Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά ψηλά στον "Αι Λιά" στο Μάζι Αλιάρτου

Στους πρόποδες του Ελικώνα στο Μάζι Αλιάρτου,βρίσκεται το ξωκλήσι του Άι Λιά μέσα στα πλατάνια, που λόγω της ιδιομορφίας του αλλά και του  περιβάλλοντα χώρου του,μας ταξιδεύει σε προγενέστερες εποχές του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Ακόμη και οι εσωτερικοί χώροι εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με τον διάκοσμό τους και το δέος που εκπέμπουν.
Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο λοιπόν,έλαβαν χώρα οι εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαζίου η "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"
Πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται για δεύτερη χρονιά και που ο σύλλογος θέλει να καθιερώσει. Έτσι, το πρωί της Πρωτομαγιάς η Πρόεδρος,  μαζί με το Δ.Σ,τα μέλη του Συλλόγου και εθελοντές κάτοικοι βοήθησαν στο στήσιμο των τραπεζιών και στην διαμόρφωση του χώρου. Τα μέλη του συλλόγου είχαν φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμες ψησταριές, τραπεζοκαθίσματα,ζωντανή μουσική,και το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.


 



Διαβάστε Περισσότερα »

Πανήγυρις Ι.Ναού Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών-Το «Δεύτερο Πάσχα της Ἐνορίας μας»



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σὲ Ἀναστάσιμες Ἡμέρες, στολισμένες μὲ της Ἂνοιξης τὶς πλούσιες δωρεές, ἑορτάζουμε  τὸ «Δεύτερο Πάσχα της Ἐνορίας μας» τήν Πανήγυρι τοῦ Πανενδόξου Ὁσιομάρτυρος  Νικολάου τοῦ Νέου  καὶ Σᾶς προσκαλοῦμε γιὰ νὰ μοιραστοῦμε μαζί  Σας τὴ Χαρὰ τῆς Μνήμης Του.
Το Εκκλησιαστικο Συμβούλιο

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπιών τιμάει τη γιορτή της Μητέρας

   O ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΙΩΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/5/2015(ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ), ΩΡΑ 18.30μμ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΣΚΙΕΣ (ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ) ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ :ΖΑΖΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΨΑΛΙΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: <<ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΒΙΑ>>

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε το κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να αδυνατίσετε!


Δεν φταίει η λαιμαργία. Δεν φταίνε οι λιγούρες. Ούτε η αδυναμία στα γλυκά. Ενα και μόνο ευθύνεται όταν κάποιος δεν χάνει βάρος: η οπτική επαφή.

Κατά κάποιο τρόπο αυτό ήταν το συμπέρασμα μίας νέας έρευνας για την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με αυτό, ένα είναι το απλό τρικ για το αδυνάτισμα, που όλοι μπορούν να το κάνουν: τα μην βλέπουν τα τρόφιμα που τους βάζουν σε πειρασμό.

Ερευνητές του Ohio State University διαπίστωσαν ότι αν τα τρόφιμα είναι σε σημεία του σπιτιού που μπορεί να τα δει εύκολα κανείς, ακόμη και έξω από την κουζίνα, αυτό αποτελεί παράγοντα που συνδέεται με την παχυσαρκία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη που έκαναν, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Για παράδειγμα, η απόσταση ανάμεσα στο αγαπημένο σημείο κάποιου μέσα στο σπίτι και το σημείο όπου φυλάσσονται τα τρόφιμα.

Οπότε, σύμφωνα με τις συμβουλές των συγκεκριμένων ερευνητών, αν καταχωνιάσει κάποιος στα πιο… σκοτεινά ντουλάπια κάθε πιθανό πειρασμό, θα έχει κάνει ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα για την απώλεια βάρους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Πολυξένη Κόλλια απο το Μαυρομμάτι, η πρώτη γυναίκα γιατρός της Θήβας



Η Πολυξένη Ι. Κόλλια από το Μαυρομάτι, ανιψιά από την αδερφή του γιατρού Παναγιώτη Γκορίτσα από το Λεοντάρι (πολιτευτής Θήβας και βουλευτής Αττικοβοιωτίας του Λαϊκού Κόμματος), είναι η πρώτη γυναίκα γιατρός της Θήβας, όπως καταγράφεται σε άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΚΑΔΜΟΣ της Κυριακής 23 Ιουνίου 1929.

Είναι μεγάλη τιμή όχι μόνο για την οικογένειά της αλλά και για την πόλη, η αξία της οποίας ήταν γνωστή από τα μαθητικά της χρόνια καθώς αρίστευσε σε όλες τις εξετάσεις των τάξεων του Σχολείου, αναφέρει η εφημερίδα και αναμένει εναγωνίως την άφιξη και εγκατάσταση της. Η Πολυξένη Κόλλια αφού για δύο χρόνια διετέλεσε ιατρός στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε στη Θήβα και εγκατέστησε το ιατρείο της σε σπίτι του Α. Πατσόπουλου στην οδό Πινδάρου. Η δεσποινίδα τότε Κόλλια, άσκησε την ιατρική με την ειδικότητα της Μαιευτήρα – Γυναικολόγου. Την περίοδο εκείνη, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας ήταν ο ιατρός Αντ. Πρέζας, ενώ ιατρός Μαιευτήρας της πόλης ήταν ο Αγγελος Αγγελίδης.

ΔΠ
thivagr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανείπωτη τραγωδία: Πέθανε μετά το μνημόσυνο του γιου του


Δεν έχει τέλος η τραγωδία για την οικογένεια Παντατοσάκη που ανήμερα του μνημοσύνου για τις 40 μέρες του 22χρονου Μιχάλη, φοιτητή λογοθεραπείας που άφησε την τελευταία του πνοή στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ μία ακόμη σκληρή δοκιμασία της χτύπησε την πόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος πατέρας του Μιχάλη μη μπορώντας να αντέξει την οδύνη από την απώλεια του γιου του υπέστη έμφραγμα την ώρα που οδηγούσε στην περιοχή του Άι Γιάννη Χωστού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το αυτοκίνητο του έπεσε πάνω σε άλλα αυτοκίνητα ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τελικά κατέληξε.

Το μνημόσυνο του Μιχάλη που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή τελέστηκε σήμερα στις 8 το πρωί στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Κυρίου στο Νέο Κοιμητήριο με την οικογένεια να βιώνει μια πρωτοφανή τραγωδία.

ΠΗΓΗ: cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καλοκαιρία, ζέστη και σχεδόν 30αρια σήμερα

Ζέστη και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες θα περιλαμβάνει το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.

Θα υπάρξουν, ωστόσο, αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥΤ

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα δυτικά το πρωί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις. η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατα τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ και γρήγορα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατα περιόδους.
Ανεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατα περιόδους.
Ανεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι νότιοι διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Xαλκίδα: Σκοτώθηκε 39χρονος σε τροχαίο-Βρήκαν το πτώμα του σε θάμνους μετά από 13 ώρες


Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 39χρονος δημοτικός υπάλληλος Δημήτρης Τσάμης το Σάββατο το μεσημέρι στο Παντείχι Εύβοιας. Η μηχανή που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τη 1, την ώρα που ο άτυχος Δημήτρης επέστρεφε στο σπίτι του μετά την γιορτή που διοργάνωσε ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος στον Άη- Γιώργη. Σε μια στροφή ξέφυγε από το δρόμο και έπεσε πάνω σε πέτρες με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Σημειωτέον, η περιοχή που έπεσε ήταν γεμάτο θάμνους και δεν φαινόταν με αποτέλεσμα να τον βρουν έπειτα από 13 ώρες.

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας οι γιατροί απλώς διαπίστωσαν τον θάνατο του.

eviatop.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ