Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Χαμός από τη βροχή στη Λιβαδειά! Πλημμύρισαν σπίτια-φωτο,βίντεο


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε τη  Λιβαδειά λίγο μετά τις 8.Η βροχόπτωση ηταν αρκετή για να προκαλέσει δεκάδες προβλήματα.Σύμφωνα με πληροφορίες του permisospress  τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάστηκαν στη λεωφόρο Αθηνών όπου πλημμύρισε η είσοδος πολυκατοικίας και ένα μηχανουργείο.Η Πυροσβεστική Λιβαδειάς δέχθηκε   πάνω από 20 κλήσεις μέσα σε λίγα λεπτά για πλημμυρισμένα σπίτια.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης









Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον 19χρονο τερματοφύλακα Γιώργο Φαλαγγίτη. Ο Γιώργος πέρσυ έκανε σπουδαία χρονιά με τον ΑΟ ΘΗΒΑ και ήταν από τους στυλοβάτες της πορείας του αήττητου νταμπλ
Το Δ.Σ. του Α.Ο ΘΗΒΑ



Διαβάστε Περισσότερα »

Πλημμύρισαν σπίτια στην Λιβαδειά



Σπίτια πλημμύρισαν  στη Λιβαδειά λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Νεότερα σε λίγο

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 25 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17097/10-7-2015 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  15  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.            Έγκριση 4ης Τροποποίησης Προγράμματος Επενδύσεων - Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2015.

2ο.            Έγκριση 6ης Αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.
3ο.            Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.).
4ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 71/2015 απόφασης του Δ.Σ.  της ΔΗΚΕΘ  σχετικά με την τροποποίηση όρων της σύμβασης, Μεσο-Μακροπρόθεσμου δανείου, που έχει συναφθεί μεταξύ της ΔΗΚΕΘ και της Τράπεζας Πειραιώς (απόλυτη πλειοψηφία -θέμα από αναβολή).
5ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 72/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ σχετικά μ την κατάρτιση νέας Σύμβασης ανοιχτού Αλληλόχρεου Λογαριασμού μεταξύ της Επιχείρησης και της Τράπεζας Πειραιώς για την πλήρη εξόφληση της υφιστάμενης  (απόλυτη πλειοψηφία - θέμα από αναβολή).
6ο.            Έγκριση έκθεσης εκτίμησης αξίας ακινήτου και λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά του στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ¨Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας (απόλυτη πλειοψηφία).

7ο.            Λήψη απόφασης για ορισμό μελών επιτροπής εκτίμησης της αξίας ακινήτου στο ρέμα Χρυσορρόα, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας.
8ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 55/2015 απόφασης της Επ. Ποιότητας Ζωής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Εστίας και καθορισμού τριών θέσεων στάθμευσης λεωφορείων επί της οδού Γληνού (απόλυτη πλειοψηφία).

9ο.            Έκφραση εκ νέου γνώμης σχετικά με τη ΜΠΕ αιολικού πάρκου της εταιρείας ΕΛΠΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΕ,  που αφορά τροποποίηση στα έργα οδοποιίας που εξυπηρετούν στην πρόσβαση σ’ αυτό, μετά την έκφραση θετικής γνώμης από το Σ/λιο της Τ.Κ. Μουρικίου (3/2015 απόφαση) και την Επ.Π.Ζωής με την 67/2015 απόφασή της.
10ο.            Αποδοχή της 1ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» με κωδικό  MIS:434215 στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Προγράμματος  «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
11ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 91/2015 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ περί έγκρισης έκδοσης εγγυητικής καλής εκτέλεσης για την υλοποίηση της σύμβασης με τίτλο : «Σύμβαση χορήγησης νερού μεταξύ εταιρίας Παγίων Ε.ΥΔ.Α.Π. και Δ.Ε.Υ.Α.Θ..

12ο.            Λήψη απόφασης για την έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
13ο.            Λήψη απόφασης για την ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αρμοδιότητας του Δήμου Θηβαίων.
14ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης  για την συγκρότηση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο  : «Αποκατάσταση τριών Χ.Α.Δ.Α. Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δ.Θηβαίων».

15ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης  για την συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Κατασκευή ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων».

16ο.            Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. για το έργο : «Bελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».

17ο.            Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον κ. Κατσέλη Δημήτριο του Γεωργίου, κατοίκου Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου Θηβών.

18ο.            Εξέταση αίτησης του κ. Νικολάου Ξυνού για διακοπή μίσθωσης καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά.

19ο.            Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος στη Δημοτική Αγορά.

20ο.            Λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας και Αξιολόγησης Προσφορών για τις δημοπρασίες μισθώσεων-εκμισθώσεων ακινήτων σύμφωνα με το π.δ. 270/81.

21ο.            Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του Δήμου Θηβαίων και  των νομικών προσώπων ΔΟΘ, ΔΗΚΕΘ  & ΔΕΥΑΘ .
22ο.            Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων.
23ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 63/2015 απόφασης Επ.Ποιότ.Ζωής περί μη κοπής δυο πεύκων πλησίον του γηπέδου «Τένις» Ταχίου.

24ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 64/2015 απόφασης Επ.Ποιοτ.Ζωής  περί μη κοπής ενός πεύκου επί της οδού Ιωνίας 18 στη Θήβα.

25ο.            Έγκριση της υπ’ αριθ. 65/2015 απόφασης Επ.Ποιοτ.Ζωής περί διαμόρφωσης ράμπας πεζοδρομίου για την είσοδο – έξοδο σε συνεργείο οχημάτων του Δημητρίου Πόκα επί της οδού Ποτνίων 2 στο Τάχι Θηβών.



                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες προς ανακύκλωση



Ο Δήμος Θηβαίων, σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες προς ανακύκλωση, υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων ότι αυτές πρέπει να τοποθετούνται :

1)    ΜΟΝΟ στους ΜΠΛΕ κάδους, ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΕΣ και ΔΕΜΕΝΕΣ
2)     Αν οι κάδοι είναι γεμάτοι να τοποθετούνται συμπιεσμένες και δεμένες δίπλα στον μπλε κάδο.
3)    Η αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης σε όλη την πόλη πραγματοποιείται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από ώρα 6:00 έως και 9:30. Στο κέντρο πραγματοποιείται κάθε Τρίτη-Τετάρτη και Πέμπτη τις ίδιες ώρες. Αν έχει παρέλθει η ώρα ή η μέρα οι χάρτινες συσκευασίες πρέπει να κρατούνται σε χώρο του καταστήματος μέχρι την επόμενη μέρα και ώρα αποκομιδής.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων (υπ' αρ. 379/2014 απόφαση Δ.Σ.), παράγραφος 2 του άρθρου 6, η εναπόθεση ασυμπίεστων αποβλήτων συσκευασίας (χαρτοκιβώτιας, ξυλοκιβώτια κλπ) από καταστήματα, γραφεία κα. επισύρει διοικητικό πρόστιμο 500,00 ευρώ, σε περίπτωση παράβασης.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια του Δήμου Θηβαίων για μείωση του όγκου απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ 8:00μμ στην πλατεία της Θήβας


Αγώνας τώρα για να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού!

Να πούμε ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο!

Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Ακούστε τη φωνή του ΠΑΜΕ

Το αδηφάγο κεφάλαιο μας θέλει να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.

Μας θέλει γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους.

Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα συνεχόμενα μνημόνια.

Αυτούς τους νόμους και αυτά τα συμφέροντα υπηρετούν οι κυβερνήσεις τους!

Αρκετά ματώσαμε - αρκετά πληρώσαμε!

Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία τους, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους, πότε με κάλπικα δημοψηφίσματα πότε με τις ωμές απειλές τους.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί

Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.

Κανένας μόνος του - Κανένας ανοργάνωτος!

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δεν δεχόμαστε

    Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
    Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
    Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια

Οι ζώες μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:

    Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό
    Κάλυψη όλων των απωλειών
    Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
    Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
    Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων
Οργανώνουμε την απάντηση μας!

Ενισχύουμε τη δύναμη μας!
Nα απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control. Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητά μας με βάση τα ενιαία αιτήματά μας ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο εργασίας. Ενιαία πάλη παντού. Οργάνωση παντού με αγωνιστές μπροστά στα σωματεία μας, στις λαϊκές επιτροπές, να ενισχυθεί παντού η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα και παντού σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα!
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά και προκλητικά τους εργαζόμενους όταν αναφέρει πως τα μέτρα θα βασίζονται στην "κοινωνική δικαιοσύνη", ότι δήθεν "μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα". Κανείς να μη τσιμπήσει σε αυτό το παραμύθι. Το νέο μνημόνιο φέρνει νέα άγρια μέτρα στο εισόδημα, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, νέα φοροεπιδρομή.
Οι εργαζόμενοι έχουμε τα δικά μας συνθήματα!
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δεν επιτρέπεται να γίνει «ουρά» των διαφόρων επιλογών που πτωχεύουν το λαό! Να απορρίψει τους μονόδρομους των μνημονίων διαρκείας των ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ που υιοθετούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας αλλά και η ΓΣΕΕ σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους  βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν βάζουμε τα συνθήματα και τους αγώνες μας κάτω από ξένες σημαίες. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα, τις ίδιες ανάγκες, τους ίδιους καημούς και δυσκολίες με τους εκμεταλλευτές μας.

Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!

Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
Η ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο των μονοπωλίων είναι ο δικός μας δρόμος. Ο «μονόδρομος» της ΕΕ αποδεικνύεται καταστροφικός, επιζήμιος για τα εργατικά-λαικά συμφέροντα. Η ΕΕ δεν αλλάζει, δε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας για το μεγάλο κεφάλαιο και νεκροταφείο εργατικών-λαικών δικαιωμάτων για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
Εμείς έχουμε τη δύναμη!

Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε μνημόνια και βάρβαρα μέτρα!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις.

Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Προβοκάτσια η δήλωση Γώγου λέει ο Ντασιώτης. Δεν παραιτούμαι (video)



Δεν παραιτείται από τη θέση του Δημάρχου απαντά ξεκάθαρα προς τον Δήμαρχο Ελάτειας Αμιφίκλειας και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης χαρακτηρίζοντας προβοκατόρικη της στάση τους.

Όπως κατηγορηματικά υποστήριξε οτι υπογράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο εν όψει του δημοψηφίσματος δεν προέτρεψε κανένα πολίτη να ψηφίσει ΝΑΙ αλλά να στηρίξει την ευρωπαική προοπτική της χώρας.


Προβοκάτσια χαρακτηρίζει τη Δήλωση Γώγου ο... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

Με εισήγηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άνοιξε η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έτυχε θερμής υποδοχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δεν πήραμε εντολή για έξοδο από το ευρώ»

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του έκανε περιγραφή της κατάστασης των τελευταίων ημερών και αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.

«Εδώ κινδυνεύει να ανατιναχτεί το κράτος δεν μιλάμε για Grexit, αλλά για άτακτη χρεοκοπία με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», κατέληξε.

Σε δραματικούς τόνους συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Από το βήμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε πως «πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θέλουμε να κυβερνήσουμε και ποια θέλουμε να είναι η θέση μας στην Ευρώπη».

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από την πλευρά του ανέφερε: «Το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων εξέφραζε σήμερα κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι βελτιωμένες σε σχέση με άλλες του παρελθόντος, ενώ αναγνώρισε και την ύπαρξη δυσκολιών.

Η ίδια πηγή σημείωνε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι προβλέπεται σταδιακή εφαρμογή των μέτρων που θα ληφθούν, ενώ ως ιδιαίτερα θετική προοπτική εκτιμάται ότι θα έχει η συζήτηση για το θέμα του χρέους, κάνοντας λόγο για «καλύτερο πακέτο για το χρέος».

Αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Με δεδομένο ότι στο παρασκήνιο καταγράφονται πολλές αντιδράσεις μπροστά στις απαιτήσεις των εταίρων, συνεδριάζουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ενδεικτική, αλλά αναμενόμενη του αμήχανου κλίματος, ήταν η διαφωνία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως το εν λόγω σχέδιο δεν δίνει προοπτική διεξόδου για λύση. 

Οι θέσεις του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας είναι γνωστές, ωστόσο συνομιλητές του διαβεβαιώνουν ότι δεν είναι στις προθέσεις του να καταψηφίσει. Αντιθέτως, όπως εξηγούν στο iefimerida.gr, «δεν αποκλείεται να περάσει το πακέτο και τον Σεπτέμβριο να πάμε σε εκλογές».

Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς δηλώσεις, ωστόσο τη δική τους τοποθέτηση έκαναν οι κύριοι Βούτσης και Ξυδάκης. «Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά», δήλωσε κατά την είσοδό του ο Νίκος Βούτσης. «Θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία. Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Εύβοια


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής και σωρείας κλοπών από οικίες σε περιοχές της Εύβοιας

Συνελήφθησαν (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία, καθώς επίσης (6) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις -12.000- ευρώ

Κατασχέθηκαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 

 
Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής, καθώς επίσης και σωρείας κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Οι συλλήψεις των τεσσάρων (4) μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 32, 24, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκαν προχθές (08-07-2015) το πρωί στην περιοχή της Ριτσώνας Δροσιάς Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με την συνδρομή αστυνομικών της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας.

Η σύλληψη του πέμπτου μέλους, ηλικίας 17 ετών, πραγματοποιήθηκε χθες (09-07-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και - κατά περίπτωση - για διάπραξη ληστείας και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν προχθές το πρωί στη Ριτσώνα να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και επιστάμενων αναζητήσεων των αστυνομικών δυνάμεων, μετά από απόπειρα διάπραξης κλοπής σε οικία στην περιοχή Μπουρνώντας Δροσιάς Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ακολούθως η εμπλοκή στην παράνομη δράση της εγκληματικής σπείρας του 17χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι διότι την 05-06-2015 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν δυνάμει διατάξεων του κ. Ανακριτή Θηβών και Αποφάσεων του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λιβαδειάς.

Όπως διακριβώθηκε, δύο από τους συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 24χρονος και ο 17χρονος, διέπραξαν προχθές, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ληστεία σε βάρος 58χρονου ημεδαπού, οδηγού ταξί, σε περιοχή του Ασπρόπυργου Αττικής.

Ειδικότερα, οι δράστες αφαίρεσαν από τον 58χρονο το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ, όπως επίσης και το προαναφερόμενο όχημα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο προχθές το απόγευμα πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού Θηβών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις συλληφθέντες (24χρονος, 21χρονος και 18χρονος), είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από οικίες.

Στη σπείρα εντάχθηκαν στην συνέχεια ο 32χρονος, μετά την αποφυλάκιση του την 29-06-2015 από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου ήταν έγκλειστος εκτίοντας ποινή φυλάκισης για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, όπως επίσης και ο 17χρονος, μετά την διαφυγή του από το προαναφερόμενο Ίδρυμα Ανηλίκων.

Πιο αναλυτικά τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 08-05 έως και 08-07-2015 ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, σε τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, από οικίες σε περιοχές της Δροσιάς Ευβοίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας (Λουκίσια, Μύτικας και Έξω Παναγίτσα), ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (12.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν:

•    το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις δράστες κατά τον εντοπισμό και την σύλληψή τους,
•    το Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο αφαιρέθηκε κατά την διάπραξη της ληστείας σε βάρος του 58χρονου,
•    διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, πένσα, κόφτης, καλέμι κ.λ.π.), τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου,
•    τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών. 

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας, ενώ ο 17χρονος θα οδηγηθεί σήμερα ομοίως στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι συλλήψεις σε Βοιωτία,Εύβοια για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Οι συλλήψεις των ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας, ενώ κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία
Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά έξι (6) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής (09-07-2015) ημέρας, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το πρωί ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στη τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη τέταρτη περίπτωση, συνελήφθησαν χθες το βράδυ ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, καθώς επίσης και μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Τέλος στην πέμπτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ ημεδαπός σε περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης. 

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Ποιο είναι το σοβαρό λάθος για την υγεία σας που κάνετε στην τουαλέτα κάθε μέρα!

 Οι περισσότεροι άνθρωποι τραβούν το καζανάκι της τουαλέτας με ανοιχτό το καπάκι της λεκάνης.

Πρόκειται όμως για μια κίνηση που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Ο λόγος είναι ότι διασπείρονται στον αέρα παθογόνα μικρόβια που μπορεί να μεταδοθούν σε άλλους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Μαρκ Γουϊλκοξ, κλινικός διευθυντής Μικροβιολογίας στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ληντς, εξήγησε πως όταν το καπάκι είναι ανοιχτό και τραβήξουμε το καζανάκι, σηκώνεται ένα νέφος βακτηρίων που εγκαθίσταται στις παρακείμενες επιφάνειες.

Αυτό προέκυψε από μελέτη που πραγματοποίησε με συναδέλφους του και δημοσιεύτηκε στην «Διεθνή Επιθεώρηση Νοσοκομειακών Λοιμώξεων» (IJHI).

Η μελέτη έγινε με αποστειρωμένες λεκάνες, στις οποίες τοποθέτησαν κόπρανα μολυσμένα με ένα επικίνδυνο ενδονοσοκομειακό βακτήριο, το κλωστρίδιο difficile, που αποτελεί αιτία πολύ σοβαρής διάρροιας.

Οι επιστήμονες τράβηξαν το καζανάκι με τα καπάκια των λεκανών ανοιχτά και διαπίστωσαν ότι το κλωστρίδιο εκτοξευόταν 25 εκατοστά πάνω από το κάθισμα των λεκανών και εν συνεχεία έπεφτε στις γύρω επιφάνειες.

Το χειρότερο είναι πως 90 λεπτά αργότερα εξακολουθούσε να υπάρχει γύρω από τις λεκάνες - στο πάτωμα, στον παρακείμενο νιπτήρα και στις ίδιες τις λεκάνες.

Όταν οι επιστήμονες επανέλαβαν το πείραμα με κλειστά τα καπάκια, δεν εντοπίστηκε ίχνος του βακτηρίου στις γύρω περιοχές, με εξαίρεση τα ίδια τα καπάκια.

Οι επιστήμονες προχώρησαν την έρευνά τους ένα βήμα παραπέρα, χρωματίζοντας το νερό στη λεκάνη με μια ειδική βαφή, κλείνοντας το καπάκι και τραβώντας το καζανάκι. Όπως ανακάλυψαν, με κάθε τράβηγμα, στο εσωτερικό του καπακιού εκτοξεύονταν έως 50 σταγόνες βαμμένου νερού.

Πολλοί άνθρωποι δεν κλείνουν ποτέ το καπάκι της λεκάνης -ούτε στο σπίτι ούτε στον χώρο εργασίας τους- και προφανώς δεν είναι μόνο το κλωστρίδιο που μπορεί να εξαπλωθεί στους γύρω χώρους.

Ο πιο ασφαλής τρόπος χρήσης είναι να κλείνετε το καπάκι και μετά να τραβάτε το καζανάκι. Και φυσικά να μην βγαίνετε ποτέ από την τουαλέτα εάν δεν πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ά. Δημητρίου: «Δεν θέλω εγχώρια, προτιμώ ελληνικά»


Τις πολιτικές εξελίξεις κλήθηκε να σχολιάσει η Άντζελα Δημητρίου σε τηλεοπτική συνέντευξή της. H Lady πήρε θέση ζητώντας εμπάργκο στους dj's από το εξωτερικό που έρχονται στη Μύκονο.

Επιπλέον δήλωσε πως αρνείται να της στερήσουν τα ελληνικά προϊόντα και πως δεν γουστάρει τα... εγχώρια:

«Δεν γουστάρω τα ξένα προϊόντα. Εγώ προτιμώ τα ελληνικά. Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το λάδι μου εμένα, το ελληνικό. Δεν γουστάρω να πάρω εγχώριο, δεν θέλω να πάρω το κρέας το εγχώριο, θέλω να πάρω το ελληνικό, το δικό μου, από το χωριό μου», είπε η τραγουδίστρια στην εκπομπή «Μία».

Μπερδευτήκατε; Κι εμείς!
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση

Με το πακέτο μέτρων που κατέθεσε η κυβέρνηση προς τους εταίρους ζητάει να κλείσει συμφωνία-μαμούθ.

Η κυβέρνηση ζητά 46 δισ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση των δανείων ως τα μέσα του 2018 αλλά και 7,5 δισ. ευρώ που κατέβαλε για να καλύψει τις υποχρεώσεις των τελευταίων μηνών.

Συγκεκριμένα η πρόταση της Ελλάδας περιλαμβάνει τα εξής:

1. Πρωτογενή πλεονάσματα

    2015: 1%
    2016: 2%
    2017: 3%
    2018: 3,5%

Επανεξέταση στόχων με βάση τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις

2. ΦΠΑ

Από 1/7/2015

    Έσοδα: 1% ΑΕΠ
    23%: εστίαση
    13%: βασικά τρόφιμα, ενέργεια, νερό, ξενοδοχεία
    6%: φάρμακα, βιβλία, θέατρα
    Κατάργηση εξαιρέσεων- αύξηση φόρου στην ασφάλιση
    Κατάργηση ειδικού καθεστώτος στα πλούσια νησιά εκτός από τα ακριτικά- Ολοκλήρωση στο τέλος 2016 με στοχευμένα μέτρα για τους αδύναμους
    Νέοι συντελεστές για ξενοδοχεία- νησιά από Οκτώβριο
    Επανεξέταση συντελεστών στο τέλος 2016 σε συνάρτηση με απόδοση μέτρων για τη φοροδιαφυγή

3. Φορολογία

    Αυστηρότερος ορισμός για αγρότες- Σταδιακή κατάργηση ειδικής φορολογικής μεταχείρισης ως το 2017
    Αύξηση έκτακτης εισφοράς- Ενσωμάτωση στη φορολογική κλίμακα το 2016
    Αλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών
    Αύξηση φόρου στις επιχειρήσεις στο 28%
    Αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% για επιχειρήσεις και σταδιακή αύξηση για ελεύθερους επαγγελματίες ως το 2017
    Κατάργηση επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο και μείωση κατά 50% της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης
    Αναπροσαρμογή συντελεστών ΕΝΦΙΑ μαζί με αναπροσαρμογή Τιμών Ζώνης- Αναπροσαρμογή και τεκμηρίου διαβίωσης
    Κατάργηση ειδικής μεταχείρισης για αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις
    Αλλαγές στη νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή
    Αύξηση φόρου στο τονάζ και σταδιακή κατάργηση φορολογικών προνομίων εφοπλιστών
    Φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις- Τηλεοπτικές άδειες
    Αύξηση φόρου πολυτελείας στο 13% και επέκταση στα σκάφη αναψυχής άνω των 5 μέτρων
    Φόρος στον ηλεκτρονικό τζόγο
    Έσοδα από νέες άδειες κινητής τηλεφωνίας

Εάν αποκλίνουν οι δημοσιονομικοί στόχοι:

        Αύξηση φόρου στο εισόδημα από ακίνητα: 15% αντί 11% ως 12.000 ευρώ και 35% αντί 33% για πάνω από 12.000 ευρώ (200 εκατ. ευρώ)
        Αύξηση φόρου στις επιχειρήσεις στο 29% (130 εκατ. ευρώ)

4. Αμυντικές δαπάνες

    Μείωση 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 200 εκατ. ευρώ το 2016
    Μείωση προσωπικού και προμηθειών

5. Συντάξεις

    Πλήρης εφαρμογή νόμου 2010 για κύριες συντάξεις
    Πλήρης εφαρμογή ή αντικατάσταση/προσαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά και στα εφάπαξ με μεταρρύθμιση Οκτωβρίου (Αναλογιστικές μελέτες)- Νέα βήματα για βελτίωση συστήματος

Από 1/7 σταδιακά μέτρα για πρόωρες συντάξεις (450- 900 εκατ. ευρώ για το 2015- 1,8 δις ευρώ σε ετήσια βάση):

        Όλοι στα 67 ως το 2022- στα 60 με 40 έτη εργασίας
        Προστασία σε Βαρέα και μητέρες ανάπηρων ανηλίκων
        Ποινή 16% για πρόωρες αποχωρήσεις
    Ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών ταμείων- Από 1/1/2015 έσοδα μόνο από εισφορές
    Αύξηση ελάχιστης σύνταξης ΟΓΑ για ανασφάλιστους
    Σταδιακή κατάργηση ΕΚΑΣ  ως το τέλος του 2019- Άμεση νομοθέτηση και έναρξη στο 20% των «υψηλών» συνταξιούχων από Μάρτιο 2016- Συμφωνία του ρυθμού κατάργησης με τους δανειστές
    Μόνο βασική σύνταξη για όσους αποχωρούν μετά από τις 30/6 και υπόλοιπο στα 67 έτη
    Αύξηση εισφορών υγείας στο 6%- επέκταση και στις επικουρικές
    Σταδιακή κατάργηση εξαιρέσεων και εναρμόνιση εισφορών με τα ισχύοντα στο ΙΚΑ

Από 1/1/2016:

        Στενότερη σύνδεση εισφορών- παροχών
        Εισφορές με βάση πραγματικό εισόδημα για αυταπασχολούμενους
        Κατάργηση ΦΥΤ και μείωση παροχών ή αύξηση εισφορών
        Αύξηση εισφορών ΟΓΑ ή συγχώνευση με άλλο ταμείο
        Λειτουργική ενοποίηση όλων των ταμείων ως το τέλος 2016- πλήρης ενοποίηση το 2017
        «Τράμπες» μεταξύ φτωχών και πλούσιων ταμείων
    Νομοθεσία για δημοσιονομική αντιμετώπιση αποφάσεων ΣτΕ
    Αναθεώρηση συστήματος κοινωνικής πρόνοιας
    Αντικατάσταση μέτρων με συμφωνία θεσμών

6. Δημόσιο

    Εφαρμογή νέου Ενιαίου Μισθολογίου με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο (εσωτερικές αλλαγές στα κλιμάκια- σύνδεση αποδοχών με απόδοση και θέση ευθύνης)
    Εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων ως το τέλος Νοεμβρίου
    Εναρμόνιση επιδομάτων, οδοιπορικών, εκτός έδρας με ευρωπαϊκές πρακτικές
    Μείωση μισθολογικού κόστους ως % ΑΕΠ ως το 2019
    Πρόσληψη managers και αξιολόγηση όλου του προσωπικού
    Εισαγωγή νέου πλαισίου κινητικότητας το τέταρτο τρίμηνο του 2015 (περιγραφή θέσης- on line βάση δεδομένων για κενά)
    Σε συνεργασία με ΟΟΣΑ ενίσχυση ελέγχων σε δημόσιες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ

7. Φορολογική Διοίκηση

    Αυτόνομη ΓΓΔΕ και ενσωμάτωση του ΣΔΟΕ
    Κατάργηση ορίου 25% για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων
    Μείωση ορίου 1.500 ευρώ για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων

Ρύθμιση οφειλών:

     «έξοδος» όσων δεν πληρώνουν τρέχουσες υποχρεώσεις
     Μείωση δόσεων για όσους έχουν δυνατότητα πληρωμής
    Εφαρμογή επιτοκίων αγοράς
    Μέτρα για φοροδιαφυγή- λαθρεμπόριο (έλεγχοι λογαριασμών, αμνηστία, ΦΠΑ κ.λ.π.)

8. Τράπεζες

    Αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο
    Διαχωρισμός στρατηγικών κακοπληρωτών
    Ολιστική στρατηγική για κόκκινα δάνεια

9. Εργασιακό

Νέο πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων το τέταρτο τρίμηνο 2015 με βάση βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές σε συνεργασία με ILO

10. Αγορές

    Εφαρμογή συστάσεων ΟΟΣΑ εκτός από φαρμακευτικά προϊόντα
    Άνοιγμα επαγγέλματος για μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους
    Εφαρμογή μεταρρύθμισης στην αγορά αερίου
    Μη αναστρέψιμα βήματα για ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ ή εναλλακτικό σχήμα ως τον Οκτώβριο με ισοδύναμα αποτελέσματα
    Τιμολόγια ΔΕΗ με βάση το κόστος

11. Αποκρατικοποιήσεις

    Ολοκλήρωση ενεργειών για περιφερειακά αεροδρόμια, ΤΡΕΝΟΣΕ, Εγνατία, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Ελληνικό
    Μεταβίβαση ποσοστού ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ



Διαβάστε Περισσότερα »

Mε 5 αιτήματα η δήμαρχος Λεβαδέων στον Υπουργό Πολιτισμού

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου συναντήθηκε την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Ξυδάκη τον οποίο ενημέρωσε για μια σειρά θεμάτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αφορούν στην ανάγκη έναρξης εργασιών αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων, αλλά και την υλοποίηση δράσεων για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Αναπληρωτή Υπουργού τα πέντε βασικά σημεία στα οποία ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμεί την άμεση παρέμβαση και τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
1. έναρξη των εργασιών επισκευής του Μεσαιωνικού Κάστρου Λιβαδειάς σε συνεργασία με την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
2. την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014 -2020 των Μύλων Παπαϊωάννου για την κατασκευή Μουσείου Υδροκίνησης στη Λιβαδειά
3. την αποκατάσταση ταφικών μνημείων στη Λιβαδειά (νεκροταφείο Αγίας Παρασκευής)
4. την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για πρόδρομες ανασκαφικές εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο Χαιρωνείας και
5. τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου με τον καθορισμό περιπατητικών διαδρομών για τη σύνδεση των αρχαιολογικών – ιστορικών μνημείων της πόλης της Λιβαδειάς (Προφήτης Ηλίας – Αρχαιολογικός χώρος Ναού Διός Βασιλέως – Τρίχινο Γεφύρι – Μεσαιωνικό Κάστρο Λιβαδειάς – Τζαμί του Γαζή Ομέρ – Μύλοι Παπαϊωάννου).
Στη συνέχεια η Δήμαρχος Λεβαδέων με τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιάννη Σταθά συναντήθηκαν με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Γιάννη Θεωνά, τον Υποδιοικητή κ. Διονύση Καλαματιανό και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το αίτημα λειτουργίας ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά.  Η διοίκηση του ΙΚΑ  δεσμεύτηκε ότι εντός του επόμενου 10ημέρου το ΙΚΑ Λιβαδειάς θα δέχεται αιτήσεις ενδιαφερομένων και ο έλεγχος θα γίνεται από την Επιτροπή στη Λιβαδειά, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες με μετακίνηση στο ΚΕΠΑ Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις στα ηπειρωτικά

Στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρες βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες στη Μακεδονία-Θράκη. Ανεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Μικρή πτώση θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.



Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά που πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες, βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 32 και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρου όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά,  βελτίωση το βραδύ.
άνεμοι: μεταβλητού 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και
τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια από βόρειες διευθύνσεις 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 18 έως 35 και κατά τόπους στα νότια 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες, στα νότια αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: άπω 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινες ώρες, βελτίωση το βράδυ
άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ