Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ: Δύο νεαροί νεκροί στο δρόμο Δροσιάς-Λουκισίων

Καλό ταξίδι Πάνο και Σάββα στη χώρα των αγγέλων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η απογευματινή βόλτα για δυο φίλους από τη Θήβα στη Δροσιά Χαλκίδας.

Η μοτοσικλέτα που επέβαιναν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το απόγευμα της Κυριακής.

Τραγωδία εκτυλίχθηκε, στις 5:20 περίπου, το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαΐου, στον παραλιακό δρόμο Δροσιάς-Λουκισίων. Δύο νεαροί απο τη Θήβα,που επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο και η σύγκρουση είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους οι δύο νεαροί αναβάτες της μοτοσικλέτας.

Τα άψυχα σώματά τους διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τους παράσχουν καμία βοήθεια, αλλά περιορίστηκαν να διαπιστώσουν το θάνατό τους.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στη Θήβα και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, όπου κατέφθασαν οι συγγενείς των δυο παιδιών, θύμιζαν αρχαία τραγωδία, δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

egnomi.gr

Δείτε τις σελίδες των αδικοχαμένων παλληκαριών  στο Facebook
https://www.facebook.com/savvas.kalathas?fref=ts
 https://www.facebook.com/giwtis.spyropoulos
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση πίσω από τη δολοφονία του αρχιφύλακα φυλακών Δομοκού


    Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα, που υπογράφει ως «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σ. Γκαλημάνη, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας.

 Η προκήρυξη αναρτήθηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα...του αντιεξουσιαστικού χώρου «indymedia», με την επισήμανση ότι «το κείμενο έφτασε ηλεκτρονικά και δημοσιεύεται ως έχει».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η δολοφονία του αρχιφύλακα αποτελεί «λαϊκή δικαιοσύνη», χαρακτηρίζοντας το θύμα ως «εχθρό του λαού», «άθλιο βασανιστή» και «πωρωμένο εξουσιαστή, που συνήθιζε να επιθεωρεί τις ακτίνες των φυλακών κρατώντας μια γκλίτσα».

Στη συνέχεια στρέφεται κατά του «αστικού κράτους» και του «καπιταλιστικού συστήματος» και αναφέρει ότι «ο Καλλιμάνης (και όχι Γκαλημάνης όπως είναι σωστά το όνομα του θύματος), άνηκε στο σκληρό πυρήνα της σωφρονιστικής ιεραρχίας», τοποθετώντας τον στην ίδια κατηγορία με θύματα δολοφονιών των παλαιών τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως η 17 Νοέμβρη, η 1η Μάη, κ.ά.

Η προκήρυξη μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία δεν σχολιάζει το κείμενο.

Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί αναφέρουν ότι προκαλεί εντύπωση ότι η προκήρυξη εστάλη αμέσως μετά τη σύλληψη των καταζητούμενων Σπύρου Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη και την αυτοκτονία του Σπύρου Δραβίλα στη Νέα Αγχίαλο Βόλου, ο οποίος θεωρούνταν ύποπτος για εμπλοκή με κάποιον τρόπο στη δολοφονία του αρχιφύλακα, γι' αυτό εξετάζεται αν η ανάληψη ευθύνης σχετίζεται με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Είπαν 'Ποτέ πια ναζισμός' τρέχοντας σε Αθήνα και Δίστομο


"Συνεχίστε να τρέχετε κάθε μέρα τον καλό αγώνα, μέχρι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία να φτάσουν σε κάθε άνθρωπο", ήταν το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου
Δύο αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 30-31 Μαΐου σε Αθήνα και Δίστομο με το σύνθημα «Ποτέ πια ναζισμός».

Στην Αθήνα διεξήχθη ανοιχτός λαϊκός αγώνας δρόμου, μήκους 5.500 μέτρων, ο «Δρόμος Ελπίδας», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 74 ετών από την υποστολή της ναζιστικής σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941 από τον Απόστολο (Λάκη) Σάντα και τον Μανώλη Γλέζο.

Διοργανωτές ήταν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ). Αφετηρία και τερματισμός ήταν ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου κάτω από την Ακρόπολη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, ο υφυπουργός Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Στέφανος Ληναίος εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, η κόρη του Λάκη Σάντα, Γεωργία Σάντα η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι της περιφέρειας και του δήμου Αθηναίων.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ήσυχος υπενθύμισε «την αρπαγή της σημαίας που "υπερήφανα κυμάτιζε ψηλά-ψηλά και η βαριά σκιά της πλάκωνε καταθλιπτικά όλη την Αθήνα, όλη της αττική γη", λόγια ειπωμένα από τον ίδιο τον Λάκη Σάντα που αποτυπώνουν όμως τα συναισθήματα κάθε κατακτημένου Έλληνα».
ADVERTISEMENT

«Η ένδοξη σκυτάλη της τότε νέας γενιάς είναι στα χέρια μας. Αναμφισβήτητα είναι βαριά και μας θυμίζει ότι πρέπει να πράξουμε το καθήκον μας ως γνήσιοι συνεχιστές, ως γνήσιοι Έλληνες. Να διώξουμε τις σύγχρονες καταθλιπτικές σκιές, όταν αυτές απειλούν να εγκατασταθούν στα χώματα που με τόση δύναμη ψυχής υπερασπίστηκαν οι συμπατριώτες μας» επισήμανε.

«Ο ναζισμός μπορεί να νικήθηκε τότε στρατιωτικά, αλλά η ιδεολογία του εξακολουθεί να ξεπηδά σε διάφορα σημεία της καθημερινότητας μέχρι σήμερα. Κι είναι πια ευθύνη όλων να τον νικήσουμε οριστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος στο μήνυμά του που διάβασε ο Στέφανος Ληναίος.

Παράλληλα ο κ. Γλέζος προέτρεψε τους συμμετέχοντες: «Μην τρέξετε, για μας. Τρέξτε για σας, τρέξτε για την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, τρέξτε για 'κείνους που θα καταφέρουν να φτάσουν στο τέρμα και να εξασφαλίσουν ελευθερία για όλους τους λαούς και ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους πολίτες. Και μην ξεχνάτε ούτε στιγμή πως ο ναζισμός δεν νικιέται τρέχοντας μια μέρα. Για να νικηθεί οριστικά, συνεχίστε να τρέχετε κάθε μέρα τον καλό αγώνα, μέχρι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία να φτάσουν σε κάθε άνθρωπο», κατέληξε.

Στο Δίστομο

Στο μαρτυρικό Δίστομο διεξήχθη ο «31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου», στο πλαίσιο του 10ημέρου των εκδηλώσεων που αρχίζουν από την Κυριακή στη μνήμη των 218 Διστομιτών που σφαγιάσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 10η Ιουνίου 1944.

Διεξήχθησαν ταυτόχρονα δύο αγώνες με ώρα εκκίνησης 10:30:

- Πρώτη διαδρομή (11.200 μέτρα) από Καρακόλιθο σε Δίστομο (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

- Δεύτερη διαδρομή (1.200 μέτρα) από Λόφο Μαυσωλείου στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Διοργανωτές ήταν ο δήμος Διστόμου και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μέσω του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την 10η Ιουνίου, 71η επέτειο της Σφαγής. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων είναι «Μνήμη- Πένθος- Ελπίδα».
Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότεροι από 3 εκατ. Έλληνες στο κυνήγι του... κρυμμένου θησαυρού

Όλο και περισσότεροι ζητούν άδεια για να σκάψουν και να βρουν χρυσό - Πόσο κοστίζει το... σπορ;
«Κάποιοι ακολουθούν τα σημάδια. Άλλοι πάλι, κρατώντας ένα ξεφτισμένο και πολυχρησιμοποιημένο χάρτη ανά χείρας, ψάχνουν ώρες, μέρες, μήνες....ακόμα και χρόνια για να βρουν τον θησαυρό» δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο 55χρονος Θεόφιλος Χατζηιωαννίδης, με αφορμή το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρυσοθήρων, που διεξάγεται από το Σάββατο στη Νάουσα, τη θεωρούμενη ως «Μέκκα των χρυσοθήρων», και μετέχουν περισσότεροι από 100 σύνεδροι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, αλλά και από τη Βουλγαρία και άλλες χώρες των Βαλκανίων.

«Η εύρεση ενός θησαυρού είναι χόμπι που είτε σε προσελκύει είτε όχι» αναφέρει ο κ. Χατζηιωαννίδης, ο οποίος βγήκε για την πρώτη του αποστολή σε ηλικία 7 χρονών, και προσθέτει ότι από τα τρία του αγόρια, ηλικίας 25, 22 και 8 χρόνων, μόνο ο μικρός τον ακολουθεί στις εξορμήσεις του.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, βάσει της πολυετούς εμπειρίας του και ενασχόλησής του με τη χρυσοθηρία, στην Ελλάδα υπερβαίνουν τα 3 εκατ. οι λάτρεις του «μυστήριου αυτού σπορ». Κοινός παρανομαστής όλων τους, όπως σημειώνει ο κ. Χατζηιωαννίδης, είναι «ο φόβος». «Ενώ δεν κάνουμε κάτι παράνομο και τις περισσότερες φορές κάνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να βγάλουμε άδειες για να σκάψουμε, ωστόσο η πλειοψηφία μάς αντιμετωπίζει πολύ περίεργα» επισημαίνει και προσθέτει ότι «όλοι μας έχουμε σκάψει παράνομα, αλλά όχι επειδή θέλουμε, αλλά κυρίως λόγω του ότι δεν μας αντιμετωπίζουν σοβαρά και μας προβάλλουν ανυπέρβλητα εμπόδια προκειμένου να μας καθυστερήσουν και τελικά να μας αποθαρρύνουν».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει ότι πολλές φορές κάνουν πεζοπορία στα βουνά και τα δάση για μέρες, κουβαλώντας μαζί τους εφόδια και τρόφιμα και δαπανώντας μέχρι και 50.000 ευρώ, προκειμένου «να ικανοποιήσουν τη φωνή που ακούν από μέσα τους» και να φέρουν στην επιφάνεια τον...κρυμμένο θησαυρό. «Είναι επικίνδυνη αποστολή, αλλά δεν μας πτοεί και σε γκρουπάκια ριχνόμαστε στο κυνήγι, με πάθος και αγωνία γι' αυτό που θα βρούμε ή και δεν θα βρούμε» λέει, σημειώνοντας ότι «η απογοήτευση είναι μέρος αυτού που κάνουμε, αλλά ποτέ δεν μας εμπόδισε από το να συνεχίσουμε». Επίσης, όπως αναφέρει, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα παραδεχθούν ανοιχτά ότι βρήκαν ή δεν βρήκαν κάτι, ενώ τονίζει ότι μεταξύ τους γνωρίζονται και έχουν στήσει μάλιστα και δίκτυο με συναδέλφους τους σε Αλβανία και Βουλγαρία, ενώ στην Ελλάδα χρυσοθήρες εντοπίζονται από την Κρήτη μέχρι και τον Έβρο.

Πού ψάχνουν να βρουν θησαυρούς και πόσο κοστίζει; 
Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι χρυσοθήρες, όπως αναφέρει ο κ. Χατζηιωαννίδης, πρώην ποδοσφαιριστής στην Καλαμαριά και τη Νάουσα και επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού, σκάβουν στα έγκατα του Βερμίου, στην Ημαθία, στοές, προκειμένου να βρουν 30 μεγάλες πλάκες χρυσού, βάρους 12 κιλών και αξίας 480.000 ευρώ η καθεμιά, που προέρχονται από τον χρυσό των Εβραίων, τον οποίο φέρεται να έλιωσαν και να έκρυψαν εκεί οι Γερμανοί. Παράλληλα, ψάχνουν και… εκατομμύρια χρυσές λίρες που πέταξαν Άγγλοι κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο για να ενισχύσουν τους αντάρτες.

Η Ελλάδα, διευκρινίζει, είναι χωρισμένη σε… ζώνες. Αρχαία νομίσματα, κοσμήματα και αντικείμενα αναζητούν οι χρυσοθήρες στην Πέλλα, την Αμφίπολη Σερρών και γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Στο Παγγαίο και τη Χαλκιδική, άλλοι αναζητούν τον χρυσό του Φιλίππου εδώ και αιώνες, ενώ στο Βέρμιο, στη Δράμα και σε χαμηλούς λόφους της δυτικής Μακεδονίας, ψάχνουν χρυσές λίρες, σε τσουβάλια, πιθάρια, σεντούκια, ακόμη και θαμμένα σε σπηλιές, από την εποχή του εμφυλίου. Συμπληρώνει ότι το πόσο δαπανηρό είναι το χόμπι για καθέναν, εξαρτάται από τον ίδιο και τις δυνατότητες που έχει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εχουμε ακόμη μέλλον ως το ...2054!




    Στις 28 Απριλίου του 2054  είναι προγραμματισμένο η Ελλάδα να καταβάλει την τελευταία δόση στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης!

Κι όμως,δεν είναι φάρσα...

Η ιδέα της ανάσχεσης την περίοδο του...Ψυχρού Πολέμου ήταν να αντιμετωπιστεί η σοβιετική απειλή, χωρίς να φτάσει ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και χωρίς να υποχωρήσει η Δύση, όπως είχαν υποχωρήσει οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες απέναντι στη Γερμανία του Χίτλερ κατά τη δεκαετία του ‘30.
Ηταν ένας ενδιάμεσος δρόμος, που άφησε πίσω του κρίσιμα εργαλεία και μαθήματα διπλωματίας.

Σίγουρα, δεν ήταν όλα ωραία και τακτοποιημένα τις μέρες του Ψυχρού Πολέμου και της διαίρεσης, αλλά σήμερα, που στην Ευρώπη η μόνη σταθερά τείνει να γίνει μια άλλη διαίρεση και διαγράφονται τα υπόλοιπα του παρελθόντος, μένει το πηλίκον της εικασίας.

Υποθέσεις κάνουν όλοι, σενάρια ξετυλίγουν, κινδύνους αναδεικνύουν, φόβητρα ανεμίζουν, την κλεψύδρα αναποδογυρίζουν. «Ενώ η χρεοκοπία που προαναγγελλόταν επί εβδομάδες (…) δεν επήλθε ούτε το Πάσχα, αλλά ούτε και την Πεντηκοστή (σ.σ.: των Καθολικών), όλα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην 5η Ιουνίου» γράφει η γερμανική «Tageszeitung».
Οκτώ μέρες προθεσμία, αντίστροφη μέτρηση ή πολλές και διαφορετικές προθεσμίες;

Στις 12 του μήνα θα πρέπει η Αθήνα να αποπληρώσει άλλα 360 εκατ. ευρώ, στις 16 560 εκατ. ευρώ και στις 19 360 εκατ. ευρώ, την 30ή Ιουνίου εκπνέει η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κόβουν την αναπνοή...
Στις 28 Απριλίου του 2054 η Ελλάδα θα καταβάλει την τελευταία δόση στο ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης!
Μέχρι τότε, επισημαίνει η «Tageszeitung», θα υπάρξουν ακόμη πολλές εκπλήξεις.

Σαράντα χρόνια ενός άλλου Ψυχρού Πολέμου;
Αλλα όπλα, νέα κόλπα;

«Το θέατρο της χρεοκοπίας είναι σκηνοθετημένο, προκειμένου να προχωρήσει η Ελλάδα σε μεταρρυθμίσεις. Το τέλος αυτού του θεάτρου θα αφαιρούσε το τελευταίο μέσο πίεσης, την απειλή του Grexit.
Συνεπώς η αντίστροφη μέτρηση πρέπει να συνεχιστεί. Και εάν δεν επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα παραταθεί μέχρι και τον τελικό του 2054»...

Υποθέσεις, ενώ μπερδεύονται τα μνήματα ή τα μηνύματα των προθέσεων με τη δύναμη των θέσεων, οι χίλιες πολυπλοκότητες με τα καρατομημένα απλά.
 greece-salonika.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μπλόκο απο την Ασφάλεια Θήβας στην μεταφορά ηρωίνης από Αθήνα στο Βόλο


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (216) γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία οι συλληφθέντες μετέφεραν επιμελώς κρυμμένα στον χώρο των αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου
Συνελήφθησαν, χθες (30-05-2015) το βράδυ επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας (ευρύτερη περιοχή Σχηματαρίου, ρεύμα προς Λαμία), στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 37 και 36 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με προμήθεια από τους δράστες ποσοτήτων ηρωίνης από περιοχή της Αθήνας, με σκοπό την μεταφορά και περεταίρω διακίνησή τους στην περιοχή του Βόλου Μαγνησίας, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες, στο χώρο των αποσκευών του οχήματος και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ηρωίνη σε μορφή σκόνης, συνολικού μεικτού βάρους (216) γραμμαρίων.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

•    (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης της μεταφοράς και διακίνησης των ναρκωτικών, καθώς και
•    το προαναφερόμενο όχημα, ιδιοκτησίας του 37χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. 
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Υπενθυμίζεται ότι:

•    Την 04-04-2015, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι μετέφεραν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματός τους, πάνω από (3,5) κιλά ηρωίνης (σχετικό το από 05-04-2015 Δελτίο Τύπου μας).
•    Την 27-05-2015, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, με την συνδρομή αστυνομικών του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν, επιμελώς κρυμμένα στην καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πάνω από (3) κιλά κάνναβης (σχετικό το από 28-05-2015 Δελτίο Τύπου μας).
•    Την 28-04-2015, συνελήφθη ημεδαπός, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό του οχήματός του, ένα (1) περίπου κιλό ακατέργαστης κάνναβης (σχετικό το από 29-04-2015 Δελτίο Τύπου μας).

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για τη καταπολέμηση της οργανωμένης μεταφοράς - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προβληματίζει την αστυνομία η αυτοκτονία του ληστή του Διστόμου -Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται

Με τις έρευνες να συνεχίζονται, μετά από την επέμβαση της αστυνομίας στη Ν. Αγχίαλο, έντονο προβληματισμό προκαλεί στις αρχές η απόφαση του ενός εκ των ληστών του Διστόμου να αυτοκτονήσει.

Ο Σπύρος Δραβίλας έστρεψε εναντίον του το καλάσνικοφ, όταν περικύκλωσε η αντιτρομοκρατική το σπίτι στο οποίο βρίσκονταν τα τρία άτομα στη Ν. Αγχίαλο και έβαλε τέλος στη ζωή του, πριν παραδοθούν τελικά οι άλλοι δύο, ο Γρηγόρης Τσιρώνης και ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Αυτό που δεν μπορεί να εξηγήσει η αστυνομία είναι γιατί ένας κακοποιός, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα, με διασυνδέσεις στη φυλακή, φοβήθηκε τόσο την επιστροφή του σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα και προτίμησε να αυτοκτονήσει. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι άλλοι δύο συλληφθέντες στις καταθέσεις τους ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε άλλο χώρο του σπιτιού όταν αυτοκτόνησε ο Δραβίλας και δεν περιγράφουν κάποιο σκηνικό πανικού ανάμεσά τους για το γεγονός ότι ήταν περικυκλωμένοι.

Μάλιστα, για αυτό το λόγο εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε άλλος λόγος για τον οποίο δεν ήθελε να επιστρέψει σε φυλακή και σύμφωνα με πληροφορίες του Mega διερευνάται η περίπτωση να είχε εμπλοκή ο Δραβίλας στην άγρια δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου στη Στυλίδα πριν από μερικούς μήνες, τον οποίο είχαν «γαζώσει» με καλάσνικοφ έξω από το σπίτι του.

Για αυτό το λόγο εξετάζεται κατά προτεραιότητα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το καλάσνικοφ με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του ο Δραβίλας, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος


Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου, με απόφαση που πήρε το 1988 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας υπενθυμίζει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε κατανάλωση τσιγάρων, με τους άνδρες να προηγούνται με 47,4% έναντι 39,6% των γυναικών.

Το 33% των εφήβων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, έχουν δοκιμάσει τσιγάρο και το 10% δηλώνουν καπνιστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

19 ερωτήσεις – απαντήσεις για την υποβολή των δηλώσεων...



Η ρύθμιση χρεών προς την Εφορία με τις 100 δόσεις παρατάθηκε έως και τις 26 Ιουνίου.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση, που θα είναι...
η τελευταία, δόθηκε καθώς οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις 40 ημέρες διάρκειας της ρύθμισης έχουν ξεπεράσει τις 700.000 και αφορούν ρύθμιση χρεών άνω των 5 δισ. ευρώ.

Αν και έναν αριθμός από αυτές τις αιτήσεις τελικά δεν θα «κλείσει», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», η ανταπόκριση στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και τα έσοδα που έχει ήδη εισπράξει το Δημόσιο (εφάπαξ εξόφληση, προκαταβολή ή πρώτη δόση) πλησιάζουν τα 400 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη «μετά από κύμα αιτημάτων φορολογουμένων και φορέων, μεταξύ των οποίων και ενώσεις μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου».

Σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η εφημερίδα παραθέτει 19 ερωτήσεις - απαντήσεις για τη συμπλήρωσή τους, όπως για παράδειγμα αν είναι υποχρεωτική η αναγραφή του ΑΜΚΑ, τι πρέπει να κάνει ο ενδιαφερόμενος στην περίπτωση που δεν συμφωνεί με τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στους κωδικούς των εισοδημάτων κλπ.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις 19 ερωτήσεις και απαντήσεις.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

400.000 ευρώ άφησαν οι πιστοί στο σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας


Σε 18.000 ευρώ ανά ημέρα, τουτέστιν… 400.000 ευρώ συνολικά ανέρχεται το ποσό που άφησαν οι πιστοί που προσκύνησαν στο σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το σημαντικό είναι ότι μεγάλη μερίδα πιστών επέλεξε να αγοράσει φάρμακα για ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θα αγγίξει τους 29 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ - Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ
Ιδιαίτερα ζεστός θα είναι σήμερα ο καιρός, αφού η θερμοκρασία αναμένεται να σκαρφαλώσει ακόμα και στους 29 βαθμούς, αφήνοντας πίσω την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες. Οι εκδρομείς θα μπορέσουν να απολαύσουν την ημέρα, ενώ όσοι παρέμειναν στο κλείνον άστυ θα μπορέσουν να αποδράσουν για να απολαύσουν ένα μπάνιο στις παραλίες της Αττικής.
Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ