Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Καύσωνας την Τρίτη: Μια ανάσα από τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη με πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.



Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωορολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 37 και στη Μακεδονία κατά τόπους έως 38 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 38 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα στα βόρεια τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 37 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίθετος με τα φορολογικά μέτρα για τους αγρότες ο Μπασιάκος

Σε συνέχεια της συνάντησης της 16ης Ιουλίου 2015 των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που προέρχονται από τους αγροτικούς νομούς της χώρας, υπό τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συνεδρίασαν σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και πρώην Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Τομεάρχης Αγροτικού κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και οι πρώην Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης κ.κ. Γεώργιος Καρασμάνης, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Αν. Γραμματέας της ΚΟ κ. Δημήτριος Κυριαζίδης και στελέχη του κόμματος. 
Μετά το πέρας της συνάντησης εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τα τελευταία χρόνια, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας, μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε:
1.    Την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών.
2.    Τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ.
3.    Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Αντ’ αυτών νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων.
Τα πρόσθετα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με τους εταίρους και που αφορούν κυρίως την κατακόρυφη αύξηση της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος, την περαιτέρω φορολόγηση επιδοτήσεων και ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής (κατάργηση επιστροφής ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αύξηση του τιμολογίου ρεύματος) θα αποτελέσουν «ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο», όπως χαρακτηριστικά, πριν από λίγες μέρες (30-6-2015), δήλωνε ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.
Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να συνεκτιμήσει τις επιβαρύνσεις, που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και να αναθεωρήσει πλήρως την φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο».


Διαβάστε Περισσότερα »

Οπισθεν από Μαξίμου: Δεν καταθέτει τώρα τη ρύθμιση για τους αγρότες



Χωρίς τις ρυθμίσεις για αγρότες και πρόωρες συντάξεις κατατίθεται τελικά το πολυνομοσχέδιο την Τετάρτη.
 Δυο καυτά θέματα, αυτό της φορολογίας των αγροτών που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, καθώς και η ρύθμιση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν θα περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο της Τετάρτης.

Οπως ξεκαθαρίζει ενηρωτικό σημείωμα της κυβέρνησης «στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών»

Τι θα περιέχει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την κυβέρνηση:

- Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, με την οποία επικοινώνησε το thetoc, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις πρόωρες συντάξεις δεν ήταν προαπαιτούμενα από τους δανειστές σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.
Απειλούσε να καταψηφίσει η αντιπολίτευση

 Η ρυθμίσεις για τους αγρότες προκάλεσαν θύελλα και στο εσωτερικό της ΝΔ με πολλούς βουλευτές, τουλάχιστον 15, προερχόμενους από την επαρχία να μιλούν για μνημόνιο στον αγροτικό τομέα και να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.

Την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ των μέτρων που αφορούν τουςαγρότες προανήγγειλε ο εισηγητής του ΚΤΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννης Δριβελέγκας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο μετά από έξι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Τομέα, τον διαλύουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψει».

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με την ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές, ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και η ΚΟ του κόμματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ! Λουτρό αίματος στην Τουρκία! 27 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες! (ΒΙΝΤΕΟ)


Λουτρό αίματος στην Τουρκία! 27 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες! (VIDEO)
Τη στιγμή της έκρηξης στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, κατέγραψε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Milliyet.

Οι πρώτες ενδείξεις που προκύπτουν από την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα παραπέμπουν σε έργο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι.

"Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε στο Ρόιτερς ο ένας αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η επίθεση σημειώθηκε στον κήπο ενός πολιτιστικού κέντρου στην καρδιά αυτής της πόλης που βρίσκεται απέναντι από τη συριακή πόλη Κομπάνι απ' όπου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκδιώχθηκαν στα τέλη Ιουνίου από τις κουρδικές δυνάμεις έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις.

Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανστρατιά για την ανακήρυξη των Δελφών σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021


Κοινή Προσπάθεια για την ανακήρυξη των Δελφών σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Σύσταση Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία της υποψηφιότητας
Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα των Δελφών για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Ένας θεσμός, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, έπειτα από πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, και από κοινού Δήμος Δελφών και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου αυτός να φιλοξενηθεί το 2021 στην «Καρδιά της Ελλάδας».

Οι Δελφοί, αναμφισβήτητα αποτελούν ένα πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας.  Με σπουδαία αρχαιολογική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, διεθνούς αναγνώρισης, πληρούν σαφώς τις ιστορικές και πολιτιστικές προϋποθέσεις για να ανακηρυχτούν επάξια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Με συντονισμένες ενέργειες και με τη σύσταση μίας κοινής ομάδας εργασίας του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, επιχειρείται να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εν λόγω υποψηφιότητα που θα καταστήσει τον «Ομφαλό της Γης», την ισόβια αυτή κοιτίδα πολιτισμού, κέντρο της Ευρώπης, αλλά και θα συντελέσει αποτελεσματικά και έμπρακτα στην περαιτέρω ανάπτυξή της περιοχής, μιας και η νικήτρια πόλη λαμβάνει ένα σπουδαίο χρηματικό βραβείο.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα στιγμές, εμείς οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να σχεδιάζουμε το μέλλον, με αφετηρία τον σπουδαίο πολιτισμό της χώρας μας. Εμμένοντας στη συνεργασία μεταξύ Α’ και Β’ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία μπορεί να αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, η Περιφερειακή Αρχή συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις τον Δήμο Δελφών, με τη βεβαιότητα ότι η ήδη υφιστάμενη θέση που κατέχει στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας, θα τον οδηγήσουν στην κατάκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρωινή "επίσκεψη" ληστών στο Βαθύ Αυλίδας


Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) δραστών, για ληστεία σε βάρος ημεδαπής στην οικία της, στην περιοχή Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών (3) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (20-07-2015) πρωινές ώρες, εισήλθαν σε οικία 58χρονης ημεδαπής στην περιοχή Βαθύ Αυλίδας Ευβοίας και αφού την ακινητοποίησαν και την δέσμευσαν, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα τιμαλφή και προσωπικά της έγγραφα.

Την προανάκριση, για την συγκεκριμένη υπόθεση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στη Βοιωτία


Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστώντας την προσοχή στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται:

- στην Περιφέρεια Αττικής
- στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
- στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος)
- στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για θέματα αγροτικών γιατρών

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου απέστειλε επιστολή προς τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου με την οποία του γνωστοποιεί ότι κατόπιν ενημέρωσής της, από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Χαιρώνειας, Αγίου Βλασίου, Θουρίου, Ακοντίου, Προσηλίου, Ρωμαίκου, Παρορίου, Βασιλικών, Ανθοχωρίου και Προφήτη Ηλία, θα υπάρξει πρόβλημα με την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους, καθώς οι αγροτικοί γιατροί που εξυπηρετούν τις περιοχές αυτές θα πάψουν να τις επισκέπτονται μετά το τέλος του καλοκαιριού. 
Με την επιστολή της, η Δήμαρχος Λεβαδέων ζητά την άμεση ανταπόκριση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ για την επίλυση του προβλήματος με την τοποθέτηση του απαραίτητου αριθμού αγροτικών γιατρών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων των περιοχών αυτών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκατάσταση Σταθμού Μέτρησης ακτινοβολίας στο Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων

Στα πλαίσια της αναβάθμισης της Ποιότητας Ζωής των Δημοτών, καθώς και της προστασίας του Περιβάλλοντος, τοποθετήθηκε σήμερα στην ταράτσα του Δημαρχείου μόνιμος σταθμός μέτρησης Ακτινοβολίας.
Η τοποθέτηση έγινε κατόπιν της συμμετοχής του Δήμου μας σε πρόγραμμα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και αφορά το «Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας».
Η ανάδοχος εταιρία SPACE HELLAS Α.Ε. σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τοποθέτησε το Σταθμό Μέτρησης ο οποίος θα καταγράφει:
• Ακτινοβολία από κεραίες κινητών τηλεφώνων
• Από πομπούς Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου και
• Από άλλες πηγές εκπομπής
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα διατίθενται από τον Οκτώβριο σε σχετικό διαδικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί και θα αναφέρονται αναλυτικά στον κάθε σταθμό εκπομπής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς


«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»

            Με την υπ’ αριθ.163/20-7-2015 Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και  λαμβανομένου υπόψη τον από 20/7/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Τρίτη   ,21/7/2015  ,  απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 20ης Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα   έως και την 12η βραδινή της 21ης  Ιουλίου,  ημέρα Τρίτη ,  στις  ακόλουθες περιοχές:

ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι

2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς

3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό

4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκαλάδες

5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας

6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

1.    Δάσος Μοσχοποδίου

2.    Δάσος Αγίας Τριάδας

3.    Δάσος Κιθαιρώνα

ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

1.    Δάσος Δερβενοχωρίων

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού

Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.






Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θήβα-Nα απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό

Nα απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό

Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 8:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Θήβας

Η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική απάντηση ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που έχει και την πλήρη στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ.
Να απαντήσουμε στο νέο σφαγιασμό!
Τα μέτρα αυτά θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και θα ενισχύσουν παραπέρα τη φτωχοποίηση της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και των παιδιών τους.
Κανείς δεν μένει εκτός της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των πολιτικών δυνάμεων που τους υπηρετούν. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει την καπιταλιστική ανάκαμψη, τη θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Να βάλουμε τέρμα στον εφιάλτη της εξαθλίωσης!
Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους. Έχουμε τη δύναμη, με τη μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους, να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.
Να μη μείνει η επίθεση αναπάντητη!
Εδώ και τώρα να αποκρούσουμε την επίθεση σε κάθε εργοστάσιο και χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να ισχυροποιήσουν την κοινή δράση, τον αγώνα τους, να αντιπαρατεθούμε στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα.



Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλοκαιρινό Live στην Ελλοπία


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ισχύει από σήμερα στις τραπεζικές συναλλαγές




Μετά από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, οι τράπεζες ανοίγουν και πάλι από σήμερα, με βελτίωση των όρων για τις συναλλαγές στο εσωτερικό και "θωράκισή" τους όσον αφορά την εξαγωγή χρήματος στο εξωτερικό. Όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, προβλέπεται σωρευτική ανάληψη του 60ευρου, αλλά και περιορισμοί στη μεταφορά μετρητών σε ευρώ ή άλλο νόμισμα στο εξωτερικό με πράξη του Διοικητή της ΤτΕ, χωρίς να αποκλείεται, όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, το ανώτατο επιτρεπτό όριο των 10.000 ευρώ σήμερα να μειωθεί ακόμη και στα 1.000 ευρώ αν κριθεί απαραίτητο.

Η ελεύθερη πρόσβαση στις θυρίδες από σήμερα, για την οποία είχε ενημερώσει ήδη το Capital.gr, συνιστάται να γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με την τράπεζα του κατόχου προκειμένου να αποφεύγεται περιττή ταλαιπωρία. Η Eurobank δίνει τη δυνατότητα σε όποιον πελάτη της – κάτοχο θυρίδας θέλει να κλείνει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 4849630 προκειμένου να μην έχει αναμονή. Αντίστοιχα, όσοι έχουν θυρίδα στην Alpha Bank, θα πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 210 326 6899 από τις 8.00 έως τις 20.00.

Υπενθυμίζεται ότι με τη λήξη της τραπεζικής αργίας παρατείνονται έως και την τρίτη εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της (δηλ. έως και την Τετάρτη 22/7)οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στις Εφορίες.

Αναλυτικά από σήμερα στις τράπεζες ισχύουν/απαγορεύονται  τα εξής:

Για τις αναλήψεις μετρητών

- Το ημερήσιο όριο ανάληψης από το ΑΤΜ παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά μετρητά που δεν αναλήφθηκαν κάποια ημέρα ή ημέρες μπορούν να αναληφθούν σωρευτικά έως του ποσού των 420 ανά εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι σωρευτικά δίνεται η δυνατότητα μηνιαίας ανάληψης 1.800 ευρώ.

- Η απαγόρευση ανάληψης μετρητών εφαρμόζεται και σε κάθε άλλη πληρωμή μετρητών από τις τράπεζες, ανεξαρτήτως νομίσματος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των εισπράξεων επιταγών και των πληρωμών βάσει εγγυητικών επιστολών, οι οποίες κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό.

- Επίσης, απαγορεύονται οι αναλήψεις μετρητών με χρήση πιστωτικών και προπληρωμένων καρτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

- Η μεταφορά κεφαλαίων ή μετρητών στο εξωτερικό, με κάθε τρόπο, απαγορεύεται, περιλαμβανομένης της εντολής μεταφοράς κεφαλαίων σε λογαριασμούς που τηρούνται σε πιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν και λειτουργούν στο εξωτερικό, καθώς και της μεταφοράς κεφαλαίων με τη χρήση πιστωτικών, προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών για διασυνοριακές πληρωμές.

- Ωστόσο, επιτρέπεται η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στο εξωτερικό για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών χωρίς μετρητά έως το ανώτατο όριο που ορίζεται ανά πιστωτικό ίδρυμα με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για τους λογαριασμούς καταθέσεων/όψεως

- Απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί, να προστίθενται συνδικαιούχοι στους ήδη υφιστάμενους και να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.

- Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμών αποκλειστικά για τις ακόλουθες συναλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως και με την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός μέσω του οποίου αυτές μπορούν να διενεργηθούν:

- Η πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού,

-  Η πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς το ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,

- Η καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων,

- Η εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring),

- Η εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων,

- Η εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας,

- Η κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

- Το άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη,

- Η πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον 10.000 ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα,

- Η αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως,

- Κάθε άλλη περίπτωση, κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Για δάνεια – προθεσμιακές καταθέσεις

- Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα, με εξαίρεση την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό.

- Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή πλήρης, λήξη των προθεσμιακών καταθέσεων.

- Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η πρόωρη μερική λήξη προθεσμιακής κατάθεσης, αποκλειστικά και μόνο για την ισόποση εξόφληση:

- Οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς,

- Τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

- Πληρωμής μισθοδοσίας στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα,

- Πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

- Πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως.

Για ειδικότερα θέματα

- Σε περίπτωση κατάσχεσης χρηματικής απαίτησης εις χείρας πιστωτικού ιδρύματος, της Τράπεζας της Ελλάδος ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ως τρίτου, δεν επιτρέπεται η καταβολή του ποσού της απαίτησης σε μετρητά. Το ποσό είτε καταβάλλεται με έκδοση επιταγής είτε πιστώνεται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κατασχόντος που τηρείται στο ίδιο ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

- Απαγορεύεται η κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, εφόσον η εκκαθάρισή τους πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται εκτός Ελλάδος σε φορέα παροχής υπηρεσιών πληρωμών.

- Απαγορεύεται η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για τίτλους που αποκτήθηκαν μετά την έναρξη της ισχύος της τραπεζικής αργίας. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά στο εξωτερικό θεματοφυλακής τίτλων που τελούν υπό διαπραγμάτευση σε οργανωμένες αγορές ή πολυμερείς μηχανισμούς που λειτουργούν εντός και εκτός Ελλάδος.

- Δεν επιτρέπονται μεταφορές κεφαλαίων για την απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων του άρθρου 5 του Ν. 3606/2007 (Α' 195) μέσω οργανωμένων αγορών και πολυμερών μηχανισμών διαπραγμάτευσης ή επαγγελματιών που διαθέτουν τέτοια χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως Ο.Σ.Ε.Κ.Α. ή Ο.Ε.Ε..

- Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δύνανται να αίρονται οι περιορισμοί των δύο τελευταίων περιπτώσεων και να ρυθμίζονται οι όροι διενέργειας τέτοιων μεταφορών κεφαλαίων.

Για νοσήλεια/σπουδές

- Εξαιρείται των απαγορεύσεων των περιοριστικών μέτρων η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων και διδάκτρων, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο πιστωτικό ίδρυμα μέσω του οποίου διενεργείται η συναλλαγή από τα οποία αποδεικνύεται η συνδρομή των σχετικών προϋποθέσεων.

Η πληρωμή των εν λόγω δαπανών συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω του πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό για την πίστωση τους και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

- Στην περίπτωση των νοσηλίων στο εξωτερικό, επιτρέπεται καταβολή μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ σε μετρητά ή το ισόποσό του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό.

- Για σπουδές στο εξωτερικό, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

- Οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, οι οποίοι τηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί στην Ελλάδα, επιτρέπεται να μεταφέρουν το ισόποσο της μισθοδοσίας τους σε λογαριασμό τους στο εξωτερικό, τεκμηριώνοντας εγγράφως την ιδιότητά τους.
 capital.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτροπή αυτοκινήτου με σοβαρό τραυματισμό στο Καναβάρι

Το τροχαίο περιστατικό σημειώθηκε μετά τις 10.00′ στο Καναβάρι.

Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Θήβα  και στο οποίο επέβαιναν  2 νεαρά άτομα, άγνωστο πως, εξετράπη της πορείας,  με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πέσει πάνω στις μεταλλικές μπάρες και να εκτραπεί.  Σύμφωνα με  πληροφορίες του Permisospress oι δυο τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο  Θήβας, ενώ στη συνέχεια ο 22χρονος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βαγίων.



 .
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι καύσωνας -Στους 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος


Τους 39 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος, ενώ την Τρίτη θα «χτυπήσει» 40άρια. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρΑττική

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά την ημέρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά Αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και στη Μακεδονία η μεγίστη θα φθάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στα ηπειρωτικά η μεγίστη θα φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη η μεγίστη κατά στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τι μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα δυτικά όπου κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛ.ΑΣ.: Ο ...Πίου "γεννούσε" αυγά ηρωίνης για 24 ώρες


Τα οικονομικά προβλήματα εξανάγκασαν τον «Πίου» να κάνει μεταφορά ναρκωτικών για συντοπίτες του. Αυτό κατέθεσε ο διάσημος κομπάρσος στην ΕΛ.ΑΣ. «Ήταν η πρώτη φορά».
Από την πετυχημένη διαφήμιση, ο Πίου το... μαύρο πιστόλι πήρε ως αμοιβή 2.500 ευρώ, ενώ για την αποτυχημένη διακίνηση ηρωίνης θα έπαιρνε 3.500 ευρώ από τα μέλη της νιγηριανής μαφίας ναρκωτικών, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Η ποσότητα της ηρωίνης των 1.285 γραμμαρίων, είναι πολύ μεγάλη για κατάποση και ασυνήθη για έναν «πρωτάρη», επισημαίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μοιάζει να ήταν η πρώτη φορά για τον 37χρονο διάσημο κομπάρσο.

Αυτοί οι μεταφορείς, πρέπει να κάνουν ειδική... δίαιτα τουλάχιστον δύο ημερών, στη συνέχεια να καταπιούν με συγκεκριμένη μεθοδολογία τις συσκευασίες, ενώ δεν πρέπει να φάνε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού για να μην αναγκαστούν να πάνε τουαλέτα! Πάντα ελογχεύει ο κίνδυνος τα γαστρικά υγρά να τρυπήσουν κάποια συσκευασία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον μεταφορέα. Επίπονη είναι και η διαδικασία εξαγωγής, καθώς πρέπει να λάβουν καθαρτικά, που αφυδατώνουν τον οργανισμό, και μετά ελαφριά σίτιση για να επανέλθουν.

Ο Πίου, από τη στιγμή που «ακτινογραφήθηκε» στο Ελ. Βενιζέλος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, έλαβε καθαρτικά, και από το απόγευμα της Παρασκευής έως απόγευμα του Σαββάτου, «γεννούσε»... αυγά ηρωίνης.

Ο 37χρονος Joel Anyono Izona, τις ημέρες των capital control και της τραπεζικής αργίας, πριν από περίπου 10 ημέρες, έλαβε εντολή από έναν Νιγηριανό συντοπίτη του, τον οποίο δεν γνωρίζει, όπως υποστήριξε, και ταξίδευσε στην Ουγκάντα προκειμένου να κάνει τη μεταφορά της ηρωίνης. Ήρθε ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά, όπου διαμένει κοντά στην εν διαστάσει Ελληνίδα σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, και με εισιτήριο, που του έδωσαν τα μέλη του κυκλώματος και κάποια χρήματα για τα έξοδά του, έφυγε αεροπορικώς για την Ουγκάντα. Εκεί ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάπιε 58 συσκευασίες με «αυγά» ηρωίνης, περίπου... 22 γραμμάρια το καθένα. Το ποδοσφαιρικό πουλέν του... αγαπούλα, εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν έφθασε αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από την Ουγκάντα μέσω Κωνσταντινούπολης.
Λόγω «οικονομικών προβλημάτων»

Αφού «γέννησε» όλη την ποσότητα της ηρωίνης που είχε καταπιεί, πηγαινοερχόμενος στην τουαλέτα των κρατητηρίων συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε ταλαιπωρημένος στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ενδιάμεσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αναγκάστηκε για πρώτη του φορά να κάνει την μεταφορά, για συντοπίτες του, που δεν γνώριζε, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πιστευτός. Είπε επίσης, ότι η ποσότητα της ηρωίνης ήταν για την Αθήνα, όπου θα την παραλάμβανε άγνωστος σε αυτόν μέλος του κυκλώματος.

Ο... βιρτουόζος από την ποδοσφαιρομάνα Λουλιαλάμπα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από χώρες της Αφρικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Ο τηλεοπτικός... Πίου από διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, ήταν άγνωστος στο τηλεοπτικό κοινό, ωστόσο στον κινηματογραφικό χώρο ήταν δημοφιλής. Αν και η πρώτη εντύπωση θα μπορούσε να είναι ότι ο Πίου εργάζεται ως ηθοποιός στην πραγματικότητα δουλεύει σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής).

Ο 37χρονος είχε παίξει και ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα των Χανιών της Κρήτης, τον Πανακρωτηριακό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επισκεπτόταν ανά τέσσερις μήνες για να δει τα παιδιά του (9 χρονών κόρη και 3 χρόνων γιο) εξαιτίας των... επαγγελματικών υποχρεώσεών του, καθώς έλεγες πως εργάζεται σε εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών αυτοκινήτων στην Αφρική, όπου ταξίδευε συχνά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ