Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Λαμία:Έκανε βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου


  Λαμιώτης έκανε βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου

Ήταν αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του...

Ο 56χρονος αυτόχειρας είχε εισαχθεί πριν από 3 ημέρες στο νοσοκομείο μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του παίρνοντας χάπια.

Τις τρεις αυτές ήμερες που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου πήγαινε πολύ καλά και τίποτα δεν έδειχνε τι θα επακολουθούσε.

Στις 17:45 το απόγευμα ο 56χρονος βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό, από τον 5ο όροφο, στο σημείο που είναι μπροστά από το εκκλησάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες.

«Αιφνιδίασε τους πάντες. Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε...», είπαν στο LamiaReport.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν άφησε κάποιο σημείωμα η αν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα.

Προανάκριση για το τραγικό συμβάν ενεργεί το Α.Τ. Λαμίας.

lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι FΤ αποκαλύπτουν: Αυτό είναι το σχέδιο των δανειστών για την Ελλάδα

Τα βασικά σημεία της πρότασης των δανειστών περιγράφει ο Πίτερ Σπίγκελ σε άρθρο στους Financial Times με τίτλο «Λεπτομέρειες του σχεδίου των πιστωτών για την Ελλάδα».
Τα σημαντικότερα σημεία της πρότασης των δανειστών, όπως τα παρουσιάζουν οι FT είναι το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1% για φέτος και το οποίο είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τους όρους του ισχύοντος προγράμματος.

Συγκεκριμένα γράφουν οι FT:

«Το σχέδιο από την πλευρά των Ευρωπαίων πιστωτών της Ελλάδας απαιτεί πρωτογενές πλεόνασμα για το τρέχον έτος 1%, το οποίο και θα ανέλθει σε 3,5% μέχρι το 2018, σύμφωνα με αξιωματούχους που έχουν δει την πρόταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το πιο σημαντικό μέτρο στην συμφωνία διάσωσης, δεδομένου ότι θα υπαγορεύσει πόσα πρόσθετα μέτρα λιτότητας πρέπει να υιοθετήσει η Αθήνα.

Εκτός από το 1% για πρωτογενές πλεόνασμα το τρέχον έτος, η Ελλάδα θα κληθεί να το ανεβάσει στο 2% το επόμενο έτος, στο 3% το 2017, πριν φτάσει στο 3,5% το 2018.

Αυτοί οι αριθμοί είναι σημαντικά χαμηλότεροι από αυτούς του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης -το οποίο ζητούσε πρωτογενές πλεόνασμα 3% για φέτος και 4,5% για του χρόνου. Αλλά είναι πολύ πιο σκληρό από ότι πολλοί στην Αθήνα ήλπιζαν. Το ΔΝΤ παραμένει δύσπιστο για το ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει αυτούς τους φιλόδοξους στόχους και πιέζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να συμφωνήσουν για την αναδιάρθρωση του χρέους, αν δεν επιτευχθούν οι εν λόγω στόχοι.

Αλλά οι διαπραγματευτές της ΕΕ δεν συμφώνησαν με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και καμία πρόβλεψη για ελάφρυνση του χρέους δεν περιλαμβάνεται στο έγγραφο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιάσει στον Αλέξη Τσίπρα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνάντηση που θα έχουν απόψε το βράδυ στις Βρυξέλλες».

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Η πρόταση Τσίπρα δεν είναι λύση

Μικρό καλάθι συνεχίζει να κρατάει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι δανειστές δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, τόνισε πως η πρόταση Τσίπρα δεν αποτελεί λύση από μόνη της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ,  ο οποίος σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης τόνισε ότι η πρόταση των δανειστών της Αθήνας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι αποτέλεσε «έκπληξη» το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε μια λίστα με προτάσεις, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είναι στόχος των Ευρωπαίων να «κλείσουν το στόμα» της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των συζητήσεων.


Διαβάστε Περισσότερα »

18 συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (01 & 02-06-2015), από αστυνομικούς των Α’, Β’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, της Β’ ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, των Αστυνομικών Τμημάτων Χαλκίδας, Δομοκού & Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, συνολικά δεκαοκτώ (18) άτομα και συγκεκριμένα:

•    Έξι (6) άτομα (πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) σε περιοχές της Χαλκίδας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Τρεις (3) ημεδαποί στη Λαμία, στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας και στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Τέσσερις (4) αλλοδαποί (δύο σε περιοχές της Χαλκίδας, ένας στα Νέα Στύρα Ευβοίας και μία στη Θήβα), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων, κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
•    Τρεις (3) ημεδαποί στη Χαλκίδα, στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού και στην Ανθήλη Φθιώτιδας αντίστοιχα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


•    Αλλοδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, για πλαστογραφία, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και του νόμου περί αλλοδαπών.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η παχυσαρκία πιο επικίνδυνη ..ακόμη και από το κάπνισμα!




    Πιο επικίνδυνη και από το κάπνισμα για την εμφάνιση καρκίνου είναι η παχυσαρκία, σύμφωνα με επιστήμονες του Χάρβαρντ, οι οποίοι προβλέπουν ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία θα μετατραπεί στην κυριότερη αιτία καρκίνου.

Οπως τονίζουν οι επιστήμονες, ήδη σε χώρες όπως η...Βρετανία και οι ΗΠΑ, όπου η παχυσαρκία προσβάλλει πλέον έναν στους τέσσερις ενηλίκους, σχεδόν το 20% των θανάτων από καρκίνο οφείλονται σε αυτήν, όταν το αντίστοιχο ποσοστό από το κάπνισμα είναι 28%.

Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο, η δρ Τζένιφερ Λίτζιμπελ και οι συνεργάτες της παρουσίασαν τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγουν τα τελευταία τρία χρόνια.

Οπως ανακάλυψαν, ήδη μερικές συχνές μορφές καρκίνου εμφανίζονται 20 χρόνια νωρίτερα εξαιτίας της παχυσαρκίας. Σε αυτές τις μορφές συμπεριλαμβάνεται ο καρκίνος του παχέος εντέρου, η μέση ηλικία εμφάνισης του οποίου είναι τα 60-69 έτη αντί για τα 80-89 χρόνια που θα έπρεπε να είναι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης των πιο συνηθισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του μαστού, του προστάτη, του παχέος εντέρου, του ενδομητρίου και του τραχήλου της μήτρας. Αυξάνει επίσης δραματικά τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.

Μια μελέτη λ.χ. έδειξε ότι οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες όταν διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού έχουν κατά 75% περισσότερες πιθανότητες θανάτου απ' ό,τι οι αδύνατες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου


Χορήγησης άδειας λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας ηλεκτροκαμίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ

στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας εγκατάστασης χερσαίας απόθεσης σκωρίας Ηλεκτροκαμίνων της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, στη θέση «Λιάβδα» της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Η απόφαση αυτή δρομολογεί την παύση απόρριψης των μεταλλουργικών σκουριών της ΛΑΡΚΟ στη θαλάσσια περιοχή του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία των υδάτων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, με την εν λόγω απόφαση, διασφαλίζεται η  απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, που αποτελεί διαχρονικό κοινό αίτημα όλων των εμπλεκομένων, αλλά και εθνική ανάγκη εν μέσω αυτής της κρίσιμης οικονομικής για τη χώρα συγκυρίας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, συμβάλει στην ενίσχυση και διατήρηση του έργου μίας εκ των σημαντικότερων ελληνικών εταιριών που δραστηριοποιείται εντός των ορίων της, ενώ παράλληλα θέτει οριστικό τέλος στη ρύπανση του Ευβοϊκού Κόλπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκρυβε πάνω απο 400 χασισόδεντρα στο σπίτι του


Πάνω από (400) δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν σε οικία ημεδαπού στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας
Σε βάρος του 38χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν επιπλέον (1.800) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (38,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα υλικά και σύνεργα για την φροντίδα και καλλιέργεια των δενδρυλλίων
Συνελήφθη, χθες (02-06-2015) το μεσημέρι στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και προσήγαγαν τον 38χρονο και σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του, βρέθηκαν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αυτής και κατασχέθηκαν συνολικά:
 
•    (408) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (15) έως και (90) εκατοστών το καθένα, εμφυτευμένα σε γλάστρες (βεράντα - ταράτσα), αλλά και διάσπαρτα, σε διάφορα σημεία στην αυλή της οικίας του,
•    (38,1) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    (1.800) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο,
•    λαμπτήρας φωτισμού και αερόθερμο,
•    (4) σακούλες με λίπασμα, (2) μπουκάλια υγρού λιπάσματος και (2) ρολά αλουμινόχαρτου, μήκους (2,5) μέτρων το καθένα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών στην Αλίαρτο

Διαβάστε Περισσότερα »

Εθελοντικκή Aιμοδοσία στη Θήβα

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  7 Ιουνίου 2015 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
   Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
  Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
  ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
   Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύνταξη 260 ευρώ για 30.000 ανασφάλιστους -Δείτε τα κριτήρια

Σταδιακά και με 260 ευρώ αντί 360 ευρώ το μήνα σχεδιάζει να επαναφέρει το υπουργείο Εργασίας τη σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες άνω των 67 ετών.

Η παροχή αυτή κόπηκε μετά την 1/1/2013 από περίπου 30.000 δικαιούχους, επειδή με το νόμο 4093/12 θεσπίστηκαν αυστηρά κριτήρια που είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η σύνταξη των 360 ευρώ που έπαιρναν για χρόνια, Έλληνες και ομογενείς άνω των 67 ετών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το υπουργείο Εργασίας ετοίμασε νέα διάταξη με την οποία βελτιώνονται τα κριτήρια, αλλά το ποσό που θα δοθεί περιορίζεται στα 260 ευρώ και θα αρχίσει να καταβάλλεται από τον Οκτώβριο του 2015. Θα επανέλθει όμως στα 360 ευρώ το μήνα ύστερα από ένα χρόνο, δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2016.

Η διάταξη για την επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες από τους οποίους και διεκόπη λόγω αυστηρών κριτηρίων αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας που ετοίμασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλης, και εκτός απροόπτου θα δοθεί σήμερα για διαβούλευση.

Σύμφωνα με τη διάταξη την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα, τα κριτήρια για τη σύνταξη των ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΓΑ είναι:

Να έχουν κλείσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και να μην ασφαλίζονται ούτε να παίρνουν σύνταξη από άλλο φορέα.

Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 4.320 ευρώ και σε περίπτωση συζύγων, εκ των οποίων ο ένας ή και οι δύο υποβάλλει αίτηση για σύνταξη ανασφάλιστου, τότε το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 8.640 ευρώ.

Στο ετήσιο ατομικό ή στο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν θα συνυπολογίζονται τυχόν άλλα προνοιακά βοηθήματα.

Από το φορολογητέο εισόδημα δεν θα λαμβάνεται υπόψη το τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης από ιδιοκατοίκηση για κατοικία μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων.

Η ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα ορίζεται σε 10 έτη. Η διάρκεια παραμονής είχε οριστεί με το νόμο 4093/12 στα 20 έτη και ήταν το κριτήριο που ουσιαστικά έκοψε δεκάδες χιλιάδες ανασφάλιστους ομογενείς οι οποίοι δεν είχαν κλείσει 20ετία στη χώρα μας. Η 20ετία είχε μπει γιατί η σύνταξη των 360 ευρώ είχε γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιτήδειους, μεταξύ αυτών και από ομογενείς οι οποίοι έπαιρναν την παροχή εμφανίζοντας εικονικά ότι διέμεναν στη χώρα μας.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

 Αραιή συννεφιά αναμένουμε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο στα ηπειρωτικά τα σύννεφα θα είναι περισσότερα και θα δώσουν τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοδυτικά.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και τη Βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα Δωδεκάνησα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και ενισχυμένους βόρειους ανέμους στο Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,4R στη Φθιώτιδα


Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.44 τα ξημερώματα στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χλμ. νοτιοδυτικά από το χωριό Νέο Μοναστήρι και 38 χλμ. βορειοδυτικά της Λαμίας. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 77 χλμ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ti προβλέπει η ελληνική πρόταση για συμφωνία με τους δανειστές



    Μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα,
    ΦΠΑ τριών "ταχυτήτων",
    διατήρηση του ΕΝΦΙΑ
    και αλλαγές στην έκτακτη εισφορά

περιλαμβάνονται στο ελληνικό κείμενο - πρόταση συμφωνίας που δόθηκε στους θεσμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες για το 2015 προτείνεται πλεόνασμα κάτω από το... 1% και για το 2016 πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%.
Στο μέτωπο του ΦΠΑ η ελληνική κυβέρνηση ζητά τα φάρμακα και λίγα τρόφιμα να έχουν συντελεστή 6%, ενώ τα υπόλοιπα τρόφιμα, η εστίαση και ο τουρισμός να υπαχθούν σε συντελεστή που κυμαίνεται μεταξύ 11% και 12%.
Στον υψηλό συντελεστή μεταξύ 22% και 23% η κυβέρνηση επιθυμεί να εντάξει τα καύσιμα, τα ακίνητα, την ένδυση και υπόδηση, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη και άλλες υπηρεσίες.

Εάν γίνει δεκτή η συμφωνία οι αλλαγές θα ισχύσουν άμεσα και όχι από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα καταργηθεί και η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο ΕΝΦΙΑ προτείνεται να διατηρηθεί ως έχει για φέτος, ενώ οι αντικειμενικές αξίες θα αναπροσαρμοστούν το 2016.
Στο πεδίο της έκτακτης εισφοράς η Αθήνα προτείνει κατάργηση της έκπτωσης του 30% και σκοπεύει να την αυξήσει για τους έχοντες.
Στο "αγκάθι" του ασφαλιστικού η κυβέρνηση προτείνει στους δανειστές ενοποίηση Ταμείων, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, εκπόνηση νέων αναλογιστικών μελετών και "πάγωμα" στη μείωση των επικουρικών.
Η Αθήνα επιχειρεί στο κείμενο συμφωνία που παρέδωσε στους δανειστές να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ