Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Οι πιο κρίσιμες 96 ώρες για τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ


Ασφυκτική γίνεται η πίεση προς την Αθήνα μετά την αποτυχία του Eurogroup να ξεπεράσει το αδιέξοδο και την απόφαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να συγκαλέσει εκτάκτως την Δευτέρα σύνοδο κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία.
Κίνδυνος για τις τράπεζες

Η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς καθώς, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η ΕΚΤ δήλωσε στους υπουργούς οικονομικών κατά την διάρκεια του Eurogroup ότι δεν υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν την Δευτέρα. Πάντως από την Φρανκφούρτη, διαψέυστηκε η πληροφορία του πρακτορείου.

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ θεωρεί ότι είναι διαχειρίσιμοι οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη λόγω της αβεβαιότητας.  «Οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι από την αβεβαιότητα που περιβάλλει την κατάσταση στην Ελλάδα φαίνονται διαχειρίσιμοι», αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε έκθεσή του. Όπως τονίζεται, «οι άμεσοι κίνδυνοι μετάδοσης έχουν μειωθεί κατά πολύ από τα διαθέσιμα «εργαλεία» στη Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικής χαλάρωσης και των ευρωπαϊκών δικλείδων ασφαλείας». «Μακροπρόθεσμα, οι κίνδυνοι που αφορούν στην Ελλάδα μπορούν να καταστούν διαχειρίσιμοι, αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες για επιτάχυνση και εμβάθυνση της ολοκλήρωσης εντός της νομισματικής ένωσης, ώστε να καταστεί πιο ανθεκτική».
Τελεσίγραφο για συμφωνία τη Δευτέρα

Εν μέσω αυτής της δραματικής κατάστασης, η Ελλάδα θα κληθεί για τελευταία φορά είτε να δεχθεί τις γνωστές προτάσεις των δανειστών, ή να προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με εναλλακτικές προτάσεις στα σημεία που διαφωνεί υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα είναι αξιόπιστες και πλήρως κοστολογημένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης θα θέσουν στον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα είτε να δεχθεί τις προτάσεις ή να αντιμετωπίσει χρηματοδοτικό κενό.
Οι Ελληνες δικαιούνται μια τίμια συμφωνία»

«Το μήνυμα που στέλνουμε στους Ελληνες πολίτες είναι ότι δικαιούνται μια τίμια συμφωνία. Η Ελλάδα πρέπει να έχει ανεξαρτησία στον τρόπο που χρηματοδοτείται. Δεν θα φτάσουμε σε συμφωνία αν δεν πάρουμε επώδυνα μέτρα, αν δεν προβούμε σε μεταρρυθμίσεις στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό.» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ερωτηθείς για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ στις αρχές Ιουνίου, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι υπήρξε η συμφωνία να βρεθούν και να προταθούν από την Αθήνα ισοδύναμα μετρά για να αποφευχθούν οι μειώσεις στις συντάξεις και οι αυξήσεις στο ΦΠΑ. «Μετά υπήρξε πρόβλημα στην επικοινωνία με την Αθήνα.» πρόσθεσε ο ολλανδός αξιωματούχος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δ.Σ.Δήμου Θηβαίων με 18 θέματα


 Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 15044/18-6-2015 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  22  ΙΟΥΝΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.            Λήψη απόφασης για τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών με τίτλο «Υποστηρικτικές   εργασίες καθαριότητας» (σχετ. η υπ' αρ. 112/2015 ΑΔΣ).



2ο.            Λήψη απόφασης για την επιβολή Τέλους Διαμονής Παρεπιδημούντων στον Καλλικράτειο Δήμο Θηβαίων (Σχετ. η 157/2015 Απ.Οικον.Επιτροπής) (Απόλυτη πλειοψηφία).



3ο.            Ανάκληση της υπ’ αριθ. 77/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί ανανέωσης αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αρμοδιότητας Δ.Θηβαίων, μετά την ψήφιση  του Ν.4328/14-5-2015.



4ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 71/2015 απόφασης του Δ.Σ.  της ΔΗΚΕΘ  σχετικά με την τροποποίηση όρων της σύμβασης, Μεσο-Μακροπρόθεσμου δανείου, που έχει συναφθεί μεταξύ της ΔΗΚΕΘ και της Τράπεζας Πειραιώς (απόλυτη πλειοψηφία)



5ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 72/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ σχετικά μ την κατάρτιση νέας Σύμβασης ανοιχτού Αλληλόχρεου Λογαριασμού μεταξύ της Επιχείρησης και της Τράπεζας Πειραιώς για την πλήρη εξόφληση της υφιστάμενης  (απόλυτη πλειοψηφία).



6ο.            Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην Τακτική Γενική Συνέλευση των  Μετόχων της Εταιρείας «ΕΛΙΚΩΝΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» που θα πραγματοποιηθεί την 25η Ιουνίου 2015».



7ο.            Έγκριση  συμμετοχής του Δήμου Θηβαίων ως ιδρυτικό μέλος στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με τίτλο «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έγκριση εξαγοράς εταιρικού ή εταιρικών μεριδίων και ορισμός εκπροσώπου για την υπογραφή του καταστατικού».



8ο.            Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Θηβαίων στην Κοινωνική Σύμπραξη με συντονιστή τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Επισιτιστικής & Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).



9ο.            Έγκριση για την τροποποίηση της 418/2013 Α.Δ.Σ. που αφορά τον εξώδικο συμβιβασμό μεταξύ Δ.Θηβαίων και Ανδρέα Ξύδη – Φωτεινής Σαμιώτη, ως προς το συνολικό ποσό της καταβλητέας αποζημίωσης στους δικαιούχους και καταβολή της αξίας των επικειμένων από το Δήμο Θηβαίων.



10ο.            Έγκριση για την παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης αναπήρου στον κ. Αργίτη Δημήτριο του Σωτηρίου, επί της οδού Καβείρων 56 στη Θήβα.

11ο.            Λήψη απόφασης για την κοπή δέντρου (πεύκο) στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Τ.Κ. Πλαταιών (σχετ. η υπ’ αριθ. 47/2015 απόφαση Επ.Ποιοτ.Ζωής).



12ο.            Έγκριση χορήγησης παράτασης συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Ανάπλαση πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα Δήμου Θηβαίων». 



13ο.            Έγκριση παράτασης εργασιών για την εκτέλεση του έργου : «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στην περιοχή Αγ.Τριάδα».



14ο.            Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης για το έργο : «Δημοτική οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας».



15ο.            Έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου : «Κατασκευή δρόμου στην παραλία Αλυκής»  από την Ενεργειακή Μαρίστη Α.Ε.



16ο.            Έγκριση μελέτης για την εκτέλεση του έργου : «Κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Ελλοπία»  από την Ενεργειακή Μαρίστη Α.Ε.



17ο.            Λήψη απόφασης για τον ορισμό δύο Δημοτικών Συμβούλων ως μελών της επιτροπής εκτίμησης ακινήτων του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81 στα πλαίσια της διενέργειας δημοπρασίας μίσθωσης χώρου στέγασης του ΚΕΠ Θήβας.



18ο.            Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της προμήθειας γάλακτος για τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων.





                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν Μαντρί το Αρχαίο Θέατρο στο Ακραίφνιο κάτω από τον Ναό του Απόλλωνος

thiva-nikolas.
                                                                  

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάγκη άμεσης τοποθέτησης νέου προϊστάμενου στον ΟΑΕΕ Θήβας

Ερώτηση
Προς τον  κ.Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Θέμα: Ανάγκη άμεσης τοποθέτησης νέου προϊστάμενου στον ΟΑΕΕ Θήβας.

Ο ΟΑΕΕ Θήβας καλύπτει μια αρκετά μεγάλη γεωγραφική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων-Σχηματαρίου, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο όγκο συναλλασσομένων που απαιτεί καλή οργάνωση και συντονισμό από τον προϊστάμενο του Τμήματος ΟΑΕΕ Θήβας ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή και έγκαιρη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

Βάσει των παραπάνω, τεράστιο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στον ΟΑΕΕ Θήβας με την επικείμενη αποχώρηση του προϊστάμενου της Υπηρεσίας, ο οποίος καλύπτει και τον τομέα των συντάξεων, χωρίς να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την άμεση αντικατάστασή του.

Από την απουσία προϊστάμενου στον ΟΑΕΕ Θήβας θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του ΟΑΕΕ όσον αφορά τόσο τις συντάξεις, όσο και τις λοιπές υπηρεσίες που παρέχει το εν λόγω Τμήμα του ΟΑΕΕ. Πρέπει δε να επισημανθεί ότι η έλλειψη προϊσταμένου στο παρελθόν για οκτώ (8) μήνες δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα  στη λειτουργία του γραφείου και φυσικά στην εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να τοποθετηθεί νέος προϊστάμενος στον ΟΑΕΕ Θήβας και να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος ΟΑΕΕ Θήβας;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 32 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 06.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :



1.Λήψη απόφασης του ΔΣ για τη διεκδίκηση της άρσης της υποχρηματοδότησης που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

2.Αίτημα αναθεώρησης της αρ. 45/2015 ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. Λεβαδέων και εφαρμογής της υπ΄αριθμ. 54658/4266/25-11-2014 ΚΥΑ.

3.Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή αυτού στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελικώνας – Παρνασσός Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

4.Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή αυτού στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ.

5.Έκθεση Απογραφής Περιουσιακών Στοιχείων, απαιτήσεων, υποχρεώσεων & χρηματικών διαθεσίμων καταργηθέντος Ν.Π.Δ.Δ.  ¨Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ.¨

6.Μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων του καταργηθέντος Νομικού Προσώπου ¨Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Λεβαδέων¨ στο Δήμο Λεβαδέων.

7.Μεταβίβαση Εξοπλισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Δ/κης Ενότητας Ν. Βοιωτίας στο φορέα Δ/σης ΔΕΠΟΔΑΛ ΑΕ (κύριος του έργου).

8.Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων έτους 2015.

9.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης (Ι).

10.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρησης (ΙΙ).

11.Καθορισμός τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και εκμετάλλευσης τηλεφωνικών θαλάμων.

12.Συμπλήρωση 136/2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

13.Αποδοχή της υπ΄αριθμ. 10067/02.06.2015 απόφασης ένταξης του έργου : ¨Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου” .

14.Λήψη απόφασης περι τρόπου Δημοπράτησης του έργου: Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου.

15..Παραλαβή της μελέτης με τίτλο : ΄Επισκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου”.

16.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου : “ Επισκευή 7ου Δημοτικού Σχολείου”.

17.Αποδοχή ποσού 43.012,50€ των ΚΑΠ για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων έτους 2015 (ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.

18.Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου : ¨Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας Δήμου Λεβαδέων¨.

19.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Λαογραφικό Μουσείο Κοινότητας Κυριακίου” .

20.Έγκριση παράτασης για το έργο: ¨Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς”.

21.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων   Χώρων Τ.Κ. Κορώνειας.

22.Γνωμοδότηση για μετατόπιση περιπτέρου ιδιοκτησίας Δερβέναγα Ευθυμίου.

23.Λήψη απόφασης για συμμετοχή στην ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

24.Υποβολή πρότασης Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση απόφασης του οικείου Περιφερειάρχη που προβλέπεται από το άρθρο 22 §2 του Ν. 4264/2014 περί του τόπου, χρόνου, διαδικασίας κλήρωσης και συγκρότησης 3μελούς Επιτροπής για άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.

25.Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς.



26.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: Κατασκευή Υποδομών Δημοτικών Φωτισμού (πλην Τοπ. Ενότητας Κυριακίου).

27.Επιστροφή ποσών προνοιακών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

28.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων μνήμης για το Κάψιμο της Δαύλειας.

29.Ισολογισμός Οικονομικού Έτους 2014 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.Δ.Η.Λ.).

30.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας Χρωμάτων για Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων.

31.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Ασφαλτομίγματος και Ψυχρής Ασφάλτου.

32.Απ΄ευθείας ανάθεση της προμήθειας ελαστικών με διαπραγμάτευση από το ΔΣ του Δήμου Λεβαδέων διότι ο διαγωνισμός απέβη άγονος.



                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)


Διαβάστε Περισσότερα »

Bίντεο-Χυδαία επίθεση του Μπέου στον Παπανδρέου: «Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα.

«Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα. Ντροπή σου...», είπε ο Αχιλλέας Μπέος απευθυνόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου και του επιτέθηκε.

 Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στο Βόλο, μεταξύ του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου και του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου. Ο τελευταίος προσερχόμενος στην είσοδο του ξενοδοχείου "Park" για προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία (σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στη Λάρισα) είδε το δήμαρχο Βόλου να τον περιμένει και να του ξεκινά έντονη φραστική επίθεση.

«Απατεώνα, κατέστρεψες την Ελλάδα, ντροπή σου!» είπε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, ο κ. Μπέος, στη χυδαία και απρόκλητη επίθεσή του, είπε στον κ. Παπανδρέου: «Φύγε από δω, χασικλή!».

Επικράτησε πανικός. Στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ επιτέθηκαν στον Αχιλλέα Μπέο και έφτασε στο σημείο η Αστυνομία.

Ο Παπανδρέου έμεινε ψύχραιμος και δεν αντέδρασε.

Εβγαλε ανακοίνωση ο Παπανδρέου

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο Βόλο κατά την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στην περιοχή και την επίθεση που δέχθηκε απο τον δήμαρχο Αχ. Μπέο , ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει:

«Δεν μας πτοούν αντιλήψεις και συμπεριφορές τραμπουκισμού ή νοεφασίζουσες, που θέλουν να συγκαλύψουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο αγώνας ο δημοκρατικός, των δημοκρατικών πολιτών και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, είναι ένας αγώνας συνεχής για ευνομία και ένα κράτος δικαίου που θα μπορεί να υπηρετεί αξίες, κανόνες για το δημόσιο συμφέρον.»

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Βροχές, καταιγίδες, χαλαζόπτωση και αύριο

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, προειδοποιεί η ΕΜΥ σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα συνεχιστούν κατά περιόδους μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, Αττική, την Εύβοια και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

 Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.






                                                                                                                   
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εκδήλωση Σπιρομέτρησης» στα Οινόφυτα

«Εκδήλωση Σπιρομέτρησης»

   
    Στο πλαίσιο της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης για τη νόσο της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ διοργάνωσε  την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, Δωρεάν Μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας μέσω Σπιρομέτρησης.  Η εξέταση έγινε από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Τη δράση συντόνισε η πνευμονολόγος- φυματιολόγος κα Παπανικολάου Ιωάννα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε στην Αντιδήμαρχο Οινοφύτων κα Γωγώ Καμπιώτη- Λιάπη για τη συμβολή της και στην κα Ιωάννα Παπαδάτου εκπρόσωπο της εταιρίας Novartis .
    Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συντοπίτης μας ζωγράφος κος Αλέξανδρος Μ. Λιάπης προσέφερε ένα έργο του στη γιατρό κα Παπανικολάου Ιωάννα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.



Για τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄



Αδαμαντία Ματθαίου- Λιάπη
Διευθύντρια

                                                                                               
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη "Μουσική” στο art cafe Αστραδενή




H Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς εκφράζει από το 2005 την ανάγκη των μελών της να χαρούν την φωτογραφία με κάθε δυνατό δημιουργικό τρόπο.
Διοργανώνει εκθέσεις, συναντήσεις, παρουσιάσεις, επισκέψεις όλα όσα χρειάζονται ώστε ο δημιουργός να αποκαλύψει και ο θεατής να συγκινηθεί.
Έτσι και τώρα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσικής, στον φιλόξενο χώρο της «Αστραδενής» οι φωτογραφίες μας εκθέτονται για να παρουσιάσουν αποτυπωμένη την μαγεία της μουσικής και τον ιδιαίτερο κόσμο των μουσικών.
Η έκθεση αυτή είναι ένα βλέμμα, ένα σχόλιο δικό μας και ένα πάντρεμα ταυτόχρονα με αυτά που με μαγικό τρόπο θα γίνονται επί σκηνής…
Διάρκεια έκθεσης:  19-21 Ιουνίου 2015
Χώρος έκθεσης: Art cafe Αστραδενή, I. Λάππα 9, Λιβαδειά, 2261100920
Διαβάστε Περισσότερα »

Yπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης στη Λιβαδειά και τη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Πήγαν να πουλήσουν "μαϊμού" κινητά και tablets σε αστυνομικούς!

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για απόπειρα απάτης, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος εξυπηρέτησης πολιτών, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας

Οι δράστες επιχείρησαν να πουλήσουν συσκευή φορητού Η/Υ σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι προσποιήθηκαν τους ταξιδιώτες 

Κατασχέθηκαν συνολικά -5- συσκευές κινητών τηλεφώνων (Smart-phones), -3- συσκευές φορητών Η/Υ (tablets), καθώς και χρηματικό ποσό


Συνελήφθησαν, χθες (17-06-2015) το απόγευμα σε χώρο στάθμευσης καταστήματος εξυπηρέτησης πολιτών, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (ευρύτερη περιοχή Σχηματαρίου Βοιωτίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και προσποιούμενοι τους ταξιδιώτες, προσέγγισαν τους δύο δράστες, οι οποίοι επιχείρησαν να τους πουλήσουν μία συσκευή φορητού Η/Υ και άμεσα ακινητοποιήθηκαν.

Σε έλεγχο που ακολούθως διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

•    (5) συσκευές κινητών τηλεφώνων (smart phones),
•    (3) φορητοί Η/Υ (tablets) και
•    το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω ηλεκτρονικές συσκευές είναι μη λειτουργικές, αποτελούμενες μόνο από το εξωτερικό περίβλημα χωρίς λογισμικό.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚAΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ  ΔΙΚAΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ  ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .
   Σύμφωνα με το άρθρο 5 του  νόμου Ν. 4328/2015 ( ΦΕΚ 51\14-05-2015 τεύχος Α ¨), οι υφιστάμενες άδειες επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨)   ισχύουν μέχρι 31  Οκτωβρίου 2014 και ανανεώνονται εφεξής.  Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.»
  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν  άδεια  επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την ανανέωση της να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά παρ.7 του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨)                           μέχρι  30-6-2015, η οποία θα είναι ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ  .   
1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα
3 . Έντυπο Ε1 ,  Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη
4 . Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
5 . Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση
6 . Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα
7 . Βεβαίωση καταβολής του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών
8. Δημοτική Ενημερότητα (Σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ν.3463/2006)
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.                                                              (   όταν τα δικαιολογητικά δεν είναι πλήρη η ανανέωση απορρίπτεται).   

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης . Για πληροφ. Στο τηλ.2262350672 και ώρες από 8:00 π.μ. έως 16:00 μμ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΥ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Π-Κ, ΤΡΙΚΑΛΑ 20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ


Στα Τρίκαλα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο  θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων οπού αγωνίζονται αθλητές του συλλόγου δείτε τις συμμέτοχες παρακάτω.

 
ΠΑΙΔΕΣ

ΑΛΤΖΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            100Μ 
ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  200Μ
ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ                   200Μ
ΣΤΕΦΑΝΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         3000Μ,2000Μ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ   10000Μ ΒΑΔΗΝ      
ΜΠΕΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ           ΤΡΙΠΛΟΥΝ
ΟΜΑΔΑ  4Χ100Μ       (ΑΛΤΖΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ,ΝΙΚΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ,ΜΠΕΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ )
                                                                                                                           
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
ΤΖΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ             200Μ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ      ΑΛΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ
ΟΜΑΔΑ  4Χ100Μ    (ΤΖΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ,ΜΠΑΤΣΟΥΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ,ΚΑΝΑΡΗ ΟΛΓΑ,ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ )

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα

 Στο ένα εκατομμύριο υπολογίζεται ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, σε συνέντευξη τύπου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος άμεσα θα ξεκινήσουν έλεγχοι για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οδηγών και αυτό υπολογίζεται ότι θα συμβεί πιθανόν και τον επόμενο μήνα.
Όπως είπε η κα Σαβαϊδου ανάλογη δράση θα ξεκινήσει και για τα ΚΤΕΟ ενώ έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου Δημήτρη Ζορμπά ότι έχουν εντοπιστεί και πλαστά συμβόλαια σε πειρσσότρες από 2000 περιπτώσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Πλέον η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ξεκινήσει τους ελέγχους και αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το 250 ευρώ παράβολο υπέρ δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο αλλιώς τα στοιχεία πηγαίνουν στην αστυνομία και επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.
Όπως αναφέρθηκε κάθε μήνα η τροχαία κάνει 500.000 ελέγχους ενώ οι διασταυρώσεις των στοιχειών θα γίνονται πλέον δύο φορές το χρόνο από τη γραμματεία.
Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου, Δημήτρης Ζορμπάς, ανέφερε ότι από 1η Μαΐου λειτουργεί ηλεκτρονική εφαρμογή που εντοπίζει αν είναι ασφαλισμένο ένα όχημα (www.hic.gr) την οποία έχουν επισκεφθεί 234.000 άνθρωποι και το 21% προέκυψε ότι είναι ανασφάλιστο.
Το επικουρικό κεφαλαίο είναι ταμείο αλληλεγγύης των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και αυτό αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και καθυστερεί περίπου δυο χρόνια την πληρωμή των αποζημιώσεων . Σημειώνεται ότι από όταν ξεκίνησε η εφαρμογή υπήρξαν 70.000 νέοι ασφαλισμένοι.
Η τροχαία είναι συνδεδεμένη με την ηλεκτρονική σελίδα του Επικουρικού κεφαλαίου και βρίσκει αν είναι ανασφάλιστο το όχημα.
Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη πριν την κρίση τα ανασφάλιστα οχήματα ήταν σχεδόν διπλάσια.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πρωτίστως κοινωνικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης και 90 Μίκης Θεοδωράκης στον Άγιο Θωμά Τανάγρας



Η Μικτή Χορωδία Αγ.Θωμά Τανάγρας σας προσκαλεί στην μουσική εκδήλωση - αφιέρωμα: 100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης + 90 Μίκης Θεοδωράκης στο πάρκο της Σπηλιάς (προαύλιο Λιατανιώτισσας) .

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 | 20:30
Συμμετέχει

το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού - περιβαλλοντικού συλλόγου (διδασκαλία: Χριστίνα Στέρπη)
Διεύθυνση Χορωδίας - διδασκαλία: Σταμάτης Φουντουζής
Μουσική επιμέλεια: Αφροδίτη Καββά
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Ισχυρά τοπικά φαινόμενα

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν σήμερα.

Τα φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν από ισχυρούς άνεμους.
Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα


Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν στη Δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το Ιόνιο σταδιακά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στις βορειότερες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος και από αργά το βράδυ νεφώσεις με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ