Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Γάμος" Έγινε στην Ελλοπία-Ντας με ου μπε νε Καραντά-βίντεο

Με επιτυχία και πάρα πολύ κέφι ο  Σύλλογος Απανταχού Φιλοπροόδων Ελλοπίας  αναβίωσε το έθιμο του Αρβανίτικου  Γάμου την Καθαρά Δευτέρα.
Ο συμπέθερος  μας παίδεψε λίγο κάνοντας τον δύσκολο αλλά τελικά ο έρως και τα "λεπτά" του αισθήματα προς την νύφη, τον λύγισαν και είπε το μεγάλο Ναι.
Καλεσμένο όλο το χωριό στο γάμο, οι συμπέθεροι αγκαλιάστηκαν και όλοι το γλέντησαν παραδοσιακά στην ταβέρνα της Μοιλίτσας.
Να ζήσετε, σαν τα ψηλα βουνά











ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ



Διαβάστε Περισσότερα »

Η κυβέρνηση εξηγεί γραμμή-γραμμή τη συμφωνία με τους δανειστές

Επανεξετάζονται όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι εν εξελίξει - Ανάμεσα τους και αυτή για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια - Τον Μάρτιο το νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις - Τι περιλαμβάνει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Σε οχτώ σημεία επιχειρεί η κυβέρνηση να κάνει ακόμα πιο κατανοητή τη συμφωνία για την τετράμηνη παράταση της σύμβασης που πέτυχε την Τρίτη.

Στο κείμενο που διακινούν συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνονται ότι:

- η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στη συμφωνία την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης
- τον Μάρτιο θα κατατεθεί το νομικό πλαίσιο για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Θα αφορά και την μετενέργεια και επεκτασιμότητα.
- θα επανεξεταστούν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη συμπεριλαμβανομένων και αυτής των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
- εμπεριέχεται ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης για 300.000 άπορες οικογένειες και πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης (30.000 διαμερισμάτων σε πρώτη φάση)


1.Διαπραγμάτευση
Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, αφορά 4 μήνες και οι εταίροι συμφώνησαν με την κυβέρνηση σε μια σειρά ζητήματα, όπως:
* Διαχωρισμό δανειακής σύμβασης από μνημόνια.
* Απεμπλοκή από μνημόνια, δηλαδή το πλαίσιο πολιτικής λιτότητας.
* Ενδιάμεση συμφωνία, 4μηνης διάρκειας, η οποία δίνει χώρο για διαπραγματεύσεις χωρίς πίεση.
* Αποφυγή ενός σχεδίου που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και ουσιαστικά απέβλεπε σε «αντιμνημονιακή παρένθεση» της κυβέρνησης.
* Τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων. Για το 2015 προβλεπόταν πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ ή 5,5 δισ. ευρώ. Με τη συμφωνία προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα που θα «λάβει υπόψη του τις οικονομικές συνθήκες του 2015».
* Ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup.

2. Ανθρωπιστική κρίση
Στο κείμενο της συμφωνίας εμπεριέχεται ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Δηλαδή:
* Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
* Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης για 300.000 άπορες οικογένειες.
* Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους. 
* Δραστική μείωση συμμετοχής για φαρμακευτική δαπάνη.
* Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης (30.000 διαμερισμάτων σε πρώτη φάση).
* Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μετακίνησης.

3. Ανάκαμψη οικονομίας
Μέτρα για την άμεση ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.
* Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
* Κόκκινα δάνεια.
Αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με ορισμένο ύψος οικογενειακού εισοδήματος. Το «πάγωμα» των πλειστηριασμών θα ισχύει για ένα χρόνο με διευρυμένα κριτήρια και θα αφορά στα επίπεδα των 300.000 ευρώ. Όποιος δανειολήπτης ενταχθεί στη διάταξη θα πρέπει να καταβάλει από 0-20% του εισοδήματός του, ενώ σε ότι αφορά στα όρια, με 500.000 ευρώ συνολική ακίνητη περιουσία και έως 25.000 εισόδημα ο δανειολήπτης θα καταβάλλει το 10% και από εκεί και πάνω έως τις 50.000 το ποσοστό θα ανέρχεται στο 20%.
Θα συσταθεί ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης στον οποίο θα μεταφερθούν τα προβληματικά δάνεια από τις τράπεζες. Τα δάνεια θα πουληθούν από τις τράπεζες στο 50% της αξίας τους και στη συνέχεια ο δανειολήπτης θα πληρώσει στο φορέα της οφειλής ενώ ένα τρίτο μέρος θα καλυφθεί από το δημόσιο.
* Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Διευκρινίζεται ότι θα υπάρχει διάκριση μεταξύ αυτών που σκόπιμα δεν πληρώνουν και σε όσους έχουν πραγματική αδυναμία πληρωμής.

4. Δημόσια διοίκηση – διαφθορά
Αποτελεί εθνική προτεραιότητα ο αγώνας για μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση, της και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς. Στο στόχαστρο μπαίνουν:
* Λαθρεμπόριο καυσίμων και καπνού.
* Ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
* Αυστηρότερη νομοθεσία χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.
* Μέγιστο όριο δανεισμού των κομμάτων.
* Είσπραξη από το κράτος του τιμήματος για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης.

5. Φορολογία
* Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
* Κατάργηση φορολογικής αμνηστίας.
* Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής / φοροαποφυγής.
* Όλα τα τμήματα της κοινωνίας, και κυρίως οι πλούσιοι, θα συμβάλλουν αναλογικά στη χρηματοδότηση των δημόσιων πολιτικών.
* Δημιουργία περιουσιολογίου / ολοκλήρωση κτηματολογίου.

6. Εργασιακά
Στη λίστα γίνεται αναφορά και στα εργασιακά. Δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι, όπως ο αρμόδιος υπουργό έχει δηλώσει, αυτές θα ενταχθούν στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που αναφέρονται στον προϋπολογισμό.
* Το πιθανότερο εντός του Μαρτίου θα προχωρήσει η κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Θα αφορά και την μετενέργεια και επεκτασιμότητα.

7. Ιδιωτικοποιήσεις
* Όσες ιδιωτικοποιήσεις έχουν κλείσει δεν θα αναιρεθούν. Θα επανεξεταστούν, όμως, όλες όσες είναι σε εξέλιξη -και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης.

8. Το email Χαρδούβελη
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει στο email Χαρδούβελη, για:
* Αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικές επιχειρήσεις από 6,5% στο 13%. Η κυβέρνηση Σαμαρά, μάλιστα, συζητούσε την αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά. Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά.
* Ανατιμήσεις, που θα έφταναν ακόμη και στο 18%, σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρων καθώς και σε διάφορα ακόμα προϊόντα και υπηρεσίες λόγω ενοποίησης των διαφορετικών συντελεστών του ΦΠΑ.
* Επιβολή ΦΠΑ και στη λαχειοφόρο αγορά.
* Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
* Κατάργηση του ΕΚΑΣ.
* Αύξηση φόρου σε καπνό - αλκοόλ.
* Πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ, δηλαδή 5,5 δισ. ευρώ!
* Αύξηση των ελάχιστων ενσήμων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από 4.500 σε 6.000, ενώ θα αυξάνονταν και άλλο, σταδιακά.
* Μονιμοποίηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης.
* Αύξηση στα τέλη που σχετίζονται με την έκδοση πιστοποιητικών αδειών κυκλοφορίας, κ.ά.
protothema


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο πάρτυ Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου-βίντεο

Κλόουν, παιχνίδια, χορός, αποκριάτικη μουσική. Όλα τα είχε το Αποκριάτικο Πάρτυ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου.
Τα παιδιά φυσικά και σε αυτό το πάρτυ έκλεψαν την παράσταση με τις στολές τους ενώ σε όλη την διάρκεια δεν σταμάτησαν να χορεύουν και να παίζουν.Το πάρτυ του  Δημοτικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Cafe bar "Μορφές" στο Λεοντάρι,με την συμμετοχή αρκετού κόσμου.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου ευχήθηκαν Καλή Σαρακοστή σε όλους…




 


 







Διαβάστε Περισσότερα »

Επ' αόριστον αναστολή των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου



Προς επ’ αόριστον αναβολή οδεύουν όλα τα πρωταθλήματα! Ο Σταύρος Κοντονής πήρε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για να προχωρήσει σε δραστικές αποφάσεις αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και συναντήθηκε με τους αρμόδιους φορείς.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τις διοικήσεις της ΕΠΟ (σ.σ.: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), της Super League και της Football League και διαμήνυσε τη βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή των πρωταθλημάτων προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Στη συνάντηση βρέθηκαν ο γ’ αντιπροέδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ο προέδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος και ο προέδρος της ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογιάννης.

Μέσα στις απαιτήσεις της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, είναι η άμεση λειτουργία τουρνικέ ηλεκτρονικών εισιτηρίων και των καμερών ασφαλείας όπως προβλέπει ο νόμος.

Νωρίτερα ο Σταύρος Κοντονής τόνισε στην «Πρώτη Γραμμή»: «Αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο - και όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν - ξεπέρασαν κάθε όριο, μπήκαν οπαδοί μέσα, πέταξαν φωτοβολίες που είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιο άτομο. Όλο αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή, ούτε θα πει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Αυτά που συνέβησαν δείχνουν το μέτρο της πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα από το γήπεδο να περνούν σε ένα Δ.Σ. ενός Οργάνου ποδοσφαίρου, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε: «Θα ήθελα να ενημερώσω πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει ψηφιστεί ο νόμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, με το οποίο η διοίκηση μίας ομάδας ξέρει ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό το σύστημα το έχουμε πληρώσει πάνω από 13 εκατ. ευρώ και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν παρέλαβα, μου είπαν διάφορα πράγματα, τα οποία δεν είναι η ώρα να τα συζητήσουμε. Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν έχει εγκατασταθεί και δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό πειστήριο, το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και με ειδικό τερματικό on line σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν γήπεδα που ελέγχουν με τις κάμερες ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες. Αν δεν λειτουργήσει, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Το θέμα είναι ότι εμείς είχαμε σκοπό, από τη στιγμή που συναντήθηκα με όλους τους φορείς στην Ελλάδα, να έχουμε επαφές με τη FIFA και την UEFA, και τα γεγονότα μας πρόλαβαν. Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό».

Καταλήγοντας, δήλωσε: «Έχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται. Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία λεσχών φιλάθλων που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα την ομάδα και ό,τι συμβαίνει σε αυτές θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα ανήκουν εκεί και θα υπάρχει ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι η διοίκηση ενός συλλόγου εγκρίνει την παρουσία τους. Υπάρχουν νόμοι που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το φαινόμενο να δηλητηριάζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους εφήβους από τα λαϊκά στρώματα που παρασύρονται από λάθος καταστάσεις. Εμείς δεν θα αφήσουν την νεολαία μας να δηλητηριάζεται από αυτές τις καταστάσεις και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις φίλες "Εκεί και πάντα αλλού συζητούν στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Τέσσερις φίλες

“Εκεί και πάντα αλλού’’ συζητούν στο

Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Για το πού, πώς, πότε και γιατί ο έρωτας γίνεται λογοτεχνία



Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ



Ρένια Λουϊζίδου, ηθοποιός

Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφος

Μαρία Παναγιωτοπούλου, δημοσιογράφος

Μαρία Παπαγιάννη, συγγραφέας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ -ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗς ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ στη Χαλκίδα: Βουτιά θανάτου για μάνα και γιο από τον 5ο όροφο-Βίντεο


Γείτονας ενημέρωσε την αστυνομία...

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 09:00' σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα.

Λίγα λεπτά μετά τις 09:00' ένας περίοικος τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας όπου διαμένει πήδησαν μάνα και γιος από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν πήδηξαν ταυτόχρονα ή αν πήγε να πηδήσει ο ένας από τους δυο να πηδήξει και προσπάθησε ο άλλος να τον σταματήσει.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν η μητέρα 63 ετών να σκοτωθεί επί τόπου ενώ ο 27χρονος γιος της άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που στους περισσότερους κατοίκους της περιοχής ήταν γνωστά. Τα τελευταία 3,5 χρόνια η γυναίκα αδυνατούσε να πληρώσει το ενοίκιο. Οι ιδιοκτήτες το γνώριζαν και βοηθούσαν οικονομικά τόσο την ίδια όσο και το παιδί της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η αυτόχειρας, μια εξαιρετικά περήφανη γυναίκα έπαιρνε μια μικρή αναπηρική σύνταξη, την οποία της έκοψαν πριν από 2,5 χρόνια, ενώ πολλές φορές απευθυνόταν στο φιλόπτωχο ταμείο του δήμου.

''Έβλεπα τη γυναίκα καθημερινά και τη χαιρετούσα. Ήξερα ότι αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο'' τονίζει στο NewsIt ένοικος της πολυκατοικίας, ναυτικός στο επάγγελμα, που επισημαίνει ότι ποτέ δεν είχε δει τον 27χρονο γιο της.

Το διαμέρισμα βρέθηκε καθαρό με λίγα έπιπλα στο εσωτερικό του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σημείωμα, που αναφερόταν σε δικαστική απόφαση. Πιθανότατα να σχετίζεται με την απόφαση για διακοπή της αναπηρικής της σύνταξης.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως η γυναίκα είχε δύο ακόμα παιδιά που έμεναν στην Αθήνα. Της είχαν ζητήσει το τηλέφωνό τους, αλλά όπως λένε ποτέ δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν με αυτά...

Το Α.Τ. Χαλκίδας προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για να διαπιστώσει ποια ήταν τα αίτια της τραγωδίας.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Διευκρινίσεις Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γαϊτανάκι


Η Δημοτική Αρχή αγκαλιάζει όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους εθελοντές δημότες και συνεργάζεται μαζί τους για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προώθηση του πολιτισμού στο Δήμο μας.
Η συμμετοχή όλων στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και στην υλοποίηση των εκδηλώσεων του Δήμου έχει ήδη κριθεί θετικά με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Αποκριάς.
Ο Δήμος δεν υποκαθιστά κανένα σύλλογο και την αυτόνομη λειτουργία του. Συνδιοργανώνει και στέκεται αρωγός όταν υπάρχει ταύτιση απόψεων των φορέων και κοινός στόχος.
Σχετικά με την επιτυχία ή όχι των εκδηλώσεων του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειάς «Το Γαϊτανάκι» η ευθύνη δεν ανήκει στον Δήμο. Η καθυστερημένη (μόλις 2 εβδομάδες πριν) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με την οποία άλλαξε το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του (διαφορετικά από ότι είχαν δηλώσει εκπρόσωποι του κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού των φορέων) είναι η κύρια αιτία. 
Παρόλα αυτά, ο Δήμος περιέλαβε στο εορταστικό πρόγραμμα τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του συλλόγου. Η αλλαγή στάσης του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδειά «Το Γαϊτανάκι» είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Λιβαδειά με τίτλο «55 χρόνια εκδηλώσεις Καρνάβαλου Ορχομενού» από το Δήμο Ορχομενού και συναρμόδιους φορείς. Η Δήμαρχος απέστειλε  επιστολή προς τα σχολεία για τη συμμετοχή των μαθητών σε αυτές και κατέβαλε προσπάθεια για τη μείωση της δαπάνης ηχητικής κάλυψης της παρέλασης.
Αν ο σύλλογος δεν είναι ικανοποιημένος από τις εκδηλώσεις του να αναζητήσει τις αιτίες στον πρόχειρο προγραμματισμό και σχεδιασμό τους.
Δεν φταίει πάντα ο κακός καιρός!
Ιδού η Ρόδος… ας ξεκινήσουμε από τώρα για το 2016!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο γλέντι απο το ΚΑΠΗ Βαγίων

Από το ΚΑΠΗ Βαγίων ξεκίνησαν  οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στα Βάγια. Η τρίτη ηλικία πρώτη για μια ακόμα φορά έδωσε μαθήματα χαράς, ζωντάνιας και αισιοδοξίας. Από το πρωί του Σαββάτου, πλήθος μελών κατέκλυσαν την ωραία στολισμένη αίθουσα του ΚΑΠΗ όπου μαζί με την επιτροπή λειτουργίας  και εκλεκτούς προσκεκλημένους διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα. Υπήρχε άφθονο κρασί, καλό φαγητό και δυνατή μουσική…





Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο Δημόσιο -Το νέο μισθολόγιο και το ψαλίδι στα επιδόματα

Σημαντικό κομμάτι της «λίστας Βαρουφάκη» αποτελεί εκείνο που αναφέρεται στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Το μενού περιλαμβάνει αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο, περικοπές πρόσθετων επιδομάτων, μείωση της γραφειοκρατίας και αναδιάρθρωση του Δημοσίου και της κατανομής πόρων.

Για το «καυτό» θέμα των προσλήψεων και συγκεκριμένα της ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω της διαθεσιμότητας δεν υπάρχει ούτε λέξη στην επιστολή Βουραφάκη.

Ενιαίο μισθολόγιο

Μια από τις προτεραιότητες που θέτει η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη λίστα Βαρουφάκη, είναι η κατάρτιση ενός νέου μισθολογίου στο Δημόσιο χωρίς δημοσιονομικές επιπτώσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναδιαρθρωθεί το ενιαίο μισθολόγιο έτσι ώστε να εξισωθούν πλήρως οι αποδοχές υπαλλήλων με τις ίδιες δεξιότητες και την ίδια παραγωγικότητα. Ολο αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη μειωθούν τα κατώτατα όρια των μισθών και χωρίς να αυξηθεί το συνολικό μισθολογικό κόστος.

Περικοπές πρόσθετων επιδομάτων

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κυβέρνηση με τη λίστα Βαρουφάκη δεσμεύεται και για σημαντικές περικοπές σε όλες τις πρόσθετες παροχές προς τους εργαζομένους του Δημοσίου, δηλαδή στα λεγόμενα «μη μισθολογικά επιδόματα», που είναι τα εξής:

    Αποζημιώσεις για υπερωριακή απασχόληση.
    Δαπάνες εκτέλεσης υπηρεσίας.
    Μετακινήσεις εκτός έδρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πάντως, εκτός από τις περικοπές των επιδομάτων αυτών, στο στόχαστρο φαίνεται πως μπαίνουν και επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές και στα οποία ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια.

Τι θα γίνει με τις επαναπροσλήψεις

Οσον αφορά τώρα το θέμα των προσλήψεων και συγκεκριμένα της ανάκλησης των απολύσεων που έγιναν μέσω διαθεσιμότητας, παραλείπεται από τη λίστα Βαρουφάκη. Ωστόσο, αρμόδιες πηγές, μιλώντας στην «Καθημερινή», εξηγούσαν ότι «δεν κρίθηκε αναγκαίο το μέτρο να συμπεριληφθεί καθώς οι επαναπροσλήψεις θα καλυφθούν μέσω των 15.000 προσλήψεων που προβλέπονται για το 2015. Θα το λύσουμε εσωτερικά».

Την ίδια ώρα όμως, και όπως σημειώνει η ίδια πηγή, για το εν λόγω θέμα φαίνεται να έχουν αντίρρηση οι Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «μονομερή ενέργεια», καθώς και ότι θα υπάρξουν προβλήματα, αφού αρκετές θέσεις αυτών που απολύθηκαν έχουν καταργηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονται στα νέα οργανογράμματα, με τα αρμόδια στελέχη από την ελληνική πλευρά να ανταπαντούν πως «δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια» και να συμπληρώνουν ότι υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση των «κενών» που θα σημειωθούν στα οργανογράμματα.

Η Αθήνα σχεδιάζει να λύσει το θέμα με την ανασύσταση οργανικών θέσεων, προκειμένου να επαναπροσληφθούν κατηγορίες όπως οι σχολικοί φύλακες, οι καθηγητές και οι καθαρίστριες, ενώ, όπου αυτό δεν είναι εφικτό, οι συγκεκριμένοι δημόσιοι υπάλληλοι θα προσληφθούν σε προσωποπαγείς θέσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι για τις καθαρίστριες, όπως και να έχει, η επαναπρόσληψή τους παγώνει μέχρι τον Οκτώβριο, καθώς για τότε αναβλήθηκε από τον Αρειο Πάγο, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημοσίου, η εκδίκαση της υπόθεσης για την επαναπρόσληψή τους. Στόχος του Δημοσίου είναι μέχρι τότε να έχουν προωθηθεί οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψή τους και να μην υπάρχει αντικείμενο ενώπιον του δικαστηρίου.

Αναδιάρθρωση του Δημοσίου

Ετερο ζητούμενο είναι η αναδιάρθρωση του Δημοσίου και η κατάρτιση νέων οργανογραμμάτων, καθώς τα υπουργεία έχουν πλέον μειωθεί σε 13. Στόχος είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας των τμημάτων και των μονάδων της κεντρικής κυβέρνησης αλλά και των ΟΤΑ, με έλεγχο των προϋπολογιστικών διαδικασιών, αναδιάρθρωση της διοίκησης και ανακατανομή των πόρων. Παράλληλα, στον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνονται οι αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η κινητικότητα, αλλά και η μείωση της γραφειοκρατίας.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Προμηθέας Δεσμώτης την Παρασκευή στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας του Τροφώνιου Ωδείου

 Συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας του Τροφώνιου Ωδείου το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί
στη συναυλία των σπουδαστών του τμήματος Κλασικής Κιθάρας,

το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7:00 μμ

στην Αίθουσα Μελίνας Μερκούρη - Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (πλατεία Λάμπρου Κατσώνη)
Οι σπουδαστές και οι καθηγητές τους θα παίξουν έργα των: M. Giuliani, M. Carcassi, L. Mozzani, S. G. Fortea, F. Tarrega, I. Albeniz, D. A. Mudarra, M. Gangi , Aram Chatsaturian, Nino Rota, L. McKennit, N. Μαμαγκάκη

Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε θα δοθεί το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ



Με λίγες ημέρες καθυστέρηση θα δοθεί το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ στους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει ή υπολείπονται προηγούμενες δόσεις σε δικαιούχους αφού πληροφορίες θέλουν αντί για το διάστημα 25 εως 28 Φεβρουαρίου που είχε ανακοινώσει ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Βεργίνης να καταβάλλεται αρχές Μαρτίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ίσως παρουσιαστεί μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή για το επίδομα τέκνων και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων απο τον ΟΓΑ από το διάστημα που είχε αρχικά ανακοινώσει ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης και ήθελε να καταβάλλονται στους δικαιούχους απο τις 25 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα καταβληθούν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Παράλληλα σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του διοικητή του ΟΓΑ, τα οικογενειακά επιδόματα 2015 και τα ειδικά πολυτεκνικά επιδόματα θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από τέλος Μαρτίου αφού θα δοθεί η προκαταβολή χωρίς αίτηση Α21 όπως και πέρσι. Η προκαταβολή θα αφορά όσους πήραν το επίδομα τέκνων το 2014.

Για τα οικογενειακά επιδόματα δεν προωθούνται αλλαγές στα κριτήρια αλλά ούτε στα δικαιούμενα ποσά από την νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

1. Η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε1 Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος από τον υπόχρεο της οικογένειας. (Η προυπόθεση αυτή θα είναι απαραίτητη εφόσον ανακοινωθεί η έναρξη των φορολογικών δηλώσεων για το 2015)

2. Η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφημένου εντύπου Α21 Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης για την χορήγηση των επιδομάτων, μέσω του περιβάλλοντος Taxisnet της Γενικής
Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.( Επίσης η προυπόθεση αυτή θα είναι απαραίτητη εφόσον ανακοινωθεί η έναρξη των φορολογικών δηλώσεων για το 2015)

3. Ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία δεκαετία στην Ελλάδα.

4. Τα εξαρτώμενα τέκνα να ευρίσκονται στην Ελλάδα.
Ως εξαρτώμενα τέκνα οικογένειας, για τα οποία καταβάλλονται τα επιδόματα, νοούνται:
α) Τέκνα φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, που είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τέκνα που φοιτούν σε
ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο του εξωτερικού ή σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο
φοίτησής τους, που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους της ηλικίας τους.

β) Τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει το 18ο αλλά όχι το 24ο έτος της ηλικίας τους.

γ) Τέκνα των συζύγων από άλλο γάμο, εφόσον αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη διατροφής τους και ο/η πρώην σύζυγος -άλλος γονέας δεν επιδοτείται για τα τέκνα αυτά. Ισχύουν τα
ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση (α).

δ) Ορφανά και από τους δύο γονείς τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια. Ισχύουν τα ηλικιακά όρια που αναφέρονται στην περίπτωση (α).

Εισοδηματικό κριτήριο:
α) Για την καταβολή του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων λαμβάνονται υπόψη ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων, η κλίμακα ισοδυναμίας, το ισοδύναμο εισόδημα και η εισοδηματική
κατηγορία.
Ως κλίμακα ισοδυναμίας ορίζεται το σταθμισμένο άθροισμα των μελών της οικογένειας. Ο ένας γονέας έχει στάθμιση 1, ο άλλος γονέας έχει στάθμιση 1/3 και κάθε εξαρτώμενο τέκνο έχει στάθμιση
1/6. Ως ισοδύναμο εισόδημα ορίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα διαιρεμένο με την κλίμακα ισοδυναμίας.

Οι οικογένειες που δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων διαιρούνται αναλόγως του ισοδύναμου εισοδήματος σε τρεις εισοδηματικές κατηγορίες, ως εξής:
(α) ΄Εως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ που λαμβάνουν το πλήρες επίδομα,
(β) από έξι χιλιάδες και ένα (6.001) ευρώ έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ που λαμβάνουν τα 2/3 του επιδόματος και
(γ) από δώδεκα χιλιάδες και ένα (12.001) ευρώ έως δεκαοκτώ χιλιάδες (18.000) ευρώ που λαμβάνουν το 1/3 του επιδόματος.

Για τον υπολογισμό της εισοδηματικής κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Παραδείγματα:
Οικογένεια (δυο γονείς) με δύο εξαρτώμενα τέκνα και εισόδημα 16.000 ευρώ.
Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/3 + 1/6 + 1/6 = 1,666
Ισοδύναμο εισόδημα : 16.000/1,666 = 9.604
Εισοδηματική κατηγορία : Β
Οικογενειακό επίδομα: 80 x (2/3) = 53,3 ευρώ το μήνα.
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και εισόδημα 6.000 ευρώ.
Κλίμακα ισοδυναμίας : 1 + 1/6= 1,166
Ισοδύναμο εισόδημα : 6.000 /1,166 = 5.143
Εισοδηματική κατηγορία : Α
Οικογενειακό επίδομα: 40 ευρώ το μήνα.
β) Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται εφόσον το συνολικό οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι σαράντα πέντε χιλιάδες (45.000) ευρώ για τις οικογένειες με τρία τέκνα, προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες
(3.000) ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα τέκνα και κατά τέσσερις χιλιάδες (4.000) ευρώ για κάθε επί πλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ποιο απολαυστικό βίντεο με γυναίκα οδηγό


Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα αντιδρούσατε αν αντιλαμβανόσασταν κίνδυνο κατά την οδήγηση; Για παράδειγμα, σε περίπτωση που χάσετε τον έλεγχο του οχήματός σας; Η παρακάτω αντίδραση, πάντως, δεν είναι ενδεδειγμένη!
nocomments.gr





Δείτε το video και θα καταλάβετε

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι θα γίνει με ΕΝΦΙΑ και 100 δόσεις

Τα μυστικά της λίστας Βαρουφάκη
Σημαντικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στη φορολογία κρύβει το περιβόητο e-mail Βαρουφάκη που εγκρίθηκε από τους θεσμούς, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κομισιόν, το ΔΝΤ και το Eurogroup.

Όπως περιγράφεται στο e-mail έρχονται ανατροπές στο ΦΠΑ, μέσα στις γραμμές του κειμένου κρύβεται η καθιέρωση ενιαίας φορολογικής κλίμακας και το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Προβλέπει, επίσης, μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις, σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ αλλά και με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις που ήδη παρουσιάστηκε από την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.

Κύκλοι του υπουργείου οικονομικών απαντώντας σε ερωτήσεις για το περιεχόμενο της λίστας Βαρουφάκη και ειδικά για το τι θα ισχύσει για θέματα που η κυβέρνηση δεσμεύεται πως δεν θα νομοθετήσει μονομερώς όπως ο ΕΝΦΙΑ και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ οι κύκλοι απάντησαν πως ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αλλάξει με έναν έξυπνο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο και ότι το θέμα θα επανεξεταστεί όπως και το θέμα του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ. «Πρέπει να νομοθετήσουμε με τρόπο που να μην εγείρει ανησυχίες εκτός Ελλάδος», σημείωσαν.

Στο e-mail δεν υπάρχει αναφορά στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ενώ πρέπει να σημειωθεί γενική είναι και η αναφορά στο μέτρο της ρύθμισης των 100 δόσεων. Μάλιστα φαίνεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τις 100 δόσεις θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους θεσμούς.

Αν η κυβέρνηση τελικά αποφασίσει αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, καθώς ακόμη δεν έχει καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015, τότε αυτές οι αλλαγές θα πρέπει και πάλι να εγκριθούν από τους θεσμούς.

Στο e-mail αναφέρεται πως: «Η Ελλάδα δεσμεύεται να εκσυγχρονίσει τον κώδικα φορολογίας εισοδήματος και να εξαλείψει εξαιρέσεις του φορολογικού κώδικα και να τις αντικαταστήσει, όταν είναι απαραίτητο, με μέτρα που θα ενισχύουν την κοινωνική δικαιοσύνη».


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για τη νέα φορολογική κλίμακα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση αλλά και για την επανεξέταση των φορολογικών εκπτώσεων. Το ζήτημα του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ θα εξεταστεί από το κυβερνητικό συμβούλιο.

Για τον ΦΠΑ «Η Ελλάδα δεσμεύεται να μεταρρυθμίσει την πολιτική του ΦΠΑ. Θα γίνουν σθεναρές προσπάθειες για βελτίωση της είσπραξης φόρων και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, κάνοντας πλήρη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών. Η πολιτική του ΦΠΑ θα εξορθολογιστεί σε σχέση με τους συντελεστές και θα εκσυγχρονιστεί με τρόπο που θα μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα χωρίς αρνητική επίπτωση στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό να περιοριστούν οι εξαιρέσεις, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις παράλογες εκπτώσεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επανεξεταστεί ο ΦΠΑ σε νησιά με αυξημένη τουριστική κίνηση, διαψεύστηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Κινδυνεύουν να κλείσουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας

 Κινδυνεύουν να κλείσουν τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας λόγω έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού και λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα του κλεισίματος τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο και το Νοσοκομείο Θηβών εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού και τεχνικού προσωπικού καθώς και κονδυλίων, με άμεση συνέπεια τόσο το ΓΝΛ, όσο και το ΓΝΘ να αδυνατούν  να καλύψουν το σύνολο των αναγκών τους. Για να λειτουργήσουν, έστω στοιχειωδώς, τα δύο νοσοκομεία είναι απαραίτητη η άμεση στελέχωσή τους με ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό και η άμεση χρηματοδότησή τους.

Ειδικότερα, το ΓΝΛ  πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με τις εξής ειδικότητες:

1.    Για την κάλυψη των εφημεριών ολόκληρου του μήνα πρέπει να στελεχωθεί με δύο (2) παθολόγους, δύο (2) καρδιολόγους, έναν (1) αναισθησιολόγο, έναν (1)  αιματολόγο, δύο (2) γυναικολόγους, δύο (2) ορθοπεδικούς και έναν (1) μικροβιολόγο. Αποτέλεσμα της παραπάνω «παθογένειας» είναι εδώ και ένα χρόνο να συμβαίνει το εξής παράλογο: 15 μέρες εφημερεύει η παθολογική κλινική του ΓΝΛ και 15 μέρες η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Θήβας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να χαθούν ζωές και να έχουν ανεβεί και τα κόστη των δύο νοσοκομείων.
2.    Έναν (1) φαρμακοποιό και έναν (1) βοηθό φαρμακείου, καθώς η μοναδική φαρμακοποιός παίρνει σύνταξη και δεν υπάρχει παρά μόνο μια βοηθός, με αποτέλεσμα,  αν δεν έρθει νέος φαρμακοποιός, να κλείσει το φαρμακείο.
3.    Δύο (2) νεφρολόγους.
4.    Έναν (1) νευρολόγο.
Αναφορικά τη χορήγηση κονδυλίων, αυτά είναι απαραίτητα για την κάλυψη των «νυχτερινών» και των αργιών (βάρδιες), αφού, σε διαφορετική περίπτωση, θα κλείσουν αναγκαστικά κάποια τμήματα π.χ. το χειρουργείο (περίπου 100.000€ επιπλέον), αλλά και για την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού για το 2015.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Θήβας, για τη κάλυψη ζωτικών κενών απαιτείται η κάλυψη τουλάχιστον των παρακάτω ιατρικών ειδικοτήτων για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το νοσοκομείο:
1.    Δύο (2) παθολόγων.
2.    Δύο (2) χειρούργων.
3.    Ενός (1) καρδιολόγου.
4.    Δύο (2) ορθοπεδικών.
5.    Ενός (1) ακτινολόγου.
6.    Ενός (1) οφθαλμιάτρου.
7.    Ενός (1) αναισθησιολόγου.
8.    Ενός (1) παιδιάτρου.
Απαραίτητη είναι όμως και η στελέχωση της νοσηλευτικής, διοικητικής και τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και η πρόσληψη παραϊατρικού προσωπικού. 
Πρέπει να επισημανθεί ότι στη τελευταία πρόσκληση ενδιαφέροντος του Νοσοκομείου Θηβών για επικουρικούς ιατρούς, έλαβαν μία (1) θέση παθολογίας και μία (1) θέση ουρολόγου, χωρίς όμως να έχει πάει μέχρι σήμερα κανένας επικουρικός ιατρός. Επίσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό του Νοσοκομείου -ο οποίος χρήζει τροποποίησης ώστε να συμπληρωθούν επαρκώς οι οργανικές θέσεις- υπάρχουν έντεκα (11) κενές οργανικές θέσεις, από τις οποίες έχουν δεσμευθεί οι  επτά (7) θέσεις ιατρών, οι οποίες όμως εκκρεμούν από το Υπουργείο.
Πέραν των ανωτέρω, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα υψηλού κόστους (280.000 ευρώ περίπου), διότι ο προϋπολογισμός των φαρμάκων δεν επαρκεί, ενώ δεν εκτελούνται ανοσολογικές εξετάσεις, λόγω έλλειψης του αντίστοιχου ποσού (60.000 ευρώ περίπου) στον προϋπολογισμό των αντιδραστηρίων.
Με βάση τα ανωτέρω,



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο και το Νοσοκομείο Θήβας με τις παραπάνω ειδικότητες για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να χρηματοδοτηθεί τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, όσο και το Νοσοκομείο Θήβας προκειμένου να μην κλείσουν και λόγω χρηματοδότησης;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη για κλοπή αλιευμάτων στην Αντίκυρα


''Για κλοπή αλιευμάτων συνελήφθη ένας 39χρονος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΟΤΑΜΟΙ'' Φωκίδας, να αφαιρεί με δίχτυ και με τη βοήθεια μικρού κωπήλατου σκάφους, αλιεύματα από ιχθυοκλωβό ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν αλιεύματα του είδους λαβράκι 30 τεμαχίων περίπου καθώς και ένα μανομένο δίχτυ μήκους 3-4 μέτρων περίπου''.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Εντονες βροχοπτώσεις αναμένουμε σήμερα, Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, στη δυτική και κατά διαστήματα στη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με ένταση στο Αιγαίο 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτικά:
Στη Θράκη αναμένονται δυνατές βροχοπτώσεις από το μεσημέρι. Στη Μακεδονία θα έχουμε μέχρι νωρίς το απόγευμα έντονες βροχές, στα παραθαλάσσια καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 2 έως τους 10 με 12 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ενώ στην Ήπειρο θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 με 13 βαθμούς, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και μέχρι το μεσημέρι μικρής διάρκειας βροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς.

Στην Κρήτη θα έχουμε λίγες βροχές, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.  Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.
Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και στα ανατολικότερα καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 με 17 βαθμούς. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται αρχικά συννεφιά, κατά τόπους βροχές και στα βουνά χιόνια και από το μεσημέρι λίγες μόνο νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε βροχές το πρωί, καλό καιρό την υπόλοιπη ημέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν έως και 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, όμως το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 8έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για την τραγική κατάσταση στην Δ.Ο.Υ. Θήβας

Συνεχίζεται η απαξίωση και η τραγική υποστελέχωση της ΔΟΥ Θήβας με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες και να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει τη ΔΟΥ Θήβας -η οποία κατατάσσεται στη πρώτη 10δα σε είσπραξη εσόδων- σε απαξίωση, και εδώ και ενάμισι χρόνο λειτουργεί χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού. Η ΔΟΥ Θήβας  από τα 22 άτομα που τη στελέχωναν τον Αύγουστο του 2013, σήμερα, μετά και τη συνταξιοδότηση 6 υπαλλήλων τον Νοέμβριο του 2014, λειτουργεί με μόνο 11 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων και 2 υπαλλήλων που έχουν μετακινηθεί από τη ΔΟΥ Λιβαδειάς, ενώ δεν έχει οριστεί ακόμη διευθυντής, καθώς η προηγούμενη διευθύντρια έχει συνταξιοδοτηθεί.
Αποτέλεσμα της παραπάνω υποστελέχωσης της ΔΟΥ Θήβας είναι να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από εκκρεμότητες, καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για τη πλήρη κάλυψη των αναγκών της Υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι του έχουν ανατεθεί εκ παραλλήλου καθήκοντα.
Πρέπει δε να επισημανθεί ότι το νέο Οργανόγραμμα της ΔΟΥ Θήβας προβλέπει τη στελέχωσή της Υπηρεσίας με 24 υπαλλήλους.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την στελέχωση της ΔΟΥ Θήβας με το απαραίτητο προσωπικό για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Υπηρεσίας ώστε να επιτελεί απρόσκοπτα το σκοπό της που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η είσπραξη των εσόδων που τόσο ανάγκη έχει ο κρατικόςπροϋπλογισμός;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκινούν την επαφή τους με το διαδίκτυο τα παιδιά


Από την ηλικία των πέντε ετών ξεκινούν την επαφή τους με το διαδίκτυο τα ελληνόπουλα σύμφωνα με έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 524 μαθητών ηλικίας 10-14 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Από την έρευνα εξήχθησαν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

    Τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) μπαίνουν από πολύ νωρίς στο διαδίκτυο, ξεκινώντας μάλιστα από την ηλικία των πέντε ετών (η πλειοψηφία ξεκινάει στα οκτώ).
    Σχεδόν το 100% των παιδιών του δημοτικού χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και έχουν λογαριασμό στο Facebook και στο Viber.
    Ο κύριος λόγος χρήσης είναι η διασκέδαση (μουσική) και οι συζητήσεις με τους φίλους. Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η χρήση του διαδικτύου για τα μαθήματά τους ή για να βλέπουν ταινίες.
    Οι γονείς στο 60% παρακολουθούν τις δραστηριότητές των παιδιών είτε ελέγχοντας το ιστορικό περιήγησης, είτε δίνοντας συμβουλές, όμως το ποσοστό παραμένει χαμηλό, δεδομένου του νεαρού της ηλικίας των παιδιών.
    Η πλειοψηφία των παιδιών που ένιωσαν άσχημα στο διαδίκτυο ήταν λόγω κάποιας ψεύτικης φήμης που βγήκε είτε για τους ίδιους, είτε για τους φίλους τους. Διαπιστώνεται, με αυτό τον τρόπο, ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει στα παιδιά η εικόνα τους και η γνώμη των άλλων.

Θετικό είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των παιδιών που ένιωσαν κίνδυνο μίλησαν στους γονείς ή τους φίλους τους. Παράλληλα όμως υπάρχει και ένα ποσοστό το οποίο δεν το έκανε, είτε γιατί αισθάνθηκε άσχημα, είτε γιατί δεν το θεώρησε σημαντικό.

Τέλος η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με αφορμή τη διαπίστωση ότι τα παιδιά ξεκινούν πολύ νωρίς την επαφή τους με το διαδίκτυο και τα social media, υπογραμμίζει την ανάγκη για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και ενημέρωση από γονείς και φορείς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ