Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Το Νεοχώρι Τίμησε την Προστάτιδά του

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα το Νεοχώρι  Τίμησε την Προστάτιδά Του στον ομώνυμο Ι.Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ,
πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού π.Παναγιώτη Δαμώκα,τον πατέρα Στυλιανό ενορίας Δομβραίνας και τον εφημέριο Κασνεσίου Βαγίων.
 Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία  της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους του χωριού,παρουσία του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κ.Ντασιώτη  και πλήθος πιστών.
Στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι στη πλατεία του χωριού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Νεοχωρίου οι 'ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ
Το σημαντικότερο, το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς στο Νεοχώρι ήταν αδιαμφισβήτητα το ετήσιο πανηγύρι του χωριού, το Δεκαπενταύγουστο, που παλαιότερα γινόταν την ημέρα. Ντόπιοι κάτοικοι και ξενητεμένοι Νεοχωρίτες,είχαν την ευκαιρία να ξεσκάσουν και να θυμηθούν ωραίες στιγμές από το Νεοχωρίτικο Πανηγύρι.Σ’ όλους ήταν γνωστό πως το πανηγύρι ήταν μεν μια ευκαιρία, για να συγκεντρωθούν όλοι οι χωριανοί, καθώς και πολλοί από τα διπλανά χωριά, να ιδωθούν, να ακούσουν τραγούδια, να χορέψουν, να γλεντήσουν, πιο πολύ όμως το πανηγύρι απο παλιά ήταν ένα νυφοπάζαρο.
Χρόνια πολλά σε όλους! Η Παναγία να μας προστατεύει και να μας φωτίζει.
 Σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής μας η Παναγιά είναι η πηγή της ελπίδας μας και της εκπλήρωσης των προσδοκιών μας.   











 












Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή Βραδιά από τον Κεραυνό Αγ. Θωμά Δήμου Τανάγρας

Ο Αθλητικός Όμιλος Κεραυνός Αγίου Θωμά
διοργανώνει λαϊκή βραδιά
στο προαύλιο χώρο της Παναγίας Λιατανιώτισσας
Σάββατο 22 Αυγούστου 2015
ώρα έναρξης: 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ερχονται βροχές και χαλάζι

Από το βράδυ της Κυριακής αλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς ο ήλιος θα… παραχωρήσει τη θέση του στη βροχή και τις καταιγίδες, ειδικά σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, πιθανόν στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και σταδιακά στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.

Συμβουλές προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Aυστηρός ο νέος ΚΟΚ, αλλά με μικρότερα πρόστιμα -Ποια θα μειωθούν, ποια θα μείνουν στα ύψη


Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, «εζυγήθη, εμετρήθη» και καθώς φαίνεται ο προσανατολισμός είναι να γίνει πιο... φιλικός προς τον παραβάτη, με μείωση σειράς προστίμων αλλά και «ρεαλιστικότερη» προοπτική είσπραξής τους. Ο νέος –όσον αφορά την «πολιτική» προστίμων– ΚΟΚ κυοφορείται με τροποποιήσεις εναρμονισμένες στις νέες οικονομικές συνθήκες και με δεδομένη την αδυναμία των οδηγών να καταβάλουν το αντίτιμο της παρανομίας τους.

Παρά το ότι οι αυστηρότατες διατάξεις, με πρόστιμα 700 ευρώ για σωρεία παραβάσεων, διέπονταν από τη φιλοσοφία παραδειγματισμού των οδηγών που θα «έτρεμαν» στην πιθανότητα να τους δοθεί κλήση, τα αποτελέσματα ήταν αισθητά κατώτερα του αναμενομένου.

Ο κύριος λόγος; Η αδυναμία λόγω έλλειψης ικανού αριθμητικά προσωπικού της Τροχαίας να διεξαγάγει συστηματικούς ελέγχους, αλλά και η «χαρτογράφηση» από τους οδηγούς των σημείων SOS σε όλο το οδικό δίκτυο και οι ώρες που τα συνεργεία της Τροχαίας δραστηριοποιούνται. Οπως δηλώνεται στην «Κ» αρμοδίως, σήμερα ο αριθμός των απλήρωτων κλήσεων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, «ένα βουνό φτιάχνεις αν τις μαζέψεις».

Υπό αυτό το πρίσμα αλλά και ενώπιον του ισχυρού ενδεχομένου προκήρυξης εκλογών, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση του ύψους αρκετών προστίμων του ΚΟΚ, ρίχνοντας στην προεκλογική ατζέντα ένα κατεξοχήν «φιλολαϊκό» μέτρο.

Η διαδικασία αναπροσαρμογής των προστίμων δεν συζητείται για πρώτη φορά, ωστόσο τη νυν πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος έχει ζητήσει σχετική εισήγηση από τον προϊστάμενο του αρμόδιου κλάδου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή, στη μείωση των προστίμων συναινεί και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος σε εκδήλωση για την οδική ασφάλεια «αποκάλυψε» εμμέσως ότι ο προσανατολισμός του υπουργείου Υποδομών είναι ο εξορθολογισμός του ύψους των προστίμων.

Πού έγκειται το στοίχημα; Οτι αν ο οδηγός πληρώσει για μία παράβαση –έστω και μικρότερο ποσό– την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικός.

Παρά το γεγονός ότι όποιες σκέψεις είχαν γίνει στο επιτελείο του υπουργείου Υποδομών κατέτειναν στο ότι οι μειώσεις δεν θα αφορούν παραβάσεις που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή –όπως είναι για παράδειγμα η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη– μπορεί κι αυτό να τροποποιηθεί «ελαφρώς».

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω μερικά από τα πιο τσουχτερά πρόστιμα, που βρίσκονται στην «υπό αναθεώρηση» λίστα:

1. Παραβίαση STOP: 700 ευρώ.

2. Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 700 ευρώ.

3. Αυτοσχέδιοι αγώνες (κόντρες): 700 ευρώ.

4. Αντικανονικό προσπέρασμα: 700 ευρώ.

5. Επικίνδυνοι ελιγμοί: 700 ευρώ.

6. Απόρριψη αντικειμένων που παρακωλύουν την κυκλοφορία ή καθιστούν ολισθηρό το οδόστρωμα (διαρροή ή πτώση φορτίου): 400 ευρώ.

7. Μη χρήση ζωνών ασφαλείας από οδηγό, επιβάτη, παιδιά κάτω των 12 ετών: 300 ευρώ.

Ωστόσο, στις έως τώρα σκέψεις, προκρίνεται στις παρακάτω παραβάσεις να μην «ελαφρύνουν» τα πρόστιμα, παρά μόνο εάν αποφασιστεί (δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό) οριζόντια μείωση των προστίμων. Ενδεικτικά:

• Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητα άνω των 150 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.

• Υπέρβαση ορίου ταχύτητας σε άλλους δρόμους με ταχύτητα άνω των 120 χλμ./ώρα: 350 ευρώ.

• Οπισθοπορεία σε σήραγγα ή σε αυτοκινητόδρομο: 700 ευρώ.

• Μη τήρηση υποχρεώσεων παραχώρησης προτεραιότητας σε οδικούς κόμβους: 350 ευρώ.

• Οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ: 200-2.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι είναι ο «θερμικός νόμος» που σχετίζεται με τα φρικτά καλοκαιρινά εγκλήματα



Τι συμβαίνει την θερινή περίοδο και οπλίζονται τα χέρια των ανθρώπων - Οι περιπτώσεις που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. Οικογενειακές ιστορίες που πνίγηκαν στο αίμα. Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο ή ανατριχιαστικό το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες, η κούραση του χειμώνα και ο μεγαλύτερος ελεύθερος χρόνος παίζουν τον ρόλο τους.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και άρα πλεόνασμα δύναμης, όπως εξηγούν ειδικοί της εγκληματολογίας, οδηγούν σε ανεξέλεγκτη, μη προβλέψιμη, επιθετική και πολλές φορές δολοφονική εκτόνωση.

Μπορεί για τους περισσότερους καλοκαίρι να σημαίνει παραλίες και ξεκούραση για κάποιους άλλους, όμως, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι δυο μήνες που πέρασαν την λεπτή -κόκκινη- διαχωριστική γραμμή και έβαψαν τα χέρια τους με αίμα. Σημαντικό ρόλο παίζει ο λεγόμενος «θερμικός νόμος».

Ιστορίες βγαλμένες σαν από θρίλερ. Υποθέσεις που παγώνουν το αίμα όσων τις ακούν. Δολοφονίες που καθήλωσαν την κοινή γνώμη μπροστά από τους τηλεοπτικούς δέκτες ή έκαναν τις εφημερίδες να θυμίζουν βιβλία τρόμου.
Ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο «θερμικός νόμος»

Παλαιότερες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό κατέληξαν στο συμπέρασμα  πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται η συχνότητα εκδήλωσης περιστατικών βίας, όπως ανθρωποκτονίες, κακοποιήσεις και βιασμοί. Ενδεικτικά, από έρευνες που έγιναν στις ΗΠΑ βρέθηκε ότι η μεγαλύτερη συχνότητα επιθέσεων και βιασμών σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα παρατηρήθηκε κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και η αυξημένη αυτή συχνότητα αντιστοιχούσε στις περιόδους με τις υψηλότερες θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

Μια μεγάλη έρευνα με δείγμα 27.000 περιπτώσεων έδειξε ότι η βίαιη συμπεριφορά που ασκήθηκε από άνδρες εναντίον γυναικών ή γυναικών με τις οποίες συζούσαν παρουσίασε επίσης εποχικές μεταβολές με αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τρόπο ανάλογο με τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών.


Ο Ιταλός Enrico Ferri, ένας εκ των θεμελιωτών της εγκληματικής κοινωνιολογίας,  υποστήριξε, ότι «λόγω της υψηλής θερμοκρασίας ο οργανισμός καταναλώνει λιγότερες δυνάμεις από ό,τι υπό κανονικές θερμοκρασίες και επομένως δημιουργεί πλεονάσματα δύναμης που εξωτερικεύονται σε δεδομένη στιγμή με ανεξέλεγκτο και βίαιο τρόπο, ακόμη και για ασήμαντη αφορμή».

Αρκετοί επιστήμονες πρόσθεταν στην θεωρία του Enrico Ferri  και το γεγονός πως κατά το θέρος και ιδίως κατά την περίοδο που προηγείται των θερινών διακοπών οι άνθρωποι είναι κατά κανόνα ιδιαίτερα επιβαρυμένοι από την κούραση του χειμώνα, επιθετικοί και ευέξαπτοι, νιώθοντας μέσα στη ζέστη και στο νέφος σαν… εγκλωβισμένα θηρία. Έχουν λοιπόν μεγαλύτερη προδιάθεση για αντεγκλήσεις, φιλονικίες και πράξεις βίας από ό,τι σε άλλες πιο δροσερές εποχές του έτους.

Οι διαπιστώσεις αυτές ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό από το γεγονός πως έρευνες αλλά και στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι άνθρωποι που κατοικούν σε πόλεις που βρίσκονται σε χώρες του Βορρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν μπορούν να κινηθούν λόγω του χιονιού η γενικότερα της κακοκαιρίας. Εκεί, τα περισσότερα εγκλήματα γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ευελιξίας στις κινήσεις τους!

Όλα τα παραπάνω, επί της ουσίας δημιουργούν την βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί ο «θερμικός νόμος» ο οποίος διατυπώθηκε στα πρώιμα χρόνια της εγκληματολογίας και συγκεκριμένα στα μέσα του 18ου αιώνα από τον πατέρα της γαλλικής εγκληματολογικής στατιστικής Α. Quetelet.

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, λοιπόν, τους θερμούς μήνες του έτους υπερτερούν τα εγκλήματα κατά προσώπου, η αποκαλούμενη και «βία των παθών». Ανθρωποκτονίες, βιασμοί, βίαιες επιθέσεις, ξυλοδαρμοί. Αντίθετα, στη διάρκεια του χειμώνα κυριαρχούν τα εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας. Δηλαδή κλοπές, διαρρήξεις κλπ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα φιδάκια της Παναγιάς εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά [βίντεο]

Εκατοντάδες πιστοί επισκέφθηκαν και φέτος τη θαυματουργή Παναγία Φιδούσα στο Μαρκόπουλο της Κεφαλονιάς, όπου τελέστηκε με λαμπρότητα η Λειτουργία της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Μικρά γκρίζα φιδάκια, που το μήκος τους δεν ξεπερνά το ένα μέτρο, εμφανίζονται μέσα στην εκκλησία και πάνω στην εικόνα της Παναγιάς. Στο κεφάλι, όπως και την άκρη της γλώσσας τους, σχηματίζεται ένας μικρός σταυρός.

Ο εφημέριος της Ιεράς Μονής, Κωνσταντίνος Γιαννίκας, αναφέρει πως τα φιδάκια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 470 χρόνια, όταν πειρατικά πλοία προσάραξαν στο νησί και οι πειρατές που επιβιβάστηκαν κατευθύνθηκαν προς τη Μονή προκειμένου να τη λεηλατήσουν. Τότε, οι μοναχές προσευχήθηκαν στην Παναγία για να προστατέψει τις ίδιες και το μοναστήρι, το οποίο κυκλώθηκε από φίδια που έτρεψαν τους πειρατές σε φυγή. Έτσι οι μοναχές και η Μονή σώθηκαν.

Αυτό θεωρήθηκε από τους κατοίκους σημάδι από την Παναγία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλατσιάτος, «από τότε και κάθε χρόνο εμφανίζονται φίδια, ακόμα και στο εσωτερικό της εκκλησίας, κρέμονται ακόμα και από τις εικόνες, τις καντήλες ή τα στασίδια, χωρίς οι πιστοί να τρομάζουν, καθώς είναι άκακα και ευλογημένα».

«Παραμονή της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά το πέρας της παρακλήσεως, τα φιδάκια εμφανίζονται κάθε χρόνο πάνω στον βράχο που ήταν χτισμένο το παλιό καμπαναριό της Ιεράς Μονής, που έπεσε το 1953, όταν το νησί χτυπήθηκε από τον μεγάλο σεισμό των 7,5 Ρίχτερ. Τα φιδάκια εμφανίζονται από τις 23:00 μέχρι και τα ξημερώματα. Μετά εξαφανίζονται και επανεμφανίζονται μετά από ένα χρόνο» εξιστορούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι της Κεφαλονιάς, οι οποίοι περιμένουν κάθε χρόνο να συμβεί το ίδιο θαύμα.

Το ανεξήγητο γεγονός της εμφάνισης των συγκεκριμένων φιδιών, σύμφωνα με τους κατοίκους, προσπάθησαν να εξηγήσουν πολλοί Ευρωπαίοι επιστήμονες που έχουν επισκεφθεί την Κεφαλονιά, χωρίς όμως να μπορέσουν να το επεξηγήσουν, ενώ άγνωστο παραμένει, μέχρι και σήμερα, το είδος του συγκεκριμένου φιδιού.

Πάντως, σε περίπτωση που μία χρονιά τα φιδάκια δεν εμφανιστούν, όπως το 1940 και το 1953, οπότε το νησί επλήγη από σεισμούς, οι κάτοικοι φοβούνται πως κάποιο κακό θα συμβεί στην Κεφαλονιά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει τα τερτίπια του ο καιρός -Ζέστη, ήλιος αλλά και μπουρίνια

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από το βράδυ στα βορειοδυτικά. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και νοτιά τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, καθώς και τη νύχτα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά. Τα φαινόμενα τη νύχτα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


    Θεσσαλια, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.


    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: Γενικά αίθριος.
άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικοί αιγαίου μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


    Αττική

καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και
απογευματινές ώρες.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


    Θεσσαλονικη

καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
άνεμοι: Μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ