαλε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς συνέλαβε τον διαχειριστή και ομόρρυθμο μέλος εστιατορίου - καφετέριας στην Αθήνα για μη έκδοση αποδείξεων μεγάλης αξίας.

Οπως διαπιστώθηκε, για το διάστημα από τα τέλη του 2009 έως τις αρχές του 2014 η επιχείρηση εξέδιδε μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή παράνομες αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, τις οποίες εκτύπωνε σε θερμικό χαρτί, όμοιο με τo προβλεπόμενο, ώστε ο πελάτης να πείθεται ότι έλαβε το νόμιμο παραστατικό. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εκδοθεί περισσότερες από 15.500 αποδείξεις.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας συμπεριλαμβάνεται και ο αδερφός του, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης

Η ελεγχόμενη εταιρεία απέφυγε την απόδοση ΦΠΑ, το ύψος του οποίου θα προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (16-02-2015) το πρωί 55χρονος ημεδαπός, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας που λειτουργεί ως εστιατόριο - καφετέρια στην Αθήνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ποινικές και διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, και συγκεκριμένα για μη έκδοση μεγάλου αριθμού αποδείξεων λιανικών συναλλαγών μεγάλης αξίας.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται και ο 51χρονος αδερφός του συλληφθέντα, επίσης διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της επιχείρησης, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, εντοπίστηκαν δύο νόμιμες σε χρήση ταμειακές μηχανές και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που εξέδιδε παράνομες - εικονικές αποδείξεις, οι οποίες προσομοίαζαν με τις προβλεπόμενες.

Πώς είχε στηθεί το κόλπο

Ως προς τον τρόπο έκδοσής τους, διαπιστώθηκε ότι με τη χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου λογισμικού οι ληφθείσες παραγγελίες καταχωρούνταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη συνέχεια οι παράνομες αποδείξεις εκτυπώνονταν σε θερμικό χαρτί, όμοιο με αυτό των προβλεπόμενων αποδείξεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πελάτης που λάμβανε τη συγκεκριμένη απόδειξη να πείθεται ότι έλαβε το νόμιμο παραστατικό.

Από την εμπεριστατωμένη ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων που αφορούσαν ολοκληρωμένες παραγγελίες του καταστήματος και από την αντιπαραβολή στοιχείων μεταξύ ολοκληρωμένων παραγγελιών και νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί για τη χρονική περίοδο από 28-12-2009 έως και 22-02-2014, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι από τον εν λόγω μηχανισμό είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 15.573 αποδείξεις συνολικής αξίας τουλάχιστον 28.031,40 ευρώ (υπολογιζόμενες με την ελάχιστη αξία κάθε μίας απόδειξης, δηλαδή 1,80 ευρώ).

Μέσω της μη έκδοσης παραστατικών, η ελεγχόμενη επιχείρηση απέφυγε την απόδοση ΦΠΑ, το ύψος του οποίου αναμένεται να προσδιοριστεί από την αρμόδια ΔΟΥ, υπολογίζεται όμως σε χιλιάδες ευρώ.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τις διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας που διαπιστώθηκαν, θα ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ στη Χ.Ε.Ν. Θήβας

ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Καταστατικού της
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Τα μέλη της Χ.Ε.Ν. Θήβας, στην ετήσια
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,
που θα γίνει στο τοπικό μας κέντρο, Κάδμου 56-60,
την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00 μμ.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Έκθεση πεπραγμένων έτους 2014
2.    Οικονομικός απολογισμός έτους 2014
3.    Προϋπολογισμός έτους 2015
4.    Συζήτηση επί των πεπραγμένων και των οικονομικών
5.    Αρχαιρεσίες

Για την Χ.Ε.Ν. Θήβας
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Χ.Ε.Ν. Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Θήβας

Σύσκεψη με όλους τους φορείς της Θήβας συγκάλεσε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρος Δεσύλλας, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στο Γ.Ν. Θήβας. Στην σύσκεψη έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του δεύτερου εξαμήνου του 2014, ορίστηκαν από τον Αναπληρωτή Διοικητή οι στόχοι του 2015 και συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου.  Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σπύρος Δεσύλλας δήλωσε μετά την σύσκεψη: Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν στην σύσκεψη, είναι υποχρέωση μου να ενημερώνω τους φορείς της πόλης για τα πεπραγμένα του Νοσοκομείου, για τις ενέργειες που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε αλλά και να τους εκφράζω με εγκυρότητα τα προβλήματα μας. Βούληση μου είναι η σύσκεψη αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε έξι μήνες. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης εκτός από τον απολογισμό του εξαμήνου, βάλαμε τις βάσεις για τις διεκδικήσεις δομών και προσωπικού για το έτος 2015 και θεωρώ ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για το Νοσοκομείο μας. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2015 - Ακύρωση εκδήλωσης

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 με τίτλο «55 χρόνια εκδηλώσεις Καρνάβαλου Ορχομενού» από τον Δήμο Ορχομενού και συναρμόδιους φορείς ακυρώνεται.
Η ακύρωση οφείλεται στη μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στο προγραμματισμένο δρώμενο στη Λιβαδειά λόγω των υποχρεώσεων τους για τις ανάγκες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στον Ορχομενό.  Η μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων θα είχε ως αποτέλεσμα τη μη άρτια παρουσίαση της συγκεκριμένης εκδήλωσης με τον τρόπο που είχε αρχικά σχεδιαστεί.



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα Σχολεία σε Κυριάκι και Αγία Τριάδα

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων, το Νηπιαγωγείο Δ.Κ. Κυριακίου, το Δημοτικό Σχολείο Δ.Κ. Κυριακίου, το Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Δ.Κ. Κυριακίου και το Νηπιαγωγείο Τ.Κ. Αγίας Τριάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

"Mασκαραλευρώματα" στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κριτήρια για την αναστολή των πλειστηριασμών της α' κατοικίας

Στην αναστολή για ένα χρόνο των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας με βάση τρία κριτήρια –σύνολο αξίας ακίνητης περιουσίας, εισόδημα και καταθέσεις– προχωράει η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί έως την Πέμπτη και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την ερχόμενη Τρίτη.

Στόχος της ρύθμισης είναι να προστατευθεί η κύρια κατοικία για το 95% περίπου των δανειοληπτών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις τράπεζες από στεγαστικά δάνεια.

Την κατάθεση του νομοσχεδίου προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας σημειωθεί, πάντως, ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας δεν έχει ζητήσει για το νομοσχέδιο την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

Οσον αφορά στη ρύθμιση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», την οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Οικονομίας, πρόκειται στην πραγματικότητα για παράταση με τροποποιήσεις του νόμου 4224/2013, η ισχύς του οποίου είχε λήξει στις 31/12/2014.

Τα κριτήρια, ωστόσο, που σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», θα περιλαμβάνει είναι πολύ πιο διευρυμένα σε σύγκριση με τον νόμο Χατζηδάκη και είναι τα ακόλουθα:

    αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας και όχι μόνον της κύριας κατοικίας. Το ανώτατο όριο αναμένεται να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ,
    ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που αναμένεται να υπερβαίνει τις 35.000 ευρώ και πιθανώς να φτάνει τις 50.000 ευρώ,
    σύνολο καταθέσεων, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας στην εφημερίδα, το όριο σε αυτό το κριτήριο θα είναι χαμηλό με το επιχείρημα ότι όποιος έχει χρήματα στην τράπεζα μπορεί να αποπληρώνει και το δάνειό του.

Αδιευκρίνιστο, πάντως, παραμένει εάν στο διάστημα που θα αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί των ακινήτων θα προβλέπεται καταβολή ελάχιστης μηνιαίας δόσης, όπως ισχύει πλέον και στην περίπτωση αίτησης υπαγωγής στον νόμο Κατσέλη. Με τις αλλαγές που έγιναν στον νόμο 3869/2010, ο δανειολήπτης υποχρεούται να καταβάλλει μηνιαία δόση το ύψος της οποίας καθορίζεται αναλόγως της οικονομικής του κατάστασης. Μάλιστα, η ελάχιστη καταβολή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης με ελάχιστο συνολικό ποσό καταβολής τα 40 ευρώ μηνιαίως.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας θα περιλαμβάνει επίσης την απαγόρευση της πώλησης «κόκκινων» στεγαστικών δανείων σε distress funds. Ανάλογη απαγόρευση, πάντως, δεν θα ισχύει για «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

8 θέσεις εργασίας στη Βοιωτία



Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου δίµηνης διάρκειας, συνολικά οκτώ (8) ατόµων για την κάλυψη κατεπειγουσών εκτάκτων και εποχικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας

1 ΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΕΠΟΠΤΕΣ)
1 ΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ)
2 ∆Ε ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ
4 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη ∆/νση ∆ιοικητικού Οικονοµικού της Περιφερειακής Ενότητας
Βοιωτίας (Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά) 3ος όροφος, κατά τις εργάσιµες ηµέρες και ώρες από 18/2/2015
έως και 24/2/2015.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο Πάρτυ απο τον Θεσπιακό


Διαβάστε Περισσότερα »

Kαρναβάλι Ορχομενού 2015


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις: Κούρεμα προστίμων και μεγάλες εκπτώσεις

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε έως και 100 δόσεις.

Σημειώνεται ότι στη νέα ρύθμιση, μεταξύ άλλων, θα προβλέπονται:

    μεγάλες εκπτώσεις στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις των οφειλετών έως και κατά 50%. Μάλιστα, αν οι οφειλές επιλέξουν να εξοφλήσουν το ποσό σε λιγότερες από 100 δόσεις, στις 50 δηλαδή και πάλι θα έχουν μείωση των προσαυξήσεων, μεγαλύτερη από αυτή των 100 δόσεων και θα είναι κοντά στο 70%,
    κατάργηση του 1 εκατομμυρίου ευρώ ως ανώτατου ορίου οφειλής για την υπαγωγή σε αυτήν,
    άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων με στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων οφειλετών,
    διευκόλυνση στους οφειλέτες με βάση το εισόδημα, δηλαδή θα μπορούν να πληρώνουν μόνο το 20% του εισοδήματός τους, έτσι όπως αυτό προκύπτει από τη δήλωση του προηγούμενου έτους, ενώ για το διάστημα που κάποιος βρίσκεται σε ρύθμιση δεν θα υπάρχουν άλλες προσαυξήσεις πλην της επιβάρυνσης του 0,5% το μήνα.

H αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας θα δώσουν επίσης στις 12.00 το μεσημέρι, συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Νέα ρύθμιση για το φορολογικό νομοσχέδιο και συναφή θέματα».

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα προσδοκά αύξηση εσόδων τα οποία έχουν μειωθεί πολύ τους τελευταίους δύο μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χιόνια ξανά, τσουχτερό κρύο και ισχυροί άνεμοι


Χαμηλή θερμοκρασία, ισχυροί άνεμοι που θα φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ και χιόνια στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμη και στην Αθήνα και μάλιστα και στα νότια προάστια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα ορεινά-ημιορεινα άλλα και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, βελτίωση από το απόγευμα.

άνεμοι: αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 πρόσκαιρα 8 μποφόρ με εξασθένηση, στα δυτικά βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 5 βαθμούς Κελσίου, στη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Θεσσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική στερεά.

άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα.

θερμοκρασία: από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στις βορινότερες περιοχές, στα Δωδεκάνησα βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων και από τις απογευματινές ώρες βροχή η χιονόνερο.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια τη νύχτα.

θερμοκρασία: από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια.

άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με χιόνι κατά περιόδους, βελτίωση από το απόγευμα.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο συγκλονιστικός τερματισμός αθλήτριας σε μαραθώνιο -Μπουσούλησε στα τελευταία 50 μέτρα -βίντεο

Τι κι αν δεν ήταν η νικήτρια του αγώνα, τι κι αν η επίδοσή της δεν αποτέλεσε κάποιο σημαντικό ρεκόρ. Μία δρομέας από την Κένυα κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια που κατέλαβε προκειμένου να τερματίσει στο μαραθώνιο του Οστιν.

Η Ιβόν Νγκέτιτς προηγούνταν σε όλη τη διαδρομή, αλλά μόλις 50 μ. πριν από τον τερματισμό ένιωσε τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν εντελώς. Γονάτισε στο οδόστρωμα και το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να τη βοηθήσει. Ομως, η δρομέας ήταν αποφασισμένη να ολοκληρώσει την κούρσα της.

Την απόσταση που τη χώριζε από τον τερματισμό την κάλυψε μπουσουλώντας, αρνούμενη τη βοήθεια, κι ας αναγκάστηκε να σταματήσει κάποια στιγμή από την εξάντληση. Στο τέλος τα κατάφερε, γνωρίζοντας την αποθέωση.

«Δεν θυμάμαι τίποτα από τα τελευταία δύο χιλιόμετρα», παραδέχθηκε η Νγκέτιτς, η οποία τερμάτισε τελικά τρίτη. «Ηταν όμως σαν να κέρδισα», πρόσθεσε. Η αθλήτρια από την Κένυα κανονικά θα έπαιρνε 1.000 δολάρια, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αλλά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα διπλασιάσουν το πριμ της, ως μία επιβράβευση για το μήνυμα της επιμονής που έστειλε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ελπίδες για συνεννόηση δίνει η πρόταση της Αθήνας


Το πακέτο των ελληνικών προτάσεων και τα «αγκάθια» των όρων και των προϋποθέσεων.
Οι σκέψεις για σύνοδο κορυφής και η στάση αναμονής της ΕΚΤ.Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να υποβάλει την Τετάρτη αίτημα εξάμηνης παράτασης της υπάρχουσας δανειακής σύμβασης, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα επιβεβαίωσαν, ότι «εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο».
Βάση το κείμενο Μοσκοβισί

Από τις Βρυξέλλες έγινε γνωστό ότι το αιτιολογικό που θα συνοδεύει το αίτημα της παράτασης θα βασίζεται στις κατευθύνσεις του λεγόμενου «εγγράφου Μοσκοβισί» που κυκλοφόρησε στη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Δευτέρας. Εάν οι διατυπώσεις στο αιτιολογικό του αιτήματος ικανοποιούν τους εταίρους, τότε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ θα συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup την Παρασκευή. Σε μια σύντομη τηλεφωνική συνομιλία του με δημοσιογράφο της Wall Street Juurnal, ο έλληνας υπουργός οικονομικών Γιανης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το κείμενο που θα κατατεθεί «θα ικανοποιεί τους πάντες» και περιγράφει τις συνομιλίες ως «ζωηρές»: «Αποψή μου είναι ότι όλοι θα είναι ικανοποιημένοι από το κείμενο».
Δανειακή σύμβαση χωρίς μνημόνιο

Αυτό που κρατά μακριά τις δύο πλευρές συνοψίζεται στη λέξη «μνημόνιο» δηλαδή στους όρους που θα συνοδεύουν την δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, «Γερμανοί αξιωματούχοι επιμένουν πως δεν υπάρχουν νομικά μέσα που να επιτρέπουν ένα δανειακή σύμβαση χωρίς νέο μνημόνιο». Ηδη από το βράδυ της Δευτέρας, μετά το αδιέξοδο των συνομιλιών, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε καταστήσει σαφές ότι για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί προϋποθέσεις και όρους, ανάμεσα στους οποίους είναι και μια δέσμευση της Αθήνας ότι δεν θα πάρει μέτρα που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Όπως αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ και οι εταίροι της Ελλάδας θα εξετάσουν αν το ελληνικό αίτημα παράτασης περιλαμβάνει τέτοιες προϋποθέσεις.
Στάση αναμονής από Ντράγκι

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να ζητήσει ακόμη και έκτακτη σύγκλιση του Eurogroup σε επίπεδο κορυφής με στόχο να ληφθεί πολιτική απόφαση, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα για τους όρους της δανειακής σύμβασης. Κλίμα αναμονής εν όψει των εξελίξεων επικρατεί στη Φρανκφούρτη με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κινείται με επιφυλακτικότητα και χωρίς βιασύνη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή αυτήν την εβδομάδα στην έγκριση που έχει δώσει η ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ