Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

«Χαλάει» πάλι ο καιρός από την Τρίτη



 Μπορεί ο καιρός να ήταν σύμμαχος των εκδρομέων το Πάσχα, ωστόσο το σκηνικό θα αλλάξει από σήμερα, καθώς η κακοκαιρία θα επιστρέψει -σύμφωνα με τους μετεωρολόγους-.

Αν και αρχικά αναμένεται να είναι αίθριος, βαθμιαία και από τα βόρεια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά. Στο ίδιο επίπεδο αναμένεται να παραμείνει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά, η πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για την Τρίτη έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εξασθενίσουν.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 3 με 4 και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 6 και πιθανός πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρό 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. βαθμιαία βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αίθριος. το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και είναι πιθανό τη νύχτα να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες.
άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά αίθριος αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 6 και πιθανώς πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσταση στο Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας







Διαβάστε Περισσότερα »

Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα- Ημερίδες σε Θήβα και Λιβαδειά

 Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας διοργανώνει εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού:
 - Λιβαδειά: Παρασκευή 17/4 /2015 με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο διδάκτορα Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Κότιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου στις 7.00μ.μ.
- Θήβα: Τετάρτη 22/4/2015 με ομιλητή τον υποψήφιο διδάκτορα Α.Π.Θ. Χρήστο Ταουσάνη, στην αίθουσα συνεδριάσεων " Αλέξανδρος Κοφίνης" του δήμου , στις 7.00μ.μ.

Οι ομιλητές είναι συγγραφείς της σειράς οδηγών σπουδών "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ".Οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στο Νέο Λύκειο. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις του κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόθεση Γιακουμάκη: Δεν αποκλείεται εγκληματική πράξη;


Η έκθεση του ιατροδικαστή μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία. Ο δικηγόρος της οικογένειας δεν αποκλείει την εγκληματική πράξη.Ο Δημήτρης Μπούκας, δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, δήλωσε ότι «η ιατροδικαστική έκθεση μιλάει για φαινόμενη αυτοχειρία τουτέστιν για κάτι το οποίο δεν είναι απολύτως βέβαιο. Ενόψει του ότι λείπει ένα μεγάλο τμήμα του σώματος του μακαρίτη του Βαγγέλη, δεν μπορούσε να καταλήξει σε απολύτως ασφαλή συμπεράσματα».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Star για το ότι ο ιατροδικαστής δεν είναι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται για εγκληματική πράξη, ο Δημήτρης Μπούκας απαντά «Οχι, δεν είναι 100%».

Για τα όσα δηλώνει ο δικηγόρος ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, λέει: «Δεν μπορώ να πω αν τελικά πρόκειται για αυτοχειρία ή αν πρόκειται για δολοφονία αυτό πια είναι υπόθεση αποκλειστικά της αστυνομίας».

Παράλληλα, ο  ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας  Φώντας Βρόσγος, μιλάει για ακόμη δύο συμφοιτητές του Βαγγέλη οι οποίοι μπαίνουν στο «κάδρο» των Αρχών.

«Πέρα από το κλείσιμο την ντουλάπας πέρα από τα δεσίματα, ήταν και κάποιοι που τον είχαν χτυπήσει. Εκτός της παρέας των Κρητικών. Είναι ένα δυο άτομα. Ό,τι έκαναν οι Κρητικοί το έκαναν κι αυτοί...».

Οι δύο νεαροί αναμένεται να κληθούν τις επόμενες μέρες για να καταθέσουν. 

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Προσοχή σε mail που ζητάει να πληρώσετε τις οφειλές σας

Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για παραβίαση της ροής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την παρέμβαση σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, την εξαπάτηση των καταθετών και την κατάθεση χρημάτων σε απατηλό λογαριασμό

Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει.

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται να μην καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς προηγουμένη επιβεβαίωση.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή του κοινού, για απάτες που διαπράττονται σε βάρος εταιρειών και επιχειρήσεων που εδρεύουν στη χώρα μας, μέσω απατηλής δρομολόγησης πληρωμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων και όχι των πραγματικών δικαιούχων.

Ειδικότερα, τρίτα πρόσωπα διεισδύουν ηλεκτρονικά (cracking) στoυς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) εταιρειών και υποκλέπτουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους, αποσκοπώντας στον εντοπισμό ηλεκτρονικών εμπορικών συναλλαγών.

Στη συνέχεια, αφού υφαρπάξουν τα στοιχεία των συναλλαγών, ενημερώνουν μέσω απατηλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail), την εταιρεία που πρόκειται να καταθέσει το οφειλόμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό συνεργαζόμενης εταιρείας, ότι πρέπει αυτά να κατατεθούν σε διαφορετικό λογαριασμό, λόγω αλλαγής του προηγούμενου.

Το αποτέλεσμα είναι η εταιρεία, στην οποία υπάρχει η χρηματική οφειλή και για την οποία έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού, να μην το λάβει ποτέ.

Οι εμπορικές εταιρείες, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους, αλλά και να προστατεύσουν τις τραπεζικές συναλλαγές τους, καλούνται να εντείνουν την προσοχή τους στις διαδικασίες πληρωμών που γίνονται μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων και να τηρούν τις ακόλουθες διαδικασίες:

● Να επαληθεύουν συνεχώς την ορθή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εταιρειών – επιχειρήσεων, με τις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία για επικείμενες συναλλαγές.

● Σε περίπτωση που απαιτείται αποστολή χρημάτων με οποιονδήποτε τρόπο, θα πρέπει να πραγματοποιούν επαλήθευση των στοιχείων αποστολής και με άλλο τρόπο, πλην του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τηλέφωνο, διαδικτυακή συνομιλία κ.τ.λ.).

● Να επαληθεύουν τις συναλλαγές απευθείας με τους τραπεζικούς οργανισμούς, στους οποίους πρόκειται να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

● Να τηρούν δεύτερο ή επιπρόσθετο κωδικό ασφαλείας κατά την διαχείριση των λογαριασμών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων, που λαμβάνουν – αποστέλλουν ευαίσθητα ή τραπεζικά δεδομένα.

● Να ενημερώνουν συνεχώς τα προγράμματα προστασίας και ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων.

● Οι αρμόδιοι υπάλληλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διαδικασίες πληρωμών, μέσω των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

● Τηλεφωνικά: 111 88

● Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

● Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικά συστήματα ios-android-windows: CYBERKID.

● Μέσω Twitter στον λογαριασμό @cyberalertgr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη το 2015

Βαθύτερα από άλλες χρονιές θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι για να στηριχθεί στο σκέλος των εσόδων του προϋπολογισμού.

Οι επιβαρύνσεις αυτές είτε έχουν ήδη θεσπιστεί είτε βρίσκονται... καθ' οδόν στο πλαίσιο της αναζήτησης «ζεστού χρήματος» από την κυβέρνηση ούτως ώστε να επιτευχθούν οι φετινοί δημοσιονομικοί στόχοι.

Ποιοι θα δουν αυξημένο φόρο εισοδήματος

Η φετινή φορολογική δήλωση επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων.

    Αγρότες: Από τα εισοδήματα του 2014 οι αγρότες λογίζονται ως επιχειρηματίες και το καθαρό εισόδημά τους αναμένεται να φορολογηθεί με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ. Για παράδειγμα, όπως αναφέρει το capital.gr, ένας αγρότης, κτηνοτρόφος ή ψαράς που το 2014 είχε καθαρό εισόδημα ύψους 5.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος (μαζί με την προκαταβολή 55%) ύψους 1.007,5 ευρώ. Πόσο φόρο είχε πληρώσει για το ίδιο εισόδημα πέρυσι; Μηδέν. Και αυτό διότι οι αγρότες για το εισόδημα του 2012 φορολογούνταν με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων και έτσι είχαν έμμεσο αφορολόγητο όριο έως και 9.550 ευρώ.
    Μισθωτοί και «μπλόκάκια»: Εκείνοι που θα δουν «φουσκωμένο» τον φόρο είναι και οι μισθωτοί με χαμηλό εισόδημα από μισθούς, οι οποίοι αμοίβονται με «μπλοκάκι». Από τη φετινή φορολογική δήλωση το εισόδημα από μπλοκάκι όσων είναι και μισθωτοί φορολογείται υποχρεωτικά με την κλίμακα των ελευθέρων επαγγελματιών, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ. Με βάση όσα ίσχυαν έως και το εισόδημα του 2013 το εισόδημα από το μπλοκάκι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, φορολογούνταν και για όσους είχαν εισόδημα από μισθούς, με βάση την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Έτσι, πρόκειται να επιβαρυνθούν όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα από μισθούς και έχουν και εισόδημα από μπλοκάκι αφού θα φορολογηθούν απευθείας με συντελεστή 26%, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς καρπώνονταν το έμμεσο αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
    Μισθωτοί με παροχές σε είδος: Η τρίτη κατηγορία φορολογουμένων είναι οι μισθωτοί που λαμβάνουν και παροχές σε είδος από τον εργοδότη τους, εφόσον αυτές δεν προβλέπονται στη σχετική συλλογική σύμβαση εργασίας. Για παράδειγμα, παροχές όπως η κάλυψη κόστους παιδικού σταθμού, ενοικίου ή ασφάλειας ζωής θεωρείται παροχή σε είδος, προστίθεται στο εισόδημα και φορολογείται.

Ο φόροι που έρχονται

Την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετά σενάρια για τη λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα εντός του 2015, ώστε να «βγει» ο φετινός προϋπολογισμός.

Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα μέτρα που εξετάζονται, όπως τα παρουσιάζει το capital.gr:

    Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης. Ο φόρος επιβάλλεται σε ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη.
    Αύξηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα. Υπάρχουν, ωστόσο, ενστάσεις από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ότι μια νέα αύξηση το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να αυξήσει την κατανάλωση λαθραίων ποτών και τσιγάρων και έτσι να μειώσει αντί να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα.
    Υπαγωγή σε υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ (δηλαδή από το 13% στο 23%) ορισμένων προϊόντων τα οποία όμως ακόμη αναζητούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για υπαγωγή σε υψηλότερο συντελεστή των τροφίμων με υψηλά λιπαρά.
    Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. Η αύξηση εξετάζεται να γίνει με αφορμή την επαναφορά του μειωμένου ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο ΕΦΚ στο κίνησης είχε μειωθεί όταν έγινε η εξίσωση του φόρου μεταξύ πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης προκειμένου το πετρέλαιο θέρμανσης να μην ακριβύνει υπερβολικά. Τυχόν αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης ενδέχεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω και τον ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης (έχουν σήμερα τον ίδιο φόρο)
    Μεγάλη αύξηση του φορολογικού βάρους με τον νέο φόρο ακινήτων (που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ) των φορολογούμενων που έχουν ακίνητα σημαντικής αντικειμενικής αξίας (π.χ. άνω του 1.000.000 ευρώ).


 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Ανακοίνωση- Πρόσκληση
Σας καλούμε την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 και ώρα 19: 30 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου
Θηβαίων, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το “Τοπικό Σχέδιο Αστικών Στερεών
Αποβλήτων Δήμου Θηβαίων”.
ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο στην Αλίαρτο -Είχαν άγιο οι επιβαίνοντες και σώθηκαν-φωτογραφίες



Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν σήμερα λίγο μετά τις 9:00   στην Αλίαρτο.
Σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. αυτοκινήτων στη διασταύρωση της Άσκρης,όταν το αυτοκίνητο με κατέυθυνση προς Μούλκι διέσχισε κάθετα τη κεντρική λεωφόρο χωρίς να ελέγξει με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο που εκινείτο επι της Λεωφόρου
Από τη  σύγκρουση  ευτυχώς, υπήρξαν μικροτραυματισμοί και οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και σύμφωνα με πληροφορίες μας είνα καλά στην υγεία τους.Όσοι αντίκρισαν το τροχαίο αυτό είπαν πως είχαν άγιο οι επιβαίνοντες των δύο αυτών οχημάτων, καθώς οι εικόνες μαρτυρούν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Τροχαίο στην Αλίαρτο

Συνέβη λίγο με τις 9:00 στη Λεωφόρο Αθηνών,συγκρούστηκαν δυο Ι.Χ. στο ύψος της διασταύρωσης Άσκρης στην Αλίαρτο.ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σκύρο


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.50 το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σκύρου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας με εστιακό βάθος 10 χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

O πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευτεί σε άλλο σώμα


    Ένα βήμα πριν από μία επαναστατική μεταμόσχευση βρίσκεται η ανθρωπότητα, με έναν 30χρονο Ρώσο να είναι ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το κεφάλι θα μεταμοσχευτεί στο σώμα ενός άλλου άνδρα.
Ο Valery Spiridonov, έχει προσφερθεί εθελοντικά για την... μεταμόσχευση, αφού ο ίδιος πάσχει από μία σπάνια ασθένεια που καταστρέφει τους μύες του σώματός του.

Ο Spiridonov πιστεύει ότι η εγχείριση θα του επιτρέψει να έχει μία φυσιολογική ζωή, ενώ θα είναι και ένα άλμα για την επιστήμη.

"Με ενδιαφέρει η τεχνολογία και κάθε πρόοδος σε αυτή θα μπορούσε να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων προς το καλύτερο", τονίζει ο 30χρονος στο Russia Today.

"Δεν είναι μόνο μία έξοχη ευκαιρία για μένα αλλά θα δώσει στην επιστήμη την δυνατότητα να θέσει τις βάσεις για τις μελλοντικές γενεές", τονίζει.

Η εγχείριση θα διαρκέσει 36 ώρες και θα κοστίσει πάνω από 11 εκατ. δολάρια, ενώ είναι απαραίτητη η συμμετοχή άνω των 150 γιατρών και νοσοκόμων. Όπως αναφέρει το RT, η εγχείριση θα παρακολουθείται από τον Dr. Sergio Canavero, επικεφαλής νευρολογικής κλινικής του Τορίνο.

Σύμφωνα με τον Dr. Canavero το νέο σώμα του Spiridonov θα ανήκει σε κάποιον εγκεφαλικά νεκρό αλλά κατά τα άλλα υγιή άνδρα. Ο εγκέφαλος του 30χρονου Ρώσου θα ψυχθεί στους 15 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός, μία θερμοκρασία που αποδεδειγμένα επιτρέπει την επιβίωση των εγκεφαλικών κυττάρων χωρίς οξυγόνο.

Ο νωτιαίος μυελός θα κοπεί με ειδικό τρόπο, και θα ανασυγκολληθεί με ειδική βιολογική κόλλα.

Πάντως πολλοί γιατροί βλέπουν μεγάλους κινδύνους πίσω από μία τέτοια μεταμόσχευση χαρακτηρίζοντάς την ακόμα πιο άσχημο πράγμα ακόμα και από τον θάνατο.

"Δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να μου κάνει μία τέτοια μεταμόσχευση. Είναι κάποια πράγματα που είναι χειρότερα ακόμα και από τον θάνατο", σημειώνει στο CNN ο νευροχειρούργος και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νευροχειρούργων, Dr. Hunt Batjer.

Βλέπω αυτή την μεταμόσχευση σαν κάτι αντίστοιχο με τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, αναφέρει ο Spiridonov που σημειώνει πως αυτή η επέμβαση θα βοηθήσει και εκατοντάδες ανθρώπους στο μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα του Πάσχα με καλό καιρό – Τοπικές βροχές από το απόγευμα

Αίθριο καιρό με παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου 2015.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Παροδικές αραιές νεφώσεις κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια του νομού πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ βελτίωση.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ