Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δείτε τι προϊόντα αναζήτησαν οι λαοί στο Google παγκοσμίως



    Τι ζήτησαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες
Σε πολλές χώρες και κουλτούρες επικρατούν στερεότυπα για την αγάπη των λαών για κάποια προϊόντα όπως οι μπύρες στην Γερμανία, τα χαλιά στην... Τουρκία και η τεχνολογία στην Ιαπωνία. Τι γίνεται όμως αν φτιαχτεί ένας χάρτης βάσει των προϊόντων που αναζήτησαν οι κάτοικοι της κάθε χώρα στο διαδίκτυο.

Στις αρχές του μήνα το website Fixr.com δημιούργησε αυτό τον χάρτη, βάσει των αναζητήσεων στην Google σε κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας το ιστορικό των αναζητήσεων σχετικά με ερωτήμα για το κόστος του κάθε προϊόντος.

Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:

- Οι άνθρωποι στην Ρωσία θέλουν να γνωρίζουν πως ...πετάει ένα MIG

- Στην Βραζιλία θέλουν να μάθουν πόσο κοστίζει η πορνεία

- Στη Νότια Κορέα οι άνθρωποι ψάχνουν περισσότερο για ρινοπλαστικές.

- Στην Ελλάδα και την Κύπρο, ψάχνουν στο διαδίκτυο περισσότερο για είδη γάμου

- Στην Γερμανία ψάχνουν για BMW

- Στην Ιταλία για Ferrari

- Στην Ισπανία για φαγητό

- Στην Γαλλία για Croissant

- Στην Ιρλανδία για κηδείες

- Στην Ρουμανία για σπίτι

- Στσην Τουρκία για μπύρες (απαγορεύεται το αλκοόλ βάσει τη θρησκείας)

- Στην Τσεχία για πορνεία

- Στην Πολωνία για ταξίδια

- Στην Κίνα για φαγητό

- Στην Αλβανία ψάχνουν για δουλειά ως νοσοκόμοι - νοσοκόμες
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκάρει η κατάθεση του πατέρα-δολοφόνου της 4χρονης Αννυ – Αποκρουστικές λεπτομέρειες

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα φρικιαστικά αποκάλυψε στην κατάθεσή του ο 27χρονος Σάββας που κατηγορείται πως σκότωσε την 4χρονη κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού είπε στην κατάθεσή του ότι δεν την σκότωσε ο ίδιος, αλλά τη βρήκε νεκρή και αποφάσισε να τεμαχίσει και να μαγειρέψει τη σορό της για να μην το μάθει η μητέρα της.

«Ηταν άρρωστη δεν ξέρω τι είχε. Οταν ξύπνησα τη βρήκα νεκρή σε μια λίμνη αίματος στον καναπέ. Δεν ήθελα να πω την αλήθεια στη μητέρα της και να νομίζει ότι δεν ήμουν ικανός να προσέξω το παιδί μου. Θα έχανα και τη γυναίκα μου. Επρεπε να κάνω κάτι» φέρεται να είπε ο 27χρονος προτού αποκαλύψει όλες τις φρικιαστικές λεπτομέρειες.

Ο 27χρονος Σάββας κατέθεσε ότι τεμάχισε τη σορό της μικρής, τη μαγείρεψε με άλλα υλικά μαγειρέματος και στη συνέχεια έβαλε τα κομμάτια σε αλουμινόχαρτο και τα ξεφορτώθηκε σε διάφορους κάδους απορριμμάτων στην Αττική.

Αιτιολόγησε, μάλιστα, την πράξη του λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο ήθελε όποιος τα έβρισκε να νόμιζε ότι ήταν αποφάγια.

Εν τω μεταξύ,, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, αστυνομικοί με την παρουσία εισαγγελέα εισέβαλαν στο σπίτι της μητέρας της 4χρονης Αννυς, και την συνέλαβαν.

Στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής της Ντμιτρίνα Μπορίσοβα, ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε ρόλο στην συγκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης.

Η ίδια είναι σε τραγική κατάσταση, αποπροσανατολισμένη και δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί.

Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, ότι, όπως μετέδωσε το Mega, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στις έρευνες κάνουν λόγο για μια αποτρόπαια ανατριχιαστική πράξη έξω από κάθε νου, ενώ, επισημαίνουν ότι δεν θα βρεθεί ποτέ η σορός του άτυχου κοριτσιού.

Το σπίτι της φρίκης όπου η 4χρονη βρήκε τραγικό θάνατο



 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η μητέρα της δολοφονημένης Άννυ, σε βίντεο διασκεδάζει με… φίλους και κάνει τσιγαριλίκια!
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον Κώστα Μπακογιάννη






Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Χαλκίδα με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Βουρδάνος και Γιώργος Κελαϊδίτης, καθώς επίσης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί, Δημήτρης Αργύρης, Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Επιπρόσθετα, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, βουλευτές του νομού Ευβοίας και στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό στη Στερεά Ελλάδα, τον ενημέρωσε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και στις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας με τις οποίες εξασφαλίστηκαν οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου που παρέμενε στάσιμο και κινδύνευε να απενταχθεί.

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περί παροχής κινήτρων και αποζημίωσης στους επικουρικούς ιατρούς που θα υπηρετούν στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ μηνιαίως, για όλη την διάρκεια της σύμβασης ή της θητείας τους, με ανώτερο διάστημα την τριετία.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης για ακόμη μία φορά εστίασε στην έλλειψη στελέχωσης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας. Έχοντας πλήρη εικόνα των υπηρεσιών υγείας σε όλες τις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών καθώς επίσης του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού των μονάδων υγείας, ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσής τους. Η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των πολιτών στην περίθαλψη αποτελούν άλλωστε βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής, η οποία δε θα πάψει να την διεκδικεί, προστατεύοντας με κάθε τρόπο την ανθρώπινη ζωή. 

Τέλος έθεσε το ζήτημα τις αυτονόμησης της Στερεάς Ελλάδας από την 5η ΥΠΕ, με στόχο να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τον Υπουργό να επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και την απαραίτητη πρόθεση να τα εξετάσει επισταμένως.


Διαβάστε Περισσότερα »

12 άτομα συνελήφθησαν στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα, για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της μικροδιακίνησης ναρκωτικών ουσιών, τη σύλληψη φυγόποινων, την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (02 & 03-05-2015), από αστυνομικούς των Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας & Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας και των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Χαλκίδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Χαλκίδα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
•    Δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί (δύο στη Χαλκίδα και ένας στο Καστρί Φθιώτιδας), διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
•    Ημεδαπός στον Προυσσό Ευρυτανίας, για παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατασχέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας (15) εκατοστών.
•    Δύο (2) ημεδαποί (ένας στη Θήβα και ένας στη Μακρακώμη Φθιώτιδας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς θα συμμετέχει στην 49η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα συμμετέχει στην 49η Πανελλήνια ¨Έκθεση Λαμίας που θα πραγματοποιηθεί  από 9-17 Μαϊου 2015, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο 200 τ.μ. με σκοπό την ανάδειξη και  προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των παραγωγών και επιχειρήσεων της Περιφέρειας μας.
Παρακαλούμε όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια μας, να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή αποστέλλοντας προϊόντα και διαφημιστικό υλικό προκειμένου να τοποθετηθούν και να προβληθούν στο περίπτερό μας.
Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, αποστέλλοντας τα προϊόντα και το διαφημιστικό υλικό το αργότερο μέχρι 8-05-2015 στις κατά τόπους Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
1) Π.Ε. Βοιωτίας  ,Μακρής Παναγιώτης , 2268022287
2) Π.Ε. Ευβοίας , Τζελάς Κωνσταντίνος ,  2221353920
 3) Π.Ε. Ευρυτανίας , Σαραφιανός Αντώνιος  ,2237080258
4) Π.Ε. Φθιώτιδας  ,Κούτρας Κωνσταντίνος , 2231353150
5)  Π.Ε. Φωκίδας  , Καστρίτη Παρασκευή ,  2265350655


Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ: Ο πατέρας της μικρής Αννυς τεμάχισε και έβρασε το παιδί σε κατσαρόλα



Φρίκη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία της μικρής Αννυς από τον ίδιο της τον πατέρα. 

Ο 27χρονος πατέρας της άτυχης μικρής όχι μόνο ομολόγησε το φόνο αλλά αποκάλυψε και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικές πηγές λένε ότι το «πτώμα δεν θα βρεθεί ποτέ», καθώς ο πα-«τέρας» το τεμάχισε, το έβρασε σε κατσαρόλα και το σκόρπισε σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Μεγάλο ερώτημα είναι τώρα το εάν και κατά πόσο γνώριζε τα όσα έγιναν η μητέρα της μικρής που εμφανιζόταν καθημερινά στα κανάλια με μια φωτογραφία της και την αναζητούσε.

Πώς εξιχνίασαν την υπόθεση οι Αρχές

Ο πατέρας της μικρής συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Οι Αρχές έφθασαν στη λύση του μυστηρίου με την εξαφάνιση της μικρής ύστερα από την κατάθεση φίλου του 27χρονου στον οποίο φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί το φρικαλέο έγκλημά του. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι αντιφάσεις στις οποίες είχε πέσει στην ανάκριση, τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα της μικρής αλλά και μια ατάκα του.
Εντωμεταξύ, σήμερα έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων για τα δείγματα που είχαν ληφθεί από το διαμέρισμα του πατέρα και όπου όπως διαπιστώθηκε υπήρχε αίμα της μικρής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχαίο με μηχανή στη Λιβαδειά - Τραυματίστηκε ο δικυκλιστής-φωτο



Τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε στις 12:00  σήμερα το μεσημέρι  στη Λεωφόρο Αθηνών στη Λιβαδειά. 

Οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου σύμφωνα με πληροφορίες του  Permisospress., δεν σταμάτησε στο στοπ που υπάρχει και χτύπησε διερχόμενο μηχανάκι που κινείτο στη Λεωφόρο. Ο οδηγός της μηχανής πονούσε στη μέση από το χτύπημα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Προανάκρηση διενεργεί η Τροχαία Λιβαδειάς
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά στη πόλη της Λιβαδειάς  προκαλούνται ατυχήματα λόγω της απροσεξίας, της αδιαφορίας ή της "μαγκιάς" που επιδεικνύουν κάποιοι. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και  τα σήματα που υπάρχουν στους δρόμους.

Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης










Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Σοβαρό τροχαίο με μηχανάκι στη Λιβαδειά

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε  πριν λίγο στη Λεωφόρο Αθηνών στη Λιβαδειά.Αυτοκίνητο,κάτω απο άγνωστες συνθήκες  προσέκρουσε πάνω σε μηχανή.Νεότερα σε λίγο

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Volley FInal 4 Παίδων με Πρωταθλητή τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
ΠΑΙΔΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος πετοσφαίρισης (volley) που διοργανώθηκαν το τριήμερο 1,2,και 3 Μαΐου στο Δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Θήβας.
Στους αγώνες συμμετείχαν οι ομάδες:
ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ  -  Γ Σ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  -  ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ –    ΜΓΣ  ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η τελική βαθμολογία των ομάδων είναι:
1. Γ Σ  ΗΡΑΚΛΗΣ  (8-3)  5
2. ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ   (6-3)  5
3. ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ     (4-8)  4
4. ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ (5-8)  4
Τα αποτελέσματα των αγώνων
Παρασκευή 1/5
18:00  ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ   -  ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ     3 - 0
20:00  Γ Σ  ΗΡΑΚΛΗΣ  -  ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ        3 – 1
Σάββατο 2/5
16:00  Γ Σ  ΗΡΑΚΛΗΣ  -  ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ     3 – 0
18:00  ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ     -  ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ    3 – 2
Κυριακή  3/5
14:00  ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ  -  Γ Σ  ΗΡΑΚΛΗΣ   3 - 2
16:00  ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ   -  ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ       3 - 0
Αναλυτικά οι καλύτεροι αθλητές ανά θέση
MVP :  Καπετανίδης Κων/νος (Γ Σ ΗΡΑΚΛΗΣ),   Μπλοκέρ: Καρατζάς Νίκος (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ),
Επιθετικός : Σπυριούνης Κυριάκος (ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ),    Πάσα: Κανελλόπουλος Γεώργιος
(ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ), Λίμπερο : Μπουράκης  Αντώνης  ( Γ Σ ΗΡΑΚΛΗΣ). Σερβίς: Χαραλαμπίδης Σωκράτης   ( ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ) 
Απονομές έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κ. Καλαμπάκας Παναγιώτης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμ.στα Λεύκτρα Βοιωτίας

Πωλείται αγροτεμάχιο 5 στρεμ.στα Λεύκτρα Βοιωτίας στη τοποθεσία Πύργος τηλ.επικοινωνίας 6980728960
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίδραση Ιερώνυμου για την αποκαθήλωση των ιερών εικόνων από τα σχολεία




    Σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, έστειλε ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ότι δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που... χοροστάτησε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, για τον πολιούχο και προστάτη του 'Αργους, Όσιο Πέτρο, επίσκοπο 'Αργους το θαυματουργό, στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι, «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο. Που βρισκόμαστε ; και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι».

Συμπληρώνοντας, «όποια λύση και να βρεθεί, έξω αυτά θα είναι ασπιρίνη, που θα περάσει λίγο ο πόνος και μετά από δέκα ημέρες θα ξανάρθει πάλι. Αν δεν αλλάξουμε κι αν δεν ενωθούμε γύρω απ' αυτή την θλίψη δεν θα θεραπευθούμε».

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε πως χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας και τόνισε χαρακτηριστικά, «οι αξίες δεν είναι στο σούπερ μάρκετ να πάμε να πάρουμε τρία κιλά. Θέλει αίμα, θέλει θυσία και αγώνα».

Επιπλέον, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ερωτηθείς για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ο μακαριότατος επανέλαβε την πρόθεσή του, για αξιοποίηση της περιουσίας που έχει η εκκλησία με στόχο τα έσοδα να διατεθούν για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες και τόνισε, πως σε καμία περίπτωση η εκκλησιαστική περιουσία δεν θα πουληθεί, ούτε θα δοθεί σε πρόσωπα και φορείς.



Διαβάστε Περισσότερα »

Λειτουργία για τις Πανελλαδικές στον Άγιο Ρηγίνο Λιβαδειάς



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πρός ὅλους τούς τελειόφοιτους μαθητές τῆς Πόλεως Λεβαδείας

Ἀγαπητά μας παιδιά, μέ πολλή χαρά σᾶς προσκαλοῦμε, ὅπως κάθε χρόνο, στήν εὐχαριστιακή σύναξη – θ. Λειτουργία, τήν Παρασκευή 15 Μαΐου, ὥρα 8-10 π.μ., στόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, μέ ἀφορμή τόν δύσκολο ἀγώνα σας, ἐν᾿ὄψει τῶν Πανελλαδικῶν ἐξετάσεων.



Μέ τιμή καί ἀγάπη Χριστοῦ


Ἀρχιμ.
Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΑΣ 75-74 ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ



Μετα απο ενα Συγκλονιστικο παιχνιδι που κριθηκε στα τελευταια δευτερολεπτα
του Αγωνα η Ε.Σ ''ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ''
Πετυχε σπουδαια εκτος εδρας Νικη στο Κλειστο της Πευκης 74-75
σε ενα Μεγαλο Τελικο  και παρεμεινε στην Γ' Εθνικη Μπασκετ Ανδρων
Περισσοτερα για τον Αγωνα σε λιγη ωρα !

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΩΝ
ΜΕ ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟIΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΔΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
Η ΓΙΟΡΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ



Γ\' Εθνική: Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής (2ος όμιλος Νότου)
Σπουδαίο "διπλό" πανηγύρισε ο Κάδμος μέσα στην Πεύκη με 75-74 και έκανε αποφασιστικό
βήμα παραμονής,αφήνοντας την ομάδα των βορείων προαστίων με το... ένα πόδι έξω από την κατηγορία.
 Η Πεύκη ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, κρατώντας μια αρκετά καλή διαφορά
 της τάξεως των 6-7 πόντων.
 Έτσι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 39-32. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά
 στην επανάληψη και κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα το ματς.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και το 37',
όπου το σκορ ήταν 68-64.
Ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι θα πάρουν το ροζ φύλλο, καθώς βρίσκονταν στο +5, 1,5' πριν το φινάλε,
 ο Κάδμος με ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ 8-2, διαμόρφωσε το τελικό 74-75 και πήρε μια νίκη που
 ισοδυναμείσχεδόν με μια κατηγορία.

Το παιχνιδι ηταν ενα πραγματικο ντερμπι,αναμεσα σε δυο ομαδες που ηξεραν οτι
 ο νικητηςτα παιρνει ολα και ο χαμενος χανεται.
Μπροστα σε πανω απο 200 Θηβαιους που κερδισαν κατα κρατος τη μαχη
της εξεδραςοι γηπεδουχοι ξεκινησαν καλυτερα και με ευστοχια απο την περιφερεια
και πολλα επιθετικα ριμπαουντ προηγηθηκαν με 23-18 στο 1ο δεκαλεπτο
και 39-32 στο ημιχρονο.
Στο τριτο δεκαλεπτο οι παιχτες μας μπηκαν εμφανως αλλαγμενοι
 με το ενστικτο της επιβιωσης και το ματι τους κυριολεκτικα να γυαλιζει.
Με ενα σερι 5-15προηγηθηκαμε 44-47
οι γηπεδουχοι ισοφαρισαν αμεσα και το δεκαλεπτο εληξε
μεσα σε απολυτη ισορροπια(53-53).
Το τελευταιο δεκαλεπτο ηταν στην κυριολεξια αιμα και αμμος με
τις δυο ομαδες να τα δινουν ολα.
Η ομαδα μας προδοθηκε απο την αστοχια της στις ελευθερες βολες
χανοντας 9 δινοντας το δικαιωμα
στην Πευκη να ξεφυγει με 68-60 και 71-64
2 λεπτα πριν το τελος.
Και καπου εκει αρχισαν ολα…
Με την ομαδαρα μας να βγαζει τεραστια ψυχικα αποθεματα …
Πρωτα ο Ηλιας Τομαρας με κρυο αιμα μειωνει σε 71-67.Την σκυταλη
παιρνει ο Γιαννης Γκρινιαρης γραφοντας το 72-69.Η Πευκη κανει το 74-69
 αλλα πι παιχτες μας δεν καταλαβαιβουν τιποτα.Γιωργος Δρακακης με διποντο
και Γιαννης Χαρατσης με 2/2 βολες κανουν το 74-73 29 δευτερολεπτα πριν το τελος
Η Πευκη ξεκιναει την κρισιμοτερη επιθεση του αγωνα.Η ομαδα μας παιζει αμυνα
 μαζι με τον παγκο της,τον κοσμο της και ολη τη Θηβα…
Ο Γκρινιαρης κλεβει τη μπαλα,διασχιζει ολο το γηπεδο και πασαρει
στον Γιαννη Μητροπουλο που με σουτ απο τα 3 μετρα γραφει το 74-75
 6 δεκατα πριν το τελος με τον κοσμο μαςνα παραλληρει.
Οι γηπεδουχοι αστοχουν στο σουτ της απελπισιας και οι στιγμες που ακολουθουν
δεν μπορουν να περιγραφουν μεσα σε ενα κειμενο…
Μπραβο στον προπονητη μας,μπραβο στους παιχταραδες μας και μπραβο
στον συγκλονιστικο κοσμο μας.

Δεκαλεπτα:23-18,39-32,53-53,74-75.

ΠΕΥΚΗ(Θανος)  Δρικογιας,Δρακοπουλος 3,Βιδαλης 9(2),Εμιρης 10(2),
Ματαλλιωτακης 13,Νικολαιδης 10(1),Κουκακης 4,Κερατσας 6(1),
Γαπκιαδης 15(3)Μπαρμπαρης 2,Σπηλιοπουλος 2,

Καδμος(Αναστασιου):Σαμουρελης 12,Τομαρας 11(1),Παπαδακης,Χαρατσης Π. 2,
Κατσουλας 14,Γκρινιαρης 15(1),Χαρατσης Γ.7(1),Μπεκρης,Κουμπες,
Δρακακης 10,Μητροπουλος 4.
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ:ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Πανούση σε Μπασιάκο για κλοπές ηλεκτρολογικού υλικού Βοιωτίας


Αντιμετώπιση  του  φαινομένου της κλοπής ηλεκτρολογικού υλικού στην περιφερειακή ενότητα
   Βοιωτίας. Ενέργειες.

ΣΧΕΤ. : ΕΡΩΤΗΣΗ    1305/ 30-03-2015.

Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι η εξασφάλιση του εσωτερικού περιβάλλοντος ασφαλείας αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου μας, όπως απορρέει από το υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής 2015-2019, βάσει του οποίου μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάπτυξη επιχειρησιακών δράσεων από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, οι οποίες βασίζονται στην χαρτογράφηση και στον εντοπισμό των προβλημάτων εγκληματικότητας, στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και στην αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου.

Ειδικότερα, το ζήτημα της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και της περαιτέρω παράνομης διακίνησής τους έχει απασχολήσει έντονα τις αστυνομικές Υπηρεσίες. Για το λόγο αυτό, η πρόληψη, αποτροπή και καταστολή της συγκεκριμένης μορφής εγκληματικότητας έχει ενταχθεί στις προτεραιότητες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο, κατόπιν μελέτης και σχεδιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό την καταπολέμηση του ανωτέρω φαινομένου. Επιπλέον, βασική επιδίωξη και προσδοκία της εφαρμογής του εν λόγω σχεδίου είναι να καταστεί το φαινόμενο της κλοπής μετάλλων και της παράνομης διακίνησης-διαχείρισης αυτών ένα έγκλημα «υψηλού κινδύνου-χαμηλού κέρδους», να προστατευθούν κρίσιμες υποδομές και εγκαταστάσεις της χώρας, να καταπολεμηθούν φαινόμενα παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, να προστατευθεί το περιβάλλον, να καταπολεμηθεί η παράνομη-ανασφάλιστη εργασία και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των νομίμως δραστηριοποιούμενων στον υπόψη τομέα επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, σας ενημερώνουμε ότι η οικεία Διεύθυνση Αστυνομίας έχει εκπονήσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο δράσης για την πρόληψη και καταστολή, μεταξύ άλλων, των κλοπών χαλκού και λοιπών μεταλλικών αντικειμένων, προσαρμοσμένο στην περιοχή αρμοδιότητάς της, κατά την κατάρτιση του οποίου συνεκτιμήθηκαν οι τρόποι ενέργειας των δραστών, οι ειδικές συνθήκες επιμέρους περιοχών, ως και κάθε σχετική πληροφορία και στοιχεία. Κατ’ εφαρμογή αυτού, οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της (τοπικές αρμόδιες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, Ομάδα Πρόληψης  και  Καταστολής  Εγκληματικότητας   (Ο.Π.Κ.Ε.),   Ομάδα   Ελέγχου   Πρόληψης   Τροχαίων

Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.)] αναπτύσσουν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, στο πλαίσιο των οποίων διενεργούν μεθοδικούς και στοχευμένους ελέγχους σε άτομα και οχήματα, με σκοπό την πρόληψη-αποτροπή και καταστολή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς και την εδραίωση ενός περιβάλλοντος ευνομίας και ασφάλειας στην υπόψη περιοχή.

Ενδεικτικά, από την ως άνω δραστηριοποίηση του προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, την 26-03-2015, επετεύχθη η εξάρθρωση πενταμελούς εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε μετασχηματιστές του δικτύου της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας. Οι συλληφθέντες, μετά της σχηματισθείσας σε βάρος τους δικογραφίας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών. Προς πληρέστερη ενημέρωση, σας παραπέμπουμε στο από 27-03-2015 Δελτίο Τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Στερεάς Ελλάδας.

Πέραν των ανωτέρω, σας πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), την 30-03-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό τον Προϊστάμενο Κλάδου Ασφάλειας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρείας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας, στην οποία οι εκπρόσωποι της εταιρείας εξήραν τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην αντιμετώπιση κλοπών του δικτύου, ενώ οι εκπρόσωποι του Αρχηγείου διαβεβαίωσαν ότι οι εφαρμοζόμενες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικοποίησης των δράσεων της εταιρείας και η λήψη προληπτικών μέτρων προς αποφυγή περαιτέρω θυματοποίησής της, ενώ για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κοινών προσπαθειών έχουν οριστεί σημεία επαφής μεταξύ Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και υπαλλήλων της εταιρείας στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας.

Περαιτέρω, ως προς το ζήτημα των κλοπών μετασχηματιστών στην επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωσή μας, σας διαβιβάζουμε πίνακα του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στον οποίο εμφαίνονται οι κλοπές μετασχηματιστών στην περιοχή ανά αρμοδιότητα Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων για τα έτη 2013, 2014 και το πρώτο δίμηνο τρέχοντος έτους.

Τέλος, προς τις αρμόδιες περιφερειακές Υπηρεσίες, τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, όσο και του συνόλου της επικράτειας, δόθηκαν, εκ νέου, εντολές και οδηγίες για τη συνέχιση των προαναφερομένων δράσεων, την κατάλληλη καθοδήγηση του προσωπικού τους και την αξιοποίηση των μέσων που διαθέτουν, εφαρμόζοντας, κατά περίπτωση, την ισχύουσα νομοθεσία σε βάρος των παραβατών, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο αστυνόμευσης στις περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας. Γνώμονας στις δράσεις αυτές είναι ο σεβασμός στον πολίτη, η υπευθυνότητα έναντι αυτού και η δημιουργία σχέσεων αξιοπιστίας - συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας, των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής.


                                                                                      Ο    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ    ΥΠΟΥΡΓΟΣ
                                                                                      ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ
                                                                                                 ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
                                                                                              ΙΩΑΝΝΗΣ   ΠΑΝΟΥΣΗΣ




Διαβάστε Περισσότερα »

Δύο νεκροί και 20 τραυματίες στον Κορυδαλλό

Γενική σύρραξη ξέσπασε στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά από τις 8 το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην τρίτη πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, Αλβανοί και Αραβες κρατούμενοι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς. Ακολούθησε σκληρή μάχη με αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιες ξιφολόγχες, κοντάρια, ξύλα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που οι φρουροί δεν μπορούσαν να επέμβουν.

Από τα άγρια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους δύο κρατούμενοι, ενώ τουλάχιστον άλλοι 21 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο πιο σοβαρά, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Οι δύο νεκροί είναι πακιστανικής καταγωγής.

Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που οι φυλακισμένοι επέστρεφαν στα κελιά τους. Οι κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ομαλή, ενώ οι πιο σοβαρά τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι 12 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και 5 στο Γεννηματά στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή μέσα στο χώρο των φυλακών γίνεται εξονυχιστική έρευνα και καταμέτρηση των κρατουμένων. Τα αίτια της συμπλοκής διερευνώνται από τις αρχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ