Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Την επόμενη εβδομάδα οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών


    Tην Τρίτη 23 Ιουνίου θα ανακοινωθούν -κατά πάσα πιθανότητα- οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Η ανάρτηση των βαθμολογιών στα λύκεια θα ξεκινήσει νωρίς το... πρωί και θα ολοκληρωθεί έως το απόγευμα στις απομακρυσμένες περιοχές.
Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταχώρισης της τελικής βαθμολογίας το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιουνίου 2015 για όλα τα μαθήματα ώστε στη στη συνέχεια να γίνουν οι διασταυρώσεις των στοιχείων και τα «πακέτα» με τις βαθμολογίες να σταλούν στα σχολεία.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν την πρόχειρη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου τους, το οποίο θα πρέπει θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά (στην οριστική μορφή του) έως τις 7 Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία δεν θα δοθεί καμία παράταση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπασιάκος: Επαναφέρει το πρόβλημα των διοδίων



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για  τούς  Υπουργούς

    Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
    Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ: Υπογράμμιση και πάλι της ανάγκης  λήψης μέτρων αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και της ανάγκης εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων, καθώς και εξασφάλισης της ομαλής εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων, όπου δεν θα μπορούν να αποφύγουν πλέον τη διέλευση με διόδια , όπως γινόταν ως τώρα, στη Βοιωτία. (Ακραίφνιο, Κόκκινο, Κάστρο).

Επαναφέρω για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανάγκης λήψης μέτρων αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και της ανάγκης εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων, καθώς και εξασφάλισης της ομαλής εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων, όπου δεν θα μπορούν να αποφύγουν πλέον τη διέλευση με διόδια , όπως γινόταν ως τώρα στη Βοιωτία. ( ειδικά για Ακραίφνιο, Κόκκινο, Κάστρο, αν κλείσει η έξοδος του 90ου χιλιομέτρου Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας, που τους εξυπηρετεί επί δεκαετίες).

            Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού με το από 16/6/15 επισυναπτόμενο ομόφωνο Ψήφισμα του «διεκδικεί την ανεμπόδιστη διέλευση εντός του οδικού δικτύου του Δήμου» και την αλλαγή χρέωσης των διερχόμενων οδηγών με μείωση αντιτίμου και χρέωση ανάλογα με τα διανυόμενα χιλιόμετρα.

            Είχε προηγηθεί η κατάθεση προ 5 εβδομάδων της επισυναπτόμενης με αριθμό 2451/12.5.15 σχετικής ερώτησης μου , επί της οποίας δεν έχει υπάρξει ακόμη δυστυχώς οποιαδήποτε πληροφορία ή κυβερνητική τοποθέτηση , που έχει ως εξης:

ΘΕΜΑ: Μέτρα αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου και ατυχημάτων στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, λόγω αύξησης των διοδίων και ανάγκη εξορθολογισμού και μείωσης των διοδίων.

            Επαναφέρω το πρόβλημα των διοδίων σε συνέχεια:

    Σειράς παρεμβάσεων και ψηφισμάτων εκπροσώπων της Βοιωτίας.
    Ερωτήσεων μου, όπως της με αριθμό 4734/19.11.2014,
    Συσκέψεων μας  όπως , με τον τότε Υπουργό την 11.11.2014 και στη Λειβαδιά την 12.11.2014,
    Πολλών σχετικών συνεργασιών κρατικών παραγόντων με τον κ. Περιφερειάρχη , την κ. Αντιπεριφερειάρχη , τους κ.κ. Δημάρχους και λοιπούς εκπροσώπους της Βοιωτίας, καθώς και προσωπικών πρωτοβουλιών τους,
    Δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού κ.Σπίρτζη για προώθηση του εξορθολογισμού του ύψους των διοδίων,
    Παρέμβασης μου με σχετική ομιλία μου στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας την 5/5/2014,
    Του επισυναπτόμενου πρόσφατου Ψηφίσματος- Απόφασης του Δ.Σ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για τον εξορθολογισμό του σχεδιασμού για τα διόδια με το συγκεκριμένο σκεπτικό, και
    Των μελετών επικίνδυνων σημείων των εθνικών οδών.

            Με δεδομένη την κοινή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση μας ότι λόγω της αύξησης των διοδίων και της επιβάρυνσης με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας και ιδίως της Βοιωτίας , προκαλούνται πολλά ατυχήματα ( και θανατηφόρα), μεγάλες καθυστερήσεις, ιδίως επικίνδυνη επιπρόσθετη εκτροπή βαρέων οχημάτων διεθνών μεταφορών προς το δευτερεύον δίκτυο, μεγάλη φθορά του δικτύου αυτού , ρύπανση του αστικού περιβάλλοντος περιοχών από όπου διέρχεται το δευτερεύον δίκτυο , ενώ δεν μπορεί να συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή αδιέξοδη κατάσταση, που αντιστρατεύεται τη φιλοσοφία κατασκευής και λειτουργίας των αυτοκινητόδρομων
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ.Υπουργο

    Ποια η εξέλιξη της υλοποίησης των μέτρων που αποφασίστηκαν στις συσκέψεις της 11 και 12/11/2014;
    Πως κινείται το σχέδιο εξορθολογισμού του σχεδιασμού για τα διόδια και με αναγωγή τους ως προς το μήκος των χρησιμοποιούμενων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου , ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των χρηστών;
    Πως θα αποκατασταθούν οι ζημιές στο δευτερεύον οδικό δίκτυο; Και
    Πως θα αποτραπούν τα πολλά ατυχήματα , πολύ περισσότερο τα θανατηφόρα;

Αθήνα, 12/5/2015

Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ»

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι κ.κ.Υπουργοί

            Ποια η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της μεγάλης επιβάρυνσης των διοδίων , της αποτροπής του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο και τώρα της απρόσκοπτης διέλευσης οχημάτων , ειδικά προς Ακραίφνιο, Κόκκινο και Κάστρο, όπου για πρώτη φορά θα επιβαρύνονται;

Αθήνα, 19/6/2015
Ο ερωτών Βουλευτής

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
 




Διαβάστε Περισσότερα »

632 ελέγχους και 21 συλλήψεις σε μια μέρα στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (632) άτομα και (408) οχήματα, προσήχθησαν (36) άτομα και βεβαιώθηκαν (151) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (18-06-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τη σύλληψη διωκόμενων ατόμων και την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (632) άτομα, εκ των οποίων (475) ημεδαποί και (157) αλλοδαποί, καθώς και (408) οχήματα.

Προσήχθησαν: (36) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (21) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (2) ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης.
•    Διαρρηκτικά εργαλεία.
•    Μεταλλικά αντικείμενα και καλώδια.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (161) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (151) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (19) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (119) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 2015 & ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΟΣΚΟΤΟΠΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΠ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Φανής Παπαθωμά για την οργάνωση και το συντονισμό της Αντιπυρικής περιόδου 2015

Συνάντηση  της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , για την οργάνωση και το συντονισμό της Αντιπυρικής περιόδου 2015 .

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 18-06-2015, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά για την αντιπυρική περίοδο 2015.

Μετά από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας στις 2-04-2015  και την ενημέρωση από το Δ/ντή Δασών, για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δασικό οδικό δίκτυο κατά τη χειμερινή περίοδο 2014-2015, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παρατεταμένες βροχοπτώσεις), η Αντιπεριφερειάρχης κ.Φανή Παπαθωμά, με έγγραφό της προς το Υ.Π.Α.Π.ΕΝ και τη ΓΓΠΠ  στις 6-04-2015, γνωστοποίησε τα προβλήματα, έτσι ώστε να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και έργα που θα διευκολύνουν  το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Μέσα στα πλαίσια συνεργασίας και συνέργειας και υποβοηθητικά στο σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δ/νσης Δασών, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά μας, να τους παραχωρήσουμε ένα ελπιστριοφόρο μηχάνημα, της Περιφερειακής Ενότητας . Επίσης, η Π .Ε. Βοιωτίας προέβη στην πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, που θα χειρίζεται το ως άνω μηχάνημα, έτσι ώστε να σταθούμε αρωγοί στο έργο τους, βοηθώντας στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ή όπου αλλού εκτιμηθεί ότι υπάρχει ανάγκη» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης,  κ. Φανή Παπαθωμά.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο  Περιφερειακός  Σύμβουλος που έχει οριστεί για την Πολιτική Προστασία, κ. Αναστασίου Γ. ,  ο Διοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Βοιωτίας, κ. Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Βοιωτίας, κ. Κεφαλάς, ο Δ/ντής Δασών κ. Γρίβας,  ο Δήμαρχος Αλιάρτου,  κ. Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας –Αντίκυρας, κ. Γεωργακός, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Λεβαδέων,κ. Καραμάνης, ο Γεν. Γραμ/ας του Δ. Θήβας κ. Μελετίου και εκπρόσωποι  της Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ενότατας  Βοιωτίας, του Δ. Λεβαδέων και του Δ. Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Πακέτο» στις 29 Ιουνίου οι συντάξεις Ιουλίου και το ΕΚΑΣ



Με τις συντάξεις Ιουλίου, στις 29 Ιουνίου, θα καταβάλει το ΙΚΑ το ΕΚΑΣ στους νέους δικαιούχους για το 2015.

Με εγκύκλιό του το IKA επισημαίνει ότι μαζί με το επίδομα Ιουλίου θα καταβληθεί και η πρώτη δόση από τα αναδρομικά ποσά, τα οποία θα δοθούν σε 6 ισόποσες δόσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 100.000 είναι οι νέοι συνταξιούχοι ή νέοι δικαιούχοι του επιδόματος, με τη συνολική δαπάνη για το τρέχον έτος να ανέρχεται σε 270 εκατ. ευρώ. Μέρος των κεφαλαίων αυτών φαίνεται πως βρέθηκε, προκειμένου να ξεκινήσει η καταβολή του ΕΚΑΣ, καθώς υπάρχει ήδη σημαντική καθυστέρηση.

Η συνολική δαπάνη για το σύνολο των δικαιούχων του 2015 αναμένεται να αγγίξει το 1 δισ. ευρώ. Το ΙΚΑ στην εγκύκλιό του αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν δικαιούχοι που δεν θα λάβουν όμως το επίδομα, επισημαίνοντας ότι σε μεγάλο πλήθος συνταξιούχων δεν ήταν δυνατός ο μηχανογραφικός έλεγχος για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ από την ΗΔΙΚΑ Α.Ε., λόγω ελλιπών στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερο Μελισσοκομικό σεμινάριο στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου  και τους Μελισσοκόμους του Νoμού  Βοιωτίας ότι
Στις  1 - 2  και 3  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 15 -21  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  θα πραγματοποιηθεί τριήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο με ευθύνη του Ε.Λ.Γ.Ο  <ΔΗΜΗΤΡΑ>

Και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ <<ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ>>

                                                       ΠΡΟΣΟΧΗ

 Για την συμμετοχή και χορήγηση βεβαίωσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ( σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της αίτησης ), ώστε ο τελικός αριθμός των εκπαιδευμένων να μην ξεπερνά τα τριάντα (30) άτομα. ( Σχετ: σελ. 4 παρ 2 της 561/11-6-15 εγκυκλίου ΕΛΓΟ <ΔΗΜΗΤΡΑ> )
 Για το λόγο αυτό παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να προσέλθουν να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2268023866  -  6974507926

Τα θέματα θα αναπτύξει η Γεωπόνος Διδάκτωρ Μελισσοκομίας (Ph.D.) κ. Μαρία  ΤΣΙΠΗ

ΘΕΜΑΤΑ:
1) Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου

2) Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρηση του.

3) Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους.

4) Μελισσοκομικά φυτά .

5) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.

6) Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία - Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μέλισσας.


                                                                                             ΓΙΑ  ΤΟ   Δ.Σ
                                                                                                      
                                                                                                      Η
                                                                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                     ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ  ΙΟΥΛΙΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Τέλος τα σενάρια τρόμου -Στη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει λύση

Οι εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν καταιγιστικές. Μετά το δραματικό αδιέξοδο στη συνεδρίαση του Εurogroup, η σκυτάλη πέρασε στους Ευρωπαίους ηγέτες, με το βλέμμα όλων να εστιάζεται στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ορίστηκε για τη Δευτέρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει για επιτυχία και βλέπει λύση

H σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής τη Δευτέρα είναι θετική εξέλιξη στο δρόμο για συμφωνία.
Επιδιώξαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης κι εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής. Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν.

Θα υπάρξει λύση στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ αλλά και της δημοκρατίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ.

«Πολίτικη επιτυχία η διαπραγμάτευση»

Κορυφαίος υπουργός και ταυτόχρονα εξ’ απορρήτων συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, δήλωνε με νόημα αργά χθες βράδυ στο iefimerida.gr πως «είναι επιτυχία η πολιτική διαπραγμάτευση», εξηγώντας ότι η Αθήνα από την αρχή προσδοκούσε οι διαβουλεύσεις να περάσουν σε ανώτατο επίπεδο, ώστε να σταλεί ένα πολιτικό μήνυμα απεμπλοκής.

Όσο για τις διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα σε Αθήνα-Βρυξέλλες κυρίως για τα δημοσιονομικά του΄16, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως «δεν είναι δυσεπίλυτες». Στόχος τις μέρες που απομένουν είναι να εργαστούν όλες οι πλευρές ώστε να γεφυρωθούν τα κενά και να γίνει μία παραγωγική σύνοδος.

Ερχεται Σαββατοκύριακο «φωτιά» με μπαράζ διαβουλεύσεων

Αν και ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη, η σκέψη του δεν φεύγει ούτε λεπτό από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.Με ενδιαφέρον, αναμένεται τόσο η ομιλία του από το βήμα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, όσο και η συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Παράλληλα, καλά πληροφορημένες πηγές, κάνουν λόγο για νέα τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Κ Γιούνκερ μέσα στο Σαββατοκύριακο, δίχως να αποκλείουν επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη και ένα έκτακτο Eurogroup πριν τη Δευτέρα, προκειμένου να αξιολογηθούν οι ελληνικές προτάσεις.
Η ελληνική αντιπροσωπεία πάντως επιστρέφει τα ξημερώματα του Σαββάτου( όπως ήταν προγραμματισμένο), οπότε και από θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί "πυρετός" κλειστών συσκέψεων.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

10 θέσεις εργασίας στο δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων ύστερα από την υπ’ αριθ. 182/2015 απόφαση του Δ.Σ, και την
4156/100065/15-6-2015 επικυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σχέση
εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα (10)
ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε ότι αφορά δράσεις πολιτικής
προστασίας για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με τα αντίστοιχα ειδικά
τυπικά προσόντα χρονική περίοδο:

9 Εργάτες Γενικών Καθηκόντων
1 Χειριστής προωθητικού μηχανήματος (γκρέιντερ)

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα
εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας
2. Φωτοαντίγραφο της άδειας χειριστή στην περίπτωση που απαιτείται.
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που
προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.
3584/07.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και την Τρίτη 23-6-2015
αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα γραφεία του Δήμου Λεβαδέων
(Δ/νση: Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, ΤΚ 32100, τηλ: 2261350833) και αρμόδιος για
την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Γκικόπουλος κατά τις εργάσιμες ημέρες και
ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

“Έλεγχος αποκατάστασης ΧΑΔΑ σε Οινόφυτα και Σχηματάρι




Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: “Έλεγχος αποκατάστασης ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) στις περιοχές Οινόφυτα και Σχηματάρι”


Παρά την κατάθεση ερωτήσεων και Α.Κ.Ε. στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τους βουλευτές Σταθά Ιωάννη και Καφαντάρη Χαρά, αλλά και παρά τις επιστολές, από τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες Οινοφύτων και Σχηματαρίου, για την πραγματοποίηση των απαραίτητων έλεγχων για το είδος και την επικινδυνότητα των συσσωρευμένων αποβλήτων και τη συνακόλουθη επιλογή των κατάλληλων έργων αποκατάστασης στους υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ (Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) Οινοφύτων και Σχηματαρίου, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει μέχρι σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή.
Μάλιστα, ο Δήμος Τανάγρας, με την αριθ. πρωτ. 10348/11-6-2015 επιστολή του στο Υπουργείο σας και θέμα “Έλεγχοι σε έργα αποκατάστασης ανενεργών ΧΑΔΑ του Δήμου Τανάγρας”, ζητά τη διενέργεια ελέγχων και δειγματοληψιών προκειμένου να εξακριβωθεί το ποιοτικό περιεχόμενο των ΧΑΔΑ και στην περίπτωση που βρεθούν επικίνδυνα βιομηχανικής προέλευσης ζητά να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις της ΚΥΑ 13588/725/2006.
Ειδικότερα, όσον αφορά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ Οινοφύτων και Σχηματαρίου, δεδομένου ότι βρίσκονται κοντά στη βιομηχανική ζώνη, είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι δεν έχουν αποτεθεί μόνον αστικού τύπου στερεά απόβλητα, αλλά και ειδικά επικίνδυνα απόβλητα βιομηχανικής προέλευσης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ όπως γίνεται σήμερα, πιθανόν να μην εξασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος ούτε να ελαχιστοποιεί τους κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί η ΕΥΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) σε διενέργεια έκτακτης περιβαλλοντικής επιθεώρησης στους ΧΑΔΑ βάσει του άρθρου 20 του ν.4014/2011, όπως λήψη δειγμάτων, για την εκτίμηση του είδους και της επικινδυνότητας των αποβλήτων που έχουν αποτεθεί στους υπό αποκατάσταση ΧΑΔΑ πριν την αποκατάσταση;
Όσον αφορά στον ΧΑΔΑ Σχηματαρίου, έχουν ληφθεί υπόψη οι συστάσεις του ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”) ως προς την τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου της μελέτης ώστε να διερευνηθεί αν τηρούνται οι όροι της περιβαλλοντικής αποκατάστασης;
Όσον αφορά στον ΧΑΔΑ Οινοφύτων, έχουν ληφθεί υπόψη οι συστάσεις του ΕΠΠΕΡΑΑ ως προς τις αυξημένες προδιαγραφές των έργων αποκατάστασης, όπως σφράγιση με στεγανή πολυστρωματική κάλυψη για υδραυλική απομόνωση του ΧΑΔΑ από το περιβάλλον, συλλογή και απομάκρυνση των εκροών του ΧΑΔΑ, καθώς και περιβαλλοντική παρακολούθηση του χώρου;

Αιτούμεθα να κατατεθούν στη Βουλή:
Οι μελέτες, οι εκθέσεις αυτοψίας, οι χημικές αναλύσεις, τα στοιχεία για διαχείριση αποβλήτων μεταξύ 1984-2009, καθώς και τα δεδομένα βάσει των οποίων έγινε η κατηγοριοποίηση των ΧΑΔΑ στην ΤΜΠΑ (Τεχνική Μελέτη Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης), στοιχεία τα οποία αποτελούν «περιβαλλοντική πληροφορία» και είναι διαθέσιμα στο κοινό.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων και των δειγματοληψιών που έχουν διενεργηθεί για τους ΧΑΔΑ Οινοφύτων και Σχηματαρίου, πέραν του 2009 έως σήμερα, ως υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την περιβαλλοντική παρακολούθηση των χώρων αυτών.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Σταθάς Ιωάννης

Καφαντάρη Χαρά (Χαρούλα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδού που κρύβουν οι πλούσιοι τα λεφτά που σηκώνουν από τις τράπεζες




Απίστευτες «πατέντες» έχουν εφεύρει μεγάλες επιχειρήσεις και πλούσιοι ιδιώτες με στόχο να διασφαλίσουν τα μετρητά τους και να μην τα «καταπιεί» ένα ενδεχόμενο Grexit ή να τα μπλοκάρει ενδεχόμενη επιβολή capital control.

 Από την περασμένη Δευτέρα έως και χθες Πέμπτη, το ποσό που υπολογίζεται από τους τραπεζίτες ότι «δραπέτευσε» από τα ταμεία τους ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ , οδηγώντας το συνολικό ποσό των καταθέσεων κάτω από τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμούν. Είναι προφανές ότι οι ελληνικές τράπεζες βιώνουν μία από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία τους καθώς, εκτός από τα κόκκινα δάνεια που ξεπερνούν και επισήμως τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, κάθε μέρα που περνά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ φεύγουν από τα γκισέ τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί πολύ απλά ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, προσπαθώντας να αποφύγουν τα χειρότερα και να διασφαλίσουν τις καταθέσεις τους από ένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ή από ενδεχόμενη επιβολή ελέγχου κίνησης  ελέω της σημαντικής καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα «φυγαδεύουν» εκτός από το... στρώμα, το... χώμα, τις τράπεζες του εξωτερικού και σε θυρίδες εταιριών «security».

Καλά διαβάσατε. Αρκετές μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, θυγατρικές μεγάλων πολυεθνικών, όπως επίσης και αρκετοί εύποροι ιδιώτες που για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να στείλουν εμβάσματα στο εξωτερικό, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του fpress.gr, τοποθετούν τα μετρητά τους σε θυρίδες εταιριών «security», που διατηρούν οι τελευταίες στις καλά φυλασσόμενες κεντρικές τους εγκαταστάσεις.

Ο πρώτος λόγος είναι για να τα έχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή διαθέσιμα και να μην κινδυνεύουν από τους περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων που ενδέχεται να επιβληθούν αν κάτι στραβώσει στην διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το φόβο των ελέγχων που γίνονται από το ΣΔΟΕ στις μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό μέσω εμβασμάτων. Μια παραγγελία ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων που ενδεχομένως να δοθεί από τις αρμόδιες αρχές για να ελεγχθεί ύποπτος για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα ή άλλη παράβαση, σε καμία περίπτωση δεν θα εντοπίσει τα μετρητά στις «security» θυρίδες .
Ετσι λοιπόν ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν την «εξαφάνιση» των μετρητών τους για να κοιμούνται... ήσυχοι.

Κυβέρνηση: Υπάρχει σχέδιο φυγής κεφαλαίων

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι "υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης". Προσθέτουν ότι "αυτές οι τακτικές είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια. Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. 'Αλλα δεν...,"
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και επίσημα καλοκαίρι την Κυριακή 21 Ιουνίου


Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την εποχή στο βόρειο ημισφαίριο

       Μπορεί για πολλούς το καλοκαίρι να έχει ήδη ξεκινήσει όμως από αστρονομική άποψη αυτό θα συμβεί την Κυριακή 21 Ιουνίου. Στις 19:39 θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο, το οποίο θα εγκαινιάσει και τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Την ίδια περίπου στιγμή, στο νότιο ημισφαίριο θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Από την Κυριακή οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αργεί κι άλλο η απόφαση για Βέροια-Λεβαδειακό


Για την επόμενη εβδομάδα μετατίθεται η απόφαση για το ποια εκ των Βέροιας ή Λεβαδειακού θα αγωνίζονται στη Super League της επόμενης περιόδου.


Νέα καθυστέρηση στην απόφαση για το αν η Βέροια ή ο Λεβαδειακός θα συμπληρώσουν το παζλ των ομάδων της Super League την επόμενη σεζόν.

Αν και η απόφαση της ΕΠΟ αναμενόταν να ανακοινωθεί την Πέμπτη, τελικά πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Έτσι θα συμπληρωθούν περίπου τρεις εβδομάδες αναμονής, αφού η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ άρχισε την εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως οι Βοιωτοί ζητούν τον υποβιβασμό της ομάδας της Ημαθίας για το φερόμενο ως χειραγωγημένο προ διετίας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Ζωγραφικής «Ασκέπαστο Φώς ΙΙΙ» στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

 
    Στα πλαίσια του εορτασμού των 20ών Αναργυρείων Οινοφύτων η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ διοργανώνει την 29η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής 
του
Αλέξανδρου Μιλτ. Λιάπη
με τίτλο:
«Ασκέπαστο Φώς ΙΙΙ»

    Στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα εκτεθούν 25 έργα μεγάλων και μικρών διαστάσεων λάδια και ακρυλικά σε μουσαμά.
    Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουνίου 2015.
 Ανοικτή για το κοινό θα είναι από τις 18.00 έως 21.00

… Ιερατική θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει τη μυθοπλαστική γραφή του Λιάπη που σηματοδοτεί μια καρποφόρα σε συνειρμούς και μηνύματα πορεία. Μια πορεία που με άμεσο συνεργό και κινητήριο δύναμη την υπέρβαση επιβάλλει τη δική της σημειολογία και ευαίσθητο μεταίχμιο ανάμεσα στην αισθητική παρουσία και στο νοητικό άλλοθί της.  Μεταίχμιο που χειρίζεται ενστικτωδώς με τη χαρισματική άνεση που τον διακρίνει ο Λιάπης για να μας προσφέρει ένα διττά ποιητικό έργο εφόσον εδώ, η εικαστική γραφή ταυτίζεται με μιαν ιδιαίτερα μες από το αυθεντικό πάθος που διακατέχει τον Λιάπη για τα έργα του. Έργα που μας εγκαλούν σε κάθε ανάγνωσή τους να ανακαλύψουμε, ολοένα, κάτι καινούριο και, κυρίως : <δημιουργικά ανατρεπτικό>
           Ντόρα Ηλιοπούλου- Ρογκάν
     

Σας περιμένουμε!

Για τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Αδαμαντία Ματθαίου- Λιάπη
Διευθύντρια
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μνήμης για το κάψιμο του Στειρίου και της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές των βορείων προαστίων - Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη
Ο καιρός για σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου περιλαμβάνει τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, και στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα που μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 19 έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 28 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στις Κυκλάδες και στην Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής και καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησια ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το μεσημέρι.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Ξυδάκη σε Μπασιάκο για Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας


Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 2565/14.5.2015 Ερώτηση με θέμα:
           «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας»

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 2565/14.5.2015 Ερώτησης του Βουλευτή         κ. Ευάγγελου Μπασάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες Υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της που περιγράφονται αναλυτικά στο άρθρο 18, παρ. 1α-β, 2ιε και 3 του Π.Δ. 104/2014 «Οργανισμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» και αφορούν συνοπτικά στην έρευνα, προστασία, ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων της Π.Ε. Βοιωτίας συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό δράσεων επιστημονικού και επικοινωνιακού χαρακτήρα, που ενισχύουν την προβολή και αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της εν λόγω περιοχής.
Ειδικότερα στην περιοχή αρμοδιότητας της Υπηρεσίας πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια οι παρακάτω συστηματικές αρχαιολογικές έρευνες σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς υψηλού κύρους της ημεδαπής αλλά και της αλλοδαπής:
α) ανασκαφή μυκηναϊκού ανακτόρου Θηβών σε συνεργασία με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία,
β) ανασκαφή στην ακρόπολη του αρχαίου Ελεώνα σε συνεργασία με το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα,
γ) ανασκαφή λόφου Ισμηνίου στη Θήβα σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και
δ) ανασκαφική έρευνα στην αρχαία Ογχηστό σε συνεργασία με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.
Οι προαναφερόμενες έρευνες συντελούν στην αποκάλυψη και στην επιστημονική τεκμηρίωση σημαντικών και εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων της Βοιωτίας, προσελκύουν το ενδιαφέρον επιστημόνων από όλο τον κόσμο και οδηγούν στην παραγωγή σχετικών δημοσιεύσεων που αποτελούν αντικείμενο μελέτης και αναφοράς από την παγκόσμια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα.
Πέρα από τις συστηματικές ανασκαφικές έρευνες, η Υπηρεσία διενεργεί και σωστικές έρευνες σε ολόκληρη τη Βοιωτία μετά τον εντοπισμό αρχαιοτήτων κατά την εκτέλεση τεχνικών έργων κάθε είδους, οι οποίες δίνουν νέα στοιχεία για τους ήδη γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους ή αποκαλύπτουν νέες άγνωστες αρχαιολογικές θέσεις. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών μελετώνται και παρουσιάζονται από τους αρχαιολόγους της Υπηρεσίας σε διεθνή συνέδρια, ημερίδες και διαλέξεις.
Κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η ΕΦΑ Βοιωτίας υλοποιεί δι’ αυτεπιστασίας το ενταγμένο στο Ε.Π «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έργο προτεραιότητας «Β΄ Φάση Επανέκθεσης Προϊστορικών Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Μουσείου Θήβας», η ολοκλήρωση του οποίου προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Το ανωτέρω έργο θα συμβάλει τα μέγιστα στη προβολή της αρχαιολογικής κληρονομιάς της Βοιωτίας, καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών.
Παράλληλα, στο έργο ΕΣΠΑ «Ψηφιακές Εφαρμογές Υποστήριξης Επανέκθεσης Μουσείου Θήβας», ενταγμένο στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» προβλέπεται ο εμπλουτισμός της έκθεσης του Μουσείου Θήβας με ψηφιακές και διαδραστικές εφαρμογές και η προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας, των υπολοίπων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Βοιωτίας, καθώς και του έργου της Εφορείας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προαναφερόμενου  έργου.
Επίσης στο πλαίσιο της ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων της Βοιωτίας, η Υπηρεσία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων Πολιτισμικής Ανάπτυξης, έχει πραγματοποιήσει ήδη ανασκαφικές έρευνες, αποτυπώσεις και μελέτες συντήρησης στα αρχαία θέατρα Ορχομενού και Καβιρείου Θηβών, ενώ προγραμματίζονται μέσα από την ίδια διαδικασία να ξεκινήσουν σύντομα, η ανασκαφική έρευνα στα αρχαία θέατρα Τανάγρας, Κοιλάδας Μουσών και Χαιρώνειας. Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν τις απαιτούμενες πρόδρομες ενέργειες για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων, οι οποίες στην περίπτωση του Ορχομενού έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να είναι ώριμες για πιθανή ένταξη προς υλοποίηση σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
Με σκοπό τη συμβολή στην εκπαίδευση και στην προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Βοιωτίας, έχουν ετοιμαστεί μουσειοσκευές που σχετίζονται με τους αρχαιολογικούς χώρους της Τανάγρας, του Καβιρείου και των Θεσπιών, για δανεισμό σε σχολικές τάξεις και οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους ευθύνης της.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα η ΕΦΑ Βοιωτίας οργανώνει και πραγματοποιεί ποικίλες επιστημονικές, πολιτιστικές, μουσικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους αρμοδιότητος της, μεμονωμένα, ή και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής, και συμμετέχει ενεργά σε θεσμοθετημένες και διεθνείς ημέρες προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι η Διεθνής Ημέρα των Μουσείων και οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με δράσεις, όπως ενημερωτικές ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις και ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, θεωρώντας ότι η συχνή επικοινωνία με το κοινό και την τοπική κοινωνία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω δράσεων και ενεργειών, η Εφορεία βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες κατά περίπτωση Κεντρικές Υπηρεσίες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., οι οποίες συνδράμουν στο έργο της με την παροχή γενικών κατευθύνσεων και οδηγιών.
Για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2013-2020 έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες Κεντρικές Υπηρεσίες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. προτάσεις για ένταξη έργων που αφορούν στην ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας και του Ορχομενού, μέσα από προγράμματα αρχαιολογικού περιπάτου και ενοποίησης μνημείων, καθώς και με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου της Θήβας με τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.
Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα και με τις σύγχρονες πρακτικές πολιτιστικής διαχείρισης που αναγνωρίζονται διεθνώς και παρατίθενται στη σχετική βιβλιογραφία, αποτελούν σημαντικές δράσεις προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού/αρχαιολογικού αποθέματος της περιοχής αρμοδιότητάς της, οι οποίες ωστόσο διέπονται από την επιστημονικά και δεοντολογικά/νομικά ορθή προσέγγιση των θεμάτων που αφορούν στην διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σε ότ,ι αφορά την ανάπτυξη στρατηγικών προβολής των υπολοίπων περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος και προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή της Βοιωτίας αρμόδιοι είναι οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς και το συνερωτώμενο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

 Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας των νέων μελών της Φ.Λ.Λ. για την περίοδο 2014-2015

Η έκθεση, θα φιλοξενηθεί στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές της Κρύας στη Λιβαδειά και θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου 2015 μέχρι και 28 Ιουνίου 2015.

Στην έκθεση συμμετέχουν τα παρακάτω νέα μέλη της Φ.Λ.Λ:

Λουκάς Παπαθανασίου, Πάνος Καντάς, Λήδα Μανούσκου, Αγάθη Καλομοίρη, Έφη Βέργου, Δημήτρης Μπελίτσας, Γιώργος Κρίκος, Σίσυ Σκλάβου, Καίτη Καρακούση

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 19.00 – 22.00 καθημερινά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης των μαθημάτων περιόδου 2014 - 2015 θα γίνουν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 στις 19.30.

Θα ακολουθήσει απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς (συνδιοργάνωση: Δήμος Λεβαδέων), με θέμα «Το δικό μου Πάσχα».




Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλία Σανίδα με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά


Την Τρίτη 16 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού, Ηλίας Σανίδας, συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που οργάνωσε το αρμόδιο υπουργείο με τους εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να συζητηθεί ο συντονισμός και η επεξεργασία κοινών δράσεων για την τουριστική περιφερειακή ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αλλά και η επικοινωνιακή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, δίνοντας έμφαση στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε Περιφέρειας.

Ο κ. Σανίδας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την κ. Κουντουρά για τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, αλλά και το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει σταδιακά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, στην τοποθέτηση του, έκανε λόγο για τις ιαματικές πηγές, ζητώντας από το κεντρικό κράτος να διευκολύνουν νομικά και γραφειοκρατικά τις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου και του ΕΟΤ στην προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια να αναπτύξει διαφορετικού περιεχομένου διαδρομές (πολιτιστικές, γαστρονομικές, θρησκευτικές κτλ), οι οποίες συνδέουν προορισμούς και στους πέντε νομούς.

Τέλος, αναφέροντας την ετερόκλιτη γεωμορφολογική και πολιτιστική φύση της Στερεάς Ελλάδας, έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μίας εθνικής τουριστικής στρατηγικής που θα αποδίδει την ανάλογη σημασία, πέραν από τη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενίσχυση του θρησκευτικού και εναλλακτικού τουρισμού.

Ο κ. Σανίδας, μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με την Υπουργό σημαντικά θέματα που απασχολούν την Περιφέρειά μας, στον τομέα του τουρισμού. Ζήτησα τη στήριξη του κεντρικού κράτους στην προσπάθεια που καταβάλουμε να ενισχύσουμε και να προωθήσουμε τον τουρισμό στη Στερεά Ελλάδα. Σε μία περιοχή με μεγάλες αντιθέσεις, αλλά και πολλούς σημαντικούς προορισμούς, αλλά και σε μία εποχή δύσκολη, λόγω των περιορισμένων οικονομικών, εμείς συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα. Στόχος μας να κάνουμε κάθε γωνιά της Καρδιάς της Ελλάδας επισκέψιμη».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ