Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γ. Ντασιώτης τα δημοσιεύματα στο οτι αγρότης ποτίζει από κρουνό


aliartos-dhmarxeio
Να ξεκινήσουμε με δύο διαπιστώσεις φαντάζομαι κοινά αποδεκτές:
Πρώτον ο Δήμος δεν είναι «μαγαζί» κανενός και δεύτερον τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αν δεν λένε κάτι.
ntasiotis620Ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης λέει πολλά αλλά για την «ταμπακιέρα» τίποτα εκτός του ότι επαληθεύει το δημοσίευμα στο οτι πράγματι αγρότης ποτίζει από κρουνό.
Ωστόσο αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση δημιουργεί νέα ερωτήματα πέραν του βασικού ερωτήματος αν δηλαδή για τις ενέργειες που έχουν γίνει υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εκτός και αν ο κ. Δήμαρχος αποφασίζει μόνος του (ή έστω σε συνεννόηση με κανέναν Αντιδήμαρχο) διότι ο Η. Μπαλόκας, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας που ανέδειξε το θέμα δεν γνώριζε τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα και για να γίνει το θέμα κατανοητό:
Πρόκειται για νερό ύδρευσης που χρησιμοποιήθηκε για άρδευση;
Ο κ. Ντασιώτης που ως Δήμαρχος σε σχετικό έγγραφο τονίζει για το νερό οτι «η όποια έλλειψη παρατηρηθεί θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπερκατανάλωση»   κάνει λόγο για «δημοσιεύματα σε τοπικούς ιστότοπους πουαφορούν την χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου».
Υπάρχει σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;
Όπως ο κ. Ντασιώτης κάνει γνωστό το κτήμα είναι δημοτικό.
Τον κρουνό ποιός τον πλήρωσε και τον τοποθέτησε;
Πόσα στρέμματα είναι το κτήμα;
Πόσα στρέμματα έχει νοικιάσει ο συγκεκριμένος αγρότης;
Πόσα καλλιεργούνται;
Ποια είναι η καλλιέργεια;
Τι κέρδος θα αποφέρει η καλλιέργεια και τι (αλλά και ποιο) ποσό θα δαπανηθεί για το κοινωνικό παντοπωλείο την προσφορά του οποίου ουδείς αμφισβητεί;
Και πάλι, υπάρχει απόφαση Δ.Σ.;
«Χρειαζόταν ένα και μοναδικό νερό για το φύτρωμα του σπόρου και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το δώσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα», λέει ο Δήμαρχος.
Όμως ποιά δημοτική αρχή αποφάσισε αφού υπάρχει Δημοτικός Σύμβουλος που καταγγέλλει πως όχι μόνο δεν πήρε καμία τέτοια απόφαση αλλά ούτε καν ενημερώθηκε; Για απόφαση Δ.Σ. να υποθέσω ούτε λόγος…
Με τις βολές του δημάρχου (προς συμβούλους και αγρότες) που υποστηρίζει πως «κανένας από τους «χιουμορίστες αγρότες» δεν εμφανίστηκε, ούτε φυσικά από τους υπερευαίσθητους δημοτικούς συμβούλους, για να βοηθήσει παρόλο που καρπώθηκαν το θετικό κοινωνικό έργο», δεν θα ασχοληθούμε, ας απαντήσουν οι ίδιοι.
Ασχολίαστο (αλλά στην κρίση των αναγνωστών) επίσης θα μείνει οτι κάποιοι σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντασιώτη αποσκοπούν «στο να απολεσθεί το «ηθικό πλεονέκτημα» (σσ για την αποφυγή παρεξηγήσεων τα εισαγωγικά είναι του δημάρχου και όχι δικά μου) από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα ευαίσθητο θέμα που ομολογείται από όλους ότι «μπήκε σειρά». Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος και βλέπει και θυμάται και μπορεί να συγκρίνει».
Τώρα στο οτι το χωράφι «τα προηγούμενα χρόνια παρέμεινε ακαλλιέργητο αποτελώντας εστία ρύπανσης αλλά και κινδύνου πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι οι τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις είναι δύσκολο να είναι συνεχώς αποψιλωμένες, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται«, δεν θα αμφισβητήσω τον δήμαρχο, το χάλι που περιγράφει ήταν πραγματικό,  εκτιμώ όμως οτι δεν φταίνε ούτε οι δημότες ούτε η αντιπολίτευση  αλλά η δημοτική αρχή των προηγούμενων ετών που είναι και σημερινή δημοτική αρχή.
kroynos1
Τέλος να πιάσουμε και λίγο τα περιβαλλοντικά που έχει εμπειρία και ο δήμαρχος αλλά και συνεργάτες του. Το χωράφι φαίνεται να είναι με τριφύλλι.
Επειδή το χωράφι είναι μέσα στην πόλη και πιο συγκεκριμένα «στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και απέναντι από τα Σχολεία» γνωρίζει κανείς αν θα χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακο, αν χρησιμοποιηθεί διαφυλλικό σε υγρή μορφή για λίπανση και αν θα χρησιμοποιηθεί ζιζανιοκτόνο για το μιγάκι;
«Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς ενημέρωση», είπε ο κ. Ντασιώτης.
«Κατόπιν εορτής», σχολίασαν οι «χιουμορίστες»…

Από το http://diavimanews.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 23χρονη Μαρία



Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε στη 1:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη της Χαλκίδας.

Μία 23χρονη, ενώ κινούταν επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, έχασε τον έλεγχο του δικύκλου της και προσέκρουσε με ταχύτητα σε στάση λεωφορείου.

Η άτυχη Μαρία Κουμάνταρου έπεσε στο παγκάκι της στάσης, με συνέπεια να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη.

Αρχικά, διεκομίσθη στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Πλέον, η 23χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Θριάσιου Νοσοκομείου», με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή.
πληροφορίες από το lamiareport.gr

Πηγή φωτογραφιών: eviazoom.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Αταλάντη: Απήγαγαν το γιο γνωστού γιατρού και ζητούσαν λύτρα



Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των απαγωγέων....

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα για τον εντοπισμό ενός λευκού βαν στο οποίο πιθανότατα επιβαίνουν οι δυο απαγωγείς του παιδιού, που πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερο.

Η τοπική κοινωνία της Λοκρίδας και της Φθιώτιδας είναι σοκαρισμένη και αναστατωμένη, από την είδηση που έσκασε σαν βόμβα για την απαγωγή του 15χρονου παιδιού.

Πως έγινε η απαγωγή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στη 1:00΄ το μεσημέρι την ώρα που ο 15χρονος γιος γνωστού γιατρού από την  πήγαινε στο φροντιστήριο, σταμάτησε ξαφνικά ένα λευκό βαν και δυο άνδρες απήγαγαν το παιδί.

Στη συνέχεια του έδεσαν τα μάτια και επί δυο τουλάχιστον ώρες έκαναν βόλτες. Ταυτόχρονα οι απαγωγείς σε επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού ζήτησαν 12.000 χιλιάδες ευρώ για να το αφήσουν ελεύθερο.

Γύρω στις 3:00΄ το μεσημέρι οι απαγωγείς άφησαν το παιδί στη θέση "δεξαμενη" κοντά στις Λιβανάτες. Το παιδί βρήκαν σε κατάσταση σοκ αγρότες που περνούσαν από το σημείο.

Όλα ανοιχτά

Είναι άγνωστο ακόμα αν δόθηκε χρηματικό ποσό για λύτρα, ενώ από νωρίς το μεσημέρι μεχρι και αυτή την ώρα η αστυνομία χτενίζει όλη την ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι απαγωγείς μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και εξετάζουν όλα τα σενάρια, όπως είπαν χαρακτηριστικά στο LamiaReport.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στο αυτόφωρο για οφειλές ως 50.000 ευρώ

Σάρκα και οστά παίρνει η διάταξη που αποσυνδέει τα χρέη προς το Δημόσιο, από τις ποινικές διώξεις, τουλάχιστον όσον αφορά σε μικρομεσαίες οφειλές.

Ως σήμερα, ακόμα και για οφειλές 5.000 ευρώ, ο φορολογούμενος ζούσε με τον... εφιάλτη των χειροπέδων.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο της Κ. Σαββαϊδου:

    Αυξάνεται το κατώτερο ποσό της συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων προς το Δημόσιο και τα ανωτέρω νομικά πρόσωπα, άνω του οποίου ζητείται η ποινική δίωξη των υπευθύνων, από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ, σε πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ. Αποποινικοποιείται, δηλαδή, η μη καταβολή χρεών για συνολικά ποσά μικρότερα των 50.000 ευρώ.
    Καταργείται η διάταξη που όριζε ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος το χρονικό διάστημα από την παρέλευση τεσσάρων μηνών μέχρι τη συμπλήρωση χρόνου αντίστοιχου με το 1/3 της κατά περίπτωση προβλεπόμενης προθεσμίας παραγραφής, καθιστώντας το εν λόγω αδίκημα διαρκές και συνεχές αυτόφωρο. Με τις νέες διατάξεις επανέρχεται ο προγενέστερος χαρακτηρισμός του εν λόγω αδικήματος ως στιγμιαίου, με χρόνο τέλεσης αυτού την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών.
    Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων που εκδόθηκαν για μη καταβολή συνολικών ποσών κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, και δεν έχουν εκτελεστεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους, αυτή διακόπτεται. Εκκρεμείς αιτήσεις ή ένδικα μέσα κατά αποφάσεων για χρέη που υπολείπονται του ποσού των 50.000 ευρώ, δεν εισάγονται για συζήτηση στο δικαστήριο.
    Η αναστολή παραγραφής των χρεών που άρχισε με την υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης για συνολικά ποσά κατώτερα των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, λήγει την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή την 21-03-2015, και δεν συμπληρώνεται, σε κάθε περίπτωση, πριν από την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της αναστολής.
    Το αδίκημα κατέστη πλέον στιγμιαίο, με χρόνο τέλεσης αυτού, το χρονικό σημείο παρέλευσης τεσσάρων μηνών από την ημερομηνία λήξης καταβολής των οφειλών. Κατά συνέπεια την ίδια χρονική στιγμή αρχίζει και η παραγραφή του αδικήματος, η οποία λόγω του πλημμεληματικού χαρακτήρα αυτού είναι πενταετής.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι, η υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του Προϊσταμένου της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας της Φορολογικής Διοίκησης, αντίθετα, εντάσσεται στις ενέργειες που ασκούνται κατά δέσμια αρμοδιότητα. Με την υποβολή της σχετικής αίτησης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της Διοίκησης και όποια ένσταση του φορολογουμένου, μπορεί να προβληθεί μόνο ενώπιον των δικαστικών αρχών.

Για τις αιτήσεις ποινικής δίωξης για συνολικό ποσό οφειλών κάτω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ, για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση και ως εκ τούτου δεν έχει λήξει η αναστολή παραγραφής των χρεών τους, μέσα σε εύλογο χρόνο θα πρέπει να έχει ενημερωθεί το σύστημα TAXIS, προκειμένου να κλείσουν και οι αναστολές παραγραφής χρεών που περιέχονται σε αυτές, με ημερομηνία την 21-03-2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δήμου Λεβαδέων προς τους Καταστηματάρχες

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τους Επαγγελματίες – Καταστηματάρχες Χώρων Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Κυρίες και Κύριοι,

Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων δημοτικών αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες χωρίς τη συλλογή σε χωριστό κάδο, καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε την Τρίτη 12 Μαΐου 2015 με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων (καμπάνες) συλλογής γυάλινων συσκευασιών, σε 16 επιλεγμένα δημοτικά σημεία.  Θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές επισκέψεις για εσάς και το προσωπικό σας.
Παρακαλούμε να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στους υπαλλήλους της επιχείρησής σας, ώστε να συλλέγονται χωριστά οι γυάλινες συσκευασίες κατά τη διάρκεια κάθε εργάσιμης ημέρας.
Η συνεργασία σας κρίνεται απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος και σας ευχαριστούμε θερμά.

                                      Με ιδιαίτερη εκτίμηση
                               Η Δήμαρχος Λεβαδέων
                                                                    Γιώτα Πούλου                   


Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο Γιορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη-φωτογραφίες

Διαβάστε Περισσότερα »

Σπείρα έκλεψε 17 αγροτικά στη Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής

Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, (4) μέλη της εγκληματικής ομάδας, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» τους οικία στον Ορχομενό Βοιωτίας

Εξιχνιάστηκαν, μέχρι τώρα, συνολικά (17) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου 


Το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και των Ερυθρών Αττικής.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των μελών της, ηλικίας 27, 21, 18 και 16 ετών αντίστοιχα, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα,  προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα των ιδιοκτητών των οχημάτων, στις ανωτέρω περιοχές.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21-05-2015) το πρωί στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς αρχικά εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο και τον 18χρονο, μετά από διάπραξη απόπειρας κλοπής Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου στην ανωτέρω περιοχή.


Ακολούθως μεσημβρινές ώρες της χθεσινής ημέρας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο συνεργοί τους (27χρονος και 16χρονος), αμέσως μετά την έξοδό τους από οικία στον Ορχομενό, που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριό» τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και κλοπών τροχοφόρων. Επιπλέον ο 18χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 16-09-2014 έως και χθες (21-05-2015) πρώτες πρωινές ώρες, οι συλληφθέντες ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, σε συνολικά δεκαεπτά (17) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων στις κάτωθι περιοχές:

•    Τέσσερις (4) κλοπές στην Αλίαρτο Βοιωτίας.
•    Τρεις (3) κλοπές στη Θήβα.
•    Δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής στον Ορχομενό Βοιωτίας.
•    Τρεις (3) κλοπές στις Ερυθρές Αττικής.
•    Δύο (2) κλοπές στα Βάγια Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στις Θεσπιές Βοιωτίας.
•    Μία (1) κλοπή στις Πλαταιές Βοιωτίας.
•    Μία (1) απόπειρα κλοπής στον Παύλο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής ομάδας αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων «στόχων» τους και ακολούθως με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν και αφαιρούσαν τα οχήματα, τα οποία ήταν όλα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, διαφόρων μαρκών και μοντέλα τουλάχιστον δεκαετίας, τα οποία δεν διέθεταν σύγχρονα αντικλεπτικά συστήματα ασφαλείας.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και διαρρηκτικό εργαλείο («κάβουρας»), που βρέθηκε στην προαναφερόμενη οικία. 

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Θήβα Παύλος Χαϊκάλης

   Στη Θήβα βρέθηκε χθες Πέμπτη 21/5 ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού του Κινήματος κ.Παύλος Χαϊκάλης.

Τον κ. Χαϊκάλη συνόδευσε στη Θήβα, ο Γραμματέας Περιφερειακών Οργανώσεων Κινητοποίησης και Ετεροδημοτών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.Νίκος Ντίνος, πολιτευτές και τα στελέχη του Κινήματος.

Ο κ.Παύλος Χαϊκάλης στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Θήβα, είχε σειρά επαφών με φορείς της πόλης όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα τους. Έδειξε ευαισθησία για τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον πολιτισμικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.


Ο κ.Παύλος Χαϊκάλης επισκέφτηκε αρχαιολογικούς χώρους της Θήβας, καθώς και το πολιτιστικό κέντρο - θέατρο Σ.Φ.Ε.

Η βραδιά έκλεισε με παρέα φίλων, και χαλαρή κουβεντούλα σε γνωστό ουζερί της Θήβας.

Νίκος Χατζηδούρος




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Κοιν.Παντοπωλείου Δ. Θηβαίων στον Σύλλογο “Ωερόη” Πλαταιών


Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταιών “Ωερόη” για την αξιέπαινη πρωτοβουλία συγκέντρωσης αναγκαίων ειδών για τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων του Παντοπωλείου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 21 Μαΐου ο Πρόεδρος κ. Περαματζής Αθανάσιος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταιών “Ωρεόη” κ.κ. Φλώρος Σπύρος, Γκούμας Λουκάς και Σοφός Βασίλειος μαζί με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πλαταιών κ.  Φίλη Αλέξη παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ρούχων, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους άπορους συμπολίτες μας και στο έργο του Παντοπωλείου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συντήρηση Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι από  σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 έως και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς θα παραμείνει κλειστό, για την ανάγκη καθαρισμού και συντήρησης της δεξαμενής κολύμβησης.
Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί τις παραπάνω ημέρες κανενός είδους δραστηριότητα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λιβαδειάς.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Διακρίσεις των αθλητών του Α.Σ. Καπετάν Ιωάννη Λιάπη στους πανελλήνιους αγώνες

 «Διακρίσεις των αθλητών του Α.Σ. Καπετάν Ιωάννη Λιάπη
στους πανελλήνιους αγώνες
Παμπαίδων- Πανκορασίδων
στην Κατερίνη.»
 

    Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Παμπαίδων- Παγκορασίδων. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και τρεις αθλητές από το Σύλλογο μας (Δάβρης Ιωάννης, Ντουλαβέρης Βασίλης και Μποντούζα Γεωργία). 
     Μάλιστα και οι τρεις αθλητές  κατάφεραν να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, η Μποντούζα Γεωργία κατέκτησε τη δεύτερη θέση παίρνοντας το ασημένιο μετάλλιο, ο Δάβρης Ιωάννης κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία των 59 κιλών και  ο Ντουλαβέρης Βασίλης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών.
    Ο πρόεδρος του συλλόγου  κ. Λιάπης Αναστάσιος συνεχάρη τους αθλητές και τους προπονητές Σερετίδη Ιωάννη και Τσιλιλή Αθανάσιο  για την μεγάλη τους επιτυχία και ευχήθηκε να έχουν ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον. Επίσης, στους αθλητές ευχήθηκε καλή επιτυχία για τις προαγωγικές εξετάσεις.
        Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο προπονητής του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» Σερετίδης Ιωάννης ο οποίος στήριξε τους αθλητές στην όλη τους προσπάθεια για να καταφέρουν να διακριθούν.
     Η επιτυχία της προσπάθειας είναι καρπός συντονισμένων ενεργειών και σωστής προετοιμασίας. Οι προπονητές είναι καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο άθλημα της Πάλης, οι οποίοι καθημερινά μεταλαμπαδεύουν τα μυστικά της στους αθλητές του συλλόγου. Συνάμα υπάρχει ένα επιτελείο ανθρώπων που περιλαμβάνει γιατρούς καρδιολόγους, διατροφολόγο και φυσιοθεραπευτή με μεράκι και αγάπη για το συγκεκριμένο άθλημα.
Καπετάν Ιωάννη Λιάπη 2 Τ.Κ.32011 ΤΗΛ.6942405650 Οινόφυτα Βοιωτίας







Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Τουρνουά BOCCE ΘΗΒΑΣ με συμμετοχή σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας



     Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ, σε συνεργασία με την Ειδικότητα Ειδικής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά BOCCE ΘΗΒΑΣ, στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων, με τίτλο, «BOCCE ένα άθλημα για όλους». Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημοτικό στάδιο Θήβας, με συμμετοχή σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

      
         ΤΣΕΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι απαντά Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων για την ενοικίαση δημοτικού κτήματος

Σε σχέση με τα δημοσιεύματα σε τοπικούς ιστότοπους  που αφορούν την χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση στην στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
•    Το κτήμα για το οποίο γίνεται λόγος είναι δημοτική έκταση  και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και απέναντι από τα Σχολεία.
•    Τα προηγούμενα χρόνια παρέμεινε ακαλλιέργητο αποτελώντας εστία ρύπανσης αλλά και κινδύνου  πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι οι τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις είναι δύσκολο να είναι συνεχώς αποψιλωμένες, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται. 
•    Για πρώτη φορά φέτος νοικιάστηκε με διαφανείς διαδικασίες  και καθορισμό όρων δημοπράτησης από την οικονομική επιτροπή, μαζί με άλλα δημοτικά κτήματα.
•    Για το συγκεκριμένο προσήλθε μόνο ένας ενοικιαστής,( σε αντίθεση με τα υπόλοιπα) και ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν 30 Ευρώ το στρέμμα, έδωσε 35. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα επικυρώθηκε ομόφωνα  από την οικονομική επιτροπή.
•    Τα έσοδα από το κτήμα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο ως σιτάρι παραδοτέο στο μύλο προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Επισημαίνω στους «χιουμορίστες αγρότες», όπως τους  αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ότι από το 2011 λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο στο Δήμο που ενισχύει φτωχές οικογένειες και η συμβολή τους είναι επιθυμητή. Επίσης υπενθυμίζω ότι και τα προηγούμενα τρία (3) χρόνια ο Δήμος καλλιέργησε δημοτικές εκτάσεις με εθελοντές και έχει μοιράσει πάνω από δέκα (10) τόνους αλεύρι, τόσο στους άπορους του δικού του κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στα κοινωνικά παντοπωλεία των όμορων Δήμων και της Μητροπόλεως.
•    Κατά τη διαδικασία καλλιέργειας με τους εθελοντές, τα προηγούμενα χρόνια, κανένας από τους «χιουμορίστες αγρότες» δεν εμφανίστηκε, ούτε φυσικά από τους υπερευαίσθητους    δημοτικούς συμβούλους, για να βοηθήσει παρόλο που καρπώθηκαν το θετικό κοινωνικό έργο.
•    Το συγκεκριμένο κτήμα σπάρθηκε πριν λίγο καιρό και λόγω καιρικών συνθηκών απέτυχε η σπορά και ξανασπάρθηκε. Χρειαζόταν ένα και μοναδικό νερό για το φύτρωμα του σπόρου και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το δώσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα. Επίσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς ενημέρωση και αυτό το γνωρίζουν όλοι (και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης με τον οποίο μίλησα την Τρίτη 19-5-2015).
•    Η Δημοτική Αρχή κρίνει  πως με τον τρόπο αυτό υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δήμου, τόσο στο κοινωνικό του έργο με την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου, όσο και στον τομέα της πολιτικής προστασίας διασφαλίζοντας την καθαριότητα και αποτροπή πυρκαγιάς στο κέντρο της Πόλης. Σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ζημιά του Δήμου και η μέχρι τώρα πολιτική μας το αποδεικνύει.
•    Η προσπάθεια να συνδεθεί το γεγονός αυτό, με την έκκλησή μου για την  προστασία του νερού, με την παράνομη άρδευση, αλλά και με την υποχρέωση που έχουν οι καταναλωτές να πληρώνουν τις οφειλές τους πέφτει στο κενό, διότι είναι εδραιωμένη η πολιτική μας στον τομέα αυτόν και δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε. Το αποδεικνύουν τα έσοδα  του Δήμου, η προσέλευση στο ταμείο και αυτών που δεν πήγαιναν ποτέ, αλλά και το πλήθος των ρυθμίσεων. Το αποδεικνύει επίσης η μείωση των τελών ύδρευσης που κάναμε, ακριβώς γιατί πληρώνουν οι περισσότεροι, όπως και τα έργα ύδρευσης που έγιναν και γίνονται σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
•    Ο κουρνιαχτός που κάποιοι στο παρασκήνιο προσπαθούν να σηκώσουν, χρησιμοποιώντας φερέφωνα και Δούρειους ίππους αποσκοπεί στο να απολεσθεί το «ηθικό πλεονέκτημα» από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα ευαίσθητο θέμα που ομολογείται από όλους ότι «μπήκε σειρά». Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος και βλέπει και θυμάται και μπορεί να συγκρίνει.
•    Τέλος υπενθυμίζω σε όλους και στους «χιουμορίστες», αλλά και στους υπερευαίσθητους, ότι μέχρι τις 26-5-2015 ισχύει ο νόμος για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών και  καλό είναι να δουν αν τους αφορά.
 


Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

To Φεστιβάλ Οίτης ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης



Το Φεστιβάλ Οίτης, διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων σε συνεργασία με διάφορους έγκριτους θεσμούς απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα που στόχο έχουν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστική παρέμβαση σε κοινωνικά ζητήματα της καθημερινότητας. Είναι ταυτισμένο με το Πάρκο Τεχνών και Ψυχαγωγίας «Χώρα», καθώς η ιδέα του γεννήθηκε με τη δημιουργία του Πάρκου.
Στόχος του Φεστιβάλ Οίτης είναι η τόνωση και η προώθηση της πολιτιστικής ζωής στην περιφέρεια μέσα από τη δημιουργία ενός δυναμικού και βιώσιμου θεσμού. Αυτή την προσπάθεια έρχεται να αναγνωρίσει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδοντας στο Φεστιβάλ την διάκριση EFFE. Το Φεστιβάλ Οίτης, είναι πλέον και επίσημα μέλος της Ευρωπαϊκής πλατφόρμας της EFFE.
Η EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) είναι ένας πολιτιστικός πανευρωπαϊκός οργανισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, θεσμός ο οποίος συγκροτείται και υποστηρίζει αποκλειστικά τα φεστιβάλ εκείνα που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Οι παραλήπτες του σήματος EFFE Label, επιλέγονται κάτω από διεξοδική έρευνα και αυστηρά κριτήρια που τίθενται από την Διεθνή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του οργανισμού.

Η απόδοση αυτής της διάκρισης αφορά, λοιπόν τα καλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ τα οποία καλούνται να αντιπροσωπεύσουν 31 ευρωπαϊκές χώρες και να προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών και δραστηριοτήτων στο κοινό τους με κύριο στοιχείο την ποιότητα.
Μέσα από την ανάπτυξη της κοινότητας και της δημιουργικότητας στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ Οίτης και όλα τα συμβεβλημένα φεστιβάλ της EFFE κάνουν την Ευρώπη ένα καλύτερο μέρος και γίνονται οι σύγχρονοι φορείς του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η EFFE με τη σειρά της δεσμεύεται να προωθήσει με κάθε μέσο που διαθέτει, όλες τις διοργανώσεις υπό την αιγίδα της και το φθινόπωρο του 2015, να αναδείξει και να βραβεύσει τα καλύτερα των καλυτέρων.
Ελάτε, λοιπόν και φέτος να αγκαλιάσουμε το Φεστιβάλ Οίτης και γιατί όχι να το αναδείξουμε το καλύτερο της Ευρώπης !
Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του φετινού 9ου Φεστιβάλ Οίτης.
Ραντεβού στη «Χώρα» ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές νεφώσεις με άνοδο στον υδράργυρο


Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Στη Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια.
Ανεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 και κατά τόπους στα νοτιά 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια, βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: «Η Σιωπή της Πέτρας»



Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, "Ελείτροχος" σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας μελών του συλλόγου, με τίτλο: "Η Σιωπή της Πέτρας", που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 22 Μαΐου, και ώρα 20.30 στο Café-Bar-Restaurant «Ζήθος», Επαμεινώνδα 90 (Πεζόδρομος) – Θήβα.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα μέλη: Αναστασίου Ειρήνη, Ευθυμίου Νίκος, Μπεκρής Δημήτρης, Νάκη Ντίνα, Παπαγρηγορίου Γκίκας, Παπαργύρη Γεωργία, Περιστεράκη Στέλλα και Τσαπρούνη Γιώτα.

Είσοδος: Ελεύθερη

Μετά τιμής,

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Αναστασίου Ειρήνη                    Μπεκρής Δημήτριος
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΠΕΔ Στερεάς κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Η Αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους Πολίτες Μπροστά» ήταν το θέμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική (7-9 Μαϊου 2015) από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
Νωρίτερα και με προσυνδριακές συγκεντρώσεις ανά Περιφέρεια – όπως συνέβη και για τη Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία στο Βόλο στις 16 Μαρτίου 2015-  καθώς και μέσα από τον «εσωτερικό διάλογο» στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενώσεις και ανά επιτροπή, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας συνέταξε και κατέθεσε την δική της συνολική πρόταση.
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε και από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας ήταν και η μόνη που παρέδωσε στη γραμματεία του μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ισόρροπη Περιφερειακή ανάπτυξη, στα πλαίσια του Συνέδριου. Την πρόταση παρέδωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, ενώ τα βασικά σημεία της μετέφερε και από το βήμα του Συνεδρίου, αναδεικνύοντας την πλέον σημαντική αντιαναπτυξιακή παράμετρο της Περιφέρειας Στερεάς, την παραμονή της στις θεωρούμενες «πλούσιες» Περιφέρειες  (άλλοτε «Περιφέρειες Στόχου 2» των Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Προγραμμάτων.  
«Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας ανταποκρινόμενη άμεσα στην πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για την δημιουργία θεματικών ομάδων εργασίας για όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες προχώρησε στην συγκρότηση Επιτροπών, προκειμένου να συνδράμει με ισχυρή δυναμική στη συλλογική αυτή προσπάθεια» ανέφερε ο Πρόεδρος. «Οι θεματικές Επιτροπές της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας συγκροτήθηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν το σύνολο των αντικειμένων των Επιτροπών της ΚΕΔΕ με στόχο να υπάρχει μια δημιουργική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών και μια συνεχής ζύμωση ιδεών και απόψεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, διότι κατέστη εμφανής η διάθεση εκ μέρους όλων για την ανάδειξη των προβλημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού και την αποτύπωση τεκμηριωμένων τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών σε τοπικό, περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο» τόνισε και στάθηκε στο πλέον κρίσιμο σημείο για την Περιφέρειά μας ως εξής: «Επιτρέψτε μου ωστόσο να επικεντρωθώ σε ένα σημαντικό ζήτημα που ταλαιπωρεί την Στερεά Ελλάδα και ανακόπτει τις αναπτυξιακές της προοπτικές.  Κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013, η Στερεά Ελλάδα παρέμεινε αποκλεισμένη από μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και από Εθνικούς πόρους, λόγω κατάταξης της στην κατηγορία “Περιφερειακή Ανταγωνιστικότητα και Απασχόληση”, στον γνωστό σε όλους στόχο 2».
Στο νέο ΕΣΠΑ ανήκει στις “Περιφέρειες σε μετάβαση” με αποτέλεσμα το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα να διαθέτει ελάχιστους πόρους. Πάγια θέση του συνόλου των φορέων αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας αποτελεί η άρση της αδικίας που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα και η αξιολόγησή της βάσει των πραγματικών της δεδομένων και όχι των πλασματικών που δημιουργούνται από την γειτνίαση με το μητροπολιτικό κέντρο της Αθήνας.  Η ύπαρξη της άτυπης βιομηχανικής ζώνης στα Οινόφυτα διαστρεβλώνει τα στοιχεία του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕγχΠ) και εμφανίζει την Στερεά Ελλάδα ως μια “πλούσια” Περιφέρεια, ενώ στην πραγματικότητα το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό του παραγόμενου ΑΕγχΠ των Οινοφύτων καταναλώνεται στην Αττική.  Δεδομένης της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως άλλωστε πλήττει και ολόκληρη τη χώρα, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή της Περιφέρειας σε δράσεις που αφορούν κυρίως σε παρεμβάσεις συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), παρεμβάσεις που τώρα κρίνονται ως ιδιαίτερα επίκαιρες και αναγκαίες και στις οποίες η Περιφέρειά μας έμεινε απλός παρατηρητής κατά την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η κρίση έπληξε καίρια τη μικρή και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εκτόξευσε τα ποσοστά ανεργίας, όπως και τα ποσοστά  μετανάστευσης του παραγωγικού δυναμικού, ζητούμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συμμετέχει ισότιμα και σε οριζόντιες δράσεις Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης.
Επισημαίνουμε ότι, εφόσον δεν θα υπάρχει δυνατότητα συγχρηματοδότησης ορισμένων εκ των παραπάνω δράσεων, το συγκεκριμένο ποσό θα πρέπει να καταβάλλεται από εθνικούς πόρους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ίση μεταχείριση των πολιτών.
Ζητούμε επίσης την θέσπιση πρόσθετων κριτηρίων σύμφωνα με τα οποία θα γίνεται η αξιολόγηση των Περιφερειών και η κατάταξή τους σε κατηγορίες. Είναι αδιανόητο αποκλειστικό κριτήριο να θεωρείται το ποσοστό του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος ως προς το αντίστοιχο του Κοινοτικού μέσου όρου, την ώρα που η Στερεά Ελλάδα πλήττεται ανεπανόρθωτα από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και ιδιαίτερα στους νέους, την διαρκή φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, την υστέρηση σε κοινωνικές υποδομές, την ύπαρξη μεγάλων και σημαντικών ανισοτήτων στις κατά τόπους περιοχές. Επιτέλους θα πρέπει να πάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να βλέπει τις Περιφέρειες σαν αριθμούς και να προχωρήσει σε αξιολόγηση ποιοτικών χαρακτηριστικών σε άμεση συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, που αποτελεί τον μοναδικό θεσμό που γνωρίζει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του τόπου του» κατέληξε ο κ. Υπερήφανος.
Η ολοκληρωμένη πρόταση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  που κατατέθηκε στην ΚΕΔΕ (link http://www.pedstereas.gr/content/i-anavathmisi-tis-topikis-aytodioikisis-me-toys-polites-mprosta-olokliromeni-protasi-tis) βασίστηκε στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η αναστροφή των συνεπειών της κρίσης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνεται απαραίτητη αφενός η ενεργή συμμετοχή των Δημοτικών αρχών, των τοπικών φορέων και όλων των πολιτών και αφετέρου η επαρκής και στοχευμένη υποστήριξη της Πολιτείας από την άλλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ