Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία: Προέλαση Θήβας. Αγωνία για την… παραμονή


Μόλις τέσσερεις βαθμούς στις επτά αγωνιστικές που απομένουν θέλει η Θήβα για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο στη Βοιωτία. Κι ενώ ο πρωταθλητής ήδη έχει κριθεί στη μάχη της παραμονής γίνεται χαμός. Επαμεινώνδας, Απόλλων και Ύπατο δεν κέρδισαν και η αγωνία συνεχίζεται…

Και επιτέλους την πρώτη του νίκη και τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναλίαρτος που κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ

Α’ Κατηγορία

23η αγωνιστική 

Κιθαιρώνας – Επαμεινώνδας   2-0

Κόκκινο – Ένωση     0-0

Ύπατο – Αμβρυσσέας   1-3

Παμβαγιακός – Αναγέννηση    0-2

Παναλίαρτος – Π.Α.Ο.Κυριακίου    2-1

Δήλεσι – Ορχομενός   4-2

Παρνασσός – Δάφνη   2-1

Θήβα – Απόλλων Ακρ.  4-0

 Βαθμολογία

(σε 23 αγώνες)

 Θήβα                       75-10       67

————————————————

Κιθαιρώνας             43-17       50

Παρνασσός             38-25       46

Παμβαγιακός          36-28        41

Αναγέννηση           34-23         38

Αμβρυσσέας          53-35          37

Ένωση                    44-23        34

Κόκκινο                  38-37         33

Δήλεσι                    34-29         32

ΠΑΟ Κυριακίου       28-36        31

Δάφνη Ερ.              32-41         29

Απόλλων               20-34          20

—————————————————–

Επαμεινώνδας       27-38         20

—————————————————–

Ύπατο                    22-47         19

Ορχομενός            17-60          11

Παναλίαρτος          12-70           3

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

24η αγωνιστική 

Κόκκινο – Κιθαιρώνας

Επαμεινώνδας – Ύπατο

Ένωση – Παμβαγιακός

Αμβρυσσέας – Παναλίαρτος

Αναγέννηση – Δήλεσι

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Παρνασσός

Ορχομενός – Θήβα

Δάφνη – Απόλλων Ακρ.   
stereasports.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάθε άνεργος «αφαιρεί» 11.000 ευρώ από το ελληνικό ΑΕΠ κάθε χρόνο



    Η παραμονή στην ανεργία κάθε μισθωτού που έχασε την εργασία του την περίοδο 2008-2014 προκάλεσε μια μείωση της παραγωγής της ελληνικής οικονομίας σχεδόν 11.000 ευρώ (-10.837 ευρώ) το χρόνο.

Το κόστος της ανεργίας στο ελληνικό ΑΕΠ (όπως και στις εισαγωγές) “μέτρησε” έρευνα με τίτλο... «ανεργία και εμβάθυνση της κρίσης, 2008-2014» που πραγματοποίησε το Σπουδαστήριο Οικονομίας του ΕΜΠ με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Αθηνά Μπελεγρή – Ρομπόλη και τη συμμετοχή των κ. Μ. Μαρκάκη (PhD), Θ. Μαρίνου (υποψήφιου διδάκτορα) και Γ. Κρητικίδη (επιστημονικού συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) που έγινε για λογαριασμό της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η αύξηση της ανεργίας των πρώην μισθωτών στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης (2008-2014) ευθύνεται για την απώλεια του 65% της συνολικής μείωσης του ΑΕΠ την περίοδο αυτή. Συγκεκριμένα, ο τετραπλασιασμός της ανεργίας των πρώην μισθωτών αφαίρεσε από την ελληνική οικονομία πάνω από 40 δισ. ευρώ, και στέρησε από το ΑΕΠ των βασικών εμπορικών εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν 12 δισ. Ευρώ.

Ειδικότερα:
-Η ανεργία κάθε μισθωτού κόστισε στο ελληνικό ΑΕΠ 10.837 ευρώ το χρόνο.
Κάθε άνεργος προκάλεσε μείωση της ζήτησης για εισαγόμενα καταναλωτικά προϊόντα κατά 1.240 ευρώ τον χρόνο και μείωση της παραγωγής σε τρίτες χώρες (στην Ε.Ε.) κατά 2.263 ευρώ.
-Η παραμονή στην ανεργία ενός πρώην μισθωτού επέδρασε και τις εισαγωγές των ενδιάμεσων προϊόντων και υπηρεσιών (πρώτες ύλες κλπ) κατά 896 τον χρόνο, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική απώλεια για τους εμπορικούς εταίρους στην Ε.Ε. στα 3.158 ευρώ τον χρόνο ανά άνεργο.
-Οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται στον δευτερογενή τομέα, γεγονός που απεικονίζει την εξάρτηση της εγχώριας κατανάλωσης από εισαγόμενα αγαθά βιομηχανικής παραγωγής (από αυτοκίνητα, μέχρι ηλεκτρικές μικροσυσκευές).
-Από τη συνολική απώλεια 11,3 δισ. ευρώ που κόστισαν οι άνεργοι μισθωτοί στην Ελλάδα στην παραγωγή των εμπορικών της εταίρων, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν κατά σειρά η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κλάδοι παραγωγής των εμπορικών εταίρων της χώρας στην Ε.Ε. που πλήττονται πιο πολύ είναι τα τρόφιμα –ποτά, ένδυση- δέρμα, φυτική και ζωική παραγωγή, φαρμακευτικά, χημικά και, φυσικά, τα οχήματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Να πληρώσουν 700.000 αγρότες τα «δώρα Χατζηγάκη»!



Μπιλιέτα ύψους 327 εκατομμυρίων ευρώ απαιτεί η Κομισιόν να σταλούν σε 700.000 αγρότες για την ανάκτηση –και μάλιστα εντόκως– των παράνομων αποζημιώσεων του περίφημου πακέτου Χατζηγάκη, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να αναζητά τρόπους για το ψαλίδισμα του προστίμου και την εξαίρεση των συνταξιούχων αλλά και όσων αγροτών εισέπραξαν μικροποσά.

    Τα ποσά είχαν μοιραστεί το 2009 στους αγρότες ώστε να αποχωρήσουν από τα μπλόκα που είχαν στήσει στις εθνικές οδούς...


Υπενθυμίζεται ότι το... πακέτο Χατζηγάκη, που ξεπερνούσε τα 400 εκατομμύρια ευρώ, είχε καταβληθεί εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων το 2009 σε παραγωγούς βαμβακιού, σιτηρών, καλαμποκιού και ελαιόλαδου. Κρίθηκε από την Ε.Ε. ως παράνομη κρατική ενίσχυση και όχι ως αποζημίωση, όπως είχε επικαλεσθεί η ελληνική πλευρά.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο το Ευρωπαικό Δικαστήριο είχε καταδικάσει την Ελλάδα για το θέμα και επαναλάμβανε τις αρχικές του θέσεις ότι τα ποσά δεν αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές αλλά ήταν κρατικές ενισχύσεις, ότι νοθεύτηκε ο ανταγωνισμός.
Πρόκειται για ποσά που αφορούσαν τις εισφορές που είχαν καταβάλλει το 2009 στον ΕΛΓΑ οι αγρότες. Η ελληνική πλευρά υποστήριζε από την αρχή ότι στα 424 εκατ. ευρώ του πακέτου Χατζηγάκη συμπεριελήφθησαν και τα 180 εκατ. ευρώ των αγροτικών εισφορών. Αρα, αφού τα 180 εκατ. ευρώ ήταν ούτως ή άλλως χρήματα των αγροτών, το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούσε να μην ανακτηθούν.
Ομως στην απόφασή του το Δικαστήριο δεν δέχεται το αίτημά μας. Συμφωνεί μόνο η Ελλάδα να κάνει χρήση των ποσών του κανονισμού De Minimis για το 2009 (περίπου 75 εκ. ευρώ) προκειμένου να δικαιολογήσει μέσω αυτών αντίστοιχα χρήματα που καταβλήθηκαν στους αγρότες μέσω του πακέτου Χατζηγάκη.
Τα περισσότερα χρήματα τα μοιράστηκαν μεγαλοαγρότες. Σύμφωνα με τη λίστα που έχει ο ΕΛΓΑ ενώ ο μέσος όρος αποζημίωσης που εισέπραξε η μεγάλη μάζα των 500.000 αγροτών δεν υπερέβη τα 150 ευρώ κατ' άτομο, για μια ομάδα 1.818 μεγαλοαγροτών το μέσο «μπόνους» κυμάνθηκε στα 11.600 ευρώ, ενώ για 783 ανήλθε σε 19.330 ευρώ. Υπάρχουν και 83 προνομιούχοι που έβαλαν στην τσέπη από 30.000 ώς και άνω των 100.000 ευρώ!
Πρόστιμα
Την ίδια ώρα, τα συνολικά πρόστιμα που αφορούν σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά η Κομισιόν απαιτεί να τα ανακτήσει η Ελλάδα, ειδάλλως απειλείται με μεγάλα πρόστιμα.
Παράλληλα, η Ελλάδα καλείται να επιστρέψει στην ΕΕ περί το 1,3 δισ. ευρώ που αφορούν στις λεγόμενες δημοσιονομικές διορθώσεις. Μάλιστα, υποθέσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ έχουν τελεσιδικήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα: Ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό!

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκαλύπτει η Real News.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δέχθηκε άγρια επίθεση έναν μήνα πριν από την εξαφάνισή του


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση εξαφάνισης του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Συμφοιτητής του Βαγγέλη, μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη και περιέγραψε ένα ανατριχιαστικό περιστατικό bullying σε βάρος του 20χρονου Βαγγέλη εντός της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων όπου σπούδαζε.

Μια εβδομάδα περίπου μετά της εκλογές τον έδεσαν με το ζόρι σε μια καρέκλα. Εκείνος προσπαθούσε να ξεφύγει και όταν τα κατάφερε, ένας από τους αυτούς τον ακολούθησε στο διάδρομο της εστίας, του πέρασε έναν ιμάντα στο λαιμό και τον τραβούσε με δύναμη.

Ο Βαγγέλης σύμφωνα με τον μάρτυρα, αναστατωμένος πήγε στο δωμάτιο του και κλειδώθηκε. Τότε οι Κρητικοί χτυπούσαν δυνατά την πόρτα απειλώντας τον πως αν δεν ανοίξει θα το μετανιώσει. Ο 20χρονος εκείνη την ημέρα δεν βγήκε από το δωμάτιο του.

Ο Βαγγέλης το τελευταίο διάστημα φαινόταν καταβεβλημένος. Χαρακτηριστικό του φόβου που ένιωθε ήταν πως επέλεγε να κάνει ντους στις 3 τα ξημερώματα για να μην τον δουν οι συμπατριώτες του και του κλείσουν το νερό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση του Διευθυντή της Σχολής Ιωαννίνων, Κώστα Μάντζαρη, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ALPHA, δηλώνοντας συγκλονισμένος με όσα διάβασε στο πόρισμα.

«Συγκλονίστηκα από αυτά που γράφονται και από αυτά που μπορείς να... αντιληφθείς πίσω από τις λέξεις. Θεώρησα σκόπιμο να αντιδράσω άμεσα. Εκτός από την παραίτηση του διευθυντή της σχολής, η υπόθεση δεν τελειώνει εκεί. Δεν μπορεί να έχουμε ποινές για βλάβες στη σχολή και την ίδια ώρα να αγνοούνται τέτοια ζητήματα. Τα φαινόμενα βίας που αναφέρονται στο πόρισμα είναι πάρα πολλά...», τόνισε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική εκδήλωση στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυλίδα-55χρονος ανέβηκε στην ταράτσα και έπεσε στο κενό




55χρονος ανέβηκε στην ταράτσα και έπεσε στο κενό

Ένας 55χρονος άντρας ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του και έπεσε στο κενό στην Αυλίδα. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, αλλά ήταν ήδη αργά, μιας και ο άτυχος άντρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αυτή την ώρα, η αστυνομία κάνει προανάκριση για τα αίτια του θανάτου του. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκτονία.
enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Είχαν κάνει τη ζωή του Βαγγέλη κόλαση - Οι μαρτυρίες που σοκάρουν



Άγριο και επιθετικό εκφοβισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα του πορίσματος.
Οι μαρτυρίες που σοκάρουν και οι ευθύνες της Σχολής.«Είχαν κάνει τη ζωή κόλαση στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Εμείς έχουμε επιβεβαιώσει σε έναν μεγάλο βαθμό τους άγριους τραμπουκισμούς, τα ιδιότυπα καψώνια και τον χλευασμό από συμφοιτητές του. Τώρα αν αυτά ευθύνονται για την εξαφάνισή του, πρέπει να το ερευνήσουν οι αστυνομικές αρχές» δηλώνει στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα σημεία του πορίσματος που σοκάρουν είναι αυτά που αφορούν σε μαρτυρίες συμφοιτητών του Βαγγέλη Γιακουμάκη που κάνουν λόγο για άγριο και επιθετικό εκφοβισμό στα όρια των ψυχολογικών και σωματικών τραμπουκισμών. Τον Μάρτιο του 2014 υπήρχε μία κλιμάκωση των επεισοδίων με αποκορύφωμα περιστατικό κατά το οποίο ο Βαγγέλης φέρεται να δέθηκε σε καρέκλα και να κλειδώθηκε σε ντουλάπα δωματίου. Σε μία άλλη περίπτωση, σύμφωνα με κατάθεση που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια Ιωαννίνων, τα καψόνια σε βάρος του περιλάμβαναν όχι μόνο να κλειδωθεί σε ντουλάπα αλλά να κάνει και το «τζουκ μποξ».

«Οι γροθιές, οι μπουνιές και τα σπρωξίδια που αναφέρονται στο πόρισμα είναι τόσα πολλά που απορούμε πως ο Βαγγέλης άντεχε τόσο καιρό στη Σχολή αυτή», αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της Διοικητικής Εξέτασης κατάθεση έδωσε καθηγήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η οποία φέρεται να λέει ότι είχε ειδοποιήσει εδώ και περίπου 10 μήνες τη Σχολή για την ψυχολογική επιβάρυνση του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τα πειράγματα των συμφοιτητών του.

Το πόρισμα των ελεγκτών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» που διενήργησαν την ΕΔΕ, επιρρίπτει σαφέστατα ευθύνες στη διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και τον διευθυντή της κ. Κώστα Μάντζαρη. Και αυτό γιατί από την έρευνα προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τα οποία ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στην Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Ο κ. Μάντζαρης φέρεται να έχει δεχθεί τηλέφωνα τα προηγούμενα χρόνια από πολιτικό (ή πολιτικά) πρόσωπα προκειμένου να τύχουν συγκεκριμένοι φοιτητές από την Κρήτη ευνοϊκής μεταχείρισης. Ουδέποτε, ωστόσο, ενημερώθηκαν γι αυτά οι Κεντρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έγινε από βουλευτή το 2013 με σκοπό να μην αποβληθεί από την εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής φοιτητής, ο οποίος είχε τιμωρηθεί λόγω αποκλίνουσας συμπεριφοράς. Ο νεαρός αυτός ανήκε σε μία παρέα Κρητικών, οι οποίοι περιγράφονται ως «σκληροί απέναντι σε όποιον συμφοιτητή τους έμοιαζε εσωστρεφής και ήταν ήπιων τόνων».

Για τα βασικά σημεία του πορίσματος, τα οποία προέκυψαν μέσα από τουλάχιστον 25 καταθέσεις, έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια του Βαγγέλη

Για τα βασικά σημεία του πορίσματος, τα οποία προέκυψαν μέσα από τουλάχιστον 25 καταθέσεις, έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια του Βαγγέλη που προς το παρόν δεν επιθυμεί να κάνει κάποιο σχόλιο. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στα Ιωάννινα, καθώς οι αρμόδιοι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο φοιτητής δεν έφυγε ποτέ από το νομό.

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου για τον εντοπισμό του. Στη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook στο όνομα «Βαγγέλης Γιακουμάκης» έχουν γίνει μέλη περισσότεροι από 39.000 χρήστες, οι οποίοι δηλώνουν διαθέσιμοι να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε δράση-έρευνα. «Σας ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια και το ενδιαφέρον. Μπορεί να μη βρέθηκε σήμερα ο αδελφός μου αλλά είχε πολλά καλά αυτή η ιστορία γιατί μέσα από τη δράση αυτή είχαμε περισσότερες μαρτυρίες για τον Βαγγέλη. Να σας έχει ο Θεός καλά όλους», έγραψε η αδερφή του αγνοούμενου μετά το τέλος της τελευταίας συλλογικής δράσης που έγινε στον Πειραιά.

Οι συμφοιτητές του Βαγγέλη μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σχέση τους με τον αγνοούμενο φοιτητή και εξέφρασαν δυσφορία για τα όσα αναληθή, όπως υποστηρίζουν, ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Σε ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τον οποία πέρσι, ο νεαρός είχε αλλάξει δωμάτιο, απάντησαν: «Ο ένας συγκάτοικός του έπαιζε μαντολίνο πολλές ώρες, ο άλλος κάπνιζε και επιπλέον πηγαίναμε και εμείς στο δωμάτιο με ένα playstation και παίζαμε ως το βράδυ αργά. Ο Βαγγέλης ήθελε να διαβάζει, να μη μυρίζει τσιγάρο και να κοιμάται νωρίς. Κι έτσι άλλαξε δωμάτιο. Αυτό γνωρίζουμε εμείς».

Για τις φήμες, που θέλουν τη Σχολή πεδίο εκδηλώσεων εκφοβισμού σπουδαστών και ειδικά από τη δική τους παρέα, ανέφεραν: «Εμείς ήρθαμε από την Κρήτη με σκοπό να βγάλουμε μια Σχολή και να συνεχίσουμε το επάγγελμα της οικογένειάς μας. Δεν είμαστε ούτε τραμπούκοι, ούτε φονιάδες. Είμαστε από οικογένειες με αξιοπρέπεια και δεν είναι σωστό να μας κατηγορούν χωρίς στοιχεία. Κάναμε πλάκα και καλαμπούρι μεταξύ μας. Για παράδειγμα, παλεύουμε. Το συνηθίζουμε αυτό. Δεν είδαμε ποτέ τον Βαγγέλη να ενοχλείται. Ερχόταν κι εκείνος να παλέψουμε, όπως συνηθίζουν οι νέοι, σε μια παρέα κολλητών. Μια μέρα, ακούσαμε στην τηλεόραση ότι του κάναμε καψόνια. Αυτό δεν ισχύει. Όποιος είδε κάτι τέτοιο, να έρθει να το πει στον διευθυντή, αλλά κυρίως στην Αστυνομία. Από τη στιγμή που του κάναμε καψόνια, γιατί μας έκανε παρέα; Στη Σχολή φοιτούν 100 και πλέον σπουδαστές, που μπορούσε να κάνει φίλους, εάν δεν ήθελε εμάς, επειδή του δημιουργούσαμε προβλήματα...».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου

παρουσιάζει το 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου

στις 8:30 μ.μ.

στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα επτά μέτρα που έστειλε ο Βαρουφάκης στον Νταισενμπλουμ

Νέα επιστολή με κατάλογο μεταρρυθμίσεων που έχει σκοπό να λάβει η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώνουν την αποστολή της λίστας αποδέκτης της οποίας είναι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τα επτά μέτρα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου έχουν ως εξής:

    Ενεργοποίηση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου με στόχο την επίτευξη εξοικονόμησης πόρων και την επέκταση της αποστολής του.
    Μεταρρυθμίσεις με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Προϋπολογισμού και αναμόρφωση του Οργανικού Νόμου για τον Προϋπολογισμό
    Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
    Βελτιώσεις στη νομοθεσία για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών
    Άμεση ροή δημόσιων εσόδων μέσω της ρύθμισης του πλαισίου αδειοδότησης των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών
    Μείωση γραφειοκρατίας  και βελτίωση επιχειρηματικού κλίματος  μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών
    Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Όπως προκύπτει, το περιεχόμενο της λίστας είναι αισθητά διαφοροποιημένο σε σχέση με την πρόταση έξι σημείων που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών από το Μέγαρο Μαξίμου. «Κάποια από τα σημεία της πρώτης λίστας περιλαμβάνονται, κάποια άλλα όχι ενώ έχουν προστεθεί και καινούργια.

Στόχος είναι η λίστα να αποτελέσει τη βάση συζήτησης στο Eurogroup της Δευτέρας από το οποίο η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να φύγει με μια πρώτη δόση των δανεικών προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Μαρτίου.

Ωστόσο, για να συζητηθεί η νέα λίστα στο Eurugroup, θα πρέπει, όπως αναφέρουν και οι Financial Times, να έχει προηγηθεί επεξεργασία από το Euroworking Group το οποίο είναι και αρμόδιο να τροφοδοτήσει το Eurogroup με τις σχετικές πληροφορίες.

Οι εξελίξεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «πυκνές» χωρίς να αποκλείονται ακόμη και νέα τηλεδιάσκεψη σε επίπεδο EWG
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο με κακοκαιρία -Καταρρακτώδεις βροχές και χιόνια

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χωρά και κατά περιόδους στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στις υπόλοιπε περιοχές νεφώσεις με βροχές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 400μ.).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.
Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές .
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και βαθμιαία στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και χιονιά στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 08 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τώρα: Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού μετά από τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τη 1:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, μετά τα διόδια Αφιδνών.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού που βρίσκεται παγιδευμένος στα συντρίμμια του οχήματός του.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας, καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι άνδρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ