Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΘΗΒΑ

Ενώ την Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του ΑΟ ΘΗΒΑ κλείσανε τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει η ομάδα πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Οι ώρες θα γίνουν σύντομα γνωστές προς το φίλαθλο κοινό.

Το Γραφείο Τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετραήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις Πλαταιές

Πολιτιστικός Σύλλογος                   
Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”                              Δ/ΝΣΗ : ΠΛΑΤΑΙΕΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Τ.Κ. : 32200               
ΤΗΛ. : 6987900812
                                   



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”, σας προσκαλεί στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα 30, 31 Ιουλίου & 1, 2 Αυγούστου 2015, συνεχίζοντας την παράδοση η οποία ξεκίνησε το 2006, διοργανώνοντας φέτος το 8ο Φεστιβάλ Πλαταιών.
                      
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Πέμπτη 30/7        19:00  Αναβίωση παλαιών παιχνιδιών, στο χώρο του       
      Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών.

Παρασκευή 31/7     20:30  Παράσταση Καραγκιόζη, στο χώρο του       
     Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών.
.
       Σάββατο 1/8         09:30  Αγώνες αντοχής, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

                              12:00  Σεμινάριο Αυτοάμυνας, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

21:00  Παλαιές φωτογραφίες των Πλαταιών (1923-1960) σε τρισδιάστατη          απεικόνιση (3D βίντεο), στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

                          23:00  Βραδιά με ζωντανή μουσική, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

 Κυριακή 2/8       11:00  Ζωγραφικό happening για παιδιά, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

         21:00  Φεστιβάλ Πατάτας, στην κεντρική πλατεία
                                                Πλαταιών.

                                21:30  Παραδοσιακοί χοροί, στην κεντρική πλατεία Πλαταιών.

                                                                              Με εκτίμηση,
                                                                                ο πρόεδρος του Δ.Σ.,
                                                                               Περαματζής Γ. Αθανάσιος
                                                                                                        


Διαβάστε Περισσότερα »

Θλιβερό Θέαμα στον ΧΑΔΑ Θεσπιών-φωτο

Εικόνες εγκατάλειψης παρουσιάζει ο ΧΑΔΑ Θεσπιών στην Αγία Τριάδα,η κατάσταση που επικρατεί είναι θλιβερή με σκουπίδια διάσπαρτα και ξερά χόρτα.Επιστολή στον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη για τις εικόνες αδιαφορίας έστειλε η Λαική Συσπείρωση
ΘΕΜΑ:ΧΑΔΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΣΠΙΩΝ
Κύριε Δήμαρχε
Κυρίες και Κύριοι της Τ.Υ
Ευρισκόμενος στο Δ.Δ. Θεσπιών για συζήτηση και ενημέρωση απο τους κατοίκους έγινα δέκτης παραπόνων απο τους δημότες για τα προβλήματα που υπάρχουν στον ΧΑΔΑ της περιοχής του.
Κατόπιν αυτού επισκέφτηκα ο ίδιος τον χώρο και διαπίστωσα τα παρακάτω:Ο χώρος ο οποίος θα μπορούσε να είναι μοναδικός και πόλος έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο,εάν είχε δενδροφυτευτεί απο τον εργολάβο όπως προέβλεπε η μελέτη παρ όλο που έχει όλα τα εχέγγυα γιατί διαθέτει δίκτυο νερού(πυροσβεστικό κρουνό)ΕΝΤΟΣ του χώρου,δυστυχώς έχει εγκαταλειφτεί με αποτέλεσμα να παρουσιάζει θλιβερό θέαμα.
Επίσης προβλεπόταν να γίνουν δυο γεωτρήσεις για τον έλεγχο της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα<<ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ>>.Αντ αυτού διαπίστωσα ότι αυτές έγιναν εντός και πάνω στον αγροτικό δρόμο με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την προσπέλαση των αγροτών προς τα κτήματά τους.
Παρακαλώ να μεριμνήσετε για:
1ο Τον καθαρισμό του χώρου απο τα αυτοφυή
2ο Να υποχρεώσετε τον εργολάβο να προβεί στην δενδροφύτευση έτσι όπως αυτή προβλεπόταν απο την αρχική μελέτη.
3ο Να προβεί στην αποκατάσταση του αγροτικού δρόμου με καθαίρεση του μπετού και αντικατάστασή του με φρεάτια των οποίων τα καπάκια θα είναι στο ίδιο ύψος με το έδαφος.
Παρακαλώ ενημερώστε με για τις ενέργειές σας γραπτώς.
Με τιμή
Σαγάνας Φίλιππος
Δ.Σ.Λ.Συσπείρωση ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ









Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 18157/23-7-2015 πρόσκληση για την 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  27  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1ο.            Λήψη απόφασης για την οργάνωση και διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης στη Δ.Κ. Θήβας, έτους 2015 (απόλυτη  πλειοψηφία).
2ο.            Λήψη απόφασης για την αλλαγή του χαρακτήρα των οδών Δράκου και Δίρκης στη Δ.Κ. Θήβας από πεζόδρομο σε οδούς κυκλοφορίας οχημάτων (απόλυτη  πλειοψηφία).

3ο.            Λήψη απόφασης για μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στον οικισμό Αλυκής της Τ.Κ. Ξηρονομής (απόλυτη  πλειοψηφία).

4ο.            Έγκριση της υπ’αριθ. 56/2015 απόφασης του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ (ΔΟΘ), για την έκδοση εγγυητικής επιστολής από την Τράπεζα Πειραιώς, για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016».

5ο.            Λήψη απόφασης για την επιβολή προστίμου σε υπαίθριο παιδότοπο ο οποίος λειτουργεί άνευ αδείας από την επιχείρηση «Καφέ Σνάκ Μπάρ εποχιακής λειτουργίας»  του Τσακίρη Άγγελου του Αναστασίου, επί της οδού Επαμεινώνδα 2 στη Θήβα, σε μισθωμένο ακίνητο κυριότητας του Συλλόγου Φιλοπροόδων «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ» ( θέμα από παραπομπή από την ΕΠΖ).

6ο.            Έκφραση γνώμης επί της ΜΠΕ Λατομείου Μαρμάρων του εκμεταλλευτή Βασίλειου Ι.Στενού στη θέση «Στοιχειωμένο» της Τ.Κ. Θίσβης  του Δ.Θηβαίων.

7ο.            Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον κ. Παύλου Ευάγγελο του Σπυρίδων, κατοίκου  Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου του Δ.Θηβαίων.

8ο.            Λήψη απόφασης για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δ.Θηβαίων, έτους 2015.

9ο.            Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης για το έργο: «Κατασκευή αγωγού ύδρευσης από ταχυδιυλιστηριο έως δεξαμενή Δομβραινας».

10ο.            Λήψη απόφασης για ορισμό μελών επιτροπής εκτίμησης της αξίας ακινήτου στο ρέμα Χρυσορρόα, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας.

11ο.            Επικαιροποίηση της υπ' αρ. 129/2014 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη διενέργεια δημοπρασίας για τη μίσθωση των υπ' αρ. 7 και 20 καταστημάτων της Δημοτικής Αγοράς Θήβας.

12ο.            Λήψη απόφασης για την παράταση της σύμβασης μίσθωσης χώρου στέγασης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Θήβας.


13ο.            Καθορισμός των ειδικοτήτων (3) ατόμων στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού έτους 2015 με κάλυψη της δαπάνης από ιδίους πόρους.



                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε δασική έκταση στα Ψαχνά Ευβοίας - Εκκενώθηκε το χωριό Μακρυκάπα

Τέσσερα αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο επιχειρούν για τον περιορισμό της πυρκαγιάς
Εκτός ελέγχου βρίσκεται η φωτιά που καίει σε δασική έκταση στην Άτταλη Ψαχνών Ευβοίας από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο, ενώ συνδράμουν και δύο ελικόπτερα και τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Έπειτα από εντολή των τοπικών Αρχών εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Μακρυκάπα καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι πυκνοί καπνοί έκαναν την κατάσταση πολύ δύσκολη.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να οριοθετήσουν τις φλόγες πριν νυχτώσει καθώς στη συνέχεια δεν θα μπορούν να συνδράμουν τα αεροσκάφη από αέρος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΘΗΒΩΝ
Ταχ. Δ/νση Τειρεσίου 1 Θήβα
Τ.κ. 32200
Πληροφορίες : Χατζηδούρος Ηλίας

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας , ο αγροτικός τομέας δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα στο κομμάτι βιωσιμότητας στο χώρο της καλλιέργειας. Δεν υφίσταται πρωτογενής τομέας σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις που μεταφέρονται από τα ΜΜΕ .
    Ζητούμε από τις πολιτικές δυνάμεις του νομούς μας να ασχοληθούν ενεργά και να αποτρέψουν αυτόν τον ανελέητο φοροεισπρακτικό πόλεμο, που οδηγεί σε αφανισμό του αγροτικού κόσμου.


Αγροτικός Σύλλογος
Φυτικής Παραγωγής
Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώδεκα συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, καθώς και μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και δισκίων φαρμακευτικού σκευάσματος

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στην περιοχή των Κομποτάδων Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για κλοπή από Ιερό Ναό στην περιοχή του Ζηλευτού Φθιώτιδας, παράβαση του νόμου για τα όπλα και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (153,48) ευρώ, σε κέρματα και χαρτονομίσματα, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και ένας φακός. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη 42χρονος ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για κλοπή από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπού. Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και ένα κασετόφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Επιπλέον από τους αστυνομικούς αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη 32χρονος ημεδαπός, συνεργός του συλληφθέντα.
Συνελήφθη 37χρονη ημεδαπή στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε η από 12-05-2015 Απόφαση του Β’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών, για ληστεία.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 45 και 39 ετών, σε περιοχές της Χαλκίδας, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα:

•    Στην κατοχή του 45χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.
•    Στην κατοχή του 39χρονου, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί και ειδικότερα τρεις σε περιοχές της Χαλκίδας και στο Βασιλικό Ευβοίας αντίστοιχα, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας επίσης σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και ένας στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Τέλος συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 53 και 33 ετών σε περιοχές της Φθιώτιδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα:

•    Από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, κατελήφθη ο 53χρονος σε περιοχή της Λαμίας, να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
•    Από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Φθιώτιδας, κατελήφθη ο 33χρονος στην περιοχή της Μαλεσίνας, να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης από την αρμόδια Αρχή.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΚΕ - ΚΝΕ: Στις 23 και 24 Ιούλη το Εργατικό Φεστιβάλ στη Χαλκίδα


 

«Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις... Μπρος, στο δρόμο έξω. Αγωνίσου! Κάνε πράξη την αλληλεγγύη».

Με σύνθημα τους στίχους αυτούς του Μπέρτολ Μπρεχτ πραγματοποιείται το Εργατικό Φεστιβάλ των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιούλη 2015 στο Πάρκο Δέλτα στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας ενώ την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- 7.30 μ.μ. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά.

- 9.00 μ.μ. Δρώμενο για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ.

- 9.15 μ.μ. Παρουσίαση χορών της Εύβοιας και του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μακρυκάπας «Τα Βάβουλα» και το Λαογραφικό Σύλλογο Παραλίας Αυλίδος.

- 9.45 μ.μ. Ομιλία από την Γιώτα Ταβουλάρη, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

- 10.15 μ.μ. Αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι.

- 10.45 μ.μ. Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Δημήτρη Παπαθανασίου και της Κωνσταντίνας Παπά.
​​

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2015-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις Πινδάρεια 2015


Φίλες και Φίλοι του Δήμου Θηβαίων

Στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε, η ανάγκη για ψυχαγωγία, αισιοδοξία και ελπίδα, μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης και του πολιτισμού, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Γι' αυτό και ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει ένα ακόμη πολιτιστικό καλοκαίρι με σεβασμό στην παράδοση και την τοπική δημιουργία.
Δημότες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για 37η συνεχή χρονιά το θεσμό των Πινδαρείων, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις, που εξυψώνουν το πνευματικό επίπεδο του Δήμου μας και κάνουν τον πολιτισμό τέχνη της συνύπαρξης.  Μπορεί φέτος, λόγω της οικονομικής συγκυρίας να μηδενίστηκαν σχεδόν οι δαπάνες, όμως δεν έγινε καμία έκπτωση στην ποιότητα των εκδηλώσεων. Αυτό οφείλεται στην αμέριστη συμπαράσταση των συλλόγων, οι οποίοι  συμμετέχουν εθελοντικά και φέτος στις εκδηλώσεις.
Σας περιμένουμε όλους σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού!
πρόγραμμα των Πινδαρείων.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEU2twNEx1R2c1R2M/view
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
 Σπυρίδων Νικολάου 


Μήνυμα Προέδρου ΔΟΘ Ιωάννη Παπαδημητρίου για τα Πινδάρεια 2015

Ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων διοργανώνει και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Πινδάρεια”, με εκδηλώσεις που θα ομορφύνουν και θα φωτίσουν τους καλοκαιρινούς μήνες στον τόπο μας.

Τα “Πινδάρεια”, είναι ένας θεσμός με μακρά ιστορία και άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη της Θήβας, την πόλη του Πίνδαρου, της ιστορίας και του πολιτισμού και αναπόφευκτα φορτισμένα με υψηλές προσδοκίες. Γι' αυτό και το Τμήμα Πολιτισμού του Δ.Ο.Θ., παρά τους δύσκολους οικονομικούς περιορισμούς και σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας, οι οποίοι συμμετέχουν εθελοντικά, δημιούργησε ένα πρόγραμμα ελκυστικό για το κοινό.

Θεατρικές, μουσικοχορευτικές και παραδοσιακές βραδιές για μικρούς και μεγάλους συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του φετεινού πολιτιστικού καλοκαιριού και υπόσχονται ξεχωριστές στιγμές τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στόχος μας η ανάδειξη και η διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Σκοπός μας η διασκέδαση και η ψυχαγωγία δημοτών και επισκεπτών.

Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους, τους καλλιτέχνες, τους συντελεστές και συνεργάτες του Δ.Ο.Θ. και φυσικά τους δημότες μας που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο αυτό τον κορυφαίο θεσμό του πολιτισμού.

Σας περιμένουμε όλους, να απολαύσουμε μαζί τις εκδηλώσεις των Πινδαρείων.



Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ.
Iωάννης  Β. Παπαδημητρίου




Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αγία Παρασκευή στα Βάγια

 

 



Διαβάστε Περισσότερα »

Capital Controls: Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τις αναλήψεις


Capital Controls: Τι θα ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για τις αναλήψεις
Από το Σάββατο και κάθε Σάββατο από εδώ και πέρα και μέχρι να αρθούν τα capital controls θα ξεκινά η...
τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων που δίνει το δικαίωμα στους καταθέτες να τραβούν ή 60 ευρώ την ημέρα, ή έως 420 ευρώ σωρευτικά την εβδομάδα.

Ετσι, όσοι δεν έχουν εξαντλήσει το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα, ή των 300 ευρώ που δικαιούνται ως συνολική ανάληψη για αυτή την εβδομάδα μπορούν να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (αν όμως κάποια ή κάποιες μέρες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δικαιούνται να σηκώσουν μόνον το υπόλοιπο ποσόν μέχρι τα 300 ευρώ).

Από εκεί και πέρα το κοντέρ θα μηδενίσει, και θα αρχίσει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, όπου ισχύει ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρω ή 420 ευρώ, συνολικά, μέχρι την Παρασκευή 1η Αυγούστου. Με άλλα λόγια, το όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ, αλλά αν δεν πάει κάποιος την πρώτη ημέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) και πάει λέγοντας. Διαφορετικά θα μπορούν να τα παίρνουν μαζεμένα τα 420 ευρω συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Και το ίδιο θα συμβαίνει εφεξής και μέχρι να αρθούν τα capital controls ή να αλλάξει κάτι με σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται η ζέστη -Ισχυροί οι άνεμοι στο Αιγαίο


Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Καλό και ζεστό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη.

Aναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στα νότια γενικά αίθριος. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στην Ηπειρο και την Κέρκυρα . Σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 22 έως 29 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου

Παρασκευή 24-07-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφορ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 25-07-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή 26-07-2015, Δευτέρα 27-07-2015 και Τρίτη 28-07-2015
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές στα ορεινά.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο την Κυριακή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ -Αναλυτικά τα έγγραφα που θα εκδίδονται

Στην τελική ευθεία είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό ΚΕΠ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης προγραμματίζει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα:

    ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ
    ληξιαρχική πράξη γάμου
    ληξιαρχική πράξη γέννησης
    ληξιαρχική πράξη θανάτου
    χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για επιχειρήσεις και ιδιώτες
    ιθαγένειες
    πιστοποιητικό γέννησης
    χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ
    χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Θα υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται 50 περίπου ακόμη δημόσια έγγραφα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έπειτα από αίτηση στο ΚΕΠ.

Τέλος, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα είναι μία κάρτα η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίκαιρα Θέματα από Μπασιάκο στη Βουλή

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, επίκαιρα σημαντικά θέματα με σχετικές ερωτήσεις του, αναμένοντας τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών για :
   
1.    Καθυστερήσεις πορείας ΕΣΠΑ και Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
2.    Μείωση τιμής εισιτηρίων ΟΣΕ από Βοιωτία-Εύβοια.
3.    Πυρκαγιά της 11/6/2015 στο Παύλο Βοιωτίας.
4.    Ζημιές από χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις της 18/6/2015 σε καλλιέργειες στη Θήβα, Νιχωράκι, Καλλιθέα, Ελαιώνα, Άρμα Βοιωτίας.
5.    Πορεία Προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄Οίκον».
6.    Ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.
7.    Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας.
8.    Πληρωμές Βιολογικής Γεωργίας.
9.    Πληρωμές δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης προηγουμένων ετών από το 2011.
10.    Φωτιά και επιπτώσεις σε περιοχή Ασωπίας και Άρματος Βοιωτίας.
11.    Πλημμύρες Βαρικού Βαγίων Βοιωτίας της 21/6/2015.
12.    Ανάγκη Ενίσχυσης Προσωπικού ΔΟΥ Λειβαδιάς και Θήβας.
13.    Δυσκολίες εξασφάλισης και αγοράς προμηθειών και εφοδίων από αγρότες λόγω της κρίσης.
14.    Ζημιές χαλαζόπτωσης της 30/6/2015 στην Κωπαΐδα.
15.    Σημαντική μείωση του τουριστικού ρεύματος προς τη Χώρα.
16.    Υστέρηση εσόδων Ασφαλιστικών Ταμείων λόγω της κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέρασε με 230 ψήφους το νομοσχέδιο –-ΟΧΙ απο Σταθά,Σκούμα

Εγκρίθηκε με 230 ψήφους υπέρ το νομοσχέδιο με την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της Συμφωνίας. «Όχι» ψήφισαν 63 βουλευτές, εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο πέντε δήλωσαν «παρών».

«Οχι» στην ψηφοφορία ψήφισαν

    Η Αγλαϊα Κυρίτση.
    Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
    Η Νάντια Βαλαβάνη
    Ο Δημητρης Στρατούλης
    Ο Κώστας Ησυχος
    Ο Δημήτρης Κοδέλας
    Ο Κώστας Ζαχαριάς
    Η Ελένη Σωτηρίου
    Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου
    Ο Θανάσης Σκούμας    Ο Γιάννης Σταθάς
    Ο Θωμάς Κώτσιας
    ΟΚώστας Λαπαβίτσας
    Ο Μιχαήλ Κριτσωτάκης
    Η Δέσπιοινα Χαραλαμπίδου
    Η Ιωάννα Γαϊτάνη
    Η Λίτσα Αμμανατίδου
    Ο Ηλίας Ιωαννίδης
    Η Ιωάννα Τσανάκα  (ήταν απούσα στην προηγούμενη ψηφοφορία)
    Ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
    Ο Στέφανος Σαμοίλης
    Η Ραχήλ Μακρή
    Η Ευγενία Ουζουνίδου
    Ο Ιωάννης Ζερδελης
    Ο Κώστας Δελημήτρος
    Ο Θανάσης Πετράκος
    Η Ελένη Ψαρρέα
    Ο Στάθης Λεουτσάκος
    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
    Ο Ζήση Ζάννας
    Ο Βασιλης Κυριακάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ψήφισε «ναι», σε αντίθεση με την πρώτη ψηφοφορία.

Στο «ναι» προσχώρησαν επίσης η Βασιλική Κατριβάνου, ο Χρήστος Καραγιαννιδης, ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Νίκος Μιχελάκης που στην προηγούμενη ψηφοφορία είχαν ψηφίσει «παρών».

Η Ηρώ Διώτη ψήφισε «παρών» όπως και στην προηγούμενη ψηφοφορία. Επίσης «παρών» ψήφισε ο Κώστας Δερμιτζάκης που στην προηγουμενη ψηφοφορία είχε ψηφίσει «όχι» και οι Νίνα Κασιμάτη και Δανάη Τζήκα -Κωστοπούλου που είχαν ψηφίσει «ναι».
Οι ομιλίες των αρχηγών

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής «ήττα» αλλά και «πύρρειο νίκη» των αντιπάλων, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται να φύγει οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Η διακυβέρνηση από την Αριστερά είναι οχυρό μάχης για τα συμφέροντα του λαό και δεν θα το εγκαταλείψω, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εμμέσως πλην σαφώς σ' αυτή την αποστροφή του πρωθυπουργού απάντησε προς το τέλος της συνεδρίασης η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας: Οταν τα οχυρά πέφτουν, κάποια άλλα υψώνονται. Κατά τα λοιπά η Πρόεδρος της Βουλής έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας ωστόσο προϊόν εκβιασμού τη συμφωνία, ενώ σημείωσε πως στο εξής θα αποκαλεί Τρόικα τους Θεσμούς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Β. Μεϊμαράκης στην ομιλία του σημείωσε ότι δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος του Grexit, ανέφερε πως οι «πραξικοπηματίες» είναι αυτοί που έδωσαν τα χρήματα για να ξανανοίξουν οι Τράπεζες και πρόσθεσε πως φοβάται όσους μας οδηγούν εκτός ευρώ, λέγοντας ότι επιθυμούν την παραμονή στο κοινό νόμισμα.

Με επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου άνοιξε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ως πότε θα την ανέχεστε; διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Εριστικός και εμπρηστικός ήταν ο λόγος του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, που μάλιστα διακόπηκε πολλές φορές από διαμαρτυρίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, για να τους απαντήσει πως «όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την στήριξη του λαού, θα σας τσακίζουμε».

Να χαίρεστε τον σύμμαχό σας, είπε -απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ- η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά που χαρακτήρισε τη συμφωνία «ήττα που απειλεί την ύπαρξη της χώρας».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ