Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ζωντανή Mουσική Βραδιά στην Ελλοπία

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μνήμης για το Κάψιμο της Δαύλειας




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Μαξίμου και Προεδρικό ο επιζών του Διστόμου


«Η πολιτεία δεν ξεχνά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον επιζώντα της Σφαγής του Διστόμου Αργύρη Σφουντούρη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τόνισε ότι υποδέχεται τον κ. Σφουντούρη με τιμή και συγκίνηση, σημείωσε ότι στο πρόσωπό του αποτυπώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Κατοχής αλλά και ένα κομμάτι του χρέους, το οποίο έχουμε απέναντι στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Πολιτεία δεν ξεχνά.

Στην τελευταία επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σφουντούρης, υπογράμμισε τη χαρά του, που το ακούει αυτό, γιατί όπως είπε «τα τελευταία 20 χρόνια που αγωνιζόμουν δεν ήμουν πάντα σίγουρος ότι η Πολιτεία μας δεν ξεχνά αλλά τώρα το πιστεύω».

Απευθυνόμενος στον κ. Σφουντούρη, ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «οφείλουμε και πολλά σε εσάς για αυτό. Αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μας συνάντηση» και κατέληξε λέγοντας πως « είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε».

Τον κ. Σφουντούρη συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Κώστας Ήσυχος.

Συνάντηση με Τσίπρα

Προηγήθηκε συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αργύρη Σφουντούρη.

Εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο Αργύρης Σφουντούρης εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ανέφερε ότι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε, κυρίως βέβαια στο θέμα των αποζημίωσεων -που παλεύω εγώ εδώ και 20 χρόνια με τη Γερμανία και εύχομαι παρά πολύ να ανοίξουμε τον δρόμο που πάντα προσπαθούν να τον κλείσουν οι Γερμανοί».

Όπως ανέφερε ο κ. Σφουντούρης, ο πρωθυπουργός τού είπε πως θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και ότι υπάρχει ένα διεθνές συμβούλιο εμπειρογνωμόνων που θα δείξει τι μπορεί να γίνει, να βρεθεί νομικά ο καλύτερος δρόμος για την αντιμετώπιση του θέματος.

Σε ερώτηση εάν θα συμμετάσχει στην επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές, είπε ότι δεν έχει του έχει ζητηθεί και πως συμμετάσχει ούτως ή άλλως με τον αγώνα που έχει κάνει. Σε άλλη ερώτηση, εάν θα δεχόταν να συμμετάσχει εφόσον τον προσκαλούσαν, είπε ότι θα δεχόταν και πως πολλές φορές είναι και καλύτερα να γίνονται παράλληλες κινήσεις.
Ο πρωθυπουργός χάρισε στον κ. Σφουντούρη ένα ομοίωμα περιστεριού που συμβολίζει την Ειρήνη και εκείνος του έδωσε το βιβλίο του με τίτλο «Πενθώ για τη Γερμανία», που κυκλοφόρησε προ εβδομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεία Λειτουργία για μαθητές στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαιρετική η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας- Αφιέρωμα στη Μαίρη Βασιλείου


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Θηβαίων, του Δ.Ο.Θ. και της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., προς τιμή της μεγάλης Θηβαϊας κυρίας Μαίρης Βασιλείου, για την 60χρονη πολιτιστική της προσφορά στον απόδημο Ελληνισμό της Νοτίου Αφρικής αλλά και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις παραδοσιακές στολές από την προσωπική της συλλογή που δώρησε στο Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στη Θήβα .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με την κα Μαίρη Βασιλείου, ενώ η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κα Μιμίκα Αγάτσα μίλησε για τη ζωή και το έργο της “μητέρας του πολιτισμού και της παράδοσης”, όπως πολλοί την ονομάζουν. Ως ένδειξη  ευγνωμοσύνης παρέδωσε στη συνέχεια τιμητικό βραβείο στον ανιψιό της κας Βασιλείου, που το παρέλαβε φανερά συγκινημένος.

Στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα παραρτήματα των Λυκείων Ελληνίδων Λαμίας και Χαλκίδας, που μαζί με της Θήβας χόρεψαν, υπό τους ήχους ζωντανής λαϊκής ορχήστρας, παραδοσιακούς χορούς της Ρούμελης, της Ηπείρου, της Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Φλώρινας, των Κυκλάδων, του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας.  Στο τέλος τα τμήματα των Λυκείων παρέσυραν στο χορό και τους παρεβρισκόμενους, που τους έδωσαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας  και το Διοικητικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση αλλά και τη μακρόχρονη παρουσία του Λυκείου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και καλωσόρισε τα Παραρτήματα της Χαλκίδας και της Λαμίας. Δεν παρέλειψε βεβαίως να ευχαριστήσει από καρδιάς την  κα Μαίρη Βασιλείου. Όπως είπε χαρακτηριστικά :

“ Είναι πολύ συγκινητικό και σημαντικό το γεγονός ότι η κα Βασιλείου δεν ξέχασε ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα της τη Θήβα και το απέδειξε με αυτή της την πράξη. Δεν ξέχασε όμως ποτέ και τον Ελληνικό Πολιτισμό, αφού στη Νότια Αφρική, όπου εγκαταστάθηκε πριν πάρα πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα, 97 ετών, διδάσκει και προβάλλει την ελληνική παράδοση, τονίζοντας την αισθητική, εθνική και κοινωνικής της αξία. Γι' αυτό την ευχαριστούμε θερμά”.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δεκαήμερο εκπτώσεων από 1 έως 10 Μαΐου



Από 1 έως 10 Μαΐου θα υλοποιηθεί πανελλαδικά δεκαήμερο εκπτώσεων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Επιπλέον, την Κυριακή 3 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα, τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, θα είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια από τις 11πμ έως τις 8μμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την έναρξη αντιπυρικής περιόδου



Με αφορμή την έναρξη της  φετινής αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και επισκέπτες του Δήμου, τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν μέχρι τη λήξη αυτής στις 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς :

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.
• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είστε σε κίνηση.
• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
• Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε ευαίσθητες περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου
• Καθαρίστε τις ιδιοκτησίες σας από σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

Ειδικότερα:
•    Oι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση –καθαρισμό καθώς και την απομάκρυνση  της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών , σκουπιδιών κλπ, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

•    Επίσης, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων  πλησίον δασικών εκτάσεων (Μοσχοποδίου , Κιθαιρώνα κλπ), θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.
   
 ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ :

•    Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης  των υπόχρεων, ο Δήμος με βάση τη σχετική Νομοθεσία  ( υπ. αρ.  4/12 Πυροσβεστική Διάταξη και Ν. 3852/10 άρθρο 94, παρ. 1 « Καλλικράτης»)  επιβάλλει  πρόστιμα. Οι υπόχρεοι επίσης που δεν συμμορφώνονται  διώκονται  ποινικά  βάση του  άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα, και ο καθαρισμός γίνεται αυτεπάγγελτα από το Δήμο με χρέωση  των ιδιοκτητών. Yπόψη ότι το προσωπικό του Δήμου λόγω της μεγάλης έκτασης δεν επαρκεί και για τον καθαρισμό θα χρησιμοποιηθεί εφόσον απαιτηθεί , εξωτερικός συνεργάτης όπου το κόστος καθαρισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερο.       
•    Κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της  υπ’ αρ.9/2000  Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε  και ισχύει με την  9Α /2005 όμοια(ΦΕΚ Β΄ 1554).

Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο. Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Άνοιξε τις πύλες της η κινητή έκθεση Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων


Στη Θήβα βρίσκεται από το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 η κινητή έκθεση του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων – Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, με θέμα «Ελληνικά Λαϊκά Μουσικά Όργανα», που περιλαμβάνει περίπου 200 αντικείμενα που καλύπτουν όλες τις κατηγορίες μουσικών οργάνων.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 20 Μαΐου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας και  την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Παράλληλα θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, η είσοδος στις οποίες είναι δωρεάν,  όπως και γενικότερα στην έκθεση.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου και παρέστη ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τον καθηγητή εθνομουσικολογίας του Παν/μιου Αθηνών κ. Λάμπρο Λιάβα, που έχει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης και τον  ευχαρίστησε για την τιμή που μας κάνει το Μουσείο Λαϊκών Μουσικών Οργάνων να βρίσκεται στην πόλη του Πίνδαρου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος :
“Ως Δημοτική Αρχή αγκαλιάζουμε εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό μας με τα οποιαδήποτε μέσα διαθέτουμε. Παρ' όλο που διανύουμε δύσκολους καιρούς, οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες. Καλώ όλους τους δημότες μας να επισκεφτούν την έκθεση όπως επίσης και τους μαθητές των σχολείων μας γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά μουσικά όργανα από διάφορες περιοχές της χώρας μας και να μάθουν την ιστορία τους. Η μουσική αποτελεί μια από τις εκφάνσεις του πολιτισμού, μέσα από την οποία εκφράζονται οι ιδιαιτερότητες κάθε λαού, οι συνθήκες κάθε εποχής και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Η συνεισφορά της δε στην διαμόρφωση της προσωπικότητα του ανθρώπου είναι αναμφισβήτητη” .


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζει η αντιπυρική περίοδος-Οδηγίες απο την Πυροσβεστική Λιβαδειάς

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

•    Απαγορεύεται να ανάβεται ή να διατηρείται φωτιά για οποιοδήποτε σκοπό στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου μέχρι 31ηP Οκτωβρίου κάθε έτους.
•    Απαγορεύεται η καύση σιτοκαλαμιάς και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, εκτός των περιπτώσεων που έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα, και έχει δοθεί σχετική άδεια από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
•    Απαγορεύεται να τοποθετούνται, φυλάσσονται ή εγκαταλείπονται εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων .
•    Απαγορεύεται το κάπνισμα κυψελών σε δάση και δασικές εκτάσεις από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εφόσον δεν έχουν παρθεί τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα Νομοθεσία μέτρα.
•    Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
•    Οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών και απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών.
•    Οι παραβάτες των ανωτέρω απαγορεύσεων, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 433 & 458 του Ποινικού Κώδικα .
•      Οποίος με πρόθεσή του ή αμέλεια προκαλεί πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση διώκεται ποινικά και του επιβάλλεται Διοικητικό Πρόστιμο.
•      Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που υπάρχει πυρκαγιά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σας ζητηθεί. 


                                                                                                Ο Διοικητής Π.Υ. Λιβαδειάς

                                                                                                   Δημήτριος Κ. Κεφαλάς
                                                                                                           Πύραρχος





Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιά στους Καταρράκτες στην Πέτρα Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων με 22 θέματα



      
Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 29η Απριλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 07.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :



1. Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού  οικονομικού έτους 2015 μέχρι την 31/3/2015.

2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

3. Καθορισμός τέλους χρήσης του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς.

4. Καθορισμός τέλους χρήσης πλανόδιου εμπορίου.

5.Καθορισμός Δημοτικών Κοινοχρήστων Χώρων προς ενοικίαση για τα έτος 2015.

6.Λήψη απόφασης για το όργανο διανομής και φύλαξης των υδάτων άρδευσης, το χρόνο έναρξης και λήξης της αρδευτικής περιόδου, τον αριθμό των θέσεων των υδρονομέων, τον τομέα τον οποίο προορίζεται κάθε θέση, σύμφωνα με τα άρθρα 4 § 1 & 2 του Β.Δ. 28.3/15-04-1957 (ΦΕΚ 60 Α΄), για το έτος 2015.

7.Αποδοχή και έγκριση εφαρμογής προγραμμάτων Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περιόδου 2015-2016.

8.Τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης στην οδό Δαυλείας.

9.Καθορισμός αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.

10.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης για την εκτέλεση του έργου: “Προστασία Υφιστάμενου Αγωγού Καυσίμων”.

11.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ανέγερση Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Αγ. Γεωργίου Δήμου Κορώνειας».

12.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις Δημοτικών Οδών Λιβαδειάς».

13.Προγραμματισμός εκδηλώσεων μνήμης για το κάψιμο της Δαύλειας και διάθεση πίστωσης.

14.Υλοποίηση Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2015.

15.Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων για το οικ. έτος 2014.

16.Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

17.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Υδραυλικών Υλικών και Εξαρτημάτων.

19.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Ξυλείας.

20.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας Σιδηρών Κιγκλιδωμάτων και Φρεατίων.

21.Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στην κα Σουραφή Γιαννούλα του Ηλία.

22.Χορήγηση παραγωγικής άδειας για λαϊκή αγορά στην κα Μαθιουδάκη Ελένη του Γεωργίου.
    
 
                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα) 


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα


ΑΠΕΡΓΙΑ 1η ΜΑΪΟΥ

Τρεις σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και  η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με προηγούμενα.
Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μαρτυρούν πως παρά την κυβερνητική εναλλαγή συνεχίζεται η εκμετάλλευση με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια από προηγούμενες κυβερνήσεις (μισθοί πείνας, κατάργηση σταθερής δουλειάς και ωραρίου, ελαστικές μορφές εργασίας, εκ περιτροπής, εργολαβίες, κ.ά.), ενώ σε μια σειρά χώρους του κλάδου επικρατούν συνθήκες εργοδοτικής αυθαιρεσίας με εντατικοποίηση της δουλειάς.
Η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την προεκλογική της δέσμευση να επαναφέρει άμεσα και με νόμο τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ και όλο το νομοθετικό πλαίσιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ μέσω του «διαλόγου», η προοπτική αυτή γίνεται ακόμα πιο μακρινή και αβέβαιη. Η εργατική τάξη ό,τι κέρδισε, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με την αστική τάξη, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της και όχι με διαπραγματεύσεις σε τραπέζια «κοινωνικού διαλόγου».
Σε αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να υποτιμηθεί η κυβερνητική εναλλαγή και η γραμμή για κοινωνική συνοχή, δηλαδή ταξική συνεργασία. Χωρίς διεκδικητική πίεση, ταξική πάλη δεν υπάρχει προοπτική, δεν υπάρχει ελπίδα.
Το Συνδικάτο ξεμπρόστιασε το προηγούμενο διάστημα τις δυνάμεις που καλλιεργούν το συμβιβασμό και τη μοιρολατρεία στον κλάδο (π.χ. επιχ. σωματείο Αλλουμίνκο που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του για μειώσεις μισθών, πλειοψηφία επιχ. σωματείου στη Σνάϊντερ που για να διευκολύνει την εργοδοσία πρότεινε εκ περιτροπής εργασία, κλαδ. Σιδηροβιομηχανίας ένα σωματείο σφραγίδα το οποίο δεν συνεδριάζει καν το Δ.Σ.). Ανοίγουμε μέτωπο με την κυβερνητική πολιτική, την εργοδοσία και τα φερέφωνά της στο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Η Πρωτομαγιά  πρέπει να αποτελέσει βήμα για την ανασύνταξη του κινήματος

Αυτή η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.
Σ’ αυτή τη βάση καλούμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου να συμμετάσχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς, στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα στο άγαλμα του Πίνδαρου στις 10:30 και στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας την Κυριακή 26/4, τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 ώρα 18:00 – 21:00 με έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στη «Μεταλλουργεία Βοιωτίας» που βρίσκονται σε καθεστώς απλήρωτης εργασίας εδώ και 6 περίπου μήνες και απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.
Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στη «Σνάϊντερ Ελέκτρικ» και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα ανεχτούμε την επιβολή οποιασδήποτε μεταβολής στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Αγωνιζόμαστε για:
•    Εδώ και τώρα  επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 μ’ ένα νόμο, ως ελάχιστη προϋπόθεση για περαιτέρω αυξήσεις.
•    Άμεση αποκατάσταση του πλαισίου για συλλογικές συμβάσεις του κλάδου.
•    Άμεση κατάργηση του αντεργατικού οπλοστασίου (εκ περιτροπής, 3ωρα -4ωρα, εργολαβίες, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κ.τ.λ.)
•    Άμεσα μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!».

ΘΗΒΑ 10:30
ΑΓΑΛΜΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ    ΧΑΛΚΙΔΑ 10:30
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ    ΔΗΛΕΣΙ 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ    ΑΘΗΝΑ 10:00
ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα επιτρέπονται τελικά τα τραπεζάκια στις παραλίες

Τροποποίηση του άρθρου 2 της ΚΥΑ για τη χρήση του Αιγιαλού και των παραλιών.

Μετά από παρέμβαση της ΓΣΕΒΕΕ στους συναρμόδιους Υπουργούς τροποποιείται το άρθρο 2 της κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β’ 518/9-4-2015), που ακύρωνε αιφνιδιαστικά την περιστασιακή χρήση του Αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κτλπ).
Η τροποποίηση έγινε μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών και αφού είχε προηγηθεί επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ όπου είχε υπογραμμιστεί ότι «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον Αιγιαλό ήταν ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας.»

                  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
    Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ   
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!!

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Αυτοπαραγωγή-Εγκατάσταση Φωτοβολταικών σε στέγες σε βιομηχανίες και σε γεωτρήσεις.

Mexis-Βάγια Βοιωτίας

 Τι είναι το Net-Metering;

Το Net-Metering, ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός, είναι μια ουσιαστικά νέα πολιτική αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές, μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούν να συμψηφίζουν την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού με την ενέργεια που καταναλώνεται στην κατοικία ή την επιχείρησή τους.

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ρωτήστε μας πως;;; Τηλ:6974138136 

Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!! 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Έγκριση χρηματοδότησης για επενδύσεις πράσινου τουρισμού

Την έγκριση χρηματοδότησης για επενδύσεις πράσινου τουρισμού μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

Η έγκριση χρηματοδότησης των 76 επενδυτικών σχεδίων στην πράξη «Πράσινος Τουρισμός» συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ύψους 12.367.445,41 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 4.950.573,11 ευρώ (με τη σειρά κατάταξης του πίνακα 1) και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας και της Εξωστρέφειας».

Η έγκριση χρηματοδότησης των 16 επενδυτικών σχεδίων στην πράξη «Πράσινος Τουρισμός» συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ύψους 985.024,08 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 394.009,62 ευρώ (με τη σειρά κατάταξης του πίνακα 5) και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης (Κεντρική Μακεδονία) στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». Η έγκριση χρηματοδότησης των 21 επενδυτικών σχεδίων στην πράξη «Πράσινος Τουρισμός» συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ύψους 2.644.826,00 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 1.066.081,51 ευρώ (με τη σειρά κατάταξης του πίνακα 11) και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου (Νότιο Αιγαίο) στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Η έγκριση χρηματοδότησης των 4 επενδυτικών σχεδίων στην πράξη «Πράσινος Τουρισμός» συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ύψους 913.006,19 ευρώ και συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 381.009,18 ευρώ (με τη σειρά κατάταξης του πίνακα 9) και συγκεκριμένα στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου (Στερεά Ελλάδα) στον Άξονα Προτεραιότητας 8 «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα Στερεάς Ελλάδας».
.agrocapital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσκυνηματική εκδρομή στην Παναγία Σουμελά


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαμός στη Φθιώτιδα: Έβρισε τον ιερέα την ώρα του Εσπερινού!

Ποια είναι η εμμονή του 59χρονου, που το απόγευμα του Σαββάτου εισέβαλλε μαινόμενος, την ώρα του Εσπερινού, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Ο 59χρονος μπήκε στην εκκλησία και πήγε κατευθείαν στο ιερό του ναού, όπου βρισκόταν ο ιερέας.

Αρχικά του επιτέθηκε φραστικά, ενώ στη συνέχεια βεβήλωσε και τα ιερά σκεύη που ήταν πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Οι πιστοί που ήταν στο ναό μόλις συνήλθαν από το αρχικό σοκ, τηλεφώνησαν στην αστυνομία και σε λίγα λεπτά ο 59χρονος συνελήφθη.

Γιατί το έκανε

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 59χρονος επιτέθηκε φραστικά στον ιερέα φωνάζοντας μεταξύ άλλων "είστε μοιχοί", γιατί όπως υποστηρίζει, η εκκλησία δεν θα έπρεπε να επιτρέπει στους πιστούς να παντρεύονται πάνω από μια φορά.

Όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν με αυτό το θέμα έχει εμμονή και μάλιστα έχει στείλει πολλές επιστολές στο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο, ενώ έχει πάρει "άπειρες" φορές τηλέφωνο στη γραμματεία της Μητρόπολης.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν έχει παντρευτεί ποτέ μέχρι σήμερα.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντική πρωτοβουλία η συντήρηση της βυζαντινής μονής Ταξιαρχών Χωστίων



Το μοναστήρι που παραδόξως δεν κινδυνεύει από τους αιώνες αλλά από την
σύγχρονη "ύβρη", δηλαδή από τον Μόρνο
Ξεκίνησαν μετά από πολλές περιπέτειες,  οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης  στη βυζαντινή μονή Ταξιαρχών Χωστίων.  Οι εργασίες αυτές είχαν προγραμματιστεί  από την εποχή που Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας,   ήταν ο κ. Ιερώνυμος  αλλά είχαν διακοπεί και σήμερα με το ενδιαφέρον του Αρχιεπισκόπου πλέον, κ. Ιερώνυμου, ξεκίνησαν από την αρχή. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρία και γίνονται  υπό την επίβλεψη της   Εφορίας Αρχαιοτήτων Θηβών.
Aξίζει  να αναφερθεί ότι το  μοναστήρι, όπως πιστεύεται,  ανεγέρθη τον 12ο μ.Χ. αιώνα, όπως φαίνεται και από μαρμάρινη επιγραφή στο δάπεδό του.  Κατεστράφη όμως  αργότερα και ξαναχτίστηκε. Γύρω στα 1750 βρισκόταν σε μεγάλη ακμή, κατείχε μεγάλη έκταση 20.000 στρέμματα περίπου, μέσα στην οποία υπήρχαν  κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αμπελώνες στις ψηλότερες πλαγιές του Ελικώνα και ελαιώνες στις  χαμηλότερες μέχρι το Σαράντι, Λιοτρίβι, ερείπια του οποίου σώζονται   στο Καταφύκι, ιδιόκτητο Λιμάνι, εμπορική επικοινωνία με την Πελοπόννησο κ.ά. Με την συσσώρευση πλούτου που έγινε αυτή  την εποχή, το μοναστήρι  επεκτάθηκε, διακοσμήθηκε και αγιογραφήθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Οι άγιοι ξένοιαστοι τσιφλικάδες μοναχοί ευδαιμονούσαν εν ζωή,  διότι ήσαν πλούσια τα ελέη του Θεού σε αυτό το τόπο.  Αντιθέτως,  οι εργαζόμενοι σκληρά  φτωχοί κολλήγοι στα κτήματα της μονής, λιμοκτονούσαν διότι ήσαν αμαρτωλοί  και έπρεπε να δουλέψουν σκληρά για να πληρώσουν το εισιτήριο για τον αιώνιο παράδεισο μετά τον θάνατό τους.  Αυτή η αντίθεση συσσώρευσε μίσος και  ήταν και η αιτία των υπερβολών που έγιναν κατά την διανομή της περιουσίας του. Ενώ δηλαδή ο Συνεταιρισμός Αγροτών Χωστίων που είχε την σχετική πρωτοβουλία και  στην κυριότητα του οποίου μεταβιβάστηκε η περιουσία, εξέφρασε την ευσέβεια των κληρούχων παραχωρώντας 4 οικόπεδα στην εκκλησία από τους κλήρους στους οποίους  διαιρέθηκε το Σαράντι,  δεν έπραξε το ίδιο και για το κτίριο της Μονής:  Διένειμε όλη την έκταση γύρω από το Μοναστήρι  μέχρι τα σταλάγματα των κεραμιδιών της.
 Ως γνωστόν, στις αρχές του 20ού αιώνα τα κινήματα των ακτημόνων αγροτών, που διεκδικούσαν την απαλλοτρίωση των τσιφλικιών και την διανομή των μοναστηριακών περιουσιών σε όλη την χώρα είχαν αποκτήσει μεγάλη ισχύ. Στα Χώστια, τα τοπικά  κινήματα των Παλαιών Πολεμιστών και  των ακτημόνων Προσφύγων ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον  Συνεταιρισμό Αγροτών Χωστίων.  Με αυτή την ενότητα ισχυροποίησαν την θέση τους και έτσι στις 19 Μαρτίου  1927, πέτυχαν να πραγματοποιηθεί η βασική τότε επιδίωξη και διεκδίκησή τους: Να διανεμηθεί ολόκληρη η μοναστηριακή έκταση  σε 200 περίπου οικογένειες  Χωστιαναίων.

Σήμερα, το μοναστήρι των Ταξιαρχών, εκτός από την θρησκευτική, αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του, έχει  και μεγάλη ιστορική σημασία, αφού μαζί με την μονή Δομβούς, αποτέλεσε ένα σημαντική κέντρο για την επανάσταση του 1821 αλλά και για την δράση της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην περιοχή κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος «καύσωνας» -Θα ξεπεράσει τους 25 ο υδράργυρος

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται για σήμερα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 09 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 08 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 11 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Η ορατότητα το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείνουν σήμερα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για 32.433 θέσεις


Έως τις 12 σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν την ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα που αφορά στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοποτου ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

1.Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

2.Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3.Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.

4.Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης. 5.Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ